Hirdetés

Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz tildy #48332 üzenetére

Azt még hozzá kell tenni, hogy bár mostanra már a közel 5-6-7 éves architektúrára épülő P4-ek még mindig hihetetlen módon és lássuk be: méltatlanul tratják az árukat. Mondjuk ez köszönhető annak is, hogy az S478 platformon még mindig nincs alternatívája, a teljesítménye pedig még ma is elegendő. Az más kérdés, hogy a 6-10e Ft között beszerezhető vadiúj Celeron procik bizony már rávernek teljesítményben ezekre a használtan még mindig 10e fölött kínált matuzsálemekre. Tény az is, hogy fénykorukban horribilis árat kértek értük. Amikor én P4-re váltottam (2003, talán 2004-ben), akkor már egy elfogadható 20e Ft körüli árszinten voltak. Akkoriban alternatíva lehetett volna egy 3200+ körüli AMD, de valahogy borózott tőle a hátam. :DDD Pedig bizony kicsit olcsóbb és kicsit gyorsabb is volt, mint az 533FSB-s HT nélküli Northwood 2,8 P4-em. :U

Előtte meg csupa tuningbajnok Celeronjaim voltak: 800MHz @ 1200MHz és 2100MHz @ 2800MHz. Utóbbit cseréltem a 2,8-as P4-re, de akkora volt a teljesítménykülönbség, hogy a P4-et már nem is húztam. :DDD

Könnyes szemmel elmotyogott nosztalgikus múltba révedésünket hallották...

p

Aktív témák