Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16001) lugosi válasza scyllarus (#15997) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Hasznos tud lenni, pl ha biciklizéshez használod és nem akarod elengedni a kormányt, vagy pl. a Fenix modelleket sokszor használják nem csuklón, hanem tartóra téve a kormányra a navigáció miatt.

(#16002) cibus


cibus
aktív tag

sziasztok!
szeretnék venni valami nagyon olcsó okosórát, ami azért ér is valamit.
márka mindegy, üzemidő bírja azért legalább egy hétig, nagy legyen! ez a fő szempont, olyan 47mm minimum, vastag csuklóm van, kerek vagy négyzet alakú mindegy, tudjak rajta beállítani legalább 2 riasztást (gyógyszerbeszedés). androidom van (huawei és xiaomi)
ha esetleg össze tudom kötni a huawei-jel , hogy mutassa ki keres, sms, email ilyesmi az nem árt, de nem feltétel. zenét telón spotify-on szoktam, ha lehet az óráról irányítani, pl léptetni az nagy előny lehet, de ez sem feltétel!!
milyen lehetőségeim vannak? miket nézzek meg? lehet magyarból , lehet kinából, nem baj az sem ha várni kell rá.
köszönöm szépen a tippeket :) :R

(#16003) MC Pite válasza scyllarus (#15997) üzenetére


MC Pite
veterán

Nálam volt T-Rex (AOD), Stratos3 (tr.ref.) meg most az Instinct.

A T-Rexnél fix fényerővel ment az AOD, beltéren jó volt.
Kültéren vagy sok fénynél (termelésben melóban), mozgatni vagy nyomogatni kellett (idegesít ha a perifériás látásomban valami villog, és csuklóemelésre állítva sokszor villogott, így azt kikapcsoltam).
Azaz amikor a laptop van a kezemben, vagy egyéb szerszámok, vagy akár a gyerek; vagy fogom az autó vagy a gokart vagy a bringakormányt (akár mert mellkaspánttal használod és hőmérsékletet, navigációs utasítást is akarsz látni; vagy csak simán látni akarod a pulzust, sebességet a csuklódon, stb), akkor a Garmint tök jól látom, a T-Rexet emelgetni, nyomogatni kellett - volna, de erre nincs mindig lehetőség.
Kb 28-29 éve hordok éjjel nappal órát, és idáig mindig elég volt lapos szögben egy pillantás. Most is ahogy gépelek, nagyon lapos szögben látom az órát (jött értesítés) de tökéletesen olvasható, nem kell elemelnem, elfordítanom a kezemet. A Stratosnál már sokszor kellett fordítani, hogy normálisan lássam.
Hadonásszon a t***m azért, hogy egy órán lássam az időt, ez nekem sokszor nem fér bele.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#16004) HKorn válasza MC Pite (#16003) üzenetére


HKorn
addikt

A transzreflektív kielző egy igen zseniális dolog okos/sportórákhoz, nem is értem miért nincs több ilyen kijelzővel szerelt óra, mára jóformán csak a Garmin/Suunto/Polar használ ilyeneket.

Persze Amoled sokkal szebb, csicsásabb, szóval érthető.

Run&Ride

(#16005) scyllarus válasza lugosi (#16001) üzenetére


scyllarus
veterán

Ma is tanultam valamit. :R Sosem biciklizem, így ez nem jutott eszembe.

[ Szerkesztve ]

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#16006) Memmaao válasza scyllarus (#15997) üzenetére


Memmaao
addikt


Simán ki lehet váltani egy kilométer órát. Jó dolog az AOD/transzflektiv kijelző.

My name is Bond, James... Dean.

(#16007) Foglalt név válasza Memmaao (#16006) üzenetére


Foglalt név
addikt

Attól is függ, mire használod. A tempót látod rajta, de nekem mondjuk a szervízintervallumok követése a fő funkció. Oda jobb egy dedikált, rögzített eszköz.

(#16008) cibus válasza cibus (#16002) üzenetére


cibus
aktív tag

Valaki valami kínai tipp?

(#16009) Compika


Compika
aktív tag

Sziasztok!

Zeblaze Gtr-t használ valaki megér 8 ezret. :R

Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#16010) Memmaao válasza Foglalt név (#16007) üzenetére


Memmaao
addikt

Kerékpározás közben a szervíz intervallumokat nézed? Nekem a sebesség, àtlag sebesség, pedál fordulat, pulzus, megtett távolság szokott kint lenni.

My name is Bond, James... Dean.

(#16011) HKorn válasza Memmaao (#16010) üzenetére


HKorn
addikt

Nem is értem ezt a szervizintervallum dolgot, tudod hány km-t mentél, akkor tudni fogod mikor mit kell cserélni, minek ehhez computer?

Run&Ride

(#16012) MC Pite válasza Foglalt név (#16007) üzenetére


MC Pite
veterán

Azt a garmin app is tudja egyébként. Szerk: Ja, ez nem a garmin topik :DDD .
Beállítod hogy x tevékenységhez az y eszközt használod, és mutatja a Felszerelés menüpontban mennyit használtad (km-ben). Ettől függetlenül van órám, mert megvettem 14 éve, ez az egyetlen stabil pont a bringái... öhm, montijaimon :) (Outin nem használok km órát.)

Memmaao, nem közben nézi, hanem x ezrenként hogy tudja hogy milyen karbantartás jön, és mindegy miben logolt vagy logolt-e.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#16013) Foglalt név válasza Foglalt név (#15992) üzenetére


Foglalt név
addikt

Erre esetleg valaki?

(#16014) HKorn válasza Foglalt név (#16013) üzenetére


HKorn
addikt

Házon belül Amazfit GTS2 mini [link]

gpx export csak Stravába van, esetleg moddolt zepp-el talán megy, ezt nem tudom 100%-ra.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#16015) feloman


feloman
aktív tag

Sziasztok!
Egy ismerősöm - hölgy - szeretne egy okosórát, vagy aktivitáskövetőt, minél olcsóbban megúszni, most ismerkedne vele.
Az alvását, a napi mozgását szeretné nézni, illetve most kezd el majd futni, és ennek a fejlődését szeretné lekövetni. Valami nem nagy méretű eszköz kellene neki, jó szoftverrel, megbízhatóbb adatokkal szolgáló eszközzel - nem tudom a GPS megléte esetén pontosabb lenne a futásból származó eredmények, vagy ez nem lényeg?

Előre is köszönöm az ajánlásokat!

felo

(#16016) HKorn válasza feloman (#16015) üzenetére


HKorn
addikt

Ha kültéren szeretne majd futni, mindenképp ajánlott a GPS. Legolcsóbban talán Amazfit Bip U Pro ami ér valamit, kicsit drágábban Amazfit GTS 2 mini, de a legjobbak az erre szakosodott sportórák (Garmin, Suunto, Polar), de ezek drágábbak.
Használtan is érdemes őket megnézni. (pl Garmin Vivoactive 4S, Forerunner 35/45S)

Run&Ride

(#16017) feloman


feloman
aktív tag

Köszi szépen!
A Huawei Band 4 Pro-ról mi a véleményed? Vagy az Amazfitnak is jó az alkalmazása, esetleg jobb is mint a Huawei-nek?

felo

(#16018) HKorn válasza feloman (#16017) üzenetére


HKorn
addikt

Huawei A Health nevű appot használja, ami szerintem jobb, mint a Zepp, viszont még zártabb, semmilyen export nem lehetséges. Amúgy teljesen jó a Band 4 Pro, ha van olcsón.

Run&Ride

(#16019) anrb válasza HKorn (#16018) üzenetére


anrb
aktív tag

Lehetséges exportálni a Healthből, csak az egyszeri felhasználóknak macerás. Múltkor összevetettem a Huawei Watch GT2e GPX-ét a Suunto 9 Baroéval. Sok érdekességet hozott: A Huawei finomítja a GPS tracket (csal, mint az Apple :) és csak 5 másodpercenként volt pulzus adat a file-ban.

(#16020) HKorn válasza anrb (#16019) üzenetére


HKorn
addikt

Tudom, de azt direkt nem akartam írni, nagyon macerás és nem is működik jól, legalábbis amikor én próbáltam, szarul vitte át az adatokat.

Run&Ride

(#16021) vaakuum válasza feloman (#16017) üzenetére


vaakuum
addikt

Brand 4 pro van az asszonynak és nekem is egy ideje, mindkettőnknek samu J3 teló volt hozzá. Elég rossz kombónak sikerült azzal a telefonnal. Gyakorlatilag kétnaponta elvesztette a kapcsolatot, és sokszor nem is akart visszacsatlakozni hosszan biztatás után sem, olyankor bluetooth ki-bekapcs, héha telefon újraindítás kellett hozzá.
Nekem a múlt héten lecserélték a telefonom A12-re. Azalatt az egy hét alatt semmi gond nem volt vele, mindig minden adatot letöltött a telóról, úgy működött, ahogy kellene... egészen máig. Ma frissített valamit az A12 telefon. Azóta a Health App el sem indul rajta :(((

Nem tudom, van-e frissítés az applkikációra, de ez így nembegyere... valszeg törölni kell és újra felrakni, de lehet akkor is lefagy indításnál, ha az appot nem frissítették az androidhoz.

Amúgy futáshoz jó, egyéb sportok esetén (főleg beltéri edzéses ugrabugra, fekvőtámaszok, súlyzó, stb... ) esetén nem mér pontosan pulzust, emiatt feltehetően kalóriát sem jól számol. Szabad ég alatt viszont nincs vele gond, távot is kb. jól méri, ha figyelembe vesszük, hogy az enyém külső körön futva mindig többet hoz egy hajszállal, mint az asszonynak a karperece, és ugyan ez van sebességre is.

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#16022) feloman válasza vaakuum (#16021) üzenetére


feloman
aktív tag

Köszönöm az infót.
Ha a programjával vannak problémák, akkor az nem jó... Meg érdekes hogy egyéb mozgásnál nem mér jól... Elgondolkodtató így, de nagyon más hasonló árú GPS-es eszközt nem láttam - az Amazfitek meg ahogy olvasom, azok is valakinek jó, valakinek nem. Olvasgatok még utána, mi legyen.

felo

(#16023) scyllarus válasza feloman (#16022) üzenetére


scyllarus
veterán

Nekem a Healthtel még nem volt gondom, iPhone SE, Honor Play, Samsung A20e, Honor 8A mind tökéletesen működött.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#16024) cibus


cibus
aktív tag

hi!

szeretnék venni valami nagyon olcsó okosórát, ami azért ér is valamit. mit lehet kapni mondjuk 10ezerig kb, és mit lehet kapni olyan 20ezerig?
márka mindegy, üzemidő bírja azért legalább egy hétig, nagy legyen! ez a fő szempont, olyan 45mm minimum, férfi csuklón ne nézzen ki bután, kerek vagy négyzet alakú mindegy, tudjak rajta beállítani legalább 1 riasztást estére (gyógyszerbeszedés). androidom van (huawei és xiaomi)
ha esetleg össze tudom kötni a huawei-jel , hogy mutassa ki keres, sms, email ilyesmi az nem árt, de nem feltétel. zenét telón spotify-on szoktam, ha lehet az óráról irányítani, pl léptetni az nagy előny lehet, de ez sem feltétel!!
milyen lehetőségeim vannak? miket nézzek meg? lehet magyarból , lehet kinából, nem baj az sem ha várni kell rá.
10 ezerig mik?
20 ezerig mik?
köszönöm szépen a tippeket

(#16025) vaakuum válasza scyllarus (#16023) üzenetére


vaakuum
addikt

Tegnap délután jött egy újabb frissítés a telefonra, azóta a Health is megint rendben működik :DD nálam. Így ismét egész jó kombó a brand4 pro meg az A12.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#16026) movax válasza cibus (#16024) üzenetére


movax
őstag

A Blitzwolf BW-AT2-t neked találták ki. :) Nekem van és rendben van. Kicsit pontatlanok az egészségmérési adatai, de ebben a kategóriában nem lehet jobbra számítani. Viszont a lépésszámlálója egész okés, egy évezredig elmegy egy töltéssel, van értesítés és jól néz ki. Kínából rendelésnél most az új vámszabályok miatt számítgálni kell egy kicsit, bár most látom, hogy cseh raktárból is épp lehet rendelni, 13700 forintért. Van magyar forgalmazója is. Ez ráadásul a BW-AT2C-verzió, bluetooth-os hívással.

[ Szerkesztve ]

(#16027) Zaji válasza movax (#16026) üzenetére


Zaji
őstag

Milyen minőségű a beszélgetés az órán keresztül?

(#16028) Colos1


Colos1
őstag

Sziasztok!

Szeretnék egy okosórát, de egyelőre nem igazán tudom milyen irányba induljak el, mert egyelőre nem olvastam napokat a témába, hogy jobban belemerüljek, és túl sokat dobott ki a gugli :)
Ami kellene:
- Általános okos funkciók
- Pulzus és véroxigén mérés
- Alvásfigyelés
- Úszok, így jó lenne, ha vízben is tudná mérni a pulzust (úgy tudom, ezt nem mind tudja), és rögzítse a távolságot.
- Kerékpározom, annál mérhetné a sebességet és a megtett távot.
- Időnként túrázom, ott is távolságmérés, illetve magasságmérés is jó lenne.

A csuklóm kerülete 180 cm.

Ár: max 250k.

[ Szerkesztve ]

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#16029) anrb


anrb
aktív tag

Szia! Garmin multisport órát javasolnék: Forerunner 745 / 945, Fenix 6 család (extra igényeknek megfelelően), esetleg Coros Apex / Apex Pro / Vertix.
A Fenti Garmin óráknak normális (értsd FirstBeat alapú) alváselemzése van, az olcsóbbaknál a régebbi algoritmus, ami khm. kívánnivalót hagy maga után.
A Coros egy feltörekvő kínai márka jó ár/érték aránnyal.
Mindkét márka típusait ki tudod próbálni budapesti szaküzletekben.

Ja, és standard quick release óraszíjuk van, így az extra széles csuklódra is találhasz esetleg megfelelőt :)

(#16030) lorcsi válasza Colos1 (#16028) üzenetére


lorcsi
veterán

"A csuklóm kerülete 180 cm."

sok ember örülne iylen testmagasságnak
:DDD

(#16031) Colos1 válasza anrb (#16029) üzenetére


Colos1
őstag

Köszönöm, nézegettem róluk teszteket. A Garminokról azt olvastam, hogy pontatlan a GPS -ük. A Coros -nak pontosabb, kivéve vízben, ott gyakorlatilag használhatatlan.
Viszont mindkét teszt több, mint egy éves. Azóta fennállnak még ezek a problémák, vagy javították őket szoftveresen?

@Lorcsi: Kíváncsi voltam, valaki észreveszi-e, hogy rossz prefixumot alkalmaztam :DDD Nem centi, hanem milli :D (Amúgy kb 5x olvastam át küldés előtt, mert valami zavart. Alighanem ez volt az...)

[ Szerkesztve ]

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#16032) QG


QG
tag

Hol tudok egy Skagen Falster 2-t javíttatni? Már nem garanciális, szóval felkészültem, hogy fizetek. A középső gomb kiesett, így használhatatlan.

A gyártó a magyar partnerhez küldött, az meg azt mondta nem foglalkozik okosórákkal.

“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov

(#16033) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Van ajánlott bestbuy szilikon szíj 22mm?

Nem állandóra kellene, hanem csak ha pl vízbe mennék az órával.

Megteszi erre a legolcsóbb is, pl ez is? [link]

Vagy van amire azért figyelni kell?

(#16034) sittes79


sittes79
addikt

Sziasztok,

Tudtok ajánlani 20. 000 Ft körül okosorát, minden érdekel, jó lenne itthonról venni.

Köszi

(#16035) Flowtation válasza sittes79 (#16034) üzenetére


Flowtation
őstag

Szia!
Nekem mi watch lite van, én hobbi szinten űzöm a sportot, van benne gps, elég pontos, legalábbis a térképen amit mutat nincsenek keresztbe húzott vonalak, meg ugrások, mint pl. a haylou solar-nál volt, bár ott a telefon gps-e volt használva.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#16036) HKorn válasza kory24 (#16033) üzenetére


HKorn
addikt

Szerintem ez teljesen jó, nekem is egy olcsó kínai van néha rajta, ha megunom a feketét.

Run&Ride

(#16037) sittes79 válasza Flowtation (#16035) üzenetére


sittes79
addikt

Köszönöm, megnézem :R

(#16038) kopogo


kopogo
tag

helló felteszem itt is a kérdést hátha
adatok mozgatás tekintetében milyen átjárhatóság van samsung watch illetve a huawei watch között illetve fordítva.
Vagy melyik az az applikáció ami kompatibilis majdnem mindegyik órával.?

(#16039) HKorn válasza kopogo (#16038) üzenetére


HKorn
addikt

Huawei semmivel sem kompatibilis, zárt rendszer, csak a Health app-al megy. Strava, Adidas runtastic stb appok kompatibilisek sok órával, lényeg hogy lehessen exportálni az aktivitást.

Run&Ride

(#16040) kopogo válasza HKorn (#16039) üzenetére


kopogo
tag

köszönöm szépen

(#16041) movax válasza Zaji (#16027) üzenetére


movax
őstag

Az enyém sima BW-AT2, C nélkül, ezen nincs beszélgetési lehetőség (csak híváskijelzés), úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.

(#16042) cibus válasza movax (#16026) üzenetére


cibus
aktív tag

nem tűnik rossznak, köszönöm :) Blitzwolf márkát amúgy is szeretem, nem rossz cuccokat dobnak ki :D más óra ilyen 20 ezer körül, ami jobb lehet, amit nézzek meg még?
ha nincs, akkor marad és rendelem :)

(#16043) csincse válasza movax (#16041) üzenetére


csincse
csendes tag

Nem igazán találtam erről infót. Stravaval össze lehet kötni az órát? Esetleg folyamatosan pulzus mérést napközben vagy alváshoz be lehet kapcsolni?

(#16044) movax válasza csincse (#16043) üzenetére


movax
őstag

Da Fit az appja, elég jó. Van folyamatos pulzusmérés és alvásmérés is. Ez utóbbit nem próbáltam. A vérnyomásmérése hozzávetőleges, de szívmagasságba emelve a csuklót mérés közben elég okés.

(#16045) csincse válasza movax (#16044) üzenetére


csincse
csendes tag

értem, köszi! :) Nekem elég sok aktivitásom már a strava-n van tárolva. Exportálni sem lehet oda a Da Fit appból? Nem szívesen dobnám el az eddig statisztikákat

(#16046) HKorn válasza csincse (#16045) üzenetére


HKorn
addikt

Nézzél inkább akkor valami Amazfit órát, mondjuk Bip U / Bip U Pro, azoknál van Strava szinkron

Run&Ride

(#16047) csincse


csincse
csendes tag

köszönöm a segítséget! :)

(#16048) FOX888


FOX888
tag

Androidos telefon mellé keresnék olyan okos eszközt, melyen a munka közben zsebemben lévő telefonra érkező értesítéseket a kezemen könnyen megnézhessen.
Az elvárások:
-Öregedéssel járó szemromlással is könnyen olvasható. Állítható betűméret!
-Hívások, üzenetek, emailek értesítéseinek kijelzése.
-Árban 20eFt-ig gondolkodom, de ezt rugalmasan kezelem.

(#16049) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok

Van egy Mi Band eszközöm (több is igazából) meg egy Amazfit óra. A Zepp appal használom az órát, éjszaka azonban csak a karkötőt.

Egyszerre 2 eszköz aktív nem tud lenni de, hogy tudnám az adatokat gyűjteni mondjuk mindkettőből? Tehát alvás adatokat a karkötőből, majd reggel aktiválom az órát akkor abból egész estig.

Működik ez így vajon vagy nem összevonható adatok ilyen szempontból?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#16050) anrb válasza szabonagyur (#16049) üzenetére


anrb
aktív tag

Szia, külön-külön Android/iOS eszközzel próbáltad már a karkötőt és az órát? A többi gyártónál nekem olyan tapasztalatom van, hogy egy account-hoz többféle forrásból (persze általában telepítésenként egyből) is lehet adatokat gyűjteni. Mondjuk a karkötőt egy másodlagos telefonról/tabletről/emulátorról.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.