Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz -=RelakS=- #6849 üzenetére
Reális, ha nulláról építeném én is most 650-eset vennék amd-hez, intelhez meg 750-eset. De mivel megvan már minden, és igazából a 3080 alap tdp-je kb annyit mint a maxolt 1080ti-m volt, így nem látom okát miért dobjak ki zsét új tápra, ha működik.
-
worxland
addikt
válasz -=RelakS=- #6849 üzenetére
LEHETvalószínűleg''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
worxland
addikt
Amúgy meg qrvaeccerű. Nem cserél tápot, használja a mostanit és saját maga megtapasztalja, hogy van gond vagy nincs gond. Utána pedig 6 hónap múlva visszaírja ide a tapasztalatait és a fele brigád (akiknek nem lesz igaza) hamut szór a fejére. OK?
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Gomez1984
aktív tag
Én is meg tudnám venni a 2000W os tápot is, de ha elég lesz az 1 éve vásárolt Bitfenix gold ami majdnem 40K-volt, akkor minek cseréljem le.
Azért meg úristen eléri majd a 75-80% os kihasználtságot? Azért kapott gold minősítést hogy bírja baszki.7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
Strezi
őstag
válasz Cthulhu Dawn #6846 üzenetére
Talán jobb, ha a 3950x mellé nem is próbálkozom ezekkel a kártyákkal, az 600W SFX táppal.
Bár a csóka letesztelte, és elvileg megy. Nagyon jó videó:
[OptimumTech]Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Raki
aktív tag
Látom megy a téma a tápokkal kapcsolatban, amit én el tudok mondani hogy 120%-os power limittel a ROG beránt 430-450 W körül, mellé a procim 100-130 W-ot gémek alatt.
Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
Black_Sheep
tag
Drága, szar minőség, de van (még): [link]
-
STKDave
csendes tag
Kicsit kezd már tényleg unalmas lenni ez a táp téma így már hetvekettedszer is leírom...
Veszel egy konnektoros wattmérőt...kiszeded a GPU-t ami most van neked édes mindegy mi...AIDA teszt a CPU-nak, esetleg az SSD-knek is. Kapsz valamekkora értéket és ehhez hozzáadsz 75W + ...x150W-ot (amennyi 8 pin kell neki annyiszor 150). Erre kapsz egy ELMÉLETI max wattértéket. Viszont ez az érték max 80%-a legyen a mostani vagy használni kívánt tápodnak mert 80% fölé NEM HAJTUNK TÁPOT. Nem nem a hangja miatt hanem a belső alkatrészek nem szeretik ezt az amper mennyiséget. -
edward2
addikt
Gondolom egy 550es táp mellett nem 120% power limitet tervez egy ember. Ami ráadásul elég gyengén skálázódik tesztek szerint.
Tudtommal egy jó 550es táp meg nem fogja 'elvinni' a gépet. Ha nem bírja akkor lesznek hardresetek, de attól félni hogy elfüstöl az alaplap szerintem nem reális már. Ez 20+ éve volt realitás. (de ki lehet javítani lehet rosszul tudom)
-
AC2
kezdő
Melyik a legdurvább stressz teszt a GPU-nak? TUF 3080-nál a CW játékok közben (RDR2, Borderlands 3, Witcher 3) elég zavaróan előjön, de a benchmarkok alig hozzák ki. Furmark, Superposition, Heaven, 3DMark nem elég extrém.
-
Jack@l
veterán
Furmark
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
tag
-
PitLee
őstag
A CW az micsoda ?
-
subaruwrc
félisten
válasz DextyPremium #6867 üzenetére
9.1gb
-
X Factor
addikt
válasz Zsombors97 #6828 üzenetére
Tudom ajánlani az RMx 850-et, ráadásul pont 3*2 vga csati van rajta, igy mindenhol elég egy ágat bekötni.
Make things work
-
KAMELOT
titán
Felröppentek hírek a 3080 20GB verzióról. Tudni valamit?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
PitLee
őstag
Cseles nekem is volt pár éve, de random jelentkezett. Volt hogy játék közben volt hogy az egérmozgatásra böngészés közben, de nem volt állandó.
Régi konfigom van újkorában nem volt hangja.
Nemrég újra építettem a házat , de maradt minden a régi plusz a fali konnektort is megigazítottam, mert kilazult még régebben.
Amikor mögé néztem akkor láttam, hogy az egyik vezetéken a szigetelés megvan égve egy kicsit és a konnektor érintkezői is erősen oxidálódtak, egyik télen volt egy 2000W-os hősugárzó rákötve, a kötés valószínű nem volt a toppon, de tippre az okozhatta a problémát. Konnektor csere, vezeték visszavág, azóta még nem jelentkezett.Egyik videó alatt a a srác azt írja PSU-t cserélt és akkor jött elő a hang.
"My GTX 1080 was working sweet with my 10 years old Coolermaster UCP 1100W, a week ago i replace only the PSU to Seasonic Focus GX-850... tadaa... coil whine mode on !! So, the problem was the PSU, no doubt about it !!"
forrásPapírtölcsér a beazonosításhoz
YT linkNehéz eset beazonosítani a pontos okát.
-
tag
Táp témára reagálva: nem mindegy, hogy milyen proci mellett/milyen gyártó, melyik 3080-asát, milyen GPU power limit mellett használja az ember.
Ha a fogyasztásban "legrosszabb" felállást nézzük, akkor egy 10900k szénné húzva, mellette egy STRIX max powerlimittel nyilván kéri a minimum 850-es tápot, ezt nem is vitatom.
Az én ITX-es konfigomban egy XC3 van, ami "csak" 330W-ot eszik max, mellette egy 9900KF alapon járatva.
Aida CPU stress test + Furmark-al sikerült 550W-ot etetni a géppel, aminek nyilván köze nincs a valós felhasználáshoz.
Próbára írták, nézzem meg Warzone alatt, ott 475W volt a max amit kért a teljes gépezet.Kipróbáltam 85% powerlimittel a kártyát, és mivel minimális volt az fps veszteség, ellenben 5 fokkal hűvösebb a kártya, így nálam maradt ez a végleges beállítás.
Egy EVGA G3 650W tápoló szolgáltatja a kakaót, amit én is le akartam cserélni, de a fenti adatok alapján minek ?Úgyhogy csatlakozom Ribi [hozzászólásához] , nem lehet általánosan kijelenteni, mekkora táp kell egy 3080-as konfighoz, erősen függ a felhasználás jellegétől.
Nem kioktatásnak, mint inkább gondolatébresztőnek szántam a fentieket, peace
-
KAMELOT
titán
-
KRoy19
őstag
Azért kicsit megnyugtató, hogy ott sorakoznak az aprón a 3080-ak 400 körül és nem mennek el 3mp alatt.
Ez azt jelenti, hogy fogynak azok akik hajlandóak ennyit adni a kártyákért, tehát remélhetőleg szépen lassan normalizálódni fognak az árak. -
Dare2Live
félisten
válasz Gomez1984 #6855 üzenetére
" Azért kapott gold minősítést hogy bírja baszki. "
Nem azért kapott. Efficiency miatt kapott.
csúcs procik és a vgak fogyasztása durván elszállt. Nem ritka hogy egy 3080 játék közbe bedob 385wattot [link] és akkor még nem állítottál power limitet.
De egy 2éves csúcs 8700K eszik 120wattot max egy 10900K meg képes 250wattot bedobni. Már ennek a két számnak az összeadásából is olyn szám jön ki, hogy egy pár éves 650wattos mellett instabil lehet. ÉS akkor nem állítóttál vgan power limitet, meg nem pöckölted meg a cput....Persze aki egy pár éves pl 8700Kt használ ami 130wattnál többet nem kér máris elég egy 650es táp.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Crus
őstag
válasz Gomez1984 #6876 üzenetére
Mértem egyet én is VGA nélkül AIDA CPU teszt és Cinebench is ment.
112 W felett nem mértem értéke, a teljes rendszerre. Ebben 2 vinyó, 1 SSD, rendszer hűtő, CPU venti, vagy 5 USB eszköz is benne van.
Strix 2080S-el, játékokban, grafikus benchekben, 4k csontra terhelve a teljes rendszert soha nem láttam 330W felett. Elhiszem, hogy a 3080 félresikerült, nem véletlenül várok be egy G103-at inkább.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
tag
válasz KAMELOT #6879 üzenetére
Nyilván ha tuningbajnok lennék, nekem is megnyugtatná a lelkem, ha egy 1000W-os táp lenne a gép alatt, aztán gyí
Azon is lehetne vitatkozni, hogy az adott táp hány %-os terhelésnél működik a legjobb hatásfokkal, és utána így igazítani a tápot a konfighoz, de itt már tényleg a végletekről beszélünk.
Senkit nem akarok lebeszélni az 1000W-os tápról (550-es tápra meg főleg nem akarom rábeszélni), de amíg az alap power limit 320W-tól 450W-ig mozog tipustól függően, hozzátéve az alatta levő konfig sokszínűségét is, addig tényleg nem lehet egzakt módon megmondani, mi az ami "kell" egy 3080 konfig alá. -
ericdrawen74
senior tag
válasz DextyPremium #6867 üzenetére
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
szasanyi
félisten
Úgy látom táp ügyben volt ez kis "baleset" a topikban.
-
Zorel
senior tag
-
PitLee
őstag
Power Supply for GeForce RTX 3080 and Core i9-10900K: Supremo FM2 750W Gold PSU. Load, voltage test
YT link -
tag
válasz ericdrawen74 #6888 üzenetére
Ne haragudj, nem vettem észre a kommentedet. Elképzelhető, hogy félreérthetően írtam. A Kraken tökéletesen passzol rá, csak én szerencsétlenkedtem a rárakással és párszor hozzáértem vele a procihoz.
Képeket nem csináltam, de úgy kell elképzelni, hogy volt a közepe fele egy üres folt, mert valahogy elkenődhetett onnan, így nem volt a proci teljesen lefedve, de most újrapasztáztam, elsőre passzosan ráillesztettem, és nyertem vele 20-30 fokot
Kizárólag Artic MX-4
UI: Custom hűtésről csinálnál egy képet, kiváncsi vagyok hogy fest
[ Szerkesztve ]
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
Phoenixres
tag
Nem elég 600w os táp 3080-nak még egy i5 ös konfighoz sem 2 ssd-vel 1 hddvel meg pár ventivel. Tudom mert próbáltam. Nem kapcsol le, de nem bírta tartani a boost órajeleket meg be beakadt a kép 3dmark firestrike alatt illetve serious sam 4 se úgy futott ahogy kellett volna. 850w-os táp ajánlott 8 magos ryzen konfighoz szerintem, hogy maradjon headroom cpu ram ocnak legalább. Az aláírásomban lévő konfig hibátlanul üzemel minden körülmények között.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
xthemax
csendes tag
Én fájó szívvel de lecseréltem az evga supernova g3 750w tápomat a leendő 3080 vagy 90 mellé.. Legyen kakao nem bizom a véletlenre meg a táp az amin nem szabad szarozni.
Tettem a gépbe egy corsair rm1000i tápot ez bírja majd a következő rtx 4080 at is meg a 11900k is -
Florens
tag
Egyelőre marad nálam (is) a 650W táp. Csak kapjak egy Strix O10G-t, és meglátjuk bírja-e.
-
VoltanIgor
tag
válasz Phoenixres #6895 üzenetére
Akkor ez alapján alighanem az én 700-as Be Quiet tápom se bírná rendesen egy 9700k-val, igaz, sose húzok semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest