Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Ha valaki szeretne a Division 2 Privat beta-val játszani,akkor vegyen fel a Uplay-en,nem nehéz kitalálni a nick nevet...
3db van !! Írj rám pü-t is,hogy ki vagy!
Csak topik lakó "agent"-ek, idegenek kíméljenek..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz keIdor #84794 üzenetére
Hát azért ha részletes eredményeket is megnézed, nem olyan rózsás a szitu.
Nagyon elmarad itt-ott... még a 2070-től is... jobb esetekben alig van meg a 2080 vagy max picivel felette.
Mentségére szóljon, a modernebb játékokban relative jól szerepel.
Szóval a jövőre nézve talán jobb lesz a szitu.De a ref hűtés egy fos... ez csak vizezve jó megint... custom hűtéses meg nem jön.
Szóval nincs új a nap alatt, ez NV-re nem alternatíva, csak azok veszik majd akik AMD fanok és kerülik az NV-t.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Habugi
addikt
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ScomComputer
veterán
válasz CJ4567 #84806 üzenetére
Semmi gond nincs a DX12-vel, nem tudom minek rinyálnak oly sokan, én az első perctől azzal tolom ha gond lenne akkor nálam is jelentkezett volna,inkább user error,vagy valami op.rendszer,hardver,vagy oc gond,mert igazán megdolgoztatja a gépet..
(#84807) Habugi. a hideg kiráz ettől a palitól,ez valami robot lehet,mert a videóban egyszer sem pislog...
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz ScomComputer #84808 üzenetére
Nálam semmi se OC-zható, egyetlen dolog, ami engedve van, az a TDP limit a VGA-n. Lehet, hogy frissítenem kéne a drivert.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz ScomComputer #84810 üzenetére
Egy RX460 4GB (tápcsatlakozós, OC nélküli Strix változat) + G4560 nem ehet annyit, hogy egy 500W-os Chieftec Force táp ne szolgálja ki
Amúgy azért kell a TDP limit, mert az OC nélküli Strix változaton hiába van tápcsatlakozó, ugyan úgy 48W-ra van limitálva a GPU, ami alapórajelen is kevés. (Igen, 48W. Kiterjesztve a 72W már elég.)[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
stratova
veterán
válasz ScomComputer #84800 üzenetére
Kihúzod a profnál a gyufát aztán leshetsz, elmerülsz a HABokban. -
proci985
MODERÁTOR
válasz Habugi #84807 üzenetére
anandtechet is neztem, az alapjan eleg vallalhatonak tunik... black fridaykor 500 euroert.
viszont ez is baromira hangos. anandnal nem tudom pontosan mit jelent az az 54dbA mivel nincs szabvany, a 40dbAs idle alapjan kb betoljak a mikrofont a gephazba. ami alapjan ha 24-26dbAnak vesszuk a zajplafont (felpassziv tap, 800rpmes hazventik es 1200rpmes idle gpu 92esek) akkor az offsetelve is ilyen 40-44dbArol beszelunk, az meg kb a regi jo Scythe Ultra Kaze 2000 szintje. erre meg rajon a karakterisztika, avagy mi van, ha visit, mintha vagnak.
nem tudom valtozott e a metodika, de a non-uber referencia 290X es 7970 ennel halkabb volt . allitolag a Vega64 hangosabb, de olyanrol nem tudok a forumon. 290Xeknel ugye jellemzoen vagy ment rajuk vizesblokk vagy el lettek adva ket heten belul.
namost ha a HBM memoria ezen is ossze-vissza lesz, akkor lehet bonyolult lesz blokkot rakni ra.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #84815 üzenetére
A blokk reménytelen rá a mostani hütés meg kuka,ez van,engem is érdekelne,de nem igy...idejét sem tudom mikor volt utoljára radonom,fury,vega kuka volt számomra....az hiszem egy 290X lighting volt az utolsó,na az igencsak jó kártya volt,nagyon jó minösége volt.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TTomax #84816 üzenetére
az a baj, hogy az a mostani hutes egy vapor chamber + hocso kombo, sullyesztett ventikkel. kb ez a HIS ICEQ minosegi szintje. ha megnezed feluletre nagyobb, mint anno a lightning (szinten eleg nagy) hutese volt.
lgtre emlekszem, anno nezegettem, csak az nem volt akcioban (meg a vaporX se), plusz mire vettem addigra a lightninghez kifogyott a vizesblokk, a matrixra meg meg epp, hogy volt.
viszont, mara ugy nez ki megis lett skandinav raktar, illetve legalabb van a nagyobb helyeken rendelesre (bar a legnagyobb dan webshopot meg nem latom)
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #84817 üzenetére
Pont az a baj hogy süllyesztve vannak a ventik, és alatta szinte alig van borda,nem úgy mint a lightningnál,az jóval vastagabb volt ennél.Az össz. borda felület igen messze van a lightningoktól,meg ha jól emlékszem ott 90es ventik voltak rajta...tán csak a középső volt ilyen 74es..
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TTomax #84818 üzenetére
ja tenyleg, az majdnem harom slotos volt ugye?
kb a matrixnak ekkora bordafelulete volt, mondjuk nem is birta el a kartyat . asusnal mondjuk komolyan vettek ott a fogyasztasi limit kiloveset, amikor 45 fok alatti viznel szo szerint kuszkodik a masfel kilos blokk a 80fokos GPUval az egy elmeny. a kvazi ref VTX3D meg kozben 10 fokkal hidegebb. es a VRM / RAM / szenzorok alapjan a blokk koszoni jol van, dugulas nincs mert elso nap is igy nezett ki, ez egyszeruen ennyire meleg.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #84819 üzenetére
A lighningt 3 slotba alig fért be,jaja...másfél kilós kártya volt [link]
Cserélned kellene már azokat,mostanra valóban elavultak.. vegyél egy jó áru Vega64et...de csakis ezt ha jó áron találsz... [link][ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Ez az Ubisoft jó nagy balfék egy cég,volt beta accom a demizson2höz,de amig ide [link] be nem jelentkeztem nem jelent meg kliensben... AMD adta!!!44!!!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TTomax #84820 üzenetére
amig meg a ket kartya, addig meg birja.
egyebkent nezegettem, de igy:
- hasznaltpiac gyakorlatilag osszeomlott, 1080TIk meg mindig 600-650 euroert mennek (ket+ eves FEk is!)
- 1070TIk meg 370 euroert
- 1070et lattam 330 euroert ujonnanszoval kb ez az a pont, amikor ha nem surgos (nem), akkor most nem eri meg venni.
mielott meg nagyon atcsusznek csak varakozok de nem veszekbe, iden vartam / varom:
- Just Cause 4: 1080pben megy nagyon szepen, harom kijelzon meg talan a 2080TI elbirna... talan.
- Far Cry: New Dawn: valszeg harom kijelzon high-very high korul 60fpsem lesz
- Cyberpunk2077: ha megjelenik...
- Metro: Exodus: ez kivaros*Metro kapcsan elovettem a 2033 reduxot es most igy 7 evvel kesobb kezd leesni, hogy miert is hagytam a fenebe, avagy egyik oldalrol egy remekul osszerakott jatek, masik oldalrol meg mechanikailag egy total elszurt rougelike:
- gyonyoru es gyonyoruen fut, CF iskolapelda szeruen megy
- gyonyoru a jatek designja, a 3d/2d artistok szuper munkat vegeztek
- a palyatervezok egyszerre vegeztek zsenialis es katasztrofalis munkat. van olyan palya, ami elvileg egy metroallomas, gyakorlatilag egyetlen egy uton lehet vegigmenni az egesz palyan mert full linearis.
- a "moral points" resz implementacioja az konkretan a 90es evek kozepen is rossz lett volna. miert baj, ha bizonyos palyakon nem lopakodom? miert nem baj, ha mas palyakon szitava lovok mindenkit?
- el kellett volna donteni, hogy akkor ez itt most lopakodos jatek, vagy tower defense, de a ketto valtakozva nem mukodik. az nem allapot, hogy a fel jatekban maxon van a loszerem (es gyakorlatilag nem hasznalok fegyvert), aztan egymas utan jon ket rail shooter palya ami utan a harmadikra konkretan spartan mode normal fokozatan mindenbol kifogy a loszerem. pisztoly loszerrel tele a palya, de miert lenne nalam pisztolya ha nem szamitok ra, hogy kene?
- instakill az atvezeto videokban? plusz ha ennel is tobb script lenne akkor par palyat egy az egyben Telltalekent is lehetne arusitani kis tulzassal.
- allitolag a reduxban a nehezseg mar kevesbe hullamzik, hat ize
- ja es ertem, hogy nyomasztonak kell lennie, de a legkonnyebb fokozatnak nekem kb "turista vagyok es gyonyorkodok az artworkben" szinten kene lennie, ehhez kepest kb a Prey utolso harmadanak a kaosza van non-stop. Ez mondjuk egy FEARnal mukodott, de a FEARnal az ember nem varosnezett kozben, az egy taktikai shooter volt.
- bonusz: a sound fx egy resze egy az egyben egyezik a stalkerrel
egyreszt gyonyoru es imadom, masreszt meg hulyet kapok tole, hogy kb elvarja a palya designer, hogy tudjam, hogy akkor o hogy is gondolta, hogy mit kene csinalni. ne mar.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
-
ÁdiBá
veterán
-
Devid_81
félisten
Eleg vegyesen fogadtak mindehnol az "uj" vegat, pedig szerintem nem annyira borzalmas.
Az egyik nagy problema, hogy ugy nez ki lassan 3 eve nem tudtunk tuljutni ezen a teljesitmenyszinten, ugye GTX 1080 Ti-RTX2080-Vega VII, ezek ugy sacc per kb ugyan azt tudjak.
Mindenesetre ha kinovi a kezdeti driver gyengelkedeseket szerintem ez a kartya meg akar jo vagy jobb dontes is lehet majd az RTX 2080 felett.
Atneztem par tesztet, valahol 10%-al lassabb mint az RTX 2080 valahol meg szinte meres hibahataron belul ugyan az a ketto.
Az biztos ha ravennem magam es beszereznek egy Vega VII-et en megprobalnam a sz@rt is kitaposni belole vizzel
Csak remenykedem, hogy nem lesz neki valami tipikus szeria hibaja, AMD-eeknek ez hianyozna most a legkevesbe...
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #84825 üzenetére
Szerintem sem lett olyan szörnyű kártya.
Nem tudom mit vártak az emberek.
Nincsenek csodák, levolt irva papiron az ára, mennyibe kerül ahhoz mérten számitatni lehetett hogy olyan 2080 szintű terméket kapunk, hol gyorsabb hol nem.Az nvidia cégre jár most nagyon rá a rúd, kutyának nem kell az RTX, illetve kritavaluta végét járja, bebukta vele rendesen ha már ilyen hülyék voltak.
Pedig az összes hatalmas cég megmondta, hogy tönkre teszik a kriptavalutát, csak a kicsit oda kellett nyúlniuk a bankároknak, azt ennyit ér a kriptavaluta...
Nekem mondhat bárki bármit, tuti a felső tiz ezer tette tönkre ezt is.
Simán befolyásolják, manipulálják a piacot.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
snecy20
nagyúr
Nem a teljesítmény a gond szerintem, hanem hogy pont 2 év után kaptunk 1-1db 1080Ti szintű kártyát (2080 / Radeon VII), aminél az ár alapjaiban hibádzik. A 1080Ti-t megkaptad 2 éve újonnan 220-280k-ért, és ebben az ársávban tanyázik most a 2080 is, és a Radeon VII is ebbe fog érkezni. Szerintem ez így nem előrelépés...
Annál eklatánsabb példa nincs, hogy anno az 1070 hozta féláron a 980Ti tudását...[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
En azon is csodalkozom, hogy egyaltalan van penzben "merheto" erteke a kriptovalutaknak.
Igazabol egy bithalmaz ami melle penz erteket tarsitottak
Aki megakart gazdagodni az mar megtette, majd a vegen mar szinte mindenki latta, hogy borulni fog, es meg is tette.
Csak ugye az a baj, hogy a feltolt VGA arak alig, hogy visszaaltak a helyukre amikor is jott az nvidia es sz@rt magasrol az egeszre es belotte az arakat a csillagos egekbre, majd az AMD is siman odaaallt azert a Vega VII-el.
Csak amig az nvidia a GPU-k magas gyartasi koltsegere fogja az arakat + GDDR6 addig az AMD meg szinten a gyartasi koltseg + HBM arak fogja...
Tok jo, olyan mintha eddig az uj tech ne lett volna eleinte mindig dragabb...de valahogy nem rakosgattak hozza a VGA-k arakhoz...eddig a pillanatig.
Sebaj, mindegyik megprobalta, Apple, nVidia, Intel, Samu es meg sorolhatnam, es a negativ resze, avagy a termek eladhatatlansaga mar erzodik is a levegoben...
Mindegyik megerdemli a pits@nrugast, majd ha az arak elkezdenek csokkenni, akkor tudunk beszelgetni a dolgokrol...
-
snecy20
nagyúr
válasz Devid_81 #84828 üzenetére
Végülis a bankszámlán tárolt pénz is csak bithalmaz.
***********************************************************************Szűkül a piac rendesen. És erre hogyan reagálnak? Ingerküszöbig feltolt dVGA árakkal. Nem hiszem hogy ez jó felé vezet.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
RTX 2080 Ti - Metro Exodus 40FPS With Physx Hair & RTX at 1080P
Fiúk, mikor is jön a következő Nvidia kártya? Nyáron?
ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #84827 üzenetére
En amikor ezt felhoztam az RTX 2080 topikban, hogy az uj generacio nem okes, akkor szo szerint megkoveztek erte.
Mindenki azzal jott, hogy a Turing mekkora elorelepes a Pascalhoz kepest, fogyasztas/teljesitmenyben a Turing a kiraly, es mindenki mutogatta a TechPowerUp-os ar/teljesitmeny tablazatot nekem.
Es amikor elkezdtem kifejteni bovebben, hogy de az RTX 2080-at nem a GTX 1080 Ti-hoz hasonlitjuk, hanem a GTX 1080-hoz akkor jott a haborgas, hogy az nem ugy van...es nem ertek hozza, es en rosszul nezem az egeszet.
Es onnan csak azt fogadtak el paran, hogy a GTX 1080 Ti -nek 250W a ref TDP-je, az RTX 2080 nek meg 215/225W attol fuggoen, hogy melyiket nezed nvidia gyari OC-sat, vagy a papir szerinti reference, es, hogy pont ezen a par watt kulonbsegen latszik, hogy a ket cucc kozott eg es fold a kulonbseg de teljesitmenyben meg azonosak...jah az ha'Most sokan ugyan igy fogjak tovabb hasonlitgatni a dolgokat, emiatt lesz majd a Vega VII egy sz@r a szemukben, mert teljesitmenyben kb egyformak, de igy nez ki a helyzet, hogy:
RTX 2080 215/225W -> GTX 1080 Ti 250W -> Vega VII 300WSajat velemeny, de ezt a 3D teljesitmeny most kb 150-180Wattbol "kellene" tudnia az uj szerianak, akkor lenne elorelepes, arban meg kb $499 max..de erre meg aludnunk kell parat, jelenleg egyik gyarto sem kepes erre, majd talan a next gen tudni fogja, kisebb csodaval.
...
-
ÁdiBá
veterán
-
snecy20
nagyúr
válasz Devid_81 #84831 üzenetére
A perf/w előrelépés minimális, elenyésző, a RayTracing meg még eléggé béta állapotban leledzik. Erre még nem kellett volna +50% felárat nyomniuk.
ÁdiBá
2020 nyarán, talán.
(3080TI 700k-ért! )[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Talaltam egy Radeon VII tesztet ami minimum vetekszik a PH!-s tesztel, de szerintem meg jobb is lett:
"These were all conducted on a desktop system with a Ryzen Threadripper 1950X processor (in Game Mode) and 32GB of DDR4 2,400MHz RAM."
Games:
Battlefield V, Civilization VI, Deus Ex Mankind DividedConlusion:
AMD’s Radeon VII wins an upset victory. It’s simple. AMD’s Radeon VII is the flagship video card you should buy.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
No AMD Radeon "Navi" Before October: Report
Ennyit a tavaszi vagy nyari Navirol
Szerk: ha csereben jon a Zen2 hamarosan akkor le van k@kkantva mondjuk
[ Szerkesztve ]
...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Devid_81 #84839 üzenetére
Tavaszi biztos nem lesz. Korábban megmondtam, hogy idén először jön az EPYC. Ezután a Ryzen, és utána a Radeon. Ez úgy fél éves tartományban lesz lezavarva. Ez tűpontos infó, az AMD-től származik. Annyit nem tudni, hogy a Castle Peak mikor jön. Papíron kész lesz tavasszal, de az EPYC lapkákat használja, tehát nem biztos, hogy megéri kiadni akkor.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ÁdiBá
veterán
Most lesz egy új VGA?!
Vagy amit most láttunk az a Navi, az a csúcs?Vagy a NAVI jelzést a multi GPU-s 7nano vega kapja?
Sok ilyesmit olvasni az utobbi időben.
Tudsz valamit Abu?Most akkor jön a Ryzen 3, jött ez az új VGA, és még jön egy új VGA?
Komoly ?[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Navi az az új termékcsalád. Több GPU-t foglal magában. Ami most van Vega, az ennek az elődje.
Vannak erős pletykák, hogy visszatér a multi-GPU, de nem úgy, ahogy eddig, hanem egy GPU-nak jelenti magát. A rendszer egyet fog látni, függetlenül attól, hogy fizikailag kettő van.
Abból kiindulva, hogy mik a tipikusan célozható dátumok... szerintem áprilisban jön az új EPYC, a Computexen a Ryzen 3000, augusztus-szeptemberben a Navi, legalábbis az első egy vagy két GPU, amik az év végéig kiegészülnek. A Castle Peak (új Threadripper) pedig szerintem augusztusban jön.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest