Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Okozhat e akadás instabill videokártya memória tuning?ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Nekem csak egy egyszerű RTX4070 Mobilom van, vagyis laptopban található 8 gigás 128 bites.
Gondoltam adok neki egy pár száz mhz-et a memóriának.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Raymond
félisten
válasz ÁdiBá #120262 üzenetére
Igen, hivatalosan ott a spec a laposnal hogy a GPU mehet X-ig, de nem igazan van ertelme mert:
"Nvidia’s GeForce RTX 4050, 4060 and 4070 laptop GPUs stop performing better after 100W or so due to a voltage limit, you can get all the details in this video."
A narancssarga a 4070.Forras: [link]
Tobben kimertek ezt anno, ez csak egy pelda mert itt szepen latni az adatokat.
Aztan lehet hogy a te gepednel mar jobb a helyzet, le kell merni, de nem jellemzo hogy a mobil 4060 vagy a 4070 teljesitmenynovekedest mutatna 100-110W elerese utan.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz ÁdiBá #120264 üzenetére
Ott a grafikonon az X tengelyen van a fogyasztas, az Y pedig a 3dmark pontszamok. Az a lenyeg a grafikonon hogy 110W utan ellaposodik es nem novekszik tovabb, tehat ugyanazt a teljesitmenyt kapod 110W es 150W fogyasztas mellett is. Ezert van keves ertelme tolni az orajelet mert mar alapon is eleri a kartya a 110W-t a fesz limit miatt.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
válasz ÁdiBá #120264 üzenetére
Nem szivatnam magam par FPS-ert foleg nem laptop GPU tuninggal, hacsak nem hoz vagy +25%-ot.
Laptop hutese annyira kivan centizve a hely miatt, hogy inkabb alul feszeles+gyari orajelekre mennek. De vagy van hozza software vagy nincs, inkabb az utobbi.
Vram tuning meg vegkepp felejtos, mert szvsz vagy 90c fokon megy alapbol is.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
2GB system ram azert eleg nagy valtozas az eddigiekhez kepest.
...
-
Devid_81
félisten
GeForce RTX 50 Blackwell to be unveiled “soon”, claims leaker
Kopper megint bofogott vmit, rogton lett is cikk belole.
Most megint iden (soon?!) is johet a Blackwell.[ Szerkesztve ]
...
-
VTom
veterán
válasz Devid_81 #120270 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy még idén jön, vagy két hónap múlva januárban
Mondjuk a januári launch olyan szempontból fura, hogy akkor van mindenki fullra legatyásodva az ünnepek után, mikor elverte a jövő évet is.
Szerintem nem véletlenül jött be nekik ez a szeptember/október launch az új generációknál, mert karira mindenki engedékenyebb magával, és a hideg téli estéken a szabi alatt miért ne nyomathatná a gaminget az új kártyájánEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz Devid_81 #120272 üzenetére
Igen, szerintem őt borzasztóan frusztrálja, hogy a kuntakinte77 mit "szivárogtat" ki.
Szerintem az ő ál-regje ez.
Ami érdekesebb lehet, ha jövőre tényleg betörnek a commercial CPU piacra, az új, ARM alapú CPU-jukkal, 2026-ban pedig a consumer-re is.
Ha belevesszük az intel bukdácsolását, és az AI előretörését a képletbe, akkor nagyot húzhat a bőrkabátos azon a téren is. Lassan lehet, hogy tényleg átsodródunk az x86-ról az ARM-re.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
Na, megjöttek a 9800X3D tesztek
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
Azért ez így nem olyan szar, na....
Mondjuk itt annyira nem meggyőző:
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz gainwardgs #120276 üzenetére
Hozta az elvárást az átlag +8%
-
Devid_81
félisten
Jo cucc lett, akkorat nem lepett mint anno az 5800X3D vs 7800X3D
Viszont HUB azt mondja az I/O die lehet a ludas a Zen5-nal, az extra cache miatt az X3D olyan dolgok is jobbak lettek a 9700X-hez merve aminek nem kellett volna javulniaNah majd visszaterunk a proci vasarra Februar korul, addig a 7700 elzorog itt nekem
[ Szerkesztve ]
...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest