Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
válasz szasanyi #204 üzenetére
Az alza-nál ennyit írnak ha ráklikkelsz az elérhetőségre.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
-
Laraxior
titán
válasz szasanyi #256 üzenetére
Mar az 1080TI-mnek is 3x8pin kellett.
Csak jobb a stabilitas miatt, nah meg a TDP limit is jobban kitolhato :))"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Chaser
legenda
válasz szasanyi #249 üzenetére
jövő hónapig nem akartam írni, de most kivételt teszek ( :
sokat bohóckodtam freesynces sztorival, de valahogy nem akarta meghozni azt az eredményt amit várok, forzával teszteltem sokat, de xboxhoz képest nagy érddemi változás nem történt
aztán gondoltam egyet, freesyncet elfelejtettem, és bekaccsoltam' a vsyncet, onnantól vaj sima lett a játék
sztem az a titok, hogy ha 60hz a monitor, tudjon legalább 75-öt a vga, de az sem baj ha 90-et tud, és akkor a beesések sem törik még a 60-as frame számot
különböző beállításokkal végig zongoráztam, amikor a beépített bench alapján megvolt a 60 stabilan, akkor ingame alatt sok bezuhanás volt, 75-nél ez minimálisra redukálódott, 90-nél megszűnt
freesyncnél eleve van egy fázikésés, közölnie kell a vga-nak a monitorral, hogy most éppen 50, 55, vagy x hz a frissítés, a monitornak azt le is kell reagálni, nekem nem jött be, ha tényleg megvolt a fix 60 fps az teljesen más élményt adott - pozitívabbat nyilván -
jó ez a 3080, de sokat zabál, igaz nekem már 200 is sok ( : remélem a 3070 is gurít valamit, vagy méginkább a 3060, ha az hozza 160w-ból a 2070s-2080 szintet akkor korrekt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
boogie84
veterán
válasz szasanyi #256 üzenetére
A srác majdnem elsírja magát mikor arról beszél h az egyik venti felfűti a cput, mert oda tolja a meleget. Szvsz az nV-nél elképzelhetőnek tartják h aki ilyen kártyát vesz annak telik 150$-os AiO-ra is. Ha még nincs a gépben.
Miért van olyan érzésem, hogy nem akarom azonnal lecserélni a 1080ti-t? (igen, egyenlőre 1080p-hez (60Hz) vagyok kötve, jönni fog a 1440p-s monitor (144Hz), akkor talán best buy lenne)
Másik kérdés amire majd a tesztek adnak választ: 3700x kihajcsa e a 3080-at?[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz szasanyi #716 üzenetére
Jepp, ha nem stimmel a képfrissítés, az még 120Hz-en is zavaró. 240Hz-es monitort kell venni, ott már csak akkor zavaró, ha figyeled
Ezért is lennék kíváncsi 480Hz-es monitorokra, hogy ott még kellene-e szórakozni G-Sync-el és Free-sync-el, vagy ott már olyan gyors a képváltás, hogy akármilyen képfrissítési anomália sem zavarna.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
elite.cs11
senior tag
Igaz amit mondasz, nem is állítottam ennek ellenkezőjét. Csak azt mondtam, hogy akkor is lehet érezni a töb fps-t, ha a monitorod nem tudja "megmutatni".
Ha anomália alatt tearing-re gondolsz, az akkor történik meg, amikor a GPU "képalkotási" frekvenciája és a monitor képfrissitési frekije összeütközik, eltér, stb. Tehát amikor a monitor egy olyan frame-et akar mutatni amit pl a GPU még nem teljesen fejezett be. De ez nem mindig következik be akkor ha a képfrissítésnél magasabb FPS_ed van, bár akkor van rá esély, hogy bekövetkezik, igen.
-
PuMbA
titán
Neked nincs igazad, próbáld ki. Autós szimulátorban sokkal jobb időket megyek 90-120fps-sel, mint 60fps-el és 60Hz-es monitorom van. Képtörés is inkább 70-80fps-nél van, de minél több pl. 100fps+, annál kevésbé látszik. Én észre se veszem ennyivel.
Gondolj bele. Ha 60 Hz-en vagy, akkor 16ms-onként frissíti a képet a monitorod. Ha egy ilyen időablakban 60fps-ed van és a 2. ms-ra jut mindig az elkészült képkocka, akkor 14ms-ig kell várnod, hogy ez a képkocka megjelenjen a monitorodon és már tökre nem azt látod, amit pl. a kormányon elforgattál. Ha mondjuk 120fps-ed van, akkor a 2. és a 10. ms-ra is jut egy elkészült képkocka és a monitorod a 10. ms-os képet jeleníti meg, ami sokkal közelebb van az aktuális kormányállásodhoz vagy egérmozgásodhoz. Azaz kisebb input lag -> pontosabb játék.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz szasanyi #1492 üzenetére
az Nvidia ugyannyit keres a kártyákon attól függetlenűl hogy a kiskerek hogyan árazzák be - abból a nyeréskedésből ugyanis nem kap plusz pénzt az NV.
Sőt, nem is jó nekik hogy egyesek nyerészkedni probálnak, mert sok potenciális vásárlót fordítanak el.
Kis türelem kell szerintem mindenki részéről, cyberpunk úgyis 2 hónap még..
-
MomoSinX
aktív tag
válasz szasanyi #2400 üzenetére
Én csak azért vettem meg a túlárazott iponos asust mert nekem sietős. Cyberpunkra készen akarom látni az új gépet. Amúgy vártam volna mit dob ki az AMD ha semmi jövőbeli játék nem érdekelne jelenleg. Tőlük most inkább az új procikat várom...hátha októberben már kapni.
Én egyébként 5 évente építek csak, így lassan de biztosan visszahozom a veszteséget.
[ Szerkesztve ]
-
MomoSinX
aktív tag
válasz szasanyi #2419 üzenetére
Miért ne lehetne? Boldogan elvoltam i5 + 970-en 5 évig. Csak az utolsó 1 évben éreztem hogy már tényleg öregszik, de még most is lehet rajta korrekt beállításokkal játszani 1080p-ben. A 3080-hoz meg már felmentem 1440p-re. Elleszek én ezzel. Ésszel kell építeni, ennyi szerintem. Generációként ugrani minden évben sosem érte meg az én szememben.
-
elite.cs11
senior tag
2016ban építettem a jelenlegi gépem 6600k + gtx 960. Ez utóbbi lett lecserélve egy 2060S-re. Most a Horizon Zero Dawn-ban éreztem meg igazán a korát a játéknak. RDR2 is elmegy, lenyomott beállításokkal. Nem kell személyes sértésként venni azér, mert ő kifizette azt amit te nem fizetnél ki.
-
Zsombors97
tag
Ezzel nem értek egyet egyáltalán. Nyilván a most 5 éves PC-k már nem viszik full grafon a dolgokat jó FPS értékek mellett, ez természetes, de azért lehet ezt okosan is csinálni. Egy jó ház, táp, hűtés akár 10 évig is jó lehet, ha jó procit veszel 5 évig alsó hangon jó lesz. Persze kompromisszumokkal jár, de lehet 5 évre gamer pc-t építeni.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz szasanyi #2431 üzenetére
Én sem kötekedésből mondom, de annyival azért nem fizettem túl hogy összedőljön a világ. Max egy 300-at tartottam volna reálisabbnak érte, a 80k extra költséget meg megpróbálom lefaragni a Watch Dogs és a Geforce Now kódok eladásával.
Külföldön sem sokkal jobb a helyzet és mindenhol backorder van, abszolút nem garantált hogy látni fogtok októberben (vagy még az idén) kártyát. Akinek összejön gratulálok, nem fogok érte utálni senkit.
-
L4mie
veterán
válasz szasanyi #2460 üzenetére
hype elérte a hatást, emberek képesek 20-30% felárral megvenni és még örülnek is neki
persze most felvetődött bennem, hogy vajon miért volt a hír, hogy a bányászok elveszik az összes kártyát....megint ki szakít, nem a gyártó, nem a felhasználó. Én nagyon sajnálom, hogy itthonra kevés gyártó forgalmaz direktbe végfelhasználóknak.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Danex
addikt
válasz szasanyi #2431 üzenetére
Aki pénzspórolás miatt tart 5 évig egy gépet (főleg GPU), de 3080-at vesz, az sokkal jobban járna ha 3 évente egy kategóriával lentebb vásárolna. Átlagosan nézve jobb színvonalat lehet fenn tartani így, mint sem venni egy ár/értékben rosszabb kártyát, ami először jobb, majd a vége felé meg már lényegesen kompromisszumosabb teljesítményt nyújt.
-
veterán
-
veterán
válasz szasanyi #3218 üzenetére
Volt itt már Strix is 160-ért apron. Egyébként ritka nyilván, mert inkább 250+ körül állt be az ára a készlet hiány miatt. Majd amikor lesz rendesen szerintem 200 körül lesznek, de amint látjuk az meg jó ideig nem fog megtörténni.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz szasanyi #3218 üzenetére
Nem otthon, svéd.
Tegnap berágtam hogy nincs kártya egy kutya 1650s van a gépben... Ráírtam facebookon a közelben eladó 6-7 Ti-re egy cigó árral, ennek oké volt oda mentem ott is alkudtam egy kicsit 184e adta ki a vége. Leszarom az Ampret majd ha normalizálodik a helyzet veszek ami jó.
Elvileg van szep30-án kártyám elhozom mert 50 napos nyított tesztelem és meglátom.
Kíváncsi vagyok ha porrá húzom a Ti-t mit csainál az ampere ellen, mert ott meg a mellékelt ábra mutatja hogy tuning negatívban lesz -
AsakuraDave
őstag
válasz szasanyi #4804 üzenetére
Nincs fix infó, hogy TÉNYLEG mi okozza. Vannak akik a ps-cap vs mlcc-t hozzák fel de pl egy videos tesztelte win10 és linux alatt és neki linux alatt egyszer sem crashelt míg windows alatt igen. És hááát a microfos keze simán benne lehet mert egy ép updatet nem képesek már évszázadok óta kiadni így akármi IS okozhatja. Driver-OS összeakad, kondik is akkor beleszólhatnak.. Komplex dolog de ezt a kondis dolgot persze meglovagolta egyből ez a tipikus agyrém amcsi youtuber akit milliok néznek így ez a sztori megy leginkább..
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
válasz szasanyi #4816 üzenetére
Ez annak is köszönhető mert ezek a csicska hardweres youtuberek azon kívűl hogy hamar kártyához jutottak semmit se tudnak. Össze vissza pofáznak de fogalmuk sincs a dolgokról. Azt se tudják hogy árammal működik a cumó. Buildzoid-on kívűl nincs más nagyon aki ennyire ott lenne szakmailag és tudna mindent talán még der8auer de ő is PSOCAP-ezik... Így azon kívűl hogy tudnak kicsit modolni, hegeszteni, forrasztgatni komolyabb tudásuk nincs...
Teljesítmény, hőfokokra GamerNexus és HardwareUnboxed csatorna only. Szakmai meg csak Buildzoid, esetleg még GamerNexus.
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Albigator
őstag
válasz szasanyi #5461 üzenetére
Nézed azt mire válaszoltam?
""Mindenki" annyira várja az strixet.Részemről annyi +t nem ér.
Bár ha igaz,hogy azt tényleg +2 év garival tudod hosszabítani(ha jól láttam),az sokat dob rá.
Remélem sima tuf-om is majd be tudom regelni 1 évre legalább."Ebből az jött le nekem h Strixnél +2évet adnak, TUF-nál +1-et.
Ezen csodálkoztam én is mert ilyenről még nem hallottam.
Ezért kérdeztem rá..[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz szasanyi #5463 üzenetére
Elnézést,de mikor állítottam bármit is?
"Bár ha igaz,hogy azt tényleg +2 év garival tudod hosszabítani(ha jól láttam)"
1x láttam 1 oldalon.Aztán mivel túl drága volt,nem vettem strix-et,nem néztem utána.
Én nem véstem kőbe semmit.A +1évre is írtam,hogy remélem.
Te hőbörögsz ne haragudj.Avatar
-
elite.cs11
senior tag
-
X Factor
addikt
válasz szasanyi #5998 üzenetére
Hmm, az emberek nincsenek kibékülve a helyzettel, sokan szeretnének 300k-ért 3080-at. Sajna nem Így alakult, ez meg aztán felkorbácsolja az indulatokat.
Ellenben szerintem azok akik kvázi nap mint nap lesik a készleteket és tényleg vásárolnának is azok eleve nem 1060-ról váltanak, hanem a 2080ti, 2080 szegmens rotálódik. Ott sok esetben már ahogy tisztazodott az AMPERE teljesitmenye es nyito ára, beindult a mozgólodás és a matek, hogy lehetne váltani a legkisebb bukással, nekem és sokan másoknak alig fáj vmibe a váltás, ha még jó időben szálltak ki az előző generációból.
Értsd, technikailg nyilvan kevésbé fáj, hogy plusz 20 vagy plusz 70k-t kell rádobni, mint kiadni közel félmilliót egy kártyáért.Make things work
-
keIdor
titán
válasz szasanyi #6216 üzenetére
Ugyanígy látom...
Jókat mosolygok, mikor olvasom, hogy neki megérte, mert most azonnal kell, nem bírja ezt az állapotot tovább stb.
Önnyugtatás, önigazolás.
Én 1000€-t vagyok hajlandó adni a Strixért és 850-900€-t egy gyengébbért, de a 700€ FE-vel is simán beérném.Megtehetném, hogy többet adok érte, de engem nem húz le senki. Ha nincs ennyiért, akkor ott rohad el.
Várunk.Ezzel a mentalitással csak azr érik el az emberek, hogy a Hopper majd 2000€-tól indul, mert nincs felső határ egyeseknél. Hajrá.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest