Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz parandroid #45732 üzenetére

-klíma minden autóban van az elmúlt 10-15 évben.
    -az AUX bemenet 2006-2008-tól szintén van az alsóbb kategóriákban is (még a Jazz-emben is van)
    -USB csak kb. 2009-2010-től (2010-es Kia ceed-ben láttam már ilyet)
    -kihangosító: 10k-ból eddig is megoldható volt, persze, az parasztos megoldás, tudom
    -kulcs nélküli rendszer: már a 2005-ös új swift-ben is volt (igaz, csak a felszereltebben)
    -tempomat, esőszenzor, parkolóasszisztens, ülésfűtés, könyöktámasz: hagyjuk már, kb. huszadrangú elemei ezek egy autónak, ilyen erővel az indexes tükröt és a ledes hátsó lámpát is beírhattad volna, azok sem jók semmire. :)

Az én érvrendszerem továbbra is ugyanaz. Egy 2010-es autó mára elvesztette az eredeti értékének a felét, vagy egy picit többet. Használati értékben ugyanakkor kb. ugyanott van (ha rendesen karban volt tartva).
    Ha a fenti "extrák" ennyire lényegesek, akkor a felük utólag pótolható fillérekből, ezért nem kell új autót venni.

Persze megértem, hogy új autót venni jó, pláne, ha van pénz. Csak nem racionális, :B akárhogy is igyekszik az ember megideologizálni.
    Ha csinálsz egy kis excel táblát, amibe mindent felviszel, az amortizációt is, akkor ez úgyis kibukik előbb-utóbb.

ERgo: ha ez a vágyad, hogy új legyen, akkor vedd meg azt, amelyik tetszik, ezt nem lehet racionálisan megindokolni, kiválasztani, nem ezen múlik, hogy melyiknél hány száz ojró a felár.
    Ui. amúgy ezért szeretem a japánokat, mert ott nem szaroznak ilyen extra-listával, mint a német gyártók, minden benne van alapból, azt kész.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés