Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4026) varázsgömb


varázsgömb
aktív tag

Lemfo Lem 6 két hét utáni tapasztalatok.

Azért kerestem okosórát, mert zajos környezetben dolgozom. Ezért a legfontosabb szempont volt a kiválasztáskor, hogy a hívásokat, üzeneteket, értesítéseket, email-eket rögtön, maradéktalanul megkapjam. Szerencsére nem csalódtam a Lem 6-ban. Atomstabilan, azonnal jelez hanggal és rezgéssel mindent. A két hét alatt egyetlen egy elmulasztott jelzés sem volt!
Fontos! Semmilyen BT Notification app-al nem hajlandó kommunikálni, kizárólag azzal, amit a gyártó ajánl hozzá, de azzal tökéletesen. A többihez hasonlóan itt is kiválaszthatod, hogy melyik app jelzéseit küldje az órára.

Kicsit részletesebben a telefonról érkező fontosabb jelzésekről.

-Hívások: Minden hívást azonnal jelez, telefonról, Viber-ről, Messenger-ről, WhatsApp-ról érkezőt is! De csak egyszer, kb. 2 mp-ig csörög, és rezeg. Viszont hangosan és közepesen erősen, úgyhogy igazából elég, mert rögtön észre lehet venni. Csak jelez, az óráról felvenni/lerakni nem lehet a hívásokat. Számot nem, „Bejövő hívás”-t ír csak ki, de ha a telefonban lévő névjegyzéken szereplő személy keres, akkor kiírja a nevét is. Az elmulasztott hívásokat is jelzi.

-Üzenetek: Minden üzenetet azonnal jelez, SMS-t, és Viber-ről, Messenger-ről, WhatsApp-ról érkezőt is. Ugyanúgy mint a hívásoknál, csak egyszer. De nem csak jelez, hanem olvasni is lehet minden üzenetet, és az egészet! Ha hosszú, akkor is, felfelé húzással. Válaszolni nem lehet az óráról, de írogasson ilyen kicsi kijelzőről az, akinek két anyja van. :N Email-t csak jelez, olvasni nem lehet.

Több jelzés nem állítottam be magamnak, hogy nem merüljön feleslegesen.

Apropó! Üzemidő. Van benne SIM, és egész nap folyamatos a BT kapcsolat a telefonnal. Fényerő nullán, ami érdekes, mert bár látható, de még sem túl nagy különbség van közte és a maximum között. Reggel 7-kor veszem le a töltőről. Vasárnap, amikor nincsenek üzenetek és hívások, akkor estére úgy 50% marad benne. Hétközben 3-4 idő megnézés, 6-10 hívás és 20-30 üzenet jelzést követően délután 30%-nál már takarékos üzemmódra akar kapcsolni, de elutasítható. Egyébként kikapcsolja a BT-t, Wifi-t, stb. Ilyen használat mellett este 7-re tizenpár % marad benne.
Egyéb funkcióit nem használom – jelenleg -, de még intenzívebb használatnál, - zene hallgatás, pulzus figyelés, sportok, stb. - esetén valószínűleg már napközben rá kell tölteni. Ezért már rendeltem is hozzá egy pót töltő kábelt, amit berakok a táskámba, és viszem magammal.

-Hívások az óráról: Meglepően jó. Egész jó hangszóró van benne, tökéletesen értek mindent, és a mikrofonja is jó, mert az órába beszélőt is jól érteni. Mindkét oldalról kipróbáltam. Az órát a telefon névjegyzékével lehet szinkronizálni, és attól kezdve az óráról is lehet közvetlenül azokat a személyeket hívni. De természetesen a tárcsázójával is be lehet vinni a számokat. Van híváslista előzmények. SOS funkció tökéletes, kb. 3 mp. gomb nyomás után már hívja is a megadott számot.

IP 67 vízálló, és nem csak fröccsenés álló. Tesztelve. 5 perces merülős videó is készült, ahogy elindítom az órán a stoppert és beleteszem egy átlátszó edénybe. Látszik, ahogy szépen számol a víz alatt.

BT kapcsolat stabil. Ha néha meg is szakad, automatikusan és azonnal újra összekapcsolódik a telefon és az óra. Még egyszer sem kellett manuálisan beavatkozni, összekötni őket. Kivéve, ha több percre elmegyek a telefon közeléből, Akkor az app-on keresztül újra össze kell kapcsolni őket.

Ezek a – részemről – fontos tulajdonságok.

Lehet tölteni rá egyéb appokat, a 16 Gb erre bőven elég. Kijelző nézet két lehetőség van, egy Normál, és egy Zoom, amikor a böngészőt, Google Play-t a kijelzőhöz igazítja, hogy ne lógjon túl rajta. Sportok követése van benne. Alvás figyelés nincs. Pulzus figyelés van, egész pontos, pulsoximeter-el ellenőrizve. GPS navigáció van, de még nem próbáltam.

A jelenlegi kb. 27-28 ezres árához képest teljesen jó okosóra. Kevesebbet tud mint nagy nevű társai, de amit tud, azt stabilan teszi.

Kérdésekre, ha tudok, válaszolok. Remélem segítettem. :)

Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.