- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
- sziku69: Szólánc.
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- GAI: A hűtőpaszta és thermal gap pad ellenes Vaterás
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
zsschumann
üzenetére
És a G6-ra?
-
vaheru12
csendes tag
válasz
zsschumann
üzenetére
Jo kerdes, most felhivtam az lg-t ok azt mondjak igen. Akkor nem ertem miert allit a media markt mast az 1 ev garival.
Tehát cégként is él a gyártoi garancia ami 3 év hiába vettem a media marktnal. -
vaheru12
csendes tag
válasz
zsschumann
üzenetére
Igen ezt írtam én is. A mediaban ma olcsóbb ugyan ez a termék és ezen gondolkoztam megéri e feladni 2 év garit+ elállási jogot 90 000 ft-ért
-
Sefi84
senior tag
Próbálkoztam egy beállítással a 77S90C-n. QD OLED paneles
Az első kép a gyári PC Gaming mód, a második egy AVForumról vett beállítás.
-
sting2
addikt
Mondjuk ez a Samu nem rossz ennyiért :
[link] -
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerény ember vagyok nekem csak erre telik.
Amúgy te végül megvetted azt a panát? Vagy LG C6H lesz?
-
vaheru12
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég váltam meg egy c4 55 colos tv-től. 83mas c5 vásárlása a cél. LG storeban volt 15% kedvezmeny így 909 000 ft-ért letudtam adni egy rendelést ( 3 ev garanciaval)
Mediaban ma ugyan ez 803-ra jönne ki. Mivel cégként venném ott csak 1 év gari van és nincs elállási jogom sem.
Valakinek esetleg már van itt tapasztalata hibás oled tv-vel? Nem tudom mennyire éri meg ezen spórolnom. -
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Ó, ezt most kár volt, ez lenne az ideális a 49-es cserére, mert az 55-ös cipőkanállal férne be/kilógna...
-
Franky74
aktív tag
Üdv!
Gondolkodom 83" LG C5 és 77" LG G5 között.
A G5-öt nem rakom falra, még talpat kell hozzá vennem.
Képminőségre, filmnézésre (streaming) mekkora a különbség a két modell között?
Jelenleg LG 55" C9 van... -
zakoshun
csendes tag
Majdnem megvettem tavaly év végén 930-ért MM-ben a 77G5-t.. Most 760

-
MM
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Igen, ez jó, ha csak ez a méret játszik.
-
MM
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Ha nem másfél hete vettem volna a 65S90F-et, akkor most venném...

Az S85 főleg fényerőben gyengébb, bár most, hogy használom a 90-est, simán meg merném venni 85-öst is, elég lenne. Szóval ha elfér nálad az 55" és nem fényes szobába szánod, akkor inkább azt venném a helyedben ugyanannyiért. Ellenkező esetben a kisebb LG C5-öt. Bár az 55C51 is csak 315e. -
MM
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
És Samsungok is!
QE65S90F QD-Oled 440e

QE55S84F - elvileg ez is QD OLED, 280e bár nem S85F, AI szerint ugyanaz, csak más régióba szánták (ez is FAUX):

-
nincsnév007
addikt
280k egy lg c5 48col a media markban az elég jó ajánlat, nem ?
-
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jesszus te már itt is spammelsz?
De ha már össze merted hasonlítani: a G3 ötszor jobb műszaki cikk mint a BMW

-
captainnemo
senior tag
Nemsokára egy LG 77B42LA tulajdonosa leszek, ezzel lépek be az OLED világába.
Ez egy belépő model, és a szokásos magic remote-ja van, ami ismerős, mert volt már két LG tv-m. Itt viszont azt olvasom a bekapcsoló gombján kívül a többi nem ad infra jelet, hanem blue-tooth.
Ez mennyire igaz?
Nem tragédia, de azért jobban örülnék ha lenne infra is, mert rugalmasabban/megbízhatóbban tudnám illeszteni az okos távirányító rendszeremhez.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Sajnos a streaming tartalmak minősége 90%-ban hulladék. Panámon egyébként nagyrészt kivehető minden sötét szobában a Hét Királyság lovagja 4ik részének sötét jeleneteiben is, de akkor is bántóan sötét az egész a szemnek és vizslatni kell. Kíváncsiságból leszedtem az SDR 1080p verziót, de annak a minősége is egy fos, kalibrált monitoromon vizslattam, szarok a színátmenetek, stb. Elkeserítő, mert nézi az ember ezeket a szarokat és már azt hiszi, hogy a tévével van gond, csak aztán elindítok egy normális minőségi UHD DolbyVision filmet, mint pl. az Utazók, aztán rájövök, hogy a tévének semmi baja, mert lemászik a film a képernyőről és minden a helyén van, gyönyörűek a fények, nincs black crush, stb. Csak azért az ember elgondolkodik itt a streaming korában érdemes-e ezért a minőségért megvenni ezeket a drága tévéket, ezt a szintet egy fele ennyibe kerülő lcd-n is el lehet nézni és még a képből is többet lát az ember, mert az lcd nem képes a tökéletes feketére mint az oled, átereszti a fényt a panel, így akaratlanul is többet látsz a fekete közeli részletekből.
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Egyébként lehet, hogy a csomagolt DV metaadattal vannak gondok, 8 bites csomag, meg ki tudja még mit bűvészkednek rajta a streaming adatspórolás miatt. Ilyen esetekben (ha lehet) kényszerítsd 4k/HDR10-be vagy 4k/SDR-be, vagy ha nincs más lehetőség akkor marad a 1080p/SDR.
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Ne érts félre, a G3 is megmutatja, főleg ha előveszem a kicsit IRE nindzsázott
Othoni Mozi profilomat, de komolyan: úgy amblokk idióta sötétre van az egész fényelve. Dudák persze már nincsenek, csak a hülyülés megy a 2 nites szobában.. asszem ez a sori is kuka számomra 
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
S90C-n (HDR10) látszik minden a néhány gyertyával világított jelenetekben. A holdfényben (eső, lovak ~11 perc) is jól látszik minden, jobb mint a tengerparti sárkányok háza jelenet. "Normális" csúcsfényeket pedig már ne is keressünk (HDR1000 lenne az alap), szokás szerint...
-
-
hunspikey
őstag
Kövezzetek meg de nálam fullra kiverte a 3 x 32 amperes biztosítékot már megint az hbo.
Amikor már azt hittem nincs lejjebb mínusz nitben a Sárkányok haza ominózus tengerpartos jeleneténél, jött ez a tököm tudja milyen lovagos sorozatuk.
A negyedik részt aki látja annak érzékenyebb szeme van mint a james Webb űrteleszkóp.
A rész első 50%-ban szerintem az ABL 5 nit alatti...
Miért kell ezt?
-
Atomgeszi
nagyúr
-
-
vaheru12
csendes tag
Sziasztok!
Eladtam az 55 colos LG C4es oledem es tervben van egy 83-mas C5 vásárlása. 915 000 Ft-re jonne ki lg storeból most akciós.
Ebben az árkategóriában van jobb választás?
Ekkora tv-n esetleg fogyasztható még full hd kontent? Néhány régebbi filmem, sorozat nincs meg 4k-ban.
Szerintetek egy sima ps5 elég lesz hozzá vagy időszerű lenne beszereznem egy prot?
köszönöm a válaszokat! -
alaves
addikt
Jó ez az Eurosport 4k (HLG), kb. annyi fény van, mint SDR-ben 100-120 nit-en (telekom téli olimpia bonus), borús időben még annyi sem. Ok, felbontás az látszik hogy jobb, valamint a színtér is. Aki viszont nagyobb fényerővel használja az SDR-t, annak inkább a HD verzió jobb. Még jó hogy mellőztem az előfizetését.
-
hunspikey
őstag
válasz
Buxi72
üzenetére
hőtágulásnak hívják - 7. általános fizika...
az enyém is recseg mint a szakramentum - szóval én a helyedben nem aggódnék (LG 77G3), de előtte a 65C9 is és előtte az 55B7 is csinálta.
HDR esetén kb olyan mint noé bárkája.... ezt kapod a pénzedért. de ne szívd mellre, vettem fél éve egy 23 milliós kocsit, ahol ha a klíma megy, hűl, recseg. Ennyi. Fos az egész világ. minden szar de minden drága... ma asszem kicsit negatív vagyok
-
balou84
tag
Aki LG oledet tervez venni annak ez lehet jól jön:

Ezen felül az Erstenél (lehet más banknál is) még további 3% visszajön utólag.
-
Buxi72
csendes tag
Sziasztok!
Egy 75CK tv-m van, falra szerelve. Az utóbbi napokban tűnt fel, hogy kb. fél óra tv nézés után 1-1 percenkét kattogó, pattogó hangot ad ki a tv, ahogy melegszik, vélhetően valahol a hátlapnál. Lehet, hogy a vesa rögzítésnél túlhúztam a csavarokat és amiatt van ez?
Már annak idején a felszerelésnél ezek a csavarok benyomták a hátulját, de akkor visszalazítottam addig, hogy a hátlap visszapattanjon az eredeti helyére. Amikor a tv-t kikpapcsolom és elkezd hűlni, akkor is tapasztalható a kattogás. Van másnál is ilyen? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87
üzenetére
Én sem a gyári kalibrációra értettem, hanem arra hogy könnyen és jól kalibrálható.
Ilyen értékű tvnél szerintem alap az egyedi műszeres kalibráció.
819-ről van tesztem, de az már több mint 1 éves, azóta jobban és pontosabban kalibrálható lett
[link]Viszont ami nálam volt tezsten, annak azért nagyon jó volt a gyári kalibrációja
-
kolosszus87
senior tag
válasz
halasz007
üzenetére
Ez inkább szerencse kérdése sztem, pláne Philipsnél. Olvastam egy lengyel tesztet a 819-ről, a tesztmodellnek pl elég szar volt a gyári kalibrációja még Filmmaker módban is. Persze ettől még biztos jól kalibrálható, csak a gyári értékekhez nem kell nagy reményt fűzni.
-
válasz
halasz007
üzenetére
Szerintem a top kategóriában az egyik legjobb választás.
Kb 3 hete nézegettem., remegett a kezem hogy megrendelem mert olcsóbb volt mint az LG G5 és szinte mindenki Av fórumon is fölé vagy léegalább egy szintre sorolja azzal és a S95F tv-vel.
A B&W 3.1 hangrendszer és a 4 oldalas Ambi a Tandem OLED valamint minden kép és hangformátumot támogat ami manapság ritka.
Ráadásul 699 K ért be lehetett húzni akcióban 2 hete... megbántam, hogy kihagytam most megint 750 K fölött van valahol. -
halasz007
csendes tag
Philips 55 vagy 65OLED910/12 mi a véleményetek, előnyök - hátrányok?
Van esetleg valakinek használati tapasztalata róla? -
alaves
addikt
válasz
kolosszus87
üzenetére
Amennyi problémát okoz a DV (profilok, fw problémák, stb), jó hogy jelenleg nem kell foglalkoznom vele (S90C). Esetleg még fw frissítés megoldhatja.
-
kolosszus87
senior tag
-
alaves
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Ha a készítő beletette igazából a FEL hozná ki láthatóan a dinamikus metaadat előnyeit. HDR10 vs HDR10+ esetében pl. a referencia dinamikus metaadat is alig okoz különbséget. DV-nél a felsorolt 3 feltétel teljesülésével jobb a kép (HDR10+-nál is kicsivel).
Valójában a felsorolt 3 feltétel a filmek kis százalékánál teljesül (sajnos). -
eL Geri
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
A G4 (és talán a G3 is), még a WebOS24-el tudja a DTS-DH.MA lejátszását a saját lejátszójával. Ez egy meglepi volt, de tudja, használom, látom, hallom

Ezért nem is merek WebOS25-re frissíteni, mivel a G5-nél már egyáltalán nem volt támogatott a DTS, így félek a friss szoftvernél is letojták a támogatását.
Köszi a videó linket, ilyesmit kerestem
-
T.Peter
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Dts hd ma nincs belso lejatszoval. Csak atengedni tudja, meg a core dts-t lejatszani belole. Javitson ki valaki ha tevedek. G5-nel mar atengedni sem tudja, meg a dts-t sem.
Alacsony fenyereju filmeknel nem sok kulonbseg lesz. Tonemapping valtozhat, mas szinek, ilyenek, de semmi olyan kulonbseg, ami miatt erdemes valtani.
[link] Itt lathatod, hogy vannak filmek, pl hp 4. resz, ahol massziv kulonbseg van, fel reteg nelkul is. Mas filmeknel meg szinte semmi. -
-
KD6-3.7
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Ezt én is meg akarom csinálni, nézni!
Mit és hol állítottál?
-
eL Geri
őstag
Mindig őrlődöm, hogy jobb hang, vagy jobb kép érdekelje-e inkább. Mondom a részleteket és kérem a szubjektív véleményeket.
Eszközök:
- LG G4 (77), ami itt nem kell bemutatnom. Belső lejátszót használom, szóval Dolby Vision csak mp4-ből van. Viszont mkv-ból tud DTS-HD-MA-t is.
- 5.1.2-es erősítő, ami tud Dolby Atmos-t és DTS-HD.MA-t is.A fájó pontom, hogy DTS-HD.MA nincs mp4-ben ugyebár. És itt jön a dilemma, hogy vajon mennyivel jobb a DV a sima HDR-hez képest, az adott filmeken.
Mert a DTS-HD.MA nekem sokkal jobb mint a tömörített Dolby.Pl. a Predator Badlands mennyivel jobb DV-ben? Van észrevehető előnye a HDR-hez képest?
Olyan összehasonlításokat látok, ahol sdr vs hdr (dv) van, de hdr és dv közvetlen összehasonlításokról sajnos én nem tudok.
(Samsunk-osok szokták mondani, hogy nem ad annyit hozzá a DV, de nekik ott a QD-OLED, szóval nem őket kérdezem
) -
-
alaves
addikt
válasz
kolosszus87
üzenetére
Szerintem csak akkor célszerű elállítani, ha pl. a BlackPLUGE.U4K_DVp5.mp4 (valamint a többi formátumra való /HDR, SDR, HLG/, illetve más test pattern) nem jó. Az egy dolog, hogy filmnél esetleg van időnként black crash, nem biztos hogy a TV gyári kalibrációja rossz.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87
üzenetére
Első körben szerintem az 5%-hoz ne nyúlj, a másik 3-at piszkáld.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87
üzenetére
Így van, ebben az esetben nem akarsz fehéregenyesúlyt állítani, csak a fényességi értéket akarod megemelni, ezért jobban jársz ha a 0.5 és 1.3 ire mellett adsz a gamma erősítésre pár kattintást. Tegyél be egy jelenetet ahol úgy érzed van black crush és ott próbáld. Első körben állítsd egyformára a 0.5 és 1.3 értékét is, de mehetsz egy kcisit feljebb a skálán is a következő szintitg, talán 2.5% vagy 5% a kövi.
-
kolosszus87
senior tag
Üdv!
Megint egy kis tv amatőr "kalibrálás" témában kérdeznék, főleg Vhiktortól. A Panasonic LZ980-as oledemen szeretnék DolbyVision tartalom esetén emelni a fekete közeli részletek fényerején, mert egy minimális black crush-t érzékelek sötét szobában is. A Panán van lehetőség 0,5 és 1,3-as IRE értékekkel is mókolni (LG-n úgy tudom csak 2,5-től felfelé lehet), elég ha csak ezeken a legalsó 0,5 és 1,3 értékeken emelek kicsit pluszban? Illetve Panán van egy külön gamma erősítés beállítás is (amin minden Ire szinten tudok pluszban és minuszban állítani), az gondolom ugyanazt csinálja mint a Fehéregyensúly beállítás csak ahelyett h a 3 RGB szít tekergetném külön külön, ez egyszerre emeli mindhármat...Jól gondolom? -
KD6-3.7
őstag
[link]
Valakinél megjelent már az új frissítés? 100-200nit fényerő növekedés, élesebb kép amiről beszél.LG C5 és G5
-
alaves
addikt
válasz
poli27
üzenetére
Xbox:
Beállítások → Általános → TV és kijelző → Eszközvezérlés
TV bekapcsolása Xboxszal: ki
Audio rendszer vezérlése HDMI-n: ki
Minden CEC opció: kiBeállítások → Általános → Hangerő és hangkimenet
HDMI audio: Bitstream out
Bitstream formátum: Dolby Digital (Ha stabilan szól: Dolby Atmos for Home Theater).Samsung:
Beállítások → Hang → Haladó beállítások
HDMI-eARC mód: AUTO
Digitális hangkimenet: PASSTHROUGH
Dolby Atmos kompatibilitás: BELG soundbar:
Input: HDMI ARC / eARC
Auto Power On (ha van): ki
SIMPLINK (CEC): kiHa nem jó: LG SIMPLINK ütközik a Samsung Anynet+-szal.
Kösd át így:
Xbox Series X → LG Soundbar HDMI IN
LG Soundbar → Samsung TV eARCHDMI kábel ellenőrzése: eARC csak 48 Gbps-el
Új hozzászólás Aktív témák
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- OpenWRT topic
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Horgász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Bontatlan LG OLED EVO AI 65C51LA - 164cm - 2029.02.10-ig Garanciás -
- Eladó LG OLED55C11LB
- LG OLED65B42LA 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- iPhone Xr 64GB 100% ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- 242 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet van vmi csavaros oka, h miért nem, csak nekem logikus lenne.

Othoni Mozi profilomat, de komolyan: úgy amblokk idióta sötétre van az egész fényelve. Dudák persze már nincsenek, csak a hülyülés megy a 2 nites szobában.. asszem ez a sori is kuka számomra