Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
Köszi!
Ezért lettem volna mondjuk kíváncsi, hogyha nincs ez a fajta skálázó algoritmus, hanem egyszerű pixel 4x-ezés "konyhanyelven"... akkor mi történik.
Az érdekes az, hogy Instagrammon a képszerkesztőnél ha szórakozgatsz a képpel, állítgatod a színeket, effektek stb... akkor nincsen rajta külön "blurt" okozó interpolációs algoritmus, (bicubic vagy bilinear, különböző kernelekkel), csak sima nearest neighbour ezért az élek telefon képernyőjén is picit lépcsősek, és a formák is... viszont éles és pontos marad a kép. Majd "Processing" utá rádob egy interpolációs algoritmust, és egyértelműen látszik, hogy blurosebb a kép. A részletek is elvesznek. Ex fotósként azt hittem kivágom a kukába az egészet, mert megőrjített, hogy széttaknyolja a fotókat...
Ugyan ezt csinálja a TV is, upscale alkalmával. Nagy szívfájdalmam, hogy nem lehet választani az egyszerű nearest neighbourt, pedig sokak szemének a pontosabb pixelgrides megjelenítés, sokkal élesebb és kellemesebb lenne 2-3 méterről... Lehet 1-1.5 méterről tényleg szőrös meg recés lenne, de kit érdekel. Sajnos úgy gondolják "a parasztnak" meg úgy is jobb a taknyolt felskálázás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor