Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
És utána tamagocsi vagy konzol?
Mert venni helyette nem tudsz semmit...Meh... beígérték hogy nőni fognak az árak, aztán önbeteljesítettek... + még mindig az a nyavajás kriptob*szás... hogy száradna le a keze annak amelyik kitalálta.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
VTom
veterán
válasz FollowTheORI #71353 üzenetére
PS4 pro
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
TTomax
félisten
Nos ugy látom tudja,de csak filmekeben esetleg játékokban,sima zenehallgatásnál (mp3) stereo lesz.Tehát csak akkor fog menni az 5.1 ha olyan contentet játszol le ugyanis ilyenkor a hangfal elvégzi a dekodolást.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Igazából egyébként nem értem miért digital kötötted rá,igy most azt a DACot használod ami a Z 906ban van
(és majd ö eldönti mikor van 5.1 meg mikor nincs),analóg kellene rákötni és akkor a hangkártya DACját használnád,amit tudsz paraméterezni ahogy szeretnéd.Szóval szerintem 3.5mmes jack lesz a te barátod,akkor már amit beállitasz a hangkártya driveres felületén az ugy is lesz.[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Nem igazán,hiszen optikán nem küld ki ilyesmit egy kártya sem (az csak egy digitális jel 0 vagy 1) a DACról meg csak analóg jel jön.Vagy tévednék?Ezért is hiába kapcsolgatja a hangkártyáján a DTSt hiszen az csak a DACtól jöhet de ha optikán csatlakozik akkor a hangkártya DACja nem megy,hanem a Logitechbe épitett DACot használja.Egyébként a hangkártya tudja a DTS/DDt.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz TTomax #71358 üzenetére
Olvass utána, ezért van az említett két szabvány, hogy maga a hangkártya be tudja kódolni neked 5.1-be a tetszőleges hangforrást és elküldeni az erősítőnek digitálisan, 5.1-ben, amit az utána mint DD/DTS adatfolyamto dekódol, mintha filmet néznél.
Így nem fog sztereóba visszaváltani optikán, ha eredetileg nem DTS/DD jelet küldesz ki.
Ha JACK-en kötöd be, akkor az analóg jel, akkor a hangkártya DAC-ját használod, nem a hangfalét, ahogy írod is.Szerk.: nem a DTS/DD-t kell tudnia, az a lejátszás, hanem a DST Connect-et/DD Live-ot, ami éppen az ellenkező művelet, betömörítés, amit majd a hangfal DAC-ja fog tudni visszatömöríteni, miután átpasszírozta magát az optikai kábelen. És erre azért van szükség, mert amúgy az optika sávszélessége csak stereo jelre lenne elég.
[ Szerkesztve ]
-
-
TTomax
félisten
Hm akkor passz,bár én ugy olvasom néha azért a win10 szépen sztereora vágja akármit is csinálsz...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TTomax #71356 üzenetére
nekem anno ebbol elegge elegem volt, az egyetlen stabil megoldas az xfi DACjanak hasznalata volt.
aztan sok-sok ev utan eljutottam oda, hogy van egy pcm, van egy massziv 5.2om, aztan atmegy egy HDMI kabel, erosito meg kb akkor kell ha baratokkal toljuk.
(#71360) TTomax : pontosan, ha nincs decode nem dts / dd jelet kuld ki a kartya.
es mivel van valami 5-10usds licensz amit a gyartok jellemzoen nem fizetnek ki (XFInel legalabbis meg igy volt), ezert driverrel kell haxolni, hogy a hangkartya hajlando legyen 2csatornas pcm helyett dts/ddt kikuldeni optikan.
jobb erositoknel ugye van meg tobbcsatornasra felkonvertalas is (nem az igazi, de egy fokkal jobb), de a Z905 ugy en bloc olcsob, mint egy belepo surround erosito.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz TTomax #71356 üzenetére
Nekem azt mondták sokkal jobb a digitalis hangzás mint az analog. Ez miatt is ment nálam minden Digitalba.
Akkor lényegében azt mondjátok a hangkártya nem rendelkezik a Logitech Z906 felé licenszel ez miatt nem vált át Dekodra a rendszer.
Míg a sokkal régebbi Creative Xfi Titanum HD hangkártyát átállitva Digitalra bekapcsolom a DTS, folyanarosan Dekode vilagít a Z906on. Illetve az tud olyat is hogy a sztereo hangot kikuldi optikan majd felskalazza az osszes hangszorora és ugy szol digitalosan a cucc.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
proci985
MODERÁTOR
hat lehet az asus nem fizetett a licenszert.
az xfi titanium elott a creative evekig kapta az ivet a forumokon a dts hianya miatt, lehet ez is benne volt. meg az volt a sajat csucsuk ami az asusnal jelenleg a xonar iii.
analog jo lesz neked: igazabol digitalisnak annyi elonye van, hogy kevesbe szed fel zorejt, gyakorlatilag a z906al nem hinnem, hogy ebbol barmit is eszrevennel otthon ha nem egy transzformator/mikro alatt huzod el a kabeleket.
-
cyberkind
félisten
A Microsoft szerint a régi PC-ket jobban lelassítják a javítások
Igaz játékban nem tudom mennyire fog ez változni mert elvileg még jönni fog frissítés ha nem öli meg a gépeket, DE ezzel most már elérték, hogy az újkori régebbi de abszolút nem rossz procikat is cserélni kelljen, aztán persze mielőtt ez kiderült az Intel elnöke "shortolt" egy szépet, nem tudom meddig fog így menni a PC gaming mert iszonyat árak vannak mindenhol, és ez nem igazán fog felénk javulni.
-
HSM
félisten
válasz cyberkind #71369 üzenetére
A hatmagos procim idén lesz 8 éves, köszöni, de nem érezte meg a "lassulást".
(#71367) ÁdiBá: Sajna olyan, hogy digitális hangzás igazából nincs. Amikor optikán küldöd ki, csak annyit csinálsz, hogy nem a hangkártya csinál analóg jelet, hanem a Z906 belső dekódere. Csúcs hangkártyáknál még akár ez gyengébb minőségű is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Na de miben a szintje..? IPCben erősen le van maradva, ahol az számít kevesebb maggal, bajban vagy. Ráadásul matuzsálemi korú platform, ha kihal a lap, lehet zsebbenyúlni, a fogyasztásról nem beszélve..én is nézegettem, de már a Sandy is kihalóban, nem lett volna értelmes alternatíva
-
HSM
félisten
válasz Speed® #71376 üzenetére
Így van. Általános teljesítményben gondoltam. IPC-ben gyengébb, de van +2 mag +4MB L3, az is hoz ám a házhoz.
Igen, a lapra vigyázni kell, de meglepően sok forog a mai napig aprón, igaz, nem olcsón. Fogyasztás az van, de nem annyira vészes, azért csak egy 32nm-es processzorról beszélünk. Nekem 2016 elején nagyon jó alternatíva volt, de ma is elgondolkoznék rajta, ha most lenne aktuális.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
en 200 euro alatt nem talaltam ertelmes x79 lapot hasznaltan sem, pedig ket evig kerestem, hogy ha van akkor csaladtag kap egy olyasmit mint az enyem fillerekert.
x3930bol van dogivel, jellemzoen 4.5on kitesztelt peldanyok amik alol (valami csodalatos modon) kihalt a lap. 100 eur korul, a 3820 eladhatatlan (40 eur kb).
a 3820 gyarilag tenyleg behuzza a 140Wot.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz proci985 #71378 üzenetére
Igen, valami furcsa oknál fogva az X79 lapok jóval ritkábbak, mint az X58-asok. Nagyon sokkal ritkábbak, és drágábbak is. Egy korrekt állapotú X58 lapot már ki lehet halászni itthon is 35-40K-ért, nem is nagyon kell vadászni rá, X79-nél ez kb. esélytelen, vagy legalábbis emberfeletti szerencse kell hozzá.
Ráadásul X79-nél a CPU sem olyan olcsó, mivel az Intel ellehetetlenítette a tuningot a belevaló dualprocesszoros CPU-kon (E5-2000), így nincs ami lenyomja az árakat.
Ráadásul X79-nél a VRM hűtése is problémásabb a négycsatornás kiépítés és óriási CPU-foglalalt miatt, sok lapon füstölt el emiatt a VRM is.
A HEDT kis prociknak mindig ez a sorsuk, 3820, i7 920, mondjuk X58-ba a legtöbb 45nm-es négymagos manapság súrolja az eladhatatlanság határát. Épeszű ember nem vesz olyat, amikor 32nm-es négymagos Xeon 12MB L3-al van 2-3000Ft-ért és hatmagos 10-15-ért.
A 3820-tól az szép étvágy, nekem a hatmagos Xeon 4Ghz-en olyan 170W durván, ha begyújtom minden magját. (Igaz, nálam ebben nincs benne a PCIE vezérlő, az nálam +25W a lapon.) De a mindennapokban ritkán éri el, C6-al áramtalanítva alszanak a nem használt magok, mikor nincs rájuk szükség.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
meg is valaszoltad. x58nal meg volt valamennyire hely VRMnek, max kihuztak EATXre a lapot, x79nel ez se volt nagyon opcio es doglottek a lapok rendesen. tetejeben az x79nel kezdtek el a gyartok designositani a bordakat, ami a mgas fogyasztassal nem mukodott jol.
x299 lesz szerintem eleg vicces par ev mulva emiatt.
-
HSM
félisten
válasz proci985 #71380 üzenetére
Én annyira nem követtem az X79 vonalat, jó tudni, hogy ezért van ennyire kevés lap.
Amúgy ahogy írod, ilyen téren nagyon vicces lesz az X299, úgy tűnik nem szólt senki a gyártóknak, hogy nem elég a tápcsatlakozók számát növelni a VRM-ek előtt a torkosabb procikhoz....
Még az a "szerencse" a lapok szempontjából, hogy eléggé megkérik a 8-10+ magos CPU-k árát, a kisebb procik meg talán bírni fogják OC-val is.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Szerintrem is maradj analogon,ha nem paks alatt huzod el akkor nem lesz azzal semmi gondod.Sajnos az Ausus sem volt hajlandó fizetni ezért ...
-
-
cyberkind
félisten
A 2560x1080-as felbontás mennyivel eszi jobban a gépet mint a sima FHD? Nem tervezek vga-t venni így a 1070-hez mérten akarnék ilyen monitort venni.
-
#Morcosmedve
veterán
Így hívja, de statikusnak látszik a fekete “kiemelés”!? Mindenesetre nem ugrál(tat) semmit - én nem látom (pedig szerintem neked nem kell magyarázni, hogy kiakadnék bármi ilyentől ).
Ez a milyen fontos/mennyire fekete a fekete addig igaz is, amíg homogén - lehet nem jött le, engem az zavar a leginkább, hogy mindenféle fekete-szürke árnyalatokat kell nézni, legalább konstans legyen nem fekete. Nyilván az is fontos, hogy legyen feketéje, ezért lett VA paneles, mert ahogyan gondoltam is, nem bukok a színen (nyilván a 10bit segít).
Mint kontraszt, leteszteltem mennyire megy rá a részletekre, de mintha tudná, mi az, ami valódi fekete és mi az amin akár csak egy fény valami is megcsillan. Inkább a fényerőt befolyásolja, ami nem jelent gondot, eleve is erős lenne (itthon nem kell+nem is szeretem, ha megvakulok). Nem sötétre, de normálisra minden kijelzőm “le van véve”. Amit írtam, hogy játéknál ott viszont el vesz valamennyi részletet, főleg, mert van HDR is, ezért ott médiumon van. Az az a fekete, amit a legjobb telefonok LCD-je talán, ha tud (közepes fényerőn). Ehhez van közepes álláson az adaptív szabályozónak hívott funkció a TV-n.
Ja, nem. Értettem, ismerlek, nem is erről volt szó.
Engem is meglepett a HDMI story és örültem is, hogy nem kell vegyek új kábelt.© asszongya'hogy
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #71385 üzenetére
Akkor ez már egy sokkal kifinomultabb fekete/kontraszt javító megoldás, mint amikkel találkoztam.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cyberkind #71389 üzenetére
Oszd el a 2560at 1920al, nem nagy matek
29"/21:9 olyan magas vertikálisan, mint egy 23"/16:9, bőven jó a PPI vele, én is ilyet használok, ráadásul jóval gyengébb karival. 1070el simán rámehetsz a magas frekis típusokra vagy ha van keret, valamelyik Gsyncesre.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz cyberkind #71389 üzenetére
Bőven elég alá a 1070, én 980Ti-vel váltottam 2560x1440-re, azt is simán kiszolgálta (GTA V, Witcher 3, Division, Batman AK, GR Wildlands, hirtelen ezek jutottak eszembe, ezek közül a Wildlands-t kellett csak lejjebb venni)
Szerintem 2560x1080-on fullon visz mindent, kivéve ha a játék alapból szar.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
cyberkind
félisten
-
cyberkind
félisten
válasz Speed® #71395 üzenetére
Alszom rá egyet, igazából csak erre akarnék váltani mert hagyományos monitorom az már annyi volt mint égen a csillag, de ez teljesen új volna minden téren.
A sima, alap matek okés, a további nem, a felbontásokat meg sose tudtam számolni, a DSR-nél is be van pipálva minden mert nem tudom melyik kell, így ott van mind.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz cyberkind #71394 üzenetére
Az oké, de a 2560x1080 kevesebb erőforrást igényel, mint a 2560x1440.
60fps-t mindenhol tartana a 1070 szerintem.Felbontásnál szorozd össze a két számot, az kiadja a pixelek számát. Amennyivel több a pixel, nagyjából annyival több erőforrást igényel.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Puma K
nagyúr
válasz cyberkind #71396 üzenetére
A DSR lenyíló menüjére rányomsz majd legörgetsz a legaljára ahol a 4x-es érték van.
A 4x-es szorzót bepipálod majd alulról fölfelé haladva a következőt kihagyod utána következőt bepipálod és így tovább.Így kapsz majd az 1080p-n felül 1440p, 1620p, 2160p felbontásokat.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Be lehet de minek ha a többi szorzó olyan felbontásokat ad amiket sehol máshol nem használnak és viszonyítási alapnak sem jók mint pl egy 1080p vs 1440p vs 1620p vs 2160p esetén.
"...a DSR-nél is be van pipálva minden mert nem tudom melyik kell, így ott van mind." - [link]
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1 humoros
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest