- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #36799 üzenetére
viszont nektek is egyetek igyatok sokat ;
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #36797 üzenetére
Gyáá heee fasza konfigod van
90 fokos adapter minőségi pumpa mi kell még összeválogatott gíp ez
-
laychi
veterán
válasz
ScomComputer #36792 üzenetére
Nálad gyárilag be van lőve a curve.
Binnelt kártya?MaddeNNNNtuti abba megy osztott Vrammal és így ram se kell a rendszerbe.
Proci is sokat fog gyorsulni a GDDR6x-től -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ITX-be megy?
-
Locutus
veterán
Heh, nekem is elbaszta a curvet az új driver vagy az új ab... nemtom melyik, mert egyszerre raktam fel őket
Nem mintha ekkora eltérés gondot okozna... -
tupacamaru
veterán
válasz
Van hozzávaló alaplapod? Az igen!
-
ScomComputer
veterán
Meg jött az új vga-m, nemsokára jövök tesztekkel...#114778
-
szabeska
addikt
válasz
MaddeNNNN #36760 üzenetére
Semmi nem változott. Nálam a görbe nem mászik el lépcsőzetesen, egyenes marad, az a fura, hogy bármelyik hőmérsékletnél is próbálom fixálni, +/- 15 Mhz az eltérés pár perc után. Amiatt bosszant, mert előtte soha nem mászott el, ha 35, ha 65 fokos volt a kártya, végig tartotta az 1875-öt. Este még kísérletezek vele.
-
-
ffodi
veterán
válasz
FingR86 #36777 üzenetére
Emlékeim szerint ez mindig is ilyen volt. Nem mindegy, hogy magát a profilt üresjáratban, vagy terhelés alatt hozod létre/alkalmazod. Ha megfigyeled, ahogy növekszik a GPU hőmérséklete, elkezd a kártya ledobálni 1-2 lépcsőt a GPU órajeléből (egy lépcső = 15 MHz, így működik az NV GPU boost), ez hatással lesz a curve-re is.
Próbáld ki, hogy üresjáratban, amikor ki van hűlve a kártya, létrehozol egy profilt. Alkalmazod, majd elindítasz egy játékot és figyeled az órajeleket. Amikor bemelegedett a kártya (játék futása közben) alkalmazd újra a profilt és ugrani fog. Ezért érdemes terhelés alatt fixálni a profilt, mert akkor jó helyre fog ugrani.
-
s.bala31
őstag
válasz
FingR86 #36775 üzenetére
Nálam így néz ki a curve:
MSI AB 4.6.4 16254 2021.12.02. és 526.47-es driver. Ezzel most nem mászkál 906mV-től fentebb a fesz. A core1965Mz-ről esik vissza általában 1950-ig kivéve Plague Tale Requiem. Szerintem driver függő mert egy magasabb verzió számúval szarakodott az AB nekem is elszálltak játék közben a beállításaim. -
Joshi
titán
válasz
4264adam #36772 üzenetére
Nem lehet hogy az AB verzió a ludas és nem az NV driver? Az a gond a régi driverekkel, hogy bizonyos játékoknál problémás lehet, hiszen folyamatosan optimalizálják. Ki kellene próbálni egy régebbi AB-t az új 527.56-os driverrel. Én még nem próbáltam UV-t, de mindenképpen kipróbálnám.
-
4264adam
veterán
válasz
FingR86 #36771 üzenetére
Megnéztem, nekem is elmászik indítást követően, vszont ha kiválasztod az elmentett profilt és betöltöd akkor vissza hozza.
2 kattintás és nem kell driver vadászatot kezdeni
Régen észrevettem amikor a feszültség nem volt okés és én másra emlékeztem.
Nekem képes volt a kért 0.925-0.95V helyett 0.9V-ra állni. -
TheProb
veterán
válasz
TheProb #36752 üzenetére
Egyelőre nem mentem tovább a curve finomítással ("lépcsőtlenítés"). Tegnap ezzel a beállítással játszottam és 2x crash-elt a játék, illetve 1x BSOD-ot is kaptam. Win Event logban nem láttam semmi használhatót, viszont az előző kártyával sose volt ilyen.
Előbb futtattam kb 10-10 percnyi furmark-ot a default és a csatolt voltage beállításokkal, de nem volt semmi jelenség. Tekinthető ez a teszt mérvadónak? Igazol ez bármit is? Gondolok arra, hogy az UV miatt lehetett-e a crash, illetve hogy esetleg maga a kártya kehes? Bár ugye a játék nem kéne, hogy akkora load-ot nyomjon, mint a furmark. Ráadásul nem is gaming atombomba, csak egy Destiny 2-ről beszélünk.
Javasoltok esetleg valamit, hogy mivel lehetne nagyjából letesztelni a kártyát, hogy nincs-e baja? Gondolom ez elég sötétben tapogatózós, orákulum téma, de hátha.
-
FingR86
őstag
válasz
szabeska #36759 üzenetére
követem, mert hasonló cipőben járok én is.
AB mászkál össze vissza.
és például totál nem azt mutatja a curve, amit éppen csinál
ez itt neki egy 850/1875-ös curveviszont játék alatt meg 856-tól nem is megy feljebb soha, szóval érdekes.
pont emiatt raktam újra a win-t, azt hittem a Prec X kavart be, de nem. -
BullKoxa
őstag
-
szabeska
addikt
Kis segítséget kérnék a szakiktól. Újratelepítettem a gépem, előtte 862/1875-ön üzemelt a kártyám, fixen, mindig 1875-ön futott tesztek és játékok alatt is, beton stabilan. Most viszont sehogyan sem sikerül AB-vel beállítanom újra, 1-2 perc után vagy fölé lő (1890) ami fagyást okoz teszt alatt, ami viszont jellemzőbb, hogy alá céloz (1860)... Mennyire normális ez, és anno fél éve miért sikerült beállítanom, most pedig nem?
Eddig semmi gondja nem volt azzal, hogy végig egy bizonyos frekvenciát tartson folyamatosan, bármi van, most pedig ingadozik... Ugyanúgy állítom, semmi extra nem történt, a beállításkor a kártya hőmérséklete is teljesen azonos, de próbáltam hidegebben-melegebben is, akkor sem sikerül. Egyszerűen nem tudja fixálni magát 1875-ön, csak pár percre.
-
Locutus
veterán
válasz
gaben88 #36750 üzenetére
Én voltam ebben a cipőben, a meshify c-vel, és nem javaslom. Még ha nincs elöl AIO, akkor sem kap túl sok levegőt a szűrőn át a gpu. Hát még ha az egyetlen forrást lefolytod, ahonnan friss levegőt kaphatna, nem lesz az jó. Ráadásul az FTW3 hiába fér bele 300mm-be, a hűtése nem annyira jó. Valszeg még a TUF-fal is jobban járnál (ha nem coil whineos)
-
BRABUS113
aktív tag
válasz
gaben88 #36750 üzenetére
Esetleg ha van rá lehetőség akkor felszereled a házba a radiátort előre-belülre és előre-kívülre a ventilátorokat, mert ilyen házam van és ha a fentieket így csinálod, (nem tudom ebben az esetben milyen a hatásfok) akkor ugye az alap felállás marad ami kb max. 355mm videokártya.
-
-
MaddeNNNN
addikt
-
s.bala31
őstag
válasz
gaben88 #36750 üzenetére
Ilyen méretben sajnos nincs sok lehetőség mármint amelyeknek a hűtése is oké ASUS Tuf, EVGA Ftw3, esetleg még Gainward Phantom, Palit Gamerock/Gaming pro . [https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3080-ti.]
Én is ebben a cipőben jártam hogy alig találtam olyan vga-t aminek normális a hűtése és elfér az 500DX-ben az AIO miatt. De jövőre inkább lecserélem a házat mert a midtower házakban alig férnek el az új vga-k. -
gaben88
őstag
-
gaben88
őstag
3080 Ti Ventus nagyon kerülendő kategória? Haprón most van 1-2 még egész jó áron és agyalok rajta. Hosszra ez lenne a max, ami ok...
-
-
Sziasztok!
Csatlakozom a topikhoz, egy 3090 FE-vel.
Hát valami szörnyen indult a kapcsolatom a kártyával. A drivert nem engedte feltelepíteni, a telepítés közepénél blackscreen, semmire sem reagál semmi. Restartolni sem lehetett a gépet, majd be sem bootolt a kártyával. Reseat, restart, másik ssd stbstb után végre bebootolt, majd ugyanúgy nem engedte feltelepíteni a drivert. Néhány kör szórakozás után sikerült rájönnöm, hogy Gen4-ben nem engedi a drivert telepíteni, csak Gen3-ban. Miután sikerült feltelepítenem a drivert, utána restartot követően kifagyott a windows, nem bootolt, kezdődött minden újra, de most legalább volt driverem. További nyomozást követően sikerült rájönnöm ,hogy a csodás Corsair Icue volt a bűnös, megpróbálta vezérelni a kártyát, ez okozta az egészet. A szoftvert kigyomlálva végre működésre bírtam a kártyát.
Végül 1875@850-et találtam érdemleges UV-nak. Memóriát nem piszkáltam. Szerintetek érdemes lenne a MHZ-t még alacsonyabbra venni a kisebb feszültség érdekében? Szerintetek hol van a sweetspot?
-
válasz
TheProb #36734 üzenetére
MX4 mehet rá. Én kipróbáltam anno a bányász 3080-3090-es karikon az MX5-öt, de túl hamar keményedik ki szóval MX4 bőven elég.
Padokat nem látok a képen (vagy csak vak vagyok, mert amit én vélni látok az az mostani pad maszlaga ráragadva a memóriára) de ha nem probléma a memóriákat legalább padozd át, mert ne emiatt kelljen még egyszer szétszedni pár héten vagy hónapon belül. VRM-en és egyéb helyeken ha ép a pad akkor nem muszáj, de ha maximalista vagy akkor mehet oda is.
Oda elég az olcsóbb Thermal Grizzly, a megfelelő méretben, memóriára pedig Gelid Ultimate-et javaslok. (Ne extremet, mert az szintén sokkal keményebb)Az a 87 GPU kicsit magasnak tűnik nekem elsőre, bár Zotac kártyáim nem voltak, és oké, hogy nem egy FTW3, Suprim, vagy STRIX, de azért szerintem ennyire nem kéne szarnak lennie.
De egy HWINFO-t futtass legközelebb, ott jobban látni minden értéket. De szerintem ez sok, mert ha a GPU ennyi egy furmark alatt, akkor a hotspot még több.Bios mehet nyugodtan, nem szokott gond lenni, de téglát nem igazán tudsz csinálni belőle mert ha van iGPU akkor arról bootolva a gépet is újra lehet írni. Szóval azt tedd fel nyugodtan.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Megjött a használt Zotac RTX3080 AMP Holo. Garjegy alapján 2021.04 havi vásárlás, tippre bányában volt, mert 6 másik kártyával együtt lett véve.Mivel csavar-matricát nem láttam, így levettem a hűtőt, hogy megnézzem milyen állapotú a paszta és a padok, íme:
Pasztázást cserélném, Arctic MX-4 mehet rá, ugye?
A padok jónak tűnnek? Nem látok olajosodást, illetve nincsenek megkeményedve.Csináltam néhány tesztet, íme a hőmérsékletek:
Ezek a hőfokok elfogadhatók? Bár ugye a VRAM-ok hőmérséklete innen nem derül ki.
+1: Látom, hogy van BIOS frissítés, ami az NVIDIA Resizable Bar supportot adja meg, érdemes felrakni? Mekkora kockázattal jár a frissítés?
-
s.bala31
őstag
válasz
FingR86 #36732 üzenetére
"akkor az a játék simán felér egy furmarkkal
" Nagyon betyáros az biztos
Haza értem melóból megnézem mit mutat uv nélkül. -
válasz
s.bala31 #36725 üzenetére
Ahogy olvaslak biztosan tudom nem FHD lehet a történet.
Nem mindegy 2k vagy 4k sem. Sajnos nekem nincs jobb kijelzőm nagyban sem, de felskálázva a napokban majd próbálom meglesni mennyit jelent egy magasabb felbontásban futtatni ezt a játékot, mennyit vehet visszább a teljesítményből. Felraktam, de még nem láttam neki igazán, csak belelestem egy 3080 Ti -vel és azért jó sok fps volt akadozás nélkül.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
laychi #36723 üzenetére
Biztos megoldható lenne, de akkor pont olyan ótvarul nézne ki a UI, mint amikor mondjuk a monitor skáláz fel.
Ha jól tudom, akkor az ilyen felskálázó cuccokat azért kell a játékokba integrálni, hogy mikor elkészül a kép, utána csapja rá a beállított felbontásban a UI elemeket. -
s.bala31
őstag
Neki estem a Plague tale: Reqluiemnek és nagyon brutál (legalább is számomra) hogy a 3080 alulfeszelve és 60 fps lockal is belanyal a 350w-ba
-
Puma K
nagyúr
válasz
- = Zk = - #36720 üzenetére
Az RT-vel nem foglalkoznék.
Az majd mire olyan szintre "süllyed" mint anno a 16x-os AF és a tesszeláció erőforrásigénye volt az még idő. Talán az RTX 6000-7000 szériánál nem kell majd rá külön figyelni, hogy medium vagy high-ra teszi-e az ember vagy hogy egyáltalán be van-e kapcsolva.
Egyedül a DLSS-nek van értelme, de azt meg külön kellene támogatnia minden címnek.
A nyers erőnél maradva és a mezei grafikánál szerintem a 4080/4090 nem éri meg az árát.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
-=RelakS=- #36718 üzenetére
max jövőre platformot cserélek, persze maradok intel vonalon... de első körben meglesek egy 3090/Ti kártyát, mekkora lesz/lenne az előrelépés 1440p-n, ahol már a 2080Ti vért izzad, főleg RT közben.... hát ez van... lólépésben fejlesztenek ezek
-
FE kártyára csak FE Firmware tehető fel!
És ez fordítva is igaz az FE-re való Firmware csak FE kártyára jó másra nem!
az inno3d egy custom nyákos VGA így arra nem jó az FE-re való! de pl EVGA vagy ASUS é jó lehet! a VGA kimenetek típusát és számát érdemes megnézni hogy azonos legyen a cserélni kívánt firmware-el máskülönben lehet meglepetések!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ScomComputer #36713 üzenetére
Ha fut a HWiNFO, akkor fut az AB is, mert nekem az indítja
- = Zk = -
Sajnos ahogy nézem, azon nem kell agyalni, hogy az adott konfig nem hajtja ki a kártyát. A fejlesztők rácuppannak az új technológiákra, aztán nem csodálkoznék, ha két év múlva az i9-9900-am is csak malmozna egy új játékban, miközben a 4090 meg vért izzad FullHD-ban (szigorúan DLSS nélkül)
Pedig én már a mostani színvonallal is sokszor elégedett lennék, csak nézzen úgy ki az FPS, mint egy F1 autó átlagsebessége4K-ban minimum, 8K-ban nem árthat
-
Joshi
titán
válasz
ScomComputer #36715 üzenetére
A 2100-at léggel is simán hozta.
-
Puma K
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #36710 üzenetére
Az Nvidia meghatároz egy 3D HIGH és egy terhelés közben Boost órajelet ami az alábbi:
forrás: GeForce RTX 3090 Family - Full specsAz Nv azt garantálja, hogy az RTX 3090 Founders Edition-on lévő GPU-val szerelt VGA a dobozból kivéve és gépbe téve terhelés közben tudja az alap 1400 MHz-es GPU órajelet.
Az Nvidia VGA-kban lévő kikapcsolhatatlan-megkerülhetetlen GPU Boost ami adott meghatározott feltételek szerint terhelés közben emeli vagy csökkenti a GPU órajelét és feszültségét amit még stabilnak gondol.
Ezért ha módosítja az Nvidia GPU Boost az órajelet, akkor 1700 MHz-re garantáltan felemeli.
Ha(!) benne van még a fogyasztási keretben, gyári értéknél nem több feszültséget kell adnia és a hőmérséklet is adott meghatározott szinten belül marad (minden benne van a Full specs-ben).Az általad linkelt Inno3D 3090 egy az egyben ezeket az értékeket vette át és alkalmazza.
A gyakorlatban meg az mutatkozik meg, hogy az Nvidia GPU Boost tovább tudja emelni terhelés közben a GPU órajelét mint amit adott kártyának megfelelően meghatározott az adott gyártó.
Ezért látod azt, hogy 1695 MHz helyett, 1920 MHz-en ketyeg a GPU órajele.
Vannak olyan kártyák amik gyárilag bármiféle piszkálás nélkül simán felmennek 2000 MHz fölé. Sőt van amelyik akár a 2100 MHz-et is kicsivel alulról közelíti.
-
Joshi
titán
válasz
ScomComputer #36713 üzenetére
Hehehe.
Igen láttam hogy nem FE a kártya, nem is erről beszéltem. Itt inkább a nyák felépítéséről van szó. Ha hozza egy FE kártya követelményeit, akkor simán lehet rá tenni FE firmware-t. Remélem tetszik érteni.
A 3090 FE kártya gpu órajele 1920Mhz.
Nekem megy 2200Mhz-en is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
-=RelakS=- #36698 üzenetére
ugyan ezen agyalok én is.. igaz már nem közvetítek, csak szimpla 1440p játéákozgatásra kell...
a 4080-ban sok maradna ezzel ak onfiggal, marad a 3090 nekem is.... -
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36710 üzenetére
Afterburnert telepítsd, anélkül nem sokra fogsz menni. Azt kellene kideríteni, hogy ez az Inno3D egy referencia 3090, vagy mi? Ha megegyezik a referencia Nvidia 3090-el (3090 FE), akkor rakni kell rá egy FE firmware-t és kész.
-
-=RelakS=-
veterán
Ok, köszi.
Mivel csak a memória miatt érdekelt, ezért nem gond, hogy annyit fogyaszt, meg teljesít, mint a 3080, de ha tudok még belőle pár százalékot csiholni, akkor jöjjön csakMost nézem:
A képemen GPU clock max: 1920Mhz
Inno3D oldalán GPU clock boost: 1695MHz
hö? -
blu79
addikt
válasz
-=RelakS=- #36708 üzenetére
Szia, én minden kártyaváltásnál újratelepítem a drivert előtte pucolom
-
-=RelakS=-
veterán
Egy video driver újratelepítés vajon akkor sem árt, ha 3080-ról 3090-re vált az ember?
Elnézve ScomComputer képét, a kártyám 200Mhz-el le van maradva -
Laraxior
titán
válasz
Puma K #36706 üzenetére
En a Dry Treen vagyok, de most ugyis sok az uj karakter, majd eltunnek a free hetvegevel.
Most azert mar boven jatszhato allapotban van a jatek, az elejen kinlodas volt a fejlodes, jol lehet egyedul is haladni.
Jatszottam vele par napot fejhallgatoval, de tenyleg a hangfal az igazi, z906on nagyon jol szol. -
Puma K
nagyúr
válasz
Laraxior #36695 üzenetére
5 órát tettem ma bele és eddig tetszik.
Látványra nem egy RDR2, de azért nem sokkal van alatta.
Az animációk jók.A hangok viszont rohadt jók
Muskétával lövöldöztem meg aztán mások is és az a hang ahogy végig megy az erdőben a lövés hangja. Vagy ahogy a fejszével bele vágsz az ellenségbe... rendesen elhiszem hogy a húsába hatolt az éle
Idén nem terveztem, hogy tovább bővítem a játéklistámat... mert úgy is van elég cím amit elkezdtem, de nem fejeztem be...
Viszont... lehet ezt behúztom 20 EUR-ért
Annyira nem VGA gyilkos mint számítottam rá.
Kevesebb a maximum-egyszeri fogyasztása a kártyának mint korában Overwatch közben.A New World most is fut a háttérben:
-
laychi
veterán
válasz
-=RelakS=- #36698 üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
Nem tudom, milyen árulás van itt. Vajon az alacsony késleltetésű, de legalább lassú ramok nem voltak a legjobb ötletek?
[kép] -
-=RelakS=-
veterán
válasz
ScomComputer #36701 üzenetére
Miért jobb a portable béta, mint a stabil 7.34?
-
ScomComputer
veterán
válasz
-=RelakS=- #36700 üzenetére
Jaja jó ilyesmire gondoltam igen, csak töltsd le az új hwinfo-t mert ez régebbi és azóta sok javtás jött a v7.35-4935-mél jár..
Meg tolj egy ilyet majd TS+hwinfo ... KÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest