Hirdetés

Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz tildy #3343 üzenetére

Busszal másfél óra lenne az utam oda, és ugyanennyi vissza. A bérlet 80%-át fizetné a cég, de a város buszmegállójából ki kell jutnom az onnét kb 8 km-re lévő céghez (nyilván helyijárattal), amit már nem fizetnek, és így megint pénz - nem is kevés. Nem beszélve a helyijáratok és a helyközi járatok összeszervezéséről, és arról, hogy túlóra esetén (elég gyakran előfordul) meg vagyok lőve. Ezzel szemben a 40km-emet autóval 30-35 perc alatt lehúzom, nem vagyok buszhoz kötve, ha valamire szükségem van a városból, beugrom érte, és ott az egész csomagtartóm a bevásárláshoz. Néha 2-en, 3-an megyünk, váltott autókkal (amikor tudjuk, hogy senki nem fog túlórázni és időben el tudunk szabadulni), ez jelentős megtakarítás. Benzinpénzt térít a cég, ez kb az útiköltségem 75%-a. Tehát anyagilag is jobban kijövök, és spórolok napi minimum 2 órát, amit a feleségemmel és a kislányommal tölthetek. Mi nem éri meg ezen?

Ez nem Budapest, ahol 15 percenként megy a metró, és ott van még a helyijárat és a villamos.

Szerk: kihagytam a tömegközlekedési eszközök zsúfoltságát, és a járatok ritkaságát. A távolsághoz viszonyított extrém menetidő azt hiszem megvolt.

p

[Szerkesztve]

Aktív témák