Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21001) _csocso_ válasza RockHaRD (#21000) üzenetére


_csocso_
senior tag

Szia, itt van pár nem tudom, hogy jó -e.

https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna

(#21002) Timer


Timer
veterán

Na, megtörtént a GTS3 átadása és belakása. Ami nekem feltűnik, így néhány óra nyomkodás után: ez bizony lassabb, mint a GTR3, de nem rendszersebességben, hanem kijelzőben. Egymás mellé téve a kettőt látszik, mintha alapból kevésbé lenne folymatos egy görgetés, például. Ha nem láttam volna a GTR3-at, nem is vezsem észre talán, de így eléggé szembeötlő. Érdekes. Egyébként sokkal vékonyabb, és érzésre könnyebb is, mint a GTR3, és így viselni is kényelmesebb. Nem rossz ez ennyiért, de a kijelző valamiért nem olyan fluid, mint a körtesó panelje. Nagy különbség azért nincs, ez senkit ne tántorítson el a vásárlástól, az animációk folyamatosak, és a keret is egész vékony (ebben speciel jobb is, mitn a sima GTR3).

[ Szerkesztve ]

(#21003) Crippler


Crippler
csendes tag

Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni okosóra kiválasztásában.

A gyereknek (11 éves) lenne szüksége rá az iskolában, ahol reggel leadják a telefont, és csak a nap végén kapják vissza, de az alapvető kapcsolattartásra szükség lenne a szülőkkel.

A legfontosabb szempontok:

- SIM foglalat legyen benne (eSIM sajnos nem megfelelő)
- Telefon nélkül is tudja az alábbi funkciókat:
- Lehessen hívást fogadni és kezdeményezni
- Lehessen üzeneteket olvasni és írni rajta (tehát ne csak értesítés jöjjön, hogy új üzenet érkezett).
- SMS és Messenger (vagy Viber) üzeneteket is tudjon fogadni és küldeni.

Minden más csak másodlagos, a telefon nélküli üzenetváltás (Messenger lehetőleg) a leglényegesebb.

Létezik erre alkalmas készülék?

Előre is köszönöm!

(#21004) anrb válasza Crippler (#21003) üzenetére


anrb
aktív tag

Nálunk már az okosórákat is le kell adni a gyerekeknek. Csak idő kérdése, hogy ott is bevezetik. Normál (micro, nano) SIM-es okosórát csak nagyon kínai gagyit fogsz találni. Erre a célra szerintem egy kis méretű, nyomógombos telefon jobb választás. De ezt is ki fogják szúrni, ha nem kezeli elég diszkréten.

(#21005) radio11 válasza Crippler (#21003) üzenetére


radio11
tag

"A gyereknek (11 éves) lenne szüksége rá az iskolában, ahol reggel leadják a telefont, és csak a nap végén kapják vissza, de az alapvető kapcsolattartásra szükség lenne a szülőkkel."

Ezt valaki magyarázza már el légyszi, hogy miért szükséglet? Mármint a gyerekkel iskola közben tartani a kapcsolatot.

(#21006) herdsman12 válasza radio11 (#21005) üzenetére


herdsman12
őstag

Azért, hogy szokja a rendet.

(#21007) AtHoS válasza herdsman12 (#21006) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Le kell adni a telefont -> nem baj, megkerüljük okosórával....csak, hogy szokja a rendet...fain......, de lehet csak nekem tűnik visszásnak ez az elgondolás :B

read-only mode on the forum

(#21008) radio11 válasza AtHoS (#21007) üzenetére


radio11
tag

Meg nekem is. Meg az is nehezen tudom megérteni, hogy a mai szülők csak úgy tudják elkussoltatni meg zabáltatni a gyerekeiket, hogy letesznek eléjük egy telefont vagy tabletet, a gyerek meg azon nézi a sz@r mesét. 1,5-2 éves gyerek is.
Nem olyan beláthatatlanul régen voltak a fiaim 11-12 évesek, de nekünk nem kellett telefont nyomni a kezükbe, hogy iskola közben (sic) tartsuk a kapcsolatot. Ha valami komoly szintű probléma volt akkor meg tudtunk kommunikálni a tanárral, vagy a tanáron keresztül (pl ha később mentünk érte valamiért).

[ Szerkesztve ]

(#21009) Crippler válasza radio11 (#21005) üzenetére


Crippler
csendes tag

Korántsem jókedvből.
Ha mindenáron meg kell magyarázni, pánikrohamai szoktak lenni, illetve autista spekrum zavarral küzd, és a tudat, hogy bármikor elérhet minket, megnyugtatja (ezt a tanárral nem feltétlenül lehet helyettesíteni).
Nem szórakozásból lenne nála, vagy hogy azt birizgálja.

Higgyétek el, mi is jobban örülnénk, ha nem lenne ilyenre szükségünk...

(De azért a vakon cinkelés jól eset, köszi....)

[ Szerkesztve ]

(#21010) Crippler válasza AtHoS (#21007) üzenetére


Crippler
csendes tag

A részletek ismerete nélkül nekem is annak tűnne.

[ Szerkesztve ]

(#21011) vilmose33 válasza Crippler (#21010) üzenetére


vilmose33
őstag

Beszélnék az osztályfönökkel hátha.
Tudtommal csak kínai gagyi órák vannak fizikai simmel, kb.mintha egy telefon lenne a kezén.
E-simmel lenne a megoldás ,Iphone Apple watch-al a legstabbilabb és az órán is teljes értékű a messenger.
Nekem Samsung galaxy watch 4-em van, csak az utolsó messenger üzenetre tudok vele válaszolni, az üzem idő jó 1 nap mind az Apple watch-nál,mind a Samsungnál. Nekem nincs viberem ,de úgy tudom az teljes értékű a Samsungon is.

[ Szerkesztve ]

A jövő most van

(#21012) Timer válasza radio11 (#21008) üzenetére


Timer
veterán

"Meg az is nehezen tudom megérteni, hogy a mai szülők csak úgy tudják elkussoltatni meg zabáltatni a gyerekeiket, hogy letesznek eléjük egy telefont vagy tabletet, "

De szép mondat ez így, karácsony másnapján, a szeretet és megértés jegyében. Próbálom elmagyarázni: talán azért, mert a mai gyerekek nem olyan százalékon égnek, mint 10 évvel ezelőtt, pláne nem 20 évvel ezelőtt. Nem baj, ha nem érted, vagy nem hiszed, csak fogadd el. Én sem értettem egy darabig, aztán pofán csapott a valóság: nálunk is épp ez a másfél év körüli korszak van, és baromi nehéz úgy megetetni, hogy NE használjunk telefont. Mi ennek ellenére tudatosan nem tesszük, mert mi sem tartjuk helyesnek, de szívunk is rendesen, és minden étkezés egy kompakt dráma emiatt. Valamiért ugyanis olyanok a mai gyerekek, és ez már egészen pici korban megfigyelhető, hogy semmi türelmük, és lehetetlen őket koncentráltan tartani akár néhány percre is. Csapkod, kapkod, hisztizik evés közben is. Nem csak a miénk, az összes a környezetünkben. Már amelyik egyáltalán hajlandó leülni két percre. És nem, nem azért, mert el van kényeztetve. Nem, nem azért, mert sz_rul van/volt nevelve. Egyszerűen ilyen már a legtöbb gyermek a születése után alapból, és a fejlődéspszichológia területén kutatók is csak keresgetik a konkrét okokat. Na, ezért dugják a telefont az orra elé, ugyanis a kijelző érdekes módon a legnyugtalanabb gyereket is leköti (social media felületeken élők, szevasztok!).

A tendenciát jól muatja, hogy egyre több a két véglet is, a szorongó gyerek, meg az ADHD-s hiperaktív az iskolákban. Egy ekkora gyermeket, még ha teljesen egészséges is, nem lehet érdemben nevelni, csak azt hiszed, hogy lehet. Születéskor a jellemvonások 70 százaléka azonnal adott, 20-at a szocializáció ad hozzá, 10-et a szülő a neveléssel. Erről ennyit.

Az "oldschool" generációk nyugodtabbak voltak, nem érte őket ennyi inger, ezért tűnhetett úgy, hogy ura vagy a helyzetnek. Ma már mgyarázhatsz neki, kiabálhatsz vele, de úgysem érti. Verheted, de szerintem még azt se értené, miért van, csak félelemből cselekdne másképp, mint addig (de ez se biztos). Ha ezek ellenére te úgy érzed, hogy sínen vagy, és épp "jól neveled" a gyereked, az csak azt jelenti, hogy a gyerek épp pont azt akarja tenni, mint amit te akarsz, semmi többet.

[ Szerkesztve ]

(#21013) BiP válasza Timer (#21012) üzenetére


BiP
nagyúr

Mi túlvagyunk az etetés korszakon. Nem használtunk telefont, mert hosszútávon próbálunk nevelni, nem csak az adott napot akarjuk kibekkelni.
Szívás volt, de így ebbe nőttek bele, nem igénylik a kaja közbeni szórakoztatást most sem.
Sok ismerősünk meg megúszós volt, tolta a telót/tévét a gyerek arcába. Aznap könnyebb dolga volt. Most már nem biztos.

Ennek ellenére az utolsó bekezdéseddel egyetértek. Bármennyire is tudatosak voltunk, most olyan korszakuk van, hogy ha bepörögnek, akkor aztán megszűnsz létezni, mondhatsz bármit. Kiabálás, verés, jó szó, semmi nem számít. Akkor hagyja csak abba, amikor épp úgy gondolja, nincs sok hatásod rá.

De hogy ON is legyek: most másodikas a gyerek. Terjed az okosóra az osztályban.
Persze a gyerek is előállt, hogy szeretne. Megbeszéltük, hogy nem kap, különben is mire kéne neki, miért szeretne. Kiderült, sima kvarcóra is elég lesz neki.

[ Szerkesztve ]

(#21014) Timer válasza BiP (#21013) üzenetére


Timer
veterán

A szokások kialakítása fontos, és igazad van, jobb a rövid távú szívás, mint aztán évekre eltárazni a rossz mintát. Mi is ezért kerüljük a telefont étkezés közben, szerencsére sikerrel, meg a tévét is. Próbáljuk egyhelyben tartani is, amíg eszik. Kocsiban sincs tablet meg telefon, Lila Ringató könyv dalai vannak, azt lehet hallgatni, néha csodát tesz ez is. Tévét is csak móddal nézhet, az is csak a ducktv lehet, de csak ha nagyon nem lehet már semmi mással lekötni. Így télen vannak ilyen napok, pláne, mert nagyszülőkre esetünkben számítani nem lehet, folyamatosan mi vagyunk vele (normál napokon csak a feleségem, mert én nem otthonról dolgozok). Az eredeti kommentben csak a tré hangnem, meg a "na majd én megmondom a tutit az idiótáknak" stílus nem tetszett, erre született a válaszom. Baromi könnyen ugat manapság mindenki a pálya széléről, de néha nem ártana átgondolni, hogy nem-e oka van a dolgoknak.

[ Szerkesztve ]

(#21015) jano_77


jano_77
nagyúr

Sziasztok. Sorry ha nem ide való, de S.O.S segítségre lenne szükségem - pontosabban a 7 éves kislányomnak.
Kapott ma az Angyalkától egy Xiaomi Mi5 okoskarkötőt - szokott táncolgatni és mindig elcsaklizta anyukája óráját, hogy nézze mennyit lépett közben - emiatt kapta és hogy tanulja majd az órát, időt.
Szal az a helyzet, hogy kibontottuk, felraktam töltőre míg ebédeltünk, majd próbáltam párosítani a telefonra letöltött FitPro alkalmazással. 1x sikerült is, de alapból már ez sem akart sikerülni.
Ami a nagyobb probléma, hogy egyszer csak se kép, se hang (ha lenne) az órán és azóta sem. Hiába teszem töltőre - hálózat, laptop - sehol nem veszi fel a töltést. Nem reagál semmire! :((( :O
Szegény nagyon elszomorodott, hogy gyakorlatilag még csak ki sem tudta próbálni.
Esetleg volt-e már ilyen vagy hasonló tapasztalata bárkinek, van-e bárkinek ilyen karperece, tud-e vki vmi tanácsot adni, segíteni?!?

Hálás köszönet, ha kapok vmi használható tanácsot, ötletet. :R :R :R

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#21016) Kbali válasza jano_77 (#21015) üzenetére


Kbali
nagyúr

Sokat nem lehet tenni: vissza a boltba, kifogtatok egy hibás példányt.

(#21017) _NCT válasza HKorn (#17784) üzenetére


_NCT
őstag

Sziasztok! Korábban írta a kolléga, hogy a Garmin felismeri a súlyzós edzés típusát automatikusan. Ezt hogy kell elérni? Én felvettem egy teljes testes edzéstervet a connectben, de az sem lett teljesen sikeres; a sorozatok végén pl. nem lép át a pihenés szakaszba, ha elértem az adott ismétlésszámot, mindig tovább kell léptetni. Erre van megoldás?

A futópadon viszont nekem nagyon pontos volt, kvázi ugyanannyit mutat az óra, mint a gép. Garmin Venu 2-ről van szó.

(#21018) HKorn válasza _NCT (#21017) üzenetére


HKorn
addikt

Ismétlészámnál asszem nem lép át automatikusan, csak ha időre van egy feladat. Eleve nem is mindig pontos ismétlésszám mérésekor. Nekem ezek a feladatsorok mind időre vannak, így végigmegy automatikusan.

Run&Ride

(#21019) ro_bert17


ro_bert17
őstag

Sziasztok! Minél többet olvas a témában az ember, annál tájékozottabb, és bizonytalanabb is egyszerre...ennyit agyalni egy kütyün...
Kb. 3 éve vettem rendkívül olcsón egy azt hiszem miband 3-t, majd szintén jó áron egy amazfit bip u-t kb. 2 éve. Mindét eszköz nekem tök jól működött/működik sportolgatás- (foci, kerékpár, néha úszás), pulzus-, alvás-, napi intenzitás monitorozásra, normális üzemidővel. Nem is értettem miért ezekhez drágább cucc. Aztán kollégánál megláttam xiaomi watch s1-t. Klassznak tűnt hogy bármilyen töltőre ráteszed, jónak tűnő üzemidő, nfc, stb. Gondoltam veszek ebből egy olcsóbb watch s1 acitve-t. De ahogy olvasom ennek nem olyan töltőcsatlakozója, mivel nem vagyok k&h-s, curve se lesz az életemben így az nfc-s fizetés se tűnik már érdekesnek (bár menő lett volna nyári estén a pultnak támaszkodva nem a telefonnal matatni), és lehet nem is annyira pontosak monitorozni.

De ha már jött a gondolat az újítással kapcsolatban, szeretnék segítséget kérni. A fenti célokra, illetve spO2 alvás közbeni monitorozásra (kissé apnoés vagyok) keresek kütyüt. Fontos pontosabb monitorozás, a jó üzemidő (legyen meg az 1 hét aktív használattal), és az ár, mivel kb. 3 évre tervezem a használatot. Szóval eddig Amazfit GTS3/GTS 4 mini, GTR 3 PRO-kat, illetve Xiaomi watch s1/s1 active körül nézegettem. Ne legyen túl sportos, se túl csicsa, a csuklóm sem olyan vastag tehát a tányért se szeretnék. Az amazfitnek nekem szimpi az alkalmazása, illetve az óra magyar menüje. (Bár nem szempont, de az órás telefonálásban is lehet látnék fantáziát, mert az autómban nincs kihangosító, és a városi bringázásnál is jól jöhetne néha, ha nem kellene megállni, elő vakargatni a telefont).
A lélektani határ 60e Ft körül (ideálisabb nekem a max. 50k).
Mit ajánlanátok a kicsit hosszú, és összevissza igényeimhez? :R

[ Szerkesztve ]

(#21020) Kbali válasza ro_bert17 (#21019) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az Amazfit alváskövetését leszólta egy kolléga, hogy nem pontos. A GTR szerintem nagy lesz, telefonos, akkor marad a GTS4 (szigorúan nem mini) vagy a Xiaomi.

(#21021) ro_bert17 válasza Kbali (#21020) üzenetére


ro_bert17
őstag

Nincs összehasonlítási alapom, de a kis amazfit bip u alváskövetése nálam működik. Elalvás, ébredés pontos. A fázisokat nem tudom minősíteni, de a közérzetem eléggé összhangban szokott lenni a mutatott értékekkel. Kb. annyi pontatlanság lehet benne, mint ahogy a tesztekből kiolvasott komolyabb készülékek esetén is. Igyekszem viszonylag passzosan viselni a csuklómon.

A sima GTS4 nekem drága. Időközben nálam kiesett a GTS4 mini, és azt hiszem a Xiaomi S1 active-t is elengedem. A legnagyobb ezek közül a sima xiaomi S1, így egyelőre nem ábrándozok arról.
Tudásra legszimpatikusabb a GTR 3 Pro. Ha lehetne kapni 60 körül, szerintem bele is vágnék. Arra gondoltam, hogy az íveltebb kialakítás miatt a méret talán szokhatóbb. (bőr/gumi szíjjal variálnám a sportos/csinosabb vonalat)
A sima GTS3 árban, méretben barátságos. Viszont a tudása, és az akksija is kisebb.
Itt elemezgettem a paramétereket.

Hülye kérdés: Mivel nem követem a trendet, érdemes várni 1-2 hónapot? Várható eszköz hasonló igényekhez?
Bónusz hülye kérdés: a bip u töltője jó lehet a gtr3 prohoz? Vagy ez elvetemült?
Amúgy a hivatkozott összehasonlító oldalon qi töltési lehetőséget mutat az amazfit gtr3/gts3 hoz is. Ez nem téves?

(#21022) Stark95


Stark95
tag

Tisztelt topik lakók!
Bizonyára kismilliószor tették már fel a kérdést..., "milyen okosórát ajánlotok?"
Természetesen magam is ilyen cipőben járok, persze van egy órám, Huami Amazfit Pace, amit nagyon szeretek, főleg a kijelző technológiája miatt, de sajnos nem nagyon kommunikál az iPhone 13 pro max.telefonommal(droiddal flottúl ment minden), vagyis a bejövő hívásokon kívül(és az sem mindig), más nem jön át az órára, már mindent kipróbáltam, de halott ügy, el kell engednem sajnos :(
A fentiekből adódik, hogy olyan órát keresnék, ami kimondottan jól kommunikál a telefonommal, és nem Apple Watch, persze ez mindent tudna ami kell, de annyit nem szánok rá, így marad egy köztes alternatíva.
Ami a lényeg: effektíve jól kommunikáljon az Iphonnal, menjen át minden értesítés a telóra(ez nagyon fontos), az üzemidő is legyen már 1-2 napnál több, a sport és egyéb egészségügyi funkciók nem érdekelnek, bár nyilván elkerülhetetlen, hiszen több-kevesebb mindegyikben van, a vízállóság is fontos lenne, fém tokozás és kerek kivitel(elsősorban króm vagy rozsdamentes ), az összeg úgy 70 ezerig mehetne, kb. ennyi igényem van :)
Kérem segítsetek ajánlatokkal választani :R

[ Szerkesztve ]

(#21023) mutyuru válasza Crippler (#21003) üzenetére


mutyuru
aktív tag

Haho!

Esetetekben eleg specialis esetrol van szo, szerintem beszeljetek az iskola igazgatoval!

Ora:
Garmin: [link]
Xplora: [link]

Tisztelettel a kerdest feltevoknek: mint a posztolo helyzete is mutatja vannak azok a helyzetek, amikor van ertelme egy ilyen eszkoznek. Arra vannak a technikai ujitasok, hogy hasznaljuk oket es haladjunk a korral. Abban igazatok van, hogy nem tablet elott kell nevelni a gyereket!
En vallalom a kovezest, de peldaul ha vagyok egy nyugodt reggelire a hotelbe a felesegemmel es nem akarunk a ket gyerek utan rohangalni (mint kulonben egesz nap), akkor elejuk teszem ilyen sorrendben: konyv, szinezo, jatekok es mese a tableten, ha elozoek nem hasznalnak. Ezektul mi sokszor utazunk 14-15 orat kocsival Mo-ra ott is bekapcsolom nekik. a meset, ha kell az ut egy resze alatt. :DD

(#21024) mutyuru válasza Stark95 (#21022) üzenetére


mutyuru
aktív tag

En elsosorban Apple watchok kozott neznek szet, ha Iphonehoz kellene. Azok tutira tudjak (es meg sokkal tobbet), mint szukseged van es 100%-ban mukodnek a funkciok. Lehet egy Apple Watch SE gen 2 vagy hasznalt Apple Watch 6os vagy 7es szeria.
Mas alternativa:
Garmin Venu 2 - de inkabb sportra, mint okos funkciora valo.
Huawei Gt 3

(#21025) drnet


drnet
aktív tag

Amazfit GTR2-n valamiért nem tudok telefonálni. Korábban működött, de most ha felveszem a hívást az órán, akkor ugyan a telefon azt jelzi, hogy a hívás az órán van, mégsem hallok semmit és engem sem hallanak. Tudna valaki segíteni, hogy mit állíthattam el?

(#21026) Stark95


Stark95
tag

Vajon mi különbség lehet a Huawei GT 2 Pro, és a GT 3 közt? :U

(#21027) mutyuru válasza Stark95 (#21026) üzenetére


mutyuru
aktív tag

here we go:
[link]

(#21028) Stark95 válasza mutyuru (#21027) üzenetére


Stark95
tag

Ohh, köszönöm!
És akkor itt van még a Xiaomi S1, ez is elég bíztató :U
Sajnos az Apple Watch-ok karcsúk üzemidőben :(

(#21029) surgery válasza Stark95 (#21028) üzenetére


surgery
senior tag

S1 et használom már több mint két hete teljesen rendben van.

(#21030) Kbali válasza ro_bert17 (#21021) üzenetére


Kbali
nagyúr

GTS3 nem tud qi töltést, egy egész jó mágneses töltöje van.
Nekem bejött a GTS3.

(#21031) Stark95 válasza surgery (#21029) üzenetére


Stark95
tag

De iPhone-hoz használod?

(#21032) surgery válasza Stark95 (#21031) üzenetére


surgery
senior tag

Nem Androidhoz használom de simán lehet Iphonnal is...

(#21033) ro_bert17 válasza Kbali (#21030) üzenetére


ro_bert17
őstag

Időközben az egyik üzlet küldött visszajelzést, hogy 60-ért ne várjak gtr 3 pro ra. Egy jó darabig nem lesz készleten. gtr3 pro kiesett

Maradt a gtr3/gts3 ízlés szerint.

Kicsit azért lógatom az orrom. Elképzeltem, hogy 50-60 ezer körül találok majd eszközt knight rideres telefonálásra, illetve pultnál támasztós fizetésre, stb...
Helyette 50 körül (a jelenlegi kezdetleges karkötőm háromszoros árán) kapok gps-t (ami nem szokott hiányozni, mert mindig van nálam telefon) és folyamatos spo2 mérést (amit még ez a karkötő is majdnem tud, csak ez manuális).
Pedig már a családnak is megígértem, hogy okosórát kapok karácsonyra. :D
Nah mindegy, alszok rá.
Köszönöm a válaszokat! :R

[ Szerkesztve ]

(#21034) drnet válasza drnet (#21025) üzenetére


drnet
aktív tag

Óra újraindítása megoldotta a problémát.

(#21035) _NCT válasza HKorn (#21018) üzenetére


_NCT
őstag

Köszi, időközben variáltam az edzésterven is. A lábtolót, combhajlító gépet értelem szerűen nem tudja lekövetni, illetve volt, hogy a rudat kiemelésnél is már gyakorlatnak vette. Igazából nem is akarok nagyon ráfeszülni, ami lényeges nekem, az a pulzusszám, meg az elégetett kalória, nincs is kedvem mindig buzerálni az órát edzés közben. Ezt több helyen olvastam, hogy jó az elgondolás, de súlyzós edzéshez nem a legideálisabb, bár nem tudom van-e ettől jobb a piacon.

Pár napja használom a Garmin Venu 2-t, először smart pulzusméréssel, most folyamatosra van állítva, illetve a véroxigénszintet is méri. 4 napot simán elvolt úgy, hogy 50%-on volt mikor bekapcsoltam, új állapotában, viszonylag sokat nyomkodtam, frissítettem az első napokban (mire megtaláltam a nekem tetsző watchface-t, illetve minden beállítottam). Rohadtul nem bántam meg eddig, akcióban 114 990 Huf volt. A kijelző meglepően jól leköveti a fényváltozásokat, ez is abszolút pozitívum. Iphone-al használom és eddig mindent tud tökéletesen, amire nekem kell, nem érzem azt, hogy nincs meg az IOS kompatibilitás.

Két dolog ami nekem furcsa volt; 1. Spotify premium kell a spotify app használatához (ez sehol nincs kiemelve), ezt mondjuk el tudom engedni, mert ha a telefonon fut a spotify, tudom az óráról vezérelni, 2. a csuklómat az első pár napban kikezdte a szilikon szíj, tudtommal nem vagyok rá allergiás. Bekentem párszor körömvirág krémmel és most már simán elvagyok vele.

A stressz szint méréshez szerintem kell neki 1-2 hét, első napokban akkor is stresszes voltam szerinte, mikor csak döglöttem a kanapén. A mai napra már kevesebb fals magas stressz szintet mutat.

[ Szerkesztve ]

(#21036) Timer válasza ro_bert17 (#21021) üzenetére


Timer
veterán

Már volt annyiért a GTR 3 Pro, pont most karácsony előtt. Az alváskövetésével az a probléma, hogy a néhány perces ébredéseket észre sem veszi. Az ébredés / elalvás nagyjából stimmel. Felülök az ágyban, megnézem, hány óra, rendezkedek, fészkelődök, másnap reggel a statban: nincs ébredés, nincs ébren töltött idő. Fibit éjszakánként ilyenből 8-10 alkalmat detektált, ha visszakeresel itt, konkrétan össze is vetettem őket 1 adott éjszaka. Szerintem az a gond, hogy nem folyamatos a pulzusmérés, hanem időszakos, szemben a fitbittel.

GTS3 most jött meg a feleségemhez pár napja. 25-e óta használja, akku 40 szézalékon, panasz nincs. 1 perces pulzusmérés, csukló mozdításra történő ébredés megy, AOD ki van kapcsolva.

A GTR 3 és GTS 3 is vihető 45-ért emagról, ingyen szállítással. Ezért a pénzért stabil rendszert, és baromi jó kijelzőt kapsz, a GTR3 tényleg marha nagy panellel jön, papíron alig tűnik kisebbnek a GTS 3 kijelzője, de a valóságban nagyon is kisebb. Cserébe, az egész eszköz vékonyabb. Én nem bántam meg a GTR3-at, őszintén szólva. Ennyiért most se tudnék jobbat. Kicsit piszkálja az orrom a Pixel Watch, de nem ér háromszor annyit (Hardveraprós áron és minimum kétszer ennyi), az biztos, így most egy darabig Amazfit tulaj leszek.

[ Szerkesztve ]

(#21037) anrb válasza Stark95 (#21022) üzenetére


anrb
aktív tag

Huawei órát javasolnék. iOS 14-16-tal és többféle telefonnal használtam már Honor Band 5, Huawei Watch GT 2e órát, most épp GT Runnert viselek. Ha találsz még újonnan GT2e-t, az nagyon jó vétel ár/érték arányban. A GT2 Pro nagyjából ugyanaz igényesebb (zafír/titán) kiadásban. A GT3 árban már határeset.
Transzflektív kijelzős (okos)órát csak Garminban találsz, de az se lesz olcsó.

(#21038) Stark95 válasza anrb (#21037) üzenetére


Stark95
tag

Igazán köszönöm az ajánlatokat! :R
Most valamelyik Huawei és a Xiaomi S1 közt vívódom :U :F

(#21039) _NCT válasza _NCT (#21035) üzenetére


_NCT
őstag

Nos a bőr irritáció nem múlt el és nagyon sokan panaszkodnak Garmin-nál erre. Gondolom nem orvosi szilikont használnak, és emiatt lehet, illetve nyilván az izzadság is okozhatja. Írok ma Garmin supportnak, meglátjuk mi lesz.

(#21040) ColdMan


ColdMan
tag

Sziasztok!
Nő részére keresnénk okosórát/karkötőt (kis kéz, vékony csukló).
Követelmények:
- Az illető bőre fémérzékeny. Arany és orvosi fém kivételével mindenre, de (míg nem nyerünk valami szerencsejátékon) az arany kilőve. :)
- pulzus-, véroxigén szint mérése, alvásfigyelés, üzenetek jelzése (SMS, messenger)
- Android telefonos app (Redmi 9T), magyar nyelvű.
- Keret legyen mondjuk 30.000 Ft
Nem vagyok otthon a témában, ha nagyon el vagyok tájolva, jelezzétek.
Köszi a válaszokat!

(#21041) zsamiatt válasza _NCT (#21039) üzenetére


zsamiatt
őstag

hol jelentkezik nálad az irritáció és milyen formában? Én most tesztelem, hogy az óra miatt van e.... Fenix7.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#21042) _NCT válasza zsamiatt (#21041) üzenetére


_NCT
őstag

Szilikon szíj, alul a csuklómnál, ahol a csatt is van. A csatt és a bujtató vonalában. De volt akiknek az érzékelőnél, közvetlenül alatta. Most meglazítottam a szíjat, hogy picit tudjon mozogni az óra, kíváncsi leszek. Illetve áttörölgettem orvosi alkohollal a szíjat.

(#21043) mutyuru válasza _NCT (#21042) üzenetére


mutyuru
aktív tag

szinten ez volt a problemam a gyari instinct szijjal. A bujtatonal kajak kikezdte a csuklomat. Hozza kell tenni, h azon a reszen er a borom az asztalhoz ha gepelek. En csereltem a szijat egy puha anyagura es azota oke.

(#21044) FR33 válasza ro_bert17 (#21021) üzenetére


FR33
aktív tag

Karácsonyra vettünk barátnőmmel 1-1 órát.
Magamnak egy GTR 3 pro-t 54.990-ért, neki egy GTS3-at, nagy fasz a gtr3pro.
aprón vannak szinte új is 40-50körü, garival.

(#21045) vadorzó


vadorzó
aktív tag

Sziasztok,
Olyan okosórát keresek, amelyiken a pulzusmérő funkciót ki tudom kapcsolni. (akkor mérjen, ha mérni akarok)
Jelenleg egy Honor band 6-osom van, a funkciót kikapcsoltam az appban, de mégis időnként rámér a pulzusomra. Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

You can't see California without Marlon Brando's eyes

(#21046) _NCT válasza mutyuru (#21043) üzenetére


_NCT
őstag

Ugyanúgy szilikonra vagy textil szíjra?

[ Szerkesztve ]

(#21047) Dwatti válasza vadorzó (#21045) üzenetére


Dwatti
addikt

Garmin tudja, órán kell kikapcsolni.
De szerintem Amazfit, Huawei is tudja ezt.

(#21048) Dwatti válasza ColdMan (#21040) üzenetére


Dwatti
addikt

Feleségem szintén fémérzékeny, MI band 5 -t használt most meg egy Anazfit Band 7 van müanyag a csat. is szíj meg szilikon. mind kettő tipuson.

(#21049) FR33 válasza FR33 (#21044) üzenetére


FR33
aktív tag

*nagyon fasza, azt akartam írni :)

(#21050) ColdMan válasza Dwatti (#21048) üzenetére


ColdMan
tag

Köszi a tippeket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.