Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz fokukac #64922 üzenetére

Naaagyjából ilyesmi gondolatok miatt hezitáltam, és teszem még ma is. Sok összetevős ez. Mert a tabletet pont azért tudnám elképzelni, hogy ne 5-5,5 collon kelljen fórumozni. Is :) Hogy azok a tartalmak, eszközök amikhez a telefonon ha nem is gúvadni kell, de legalábbis sokmindenbe belenagyítani, normális távolságból is nézhetők legyenek. Gépelésnél sokszor visszajavítani. Stb. Ilyen szempontból nézve az említett XL azért 'esne ki', mert alig nagyobb a mostani telefonnál, tehát ilyen téren nem lenne előrelépés. Minden másban újabb modernebb, az új szoftverekhez mérten nagyobb teljesítményű, nagyobb kapacitású. Értem. De akkor megmaradna az, hogy mindezt majdnem ugyanakkorában mint most.
    Ezeken filózva merült fel bennem, hogy akkor már valami méretesebbet, de ott meg paradox módon éppen azon bukik a saját elképzelt elméletem, hogy pl. a 6,5 collos telefont meg már nem fogom tudni zsebretenni, mert már a nexus 5 se fér be rendesen bőrtokostól. És hát a telefont a tablettel ellentétben azért magunkkal visszük. Ráadásul most a n5 látszólag messze van a meghibásodástól, és én meg nem vagyok annyira konzumer, hogy úgy cseréljek telefont, hogy az igényeim nem nőttek (vagyis nem bővültek), és a régi még tökéletes. Plusz azért akkor nagyjából már az OP6 kategóriánál tartok, ami meg egy telefon+1 tablet ára együttesen.
    Így aztán kettéválik az igény. Van ugye a viszonylag kicsi, jól elférő, jól hordozható, mindenre is használható telefon, ami jó ha mindig kéznél van, stb. És szükség esetén lehet rajta netezni, videózni, stb. Ez most megvan, amíg szét nem hullik a n5. Mellette pedig megjelenik a tablet amivel mindent lehet csinálni amit telefonnal, csak kényelmesebben. Így válik luxuscikké, és jutunk el az árazásokhoz. Ha ebből indulok ki, akkor a következő telefonom inkább egy kisebb (mondjuk 5 collos) olcsóbb, nem feltétlenül gyors, de használható középkategóriás modell lenne, amiből így kategóriájában leginkább a kamera színvonalát veszíteném, mert a sima telefonáláshoz, vészinternetezéshez elég lenne. És minden másra ott a MC helyett a tablet.

Új hozzászólás Aktív témák