nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Egy csodaszép szerelmes utazás: Haven bemutató
- Tudástár Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként
- Bemutató Creative Stage 2.1
- Elemzés A legolcsóbb új PC konfig nyomában
- Bemutató A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [IO.sys:] Ez történt ma, ér röhögni :)
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] A legolcsóbb új PC konfig nyomában
- [Re:] [bobalazs:] vga hierarchia (redditről loptam)
- [Re:] [Murphistic:] Chromecast Google TV-vel
- [Re:] [PBalázs:] Nem akarok nagy ikonokat az Óra alkalmazásban
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
sanyi0627
senior tag
Szia
Felesleges az a10 főleg ha dvga is lesz.
A mostanit húzd.
Esetleg válts intelre. Ha olcsón meg akarod úszni akkor egy g4560 egy olcsó lappal.
Üdv
http://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html

kisza25
félisten
nrm=nem elgépelve
feszt emeltél? nekem +150Mhz a plafon az felett fagy, ez 1900Mhz boostot jelent
most nézem, nekem 1480Mhz a plafon, neked 1554Mhz, az nem rossz, akkor az enyémet még annyi értelme sincsen húzni
[ Szerkesztve ]
# FIAT TIPO Mirror #

athomi
Topikgazda
Azért ha van Dirt és Metro a gépeden kipróbálhatod, meg az övé sima GTX1050.

kisza25
félisten
áhzó, akkor megnyugodtam
most csak egy 3dmark-al tudok szolgálni
# FIAT TIPO Mirror #

dangerzone
addikt
Ja, oksa, azt hittem valami hyper szakmai paraméter.
Ja, sima GTX-em van. Feszt nem tudok emelni sajna.
Az én 3dmarkom itt van. 7700 Graphics Score.
[ Szerkesztve ]

kisza25
félisten

Viktor77
félisten
+100%, duplafesz.
Some people move on, but not us ... not us

dangerzone
addikt
Nem hinném, hogy azt jelenti. Inkább a 100%-át használja ki a rendelkezésre állónak. A power limittel amúgyis csak 25%-kal tudja megemelni.

kisza25
félisten
5%-ra mertem eddig tenni, nem vettem észre változást, GPU-Z szerint ugyanannyi a max fesz
# FIAT TIPO Mirror #

athomi
Topikgazda
Én egy ultramini teszttel tudnék szolgálni, ami annyiból állna, hogy megnézném a GTX1050Ti teljesítményét az i5-2400 különböző órajelei mellett Rise of the Tomb Raider és Hitman alatt.
Csak lenne rá egy kis időm.
[ Szerkesztve ]

dangerzone
addikt
Hitmanben is van beépített bench?

athomi
Topikgazda
Van, tegnap próbáltam. Csak nem a játékban kell indítani, hanem a mappából. Az eredményt meg a C:\Users\"neved"\Hitman\profiledata.txt fájlba menti. De ha minden igaz, mindig csak az utolsó mérés eredménye kerül feljegyzésre.

athomi
Topikgazda
Hát nem olyan eredményeket kaptam, mint vártam.
Hitman (2016):
DX11
1680x1050
minden High
Anisotropic 8x
SSAO Off
i5-2400 3.1 GHz
AVG: 51.66 fps
i5-2400 3.6 GHz
AVG: 52.36 fps
A héten megnézem Rise of the Tomb Raider alatt is.
[ Szerkesztve ]

xtro
aktív tag
Állítsd CPU limitesebbre a beállításokat,mondjuk az nem életszerű :/. Vegyél vissza jobban mondjuk 2-2.5Ghz akkor sztm szebben elfog különülni
Jöhet a RoT de tudtommal ott sem lesz nagyobb különbség ,GPU igényes,ettől függetlenül én várom tesztet kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
GPU limited beállításokat használsz, vagyis a CPU húzásával nem fog nőni az FPS.

athomi
Topikgazda
Ultra beállításokat szándékosan mellőztem, ráadásul nem is full HD a felbontás. Mediumon nem akarok tesztelni, mert nem lenne túl életszerű ahogy írod.
A héten megnézem a ROTTR alatt is.
[ Szerkesztve ]

Vigneau
nagyúr
No, az új driverrel (378.92) WoT alatt +150/500-on elkezdett háromszögesedni a kép. Viszont +125/600-on eddig jónak tűnik.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

athomi
Topikgazda
Hitman (2016):
DX11
1680x1050
minden Medium
Anisotropic 8x
SSAO Off
i5-2400 3.1 GHz
AVG: 68.8 fps
i5-2400 3.6 GHz
AVG: 74.33 fps
Itt már akad egy kis difi.
[ Szerkesztve ]

Scholes9
nagyúr
Mielőtt megvettem a kis 1050 Ti-t azért tartottam tőle, h kevés lesz nekem, mivel 1070-ről váltottam vissza. De számomra elég mindenre a kicsike, illetve a hangjával is maximálisan elégedett vagyok. Fast sync-cel játszom, 60-70 fps között, már ahol ezt állítani leeht persze, de csak akkor hallok egy nagyon picit a gépből játék közben, ha odahajolok a ház fölé, meg persze kikapcsolom a hangrendszert, amúgy semmit
A 1070-nel is elégedett voltam, de ezzel is legalább annyira az vagyok, már lassan 1 hónapja megvan ez az MSI, nagyon kellemes csalódás
Gondoltam leírom, sosem árthat a tapasztalatcsere, ja és nem az MSI-t akarom sztárolni, ez nagyjából az összes Ti-re jellemző, amit fent leírtam, jó kis kártya ez na, el lett találva
Techpowerupos MSI Gaming X tesztből: "Non-gaming power consumption of the GTX 1050 Ti Gaming X sets a new record for the most efficient card outside of gaming. Only 3-4 W in all these tasks, including Blu-ray playback, it is almost unbelievable."
[ Szerkesztve ]

Lifer092
senior tag
Én is nagyon megvagyok elégedve, nekem egy MSI 1050Ti OC 4GB-os kártyácskám van, nagyon szeretem. Egy Gigabyte 750Ti OC 2GB-ot váltott. Hozzáteszem, hogy 1440x900-ban játszok, nekem ez a felbontás teljesen elég, relatíve elég sokat is játszom de ennek ellenére akkor is elég nekem ez a felbontás. (Adatlapomon a gépem. ) Nagyon halk, és semmit sem melegszik szinte terhelés alatt.
Én is ajánlani tudom mindenképpen, szerintem nagyon is megéri az árát és teljesítményben sincs vele gond. Persze, ettől a kártyától elvárható szinten. (Azért ne várjunk egy Ultra beállítást 4K-n egy Wildlands esetében).
Későbbiekben még dobok mellé egy i5-7400-at, aztán szerintem a gépfejlesztésem megint letudva vagy 8 évre kb.
Pl.: Division, FC Primal, Doom, Battlefield 1 ultra beállítással nagyon szépen futnak. Csak egy pár játékot említve amikkel játszom. (Doom majdnem közel 200fps, külső helszínen is 160-170. Division 60-70 DX12-ben, FC Primal 60-70, BF1 60-80)
[ Szerkesztve ]
Xbox Series X / 55" Q80T / Nálunk az SQL Azure!

dangerzone
addikt
Valaki fog itt játszani az új Mass Effecttel? Írhatna röviden, hogyan fut neki a játék.
Milyen monitor?
Ja, én is meg vagyok vele elégedve a két ventis Giga 1050Ti OC-vel. Játék közben csak a CPU ventit hallom felpörögni, a VGA kb. semmit nem erőlködik.
[ Szerkesztve ]
"Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!" .................. .................................................................................................................. Cable management is for the weak!

_stick_
őstag
Sziasztok!
Erre neveznék be. Milyen véleménnyel vagytok róla? Tudunk valamilyen gyári hibáról?

athomi
Topikgazda

dangerzone
addikt
Jah, hát ez VGA limit

Csupingo
addikt
Legalább már láccik, hogy 3,1 csigahercen is kihaccsa adott beállításokkal. Szerencsére még nem kell egy i7-es az 1050 ti-hez.
Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

athomi
Topikgazda
És akkor ehhez még hozzávehetjük, hogy a legtöbbeknek már full HD-s felbontású monitora van az enyémmel szemben.
[ Szerkesztve ]
Na ez pont nem derül ki a tesztből, mert óriási különbség van egy i7 meg egy i5 között, 500Mhz húzás ahhoz képest lófütty.

_stick_
őstag
OK, majd 1.5 órával később a válaszok hiánya miatt akkor úgy értelmezem, hogy nincs ilyen. A véleményt meg látom feljebb.
Egy garis hibás VGA árát levásárolhatom és erre esett a választás.

athomi
Topikgazda
Veheted nyugodtan, jó árban van. Hibájáról nem tudunk. Aztán hogy később lesz e azt nem tudjuk megjósolni. Félpasszív, 60°C felett bekapcsolnak, 50°C alatt lekapcsolnak a ventik. Teljes terhelésnél 64-65°C fölé nem megy a GPU hőmérséklete. A ventik max. ~1500 RPM-en mennek a legnagyobb terheléskor, ilyenkor még elég halkak.
[ Szerkesztve ]

Csupingo
addikt
Szerintem pont ez derül ki, mivel már i5-ön se gyorsul többet. Ergo, egy ilyen teljesítményű proci is elég, felesleges az i7.
(#1029) _stick_: ez elvileg a hőcsöves változat. Jónak kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

Scholes9
nagyúr
Jogos

kisza25
félisten
hi nekem ilyen van, hangját nem hallani, vedd bátran
6 pines pci kábelt vegyél mellé, mert nem adnak hozzá
[ Szerkesztve ]
# FIAT TIPO Mirror #

Franklin
addikt
Kivéve, ha valaki BF1 multizik és közben streamel, akkor oda lófütty az i5

kisza25
félisten
nekem is valami fura volt, aztán észrevettem, hogy 3trémark i5-6500-nak látja a procim, biosban látom, hogy fix 3,2Ghz-en van, lol, mondom ezt mikor sikerült elállítanom, már azt észrevettem játék alatt
Multi zabálja a procit rendesen (bf1/3/4....)
# FIAT TIPO Mirror #

_stick_
őstag
Köszönöm. Azért mentem rá a megbízhatóság témára, mert a korábbi VGA-m (ASUS 7790HD) ramjának az alap órajele túl alacsony volt és IDLE fagyásokat okozott. Összidőben heteket teszteltem a gépet és gyötrödtem, hogy mi lehet az oka, majd a komplett gép cserét követően mikor folytatódtak a fagyások, belemerűltem mégjobban a témába és egy külföldi fórumon találtam egy progit, amit egy itteni topiktárs készített. Ezzel meg lehet emelni az alapórajelet, hogy ne aludjon be. Viszont egyedül az ASUS-oknál nem javított 100%-ban a helyzeten és 2-3 naponta volt IDLE fagyás (a napi többről javult). Aztán mikor bankos tranzakciót követően azonnal lefagyott kikaptam a gépből és gari.

kisza25
félisten
azt kell mondjam, türelmes ember vagy Ezzel ilyen jellegű ismert gondok nincsenek
# FIAT TIPO Mirror #

Csupingo
addikt
Persze, de most erről a jelenlegi tesztről beszéltünk. Még azt is érdekes lenne megnézni, ha valaki érez rá késztetést, hogy mennyire kell visszalassítani egy ilyen procit, hogy már elkezdjen visszalassulni a kártya is. Így kb. lehetne látni, hogy milyen erős cpu kell az 1050 ti-hez.

kisza25
félisten
ez teljesen játékfüggő, én mondom észrevettem a fix 3,2Ghz-et az i5-6600-nál
# FIAT TIPO Mirror #

_stick_
őstag
Megéri a +5ezer Ft-ot a G1 gaming ahhoz képest amit belinkeltem? Van ez a villogás, ami nem érdekel, meg minimálisan magasabbnak írja az órajeleket. Tud ezektől többet?

JohnK
aktív tag
Ez érdekelne, mert nekem is i5 6600-zal van az adatlapomon látható konfig. Ugye nem az van, hogy ha visszább veszed a CPU-t gyorsabb a VGA?

kisza25
félisten
hogymi? nem véletlen lefixáltam a procit biosban
_stick_: szerintem nem
[ Szerkesztve ]
# FIAT TIPO Mirror #
Hát akkor így volt neked CPU korlátos az RX470-el? Szép.
"Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!" .................. .................................................................................................................. Cable management is for the weak!

dangerzone
addikt
Ha így lenne, akkor mindenkinek Pentium 1-ese lenne még

kisza25
félisten
azzal nem az volt a levfőbb baj, amúgy 3,2Ghz-en volt fixálva, amúgy meg 3,6Ghz 4magon a max, nem olyan nagy különbség
befűtőtt így is, mi lett volna, ha proci is jobban teker/tekeri
# FIAT TIPO Mirror #

Scholes9
nagyúr
Sztem nem

athomi
Topikgazda
Szemben a Windforce 1 hőcsövével és a műanyag hátlapjával, ennek 2 hőcsöve van és fém hátlapja. Pár fokkal hűvösebb, meg 38MHz-cel magasabb a GPU órajele. Megér +5 ezret?
Esetleg egy kis ráfizetéssel elgondolkodhatsz egy RX470-en, az több mint 40%-kal erősebb kártya, viszont az melegebb, hangosabb, többet fogyasztó kártya.

_stick_
őstag
Köszönöm.

athomi
Topikgazda
RX470-nel szívesen kipróbálnám ugyanezt. Főleg ott szokott előjönni, hogy be próbálják párosítani régebbi AMD, meg i3 procik mellé.
[ Szerkesztve ]
Valóban, inkább az erősebb 4 fizikai mag számít, mintsem a magasabb órajel.
Hirdetés
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Ultrabook HP 15n222 15,6col /4magos /8gb ram/ 120gb ssd/ Dupla Videókártya 1,5gb dedikált/Windows10
- Fehér HP Pavillion15 /Intel i3-4010u / 8gb ram / 120gb ssd /HDMI Kamera/Magyar bill / windows10 -
- Ezüst HP15 FULL-HD /A9-8generáció/ 8gb ddr4 ram/180ssd/ Kamera HDMI / Win10 - Windows 10 telepitve
- HANKOOK Ventus Prime 2 225/60 T17 nyárigumi szett
- Dell gyári 19,5v 180w és 130w adapter - töltő használt Több darab van