Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
Új hozzászólás Aktív témák
-
Linem
senior tag
Milyen jó, hogy nem sikerült hozzájutni az elsők között. Az nvidia is rájött, hogy elhibázott lépés volt, és az új kártyák cserélik majd a 3080-akat. Innentől kezdve ezek a kártyák alig fognak érni valamit, mert a GA103 ugyanazon a teljesítményen jóval kevesebbet fog fogyasztani.
-
Raki
aktív tag
+1Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
sberci
tag
ugyanez a tipus, vagy mast rendeltel?
Utobbi esetben, akkor masik sorba allni sem eri feltetlen meg, ( na meg ahogy irtak paran, mar nem is lehet)
De most szurta ki a szemem csak, arra figyeltem, hogy 2x8 tus cucc legyen, de errol meg lesporoltak az otodik kimenetet, vagyis a masodik hdmi kimenetet, ami nem szep huzas, foleg, hogy hasznat tudtam volna venni. -
-=RelakS=-
veterán
Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy ha 3-4 év múlva a játékok már mediumon is puffogni fognak a 10GB memória miatt, akkor bizony fog kelleni az a 20GB.
Mindezt felbontástól függetlenül, simán csak azért, mert az atyaúristent is be akarják textúraként menteni a VRAM-ba.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Régen én is olcsót vettem gyakran. Mióta megfizetem a hardvert, azóta nem kell évente szétberhelni, nyugisabb az élet, csicseregnek a madarak, stb.
Ultrán FullHD-ben is megindult már az ugatás, hogy nem lesz elég a 8GB VRAM, szóval a felbontás ebből a szempontból édesmindegy.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
gabor0928
tag
Az 550W szimpla számítások szerint is maxon fogja tolni, Nekem 500W minőségim volt, de jobbnak láttam lecserélni egy 850W-ra, már csak azért is mert gépcsere is képben van a jövőben. De elvileg el kéne bírnia.
A gyártó felelősséggel tartozik ha ajánl valamit, emiatt túlbiztosítják magukat, nehogy valaki beválasszon egy Akyga tápot ami 12V-on jó esetben a felét tudja a névleges teljesítménynek. -
Cthulhu Dawn
őstag
Majdnem ugyanazzal a processzorral XC3 3080-al parositva 107%-os power limittel a rendszerem 552 wattot sziv a falbol, a tenyleges fogyasztasa pedig 504-nel peakel. Mindezt ugy, huogy 1 ssd van a gepben, es 5 ventilator. Valoszinuleg elviszi majd, attol fuggoen, hogy huzod e, de ha barmi mast cserelsz a kesobbiekben kb 0 overheaded lesz.
En most valtottam 650-rol 850-re, de en STRIX-re akarok majd benevezni ami siman eszik 400 folott, plusz kell neki 3 pcie csatlakozo, egyebkent maradt volna."There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
-=RelakS=-
veterán
Majd közli a hang, hogy ha 3600XT-d van, és ha van jó minőségű 80+ hatékonyságú 550W-os tápod, akkor LEHET, hogy nem fogsz problémába ütközni, ha nem állsz neki az overclocknak. Azonban ha új gépet építesz, akkor 650W-ot ajánl.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
tag
Ja értem, köszönöm szépen az infót.
(#6965) hoolla: Nem 3090-verő kártyára gondoltam, abból botrány lenne valószínűleg Hanem arra, hogy a kettő kártya közé akarnak-e bepréselni valamit úgy, hogy igen, nagyon pici a különbség.
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
Segal
veterán
Mivel én 4K-ra venném ezért erősen elgondolkodnék a 20 gigáson
Persze ez leginkább ár függő hogy mennyivel kerülne többe meg hogy "csak" az extra memóriát kapná e pluszba, de ideális esetben simán venném a több memóriásat."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
MomoSinX
aktív tag
Én csak 1440p-re vettem így tuti nem adnék annyi extrát még 10 giga ramért (ráadásul VR-em sincs). Főleg hogy magyar viszonylatban azt rögtön 1:1 euró utána meg szar forintra váltják..5 évet magabiztosan kifogok préselni belőle, még ha később játszani kell pár beállítással is. A megreszelt 3.5 giga rammal is megoldottam a 970-en. Már csak a konzol limitációk miatt sem gondolom hogy a video ram nagyon elszállna majd.
-
-=RelakS=-
veterán
Namost ha a játék le akar 10GB vram-ot foglalni, de nem tud, és közli, hogy vegyél vissza a minőségből, akkor akkor sem fogod tuni a játékot teljes pompájában használni, ha tulajdonképpen 5GB VRAM-ból meg lehetne oldani az egészet.
Szóval itt a dolog kettős:
1: a kártyán nincs elég ram, hogy a jövőbeli játékokat kiszolgálja
2: némelyik játékot úgy ... "optimalizálják" (?), hogy a VRAM nem dinamikusan van foglalva. (Doom Eternal, rád mutogatok )Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Dare2Live
félisten
Játékfüggő de 1060 3GB vs 6GBnél ezt már le volt játszva. Meg biztos van rakás más kártya is nekem ez ugrott be.
Ahol elfogy a ram és lehet "az nem is kell csak allokálni szeretné" ott az meglátszik az AVG FPSen és brutál mód meglátszik 1% lowon, 0.1%on. [link]Egy pl Odyseyben AVGbe -30-40% fps. Az 1%nál kb 40-60%os! a teljesítményvesztés. 0.1%low (microlag)nál meg 33fps helyett 12fps...
A diffi annyi, hogy 1060 6GBn 1%low 40fpsen a játék tök jól játszaható. 1%low 22fpsen meg élvezhetetlen.Az én tapasztalataim alapján ha elfogy a ram ott komoly teljesítmény vesztés van. és 2080TI teljesítményszinten a 8GB el fog fogyni. Miközben a kártya ha lenne rajta +2gb ram tudná a 100fpst. Így meg csak 70et.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Albigator
őstag
Na ne mondjátok már h még most se lehet kapni 3080-at..
Nézzétek én már megint mit találtam.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Watch Dogs Legion. Arról lövésem sincs, hogy melyik DLSS-t használja.
#9769 KillerKollar : A heapek kezelésének logikai felépítése számít a PCI Express sávszél hatékony kihasználásában.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest