Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz KAMELOT #20999 üzenetére
Osztom a véleményt. Ilyen árakon dugják a hátsójukba a 3080-at, meg a többi túlárazottat is. Én is bevállaltam egy 980ti-t, egész jól muzsikál így 2021-ben. Ezen 40 rugó a bukó, de innen felfelé hihetetlen bukta van/lesz. Legalább jobban halad az építkezés :) persze fura rtx3080 után...
-
Puma K
nagyúr
válasz keIdor #21005 üzenetére
A laptopokba szánt RTX 3080 GPU lesz kidobálva: NVIDIA GA104 GPU Specs
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
GAbre
veterán
Raktam rá bordákat(10x6x1cm és 6x3x0.8cm-es lapokkal) blackplate-re.Tele raktam velük hátlapot és 2 dologra jöttem rá:
- a kártya vége felé tök hűvös maradt borda,ott 1eltalán nem melegszik.
- Illetve "nem ért semmit",ugyanúgy 104 fokra megy fel memory junction.
De legalább ragasztós lett hátlap,meg össze is karcoltam
Csak remélni merem,hogy a nagy nyári hőségben legalább jobb lesz így.
Mondjuk,ha jól tudom csak 3090-en van hátoldalon is memória,de nem kéne azért vmennyit hűtenie rajta?
Nem tudja valaki,hogy,ha 2 kártya van gépbe,1ik csákányozik,másikon(gyengébb) meg filmezek stb,akkor tud vígan dolgozni első?[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Amelyikre van kötve a monitor, illetve amelyiket használod, az fog lassulni. Attól függ, hogy mit csinálsz, ha böngészőben nyitsz meg valami játékot, akkor akár 10-15MH/s-t is veszíthetsz. Ha kilépsz mindenből és kikapcsolod a monitort, akkor éri el a max sebességet.
3080-ra elég csak venti is a hátlapra, oda nem kell bordázni"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
GAbre
veterán
válasz Laraxior #21011 üzenetére
Igen annyit,vagy többet bukok,de nem játszok abban,csak böngésző vagy film,office.
Előzőleg se jött be 3090en venti némi bordával.
Kapott elől 3(2jobbat) ventit+ telepakoltam blackplattel.
De érték szerint nem lett jobb,mint 2 db gyengébb ventivel elől(+no borda).Max ha 2 fokot nyertem azóta.
Speciel nem az a 104(nah megint írja,hogy 106ra is felment) fok zavar,hanem,próbáltam lenyomni,hogy nyáron,mikor 50 fok lesz,ne forrjon szét az egész.De így nem ér semmit kb.
Meg,hogy suprimtól többet vártam.
Jó lett volna ftw3nál is nézni,nem csak icx-et.
De akkor bánom evgat :S[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Én ma szereltem utána elkezdett ordibálni alert hogy mem junc temp 100C. Mondom wtf szerelés volt afterburner szivat nincs ventit 65%on...? Megnézem de ott van. Ránézek karira jahogy nem raktam blackplate mögé vissza a 140es ventit. Visszaraktam máris 92C.
Tud. Sött az is tud csákányolni amin a filmet nézed. csak pl 3080 100mhja le fog esni 90környékére.
Két kártya főleg 3090 nem javasolt egy gépbe bányánál max átmenetileg +ventivel megtámogatva. Hosszabb távon riser kell. Egymást és lapot is megfőzik.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
sajti_pajti
tag
válasz Laraxior #21011 üzenetére
Félig-meddig off: Hogy vegyem rá a gépet, hogy ne az RTX-et, hanem a proci integrált GPU-ját használja? Hiába kötöttem oda a monitort kikapcsolt gépnél, bekapcsolás után nem volt képem. Kössek a rendszerre két monitort? Vagy szerezzek plusszba egy HDMI-dummy-t?
Vagy szofteveresen is van valami megoldás? -
Dare2Live
félisten
válasz sajti_pajti #21014 üzenetére
bios
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
GAbre
veterán
válasz MPowerPH #21016 üzenetére
Speciel nem az a 104(nah megint írja,hogy 106ra is felment) fok zavar,hanem,próbáltam lenyomni,hogy nyáron,mikor 50 fok lesz,ne forrjon szét az egész.De így nem ér semmit kb.
"Meg,hogy suprimtól többet vártam."
Jó lett volna ftw3nál is nézni,nem csak icx-et.
Cshavez:
De valami nagy felbontáson nyomod is nem?
4k vagy 5xxx x 2xxx felbontáson[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
GAbre
veterán
[link]
Ilyen pcie adapter/hosszabító jól gondolom elég 1 sima kiskártyának filmre,officra?
Nem akarom lefogni levegőt 3080 alól.Avatar
-
MPowerPH
félisten
Strix is megkapta az EVGA 520W -os BIOS -t. Kivancsi vagyok, ez mire lesz eleg.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #21022 üzenetére
Eddig jutottam... Ugy fest, ennyit bir a GPU, 2235MHz -t. Folotte fagy. Azt hittem, meglesz a 20k... Jobban mar nem hutom ki a szobat, oreg vagyok mar ehhez.
mod: Erdekes, EVGA BIOS -al a board power draw nem mer jol, megrekedt 355-360W -kozott.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
laychi
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz laychi #21024 üzenetére
Avagy meg egy dologgal tudok trukkozni. Letiltok 1CCD -t, es ugy betudok loni 5GHz -t all core 8 magra. Most ugye a PBO az nem fix, folyamat valtozik.
Lenyeg az volt, hogy power limit nelkul meglegyen a 2100MHz. Az mar megvan, feljebb szerintem nem megyek, igy eleg bika.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
GAbre
veterán
válasz laychi #21024 üzenetére
Nekem tegnap jött meg fogasztásmérő.
Max 600W-ot mutatott a teljes gépfarmra,belőtt game órajelen~ 300W gpu(bár sztem lesz az több is).Leírásomban lévő konfig+ a kis minipc+router+2 kissebb hangfal.
Majd ha lesz kedvem megnézem.
1enlőre annyit néztem,hogy monitor 20w-ot fogyaszt.
És csákány alatt meg majd 400W az öszfelvétele ezeknek.
Ami fura az alulfeszelt 230W-os gpu(15W-os minipc procival).És 5800x-el(max 100W).
Sztem 300-350W körül kéne lennie.
Így lehet,hogy itt is simlis a fogyasztás.Kíváncsi vagyok előző gen rtx-ek is csaltak-e.Avatar
-
GAbre
veterán
[link]
Reméljük lassan kitalálnak valamit,hogy földi halandók, normális áron tudjanak gput venni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MPowerPH #21031 üzenetére
Akkor bármi ami játék és kell hozzá kraft aztán max beszerzem csak már f@szom ki van, hogy miért ilyen kevés az érték és játékok esetén is jó lenne tudni, hogy valamiért csak a SupPos-ba ilyen gyatra vagy valóban gameknék is....
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
MPowerPH
félisten
Late March -ra irtak a SAM tamogatassal megtoldott VBIOS -kat a tobbio kartyara, de meg semmi. Kivancsi leszek, mi szamit naluk late march -nak.
Pedig pont azokban a cimekben dobna nagyot, ahol az AMD elonyben van, lasd BFV, AC: Valhalla, RDR2.Don't Tread On Me
-
szabeska
addikt
válasz MPowerPH #21034 üzenetére
Ez hogy fog működni egyébként? Mármint, van 3080-am, Ryzen 3600-am, és B450 Tomahawk Max-om (már SAM képes biossal). Több helyen olvastam, hogy a B450 Toma Max, illetve a Ryzen 3000 is támogatja/működik, ellenben sok helyen B550-ről és Ryzen 5000-ről írnak csak, mint hivatalos támogatottság Valaki homályosítson fel, hogy ezzel a kombóval nyerek-e majd 2-3 FPS-t A late march-t egyébként nem a ref kártyákra írták?
[ Szerkesztve ]
F1
-
MPowerPH
félisten
Tudnal 4k -ban tesztet csinalni? Nekem mindket kijelzom 4k, nincs ultra wide megjelenitom. Odyssey es RDR2 -vel eleg, es ha van Shadow of Tomb Raider -ed, azzal is mehet. Esetleg Metro Exodus, annak is van built in benchmarkja. Far Cry New Dawn is mehet, ha megvan.(akarhogy )
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz MPowerPH #21042 üzenetére
Egy darab 4K eredményt tudok az az RDR2 kb két hónapja csináltam a benchet vele és akkor volt az eredményem:
Minimum FPS: 35,4777
Maximum FPS: 109,292
Average FPS: 79,6311Többiről nincs kép a telefonban és ez úgy volt beállítva, hogy a Quality Preset Level csúszkát ki maxoltam és ki is írta, hogy Favor Qaulity.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
szabeska
addikt
válasz Erdei88 #21045 üzenetére
"at 1080p about 12% faster than the Ryzen 5 3600, though that margin shrinks to a mere 4% at 1440p and virtually nothing at 4K" Ez nem sok, tekintve hogy munkára nem használom a masinát, csak játékra. De idővel úgyis cserélem, jelenleg még nem "fontos". Csak jó lett volna megnézni a SAM-et.
[ Szerkesztve ]
F1
-
veterán
válasz MPowerPH #21048 üzenetére
Pont egy teszthez csináltam azt is haveromnak szóval videót is csináltam a beállításokról.
Elvileg, ha bármihez hozzá értem volna már "Custom" lenne írva nem pedig a Preset.
Btw Így volt beállítva:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Cyberpunk 2077
- Milyen NAS-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS