Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:37

LOGOUT.hu

nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1221) Chaser válasza Viktor77 (#1220) üzenetére


Chaser
titán

óóóóheeeeeeee :d
_bármilyen_ indokkal _vissza kell_ venniük, akkor is ha nem tetszik a színe, akkor is ha zsuzsika a szomszédból nem jól pippantott
ráadásul ez már rég eu-s szabályzás alatt van és érvényes mindenkire eu-ban

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésről: webshopot üzemeltető kereskedő 14 napig köteles visszavenni a megrendelt terméket egyéb indoklás nélkül. Erről nyomtatott formában is köteles értesíteni a Vásárlót.
9. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog
20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.
A Vásárló az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni az árut a kereskedőnek (azaz maximum a kézhezvételtől számított 28 napon belül).
A kereskedőnek törekednie kell rá, hogy a termék beérkezése után a lehető legrövidebb időn belül a vételárat - beleértve a szállításért fizetett díjat is - visszajuttassa a Vásárlóhoz, de legkésőbb 14 napon belül. A visszajuttatás költsége hatályos jogszabályok szerint a Vásárlót terheli, ettől eltérni csak a Vásárló javára lehet.
Minden egyéb vitatott kérdésben a jogszabály hatályos rendelkezései vonatkoznak mindkét félre.
Az elláshoz való jog csak magánszemélyek részére elérhető, cégeknek/vállalkozásoknak nem.

szerk: már akkor jogszabálysértést követnek el, ha nyomtatott formában nincs feltüntetve, hogy visszaveszik a terméket egyéb indoklás nélkül
legtöbb nagy shopnál is ez bevett szokás, ha valaki bejelenti 3-4-500k-s bünti ( :

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.