Új hozzászólás Aktív témák

• Skynet258

Topikgazda

Illetve akkor jöjjön is egyből némi élménybeszámoló így pár nap után; nálam a választott a Gigabyte AORUS FO27Q2 modell lett.

· 27-inch, QD-OLED, 10bit (tehát Samsung féle panel)
    · 1440p
    · 240hz
    · 0.03 ms gray-to-gray (GTG)
    · HDR True Black 400
    · KVM Switch
    · Freesync / G-Sync
    · 2x HDMI 2.1
    · DP 1.4
    · USB Type-C (DP Alt móddal)
    · 2x USB Type A
    · 2X 5W hangszóró

Gyakorlatilag a képfrissítésen kívül megegyezik az FO27Q3 modellel, ez 240hz-es az pedig 360hz-es maximális képfrissítésre képes. Mivel számomra ez utóbbi nem volt mérvadó (sőt, eddig a 144hz-en is kiválóan elvoltam), így bőven elegendőnek gondoltam ezt a variánst.
    A panel maga be van vonva tükröződést gátló bevonattal, de ettől még glossy. Számomra ez előny volt, én az OLED-et így szeretem leginkább, és a betűk olvashatóságára is jótékony hatást gyakorol. Apropó text clarity, OLED-en ez még mindig kicsit problémás, WOLED esetében meglehetősen, QD-OLED-nél mér visszafogottabban, de aki érzékeny rá az tehet ellene; Mac type program használata "SoftGreyNoHinting" preset-tel, és konkrétan szebbek és simábbak a betűk mint előtte az IPS monitoromon (LG 27GL850) - pedig a pixelsűrűség mondhatni azonos...
    Játékok mellett dolgozom is rajta (semmi komoly, home office bohóckodás programokkal és Excel táblákkal), szóval nálam hosszú távon ebben is fog vizsgázni.
    A KVM switch kiválóan teszi a dolgát, egy Keychron Q6 és egy Lamzu Maya X került bedugásra a monitorba, ha a céges laptop aktív akor bemenetet vált és működnek a perifériák, a dedikált gombot benyomva pedig a saját gépemre vált és ott működnek az eszközök. Döccenés nélkül történik mindez, és pont ezért fáj marhára, hogy csak 18W-ot ad le ilyenkor az USB-C csati! Ez a próbából rádugott Samsung Galaxy S25 Ultrának elég DeX módban, de egy laptopnak édes kevés... szóval kell az a laptop töltő mellé sajnos, és ez rohadt nyomi húzás de mindegy.
    Gyakorlatilag ez az egyetlen hibája ennek a monitornak számomra, és ezzel bőven együtt tudok élni.
    Ha hosszú távon is nyújtani tudja amit ebben a pár napban, akkor jó üzlet volt. :K

Új hozzászólás Aktív témák