Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz X Factor #4155 üzenetére
Ez biztos, mert szinte nem is hallom, hogy jár a venti.
Így megy fel 74 fokig maximum, hogy szerintem 50% körül mehet a három venti rajta!
Nem tudom, hogy mi lenne a jó custom curve neki, de majd nézegetem..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
csibuka85
senior tag
válasz X Factor #5617 üzenetére
Köszönöm uram. Néztem meg a Dell DW3420 As monitort is. Igaz csak 120 hz és de 225 Itt PH-n olcsóbban van mint boltban.
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Csokilama
tag
-
szasanyi
félisten
válasz X Factor #5988 üzenetére
Megy a sírás-rívás a magas árak miatt, közben ilyen uzsora árakon is veszik és aközben azt váják, hogy az árak normalizálódását. Így aztán várhatjuk...
Véleményem szerint normális embert nem érdekel ez a kínálat. És a normális alatt értem, hogy nem számolatlanul áll otthon a pénz halomban( és emiatt nem számít semmi) valamint sem az elméje sem az értékrendje nincs megborulva (kvázi hülye, és akkor megintcsak nem számít semmi). -
Phoenixres
tag
válasz X Factor #6044 üzenetére
Az aláírásomban lévő konfig jön a 850-es táppal a héten.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
csibuka85
senior tag
válasz X Factor #6320 üzenetére
Mert nekem kb. A 2080Ti Gaming X Trióval 80-90 körül játszottam minden maxon de volt hogy 100 fölé is szaladt egy picivel.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
VoltanIgor
tag
válasz X Factor #6505 üzenetére
"Mert van h. a 2080ti is kevés, plusz van olyan, hogy valaki az előző gen-t még jó áron adta el, igy igazabol nem fáj pénzbe a váltás."
Mire nem elég egy 2080ti? 4k+ultra+rtx+60 FPS-re? Na ja, arra valóban kevés, meg persze mindig lesz pár játék ami bármit megfektet, de most őszintén, legrosszabb esetben kis kompromisszummal bőven jó a 2080ti 4k-ban is mindenre jelenleg. A váltás pedig max. akkor nem fáj pénzbe, ha valóban sikerült jó áron eladni a 2080ti-t, plusz még a legelején sikerült 300 ezer körül megcsípni egy kártyát. Akkor persze faszaság. De most, ezek mellett az árak mellett nagy bukó az egész. Semmi észérv nincs arra, hogy az ember ne várjon pár hónapot.
Felőlem aztán öt millióért is vehetik a kártyákat, nem az én gondom, csak a jelenséget nem értem úgy en bloc.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz X Factor #6515 üzenetére
Elnézve, mit művel még ma is egy 1080, ha én most tudnék venni egy 20GB-os 3080-at, akkor 3-4 év múlva lehet, hogy én még pattogatott kukoricát rágcsálva nézném, hogy hogy ölik egymást a népek az 5080-ért
Aztán vagy vennék egy 6080-at, vagy ha elült a por, akkor vennék 5080-at, azt még a jó ég tudja.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Raki
aktív tag
válasz X Factor #6565 üzenetére
Igen, úgy-úgy.
Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
arabus
addikt
válasz X Factor #6611 üzenetére
a boost az jó de a kép ocsmányul összemosott.mi ez?
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Raki
aktív tag
válasz X Factor #6639 üzenetére
Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
Jack@l
veterán
válasz X Factor #7551 üzenetére
DX12 + DXR-er is kérhetnék ugyanilyet? + jó lenne látni az egyes procimagok terhelését, láttam néha 70-80%-os gpu kihasználtság beesést, ami procilimit, vagy hálózat miatt lehetett.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
"3900XT-nél erősebb, kérlek" a videódban 4200-megy ami elég kevés , és 73 °C ami sok!
Valami nincs jól beállítva ? Én zöld kártyához csak is kéket veszek, így nem tudom hogy jók e az értékek!
Az "erősebb" azt a piros oldalon értetted nem?Csinálj már egy videót, hogy kikapcsolod a vsync-t és feljebb tolod a procit 5ghz-re, én mindig úgy vagyok hogy a több mindig jobb, inkább kapjon mint valami leszabályozzon, és ha kevesebb arra meg ott a gsync!
Ezt hol olvastad, hogy ajánlott, mert én még nem találkoztam vele![ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz X Factor #7557 üzenetére
Tisztán, szóda nélkül
Köszi[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz X Factor #7560 üzenetére
V-Sync-et én kikapcsolva tartom, de az is igaz, hogy ha 240Hz felett kezd el szétesni a kép, azt nemigen látom XD (tapasztalat, oda kellett figyelnem, hogy lássam a tearing-et)
120 és 144Hz-es monitoroknál lehet értelme.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Jack@l
veterán
válasz X Factor #7576 üzenetére
Köszi, teljesen játszható lesz ez 4k-ban is.
-
KAMELOT
titán
Saját példámból indulok ki.
7820x srock + gtx780 sli, monitor 4k 60hz vsync off
BF4, Medium/high quality, 64/64 multi.... Fps range 73-75fps onnan ki sem mozdult.
Amit nálad látni ott valami gond van!
Ha vsync on akkor stabil 143-144fps kell látni ahogy a 60hz--->60fps stabilan mint a betonfal.
Szerintem a cpu gyenge. Nem tudja tolni a vgat, azért esik be!
Többet fogok tudni decemberben, amikor nekilátok a tesztnek![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nyul105
senior tag
válasz X Factor #7586 üzenetére
természetesen nvpanel: gysnc on, vsync on, 141es fps limit.
"""
Nekem példaul nem kell stabil 144 h. minden rendben legyen, gsync miatt édes mindegy hogy éppen 103, 114 vagy 138 vagy épp 144 fps-em van, ez a lényege.
"""
Én észrevem 103 és 138 fps között a különbséget, ezért inkább lebutítom a grafikát.
Nehéz elhinnem, hogy te nem, egy bf5 esetén![ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz X Factor #7617 üzenetére
Egy keveset [videó].
Viszont ha nem akarsz tearing-et magasabb képfrissítésen, akkor inkább limitáld azt, mint hogy bekapcsolod a v-sync-et-Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
maajsz
senior tag
válasz X Factor #7623 üzenetére
Minden extra okoz input lagot, akárhogy is nézed mivel valamilyen számítási folyamat van mögötte. Még a g-sync is, csak valaki számára maximum elviselhető. Én spec Destiny pvp-zek és látok fps csökkenést g-sync on-al.
Ezt a v-sync+adaptiv sync dolgot nem is értem. Az utóbbi konkrétan azért jött létre, hogy elengedhesd a v-syncet, úgy hogy ne legyen tearinged. Most ha egyszerre tolod melyik kap prioritást? Ha van adaptív synced akkor az figyeli mennyi fps-t tol ki a karid, ha beesik a monitor max frissítése alá, oda lövi ahhoz a Hz-et, a kettő meccsel nincs tearing örülsz.
Ha v-syncezel akkor pont ellenkezőleg, az a monitort figyeli és ha megvan a max "frissítésnyi" fpsed oda lockolja, ha nincs akkor a felezi és ahhoz lockolja és visszatart egy egész képkockát amíg a kövezkezőt teljesen ki nem rendereli, kvázi ugyanazt a framet 2x látod, mindaddig amíg megint el nem éred a max Hz-nyi fps-t (ez az ami elviselhetetlen input lagot mutat be).
Ha meg a kettő egyszerre van akkor kvázi redundáns a v-sync az adaptív mellett, mert az eleve csak a max Hz-hez igazítja az fps-t, amihez eleve igazodik a max Hz
Ebből persze az az eset kimaradt amikor több fps-t tolsz ki mint a monitor max Hz, de nekem az nem okoz durva teariget egyáltalán, ha meg zavar arra ott egy szimpla frame cap azt csá. -
nagyúr
-
maajsz
senior tag
válasz X Factor #7638 üzenetére
Külön-külön értem, meg próbálgattam is. Nem nagyon támaszkodok ajánlásokra, az elvet tudom, aztán meg kipróbálom magamnak ingame, aztán majd az első pár flicknél már érzem hogy rendben van é az az input lag vagy sem.
A v+g-syncnél valszeg hiányosan fogalmaztam, nem értettem elsősorban a hasznát ahol g-sync rangeben van. De úgy tűnik akkor ott továbbra is fölös.
A max képfissítés utáni tartományt meg ahogy írtam feljebb, én egy sima framerate cap-el oldom meg ha szükséges. De mondom nekem abban az esetben ha meghaladta a 144-et pár 10 fps-el, sosem volt különösebben problémám.Viszont most már kinda kíváncsi vagyok erre a v+g kombóra, szóval este kipróbálom aztán majd meglátjuk mennyire lesz zavaró (vagy nem).
-
-=RelakS=-
veterán
válasz X Factor #7638 üzenetére
"Annyival egésziteném ki, h. a csgo és overwatch vagy mas kompetitiv fps kicsit kivételes, mert egyrészt egy hajszariton is elfutnak, masfelől vagy engine sajatossag vagy egyéb dolgok miatt a jatekosok szeretik ha 300fps-el megy, ami azért ha belegondolsz elég szürreális."
Engine sajátosság: egy időben ha a Quake Championst el tudtad kergetni 200fps fölé, a fél pályákat át tudtad ugrani Több fps = nagyobb lendület volt, videóval alátámasztva.
Doom Eternalban is mintha jobban menne a platformozás magasabb fps mellett. Azt, hogy ez reakcióidő miatt van így, vagy a játékmotor számol máshogy, azt nem tudom."Mi is Így olvasva, igazából ugyanazt irogatjuk egymásnak. "
Miután átgondoltam, hogy hogy kellene ennek rendesen működnie, úgy nem nehéz
maajsz
CME linkelt egy videót, ahol hiába vagy G-Sync range-ben, alul megjelenik némi tearing.
A kérdés az, hogy ez mennyire gyakori, és mennyire kell, hogy zavarjon. Ha nagyon zavar, V-Sync on. Ha nem kimondottan, akkor V-Sync off, és megnyugszik a lelked[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
PitLee
őstag
válasz X Factor #7677 üzenetére
Tegnap linkelte ScomComputer
RTX 3080 Undervolting & Overclocking: Assassin's Creed Odyssey
YT link
Szerintem a plusz wattoknak akkor volna igazán értelme ha arányosan nőne vele a teljesítmény, amit egy a gyárinál jobb hűtéssel pl kilehetne használni, hogy a proci a hőfok miatt ne szabályozzon vissza. -
nagyúr
-
nagyúr
-
danhawk
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest