Új hozzászólás Aktív témák

• 4264adam

veterán

5 napos beszámoló G6 OLED-el:

Stutter kétségek vásárlás előtt:
    Voltak kétségeim mert LG A2 C2 tv-t küldtem vissza, a stutter zavart. Ez persze csak a 24p filmeknél van meg --> Monitoron a 100+ FPS mellett semmit nem veszek észre nagyon fluid, smooth az egész.

HDR:
    Teljesen más szint mint a MiniLED VA, tényleg nem lehet és nem szabad a 2 technológiát 1 lapon említeni. Még a windows SDR is tökéletes. Persze árban van 2x különbség

NvTrueHDR:
    Egyszerűen FANTASZTIKUS, Miniled-en nem működött, OLED-en ez is, "Fallout 4" az örök kedvenc 400 moddal. :

VRR flicker:
    1 helyen érhető tetten: fenti képen amikor a töltőképernyő 350-ről lezuhan 0-10FPS közé de ez a grafikai motor hibája. Na jó akkor is amikor a Pip-Boy-t veszem elő de ez megint grafikai motor velejárója.

Nagyon egyszerű a kezelése:
    [NVTrueHDR letölt]
    Amikor fut az exe egyszerűen a játék ikont rá kell húzni és indítja is HDR-ben. Persze a Windows is legyen HDR, és az AutoHDR OFF, Monitor HDR : ON

Nincs a HUD körül fátyolosság se: köszönhetően, hogy itt nem Zónák adják a háttérvilágitást, hanem pixelenként van.

Black Crush: LG OLED TV-k miatt itt is féltem eleinte de semmi crush nincs, sokkal jobb mint az IPS és MiniLED VA vagy akár a C2 TV.

Burn-in kétségek: Windows használata esetén SDR 15-ös fényerő, játékok: HDR 40-es érték + peak brightness Medium, így 20% fehérterület esetén 500nit-et lehet elérni 400nit helyett. Ezekkel kímélve van az OLED, minden másra ott a 3 év teljeskörü Samsung jótállás.

Konklúzió: Nagyon megérte a váltást nekem mind SDR mind HDR-ben, de nem számítottam arra, hogy a Fallout 4 is hibamentes lesz SDR-ben arra peddig végképp, hogy NVTrueHDR ennyire tökéletes.

Mindenkinek olcsó OLED-et kívánok :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés