nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Egy csodaszép szerelmes utazás: Haven bemutató
- Tudástár Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként
- Bemutató Creative Stage 2.1
- Elemzés A legolcsóbb új PC konfig nyomában
- Bemutató A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Brogyi:] CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- [Re:] Asus Maximus IX Apex, a svájcibicska
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [HussarF:] A nagy nyersolaj spekuláció - 2020 áprilisa, az olajpiac fekete hónapja
- [Re:] [Samus:] Windows 10
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Runo:] Az átverő átverése
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
AllTheBest
senior tag
TE amúgy minden fórumba odatrollkodsz? Semmi személyes, de rx480 topicban is hasonló módon csak odaböfögted, hogy szar a kártya...
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

kolopele
addikt
Sosem mondtam hogy szar lenne az 1050 Ti, volt belőle kettő is, egy még most is megvan, szóval nem vagyok teljesen kívülálló. Ha az probléma hogy a realitás talaján maradok vele kapcsolatosan és nem értek egyet több dologban sem akkor legyek troll. Szerintem arra való egy fórum hogy mindenki elmondja a véleményét, de lehet nem jól tudom.

AllTheBest
senior tag
Akkor csak, hogy lásd, hogy van értelme az oc-nak, csak a te kedvedért, hogy érezd a törődést, megnéztem dishonored 2 alatt alapon és oc-val(lehetne még tovább húzni, de minek...) Bal felső sarokban látni mindent, oc nélkül 66fps, oc-val 76fps, zárt helyeken magasabbra is felmegy. Akárhogy is nézem a 10fps az már elég jelentős előrelépés, simán lehet ezeket a szarokat és meg is éri húzni, az már más dolog, hogy az ember normális oc-t vár el egy tápcsati nélküli kártyától.
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

kolopele
addikt
Én sosem vártam el az Asus - tól hogy tápcsati nélkül komolyabb húzást is elviseljen, ugye még a power limit sem kitolható, de mivel 1440x900 - on mentek nem is igazán érdekelt, medium-high - on szinte minden ment 60 fps - sel. A sors fintora hogy amikor lecseréltem őket (ugye magam miatt, persze) 1060 - ra meg FHD - ra azóta ezek a lókötők a Minecrafton kívül mondhatnám semmi egyébbel nem játszanak, ahhoz meg kár lenne húzni bármennyit is Ha ugyanazokat a beállításokat (gondolom medium) használtad mindkét kép esetében akkor az a 10 fps már valóban nem rossz.
Nagyon sok függ a pillanatnyi árazástól, mert bármelyik kártya lehet hirtelen jobb vétel, ha a szokottnál 3-4e-rel alacsonyabb áron kapod meg. A normál árszintek mellett nekem az a véleményem, hogy a 4 Gigabyte kártya annak az esete, amikor 3 kicsi lépésből nem lesz egy nagy. 2-3e FT-tal drágábban a D5 helyett érdemes lehet OC-t venni, az OC helyett WF-et, a WF helyett G1-et. Viszont a D5 és a G1 közötti 8-9e különbség szerintem nagyon sok.
"Your motto was in god we trust all others pay by cash"

hipsteR
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget! G1 lett a vége..
Kíváncsi vagyok, hogy muzsikál majd a PUBG alatt egy Ryzen 5 1600-al vegyítve.
szerk.: FHD-ba, természetesen
[ Szerkesztve ]

koxos:8]
senior tag
Sajnos nálam a strix nem egy nagy tuningos.
1911 a GPU vége, felette jön az nvidia driver leállt szöveg.
A memória még talán elfogadható, annak 9250 körül van a vége.
Azért gpu-bán többet vártam volna egy tápcsatistól. Ennyit tudott a D5 is, memóriával volt rosszabb.
Az számít, hogy micron vagy Samsung rakok vannak a kártyán?

Tom5
addikt
Ma elvitték a kis Strix-et. Teljesen megvoltam elégedve vele. Szerencsére városon belül kelt el, így majd tudni fogok róla. Az utód 1060 6GB-lesz. Remélhetőleg egy Giga Xtreme Gaming.

athomi
Topikgazda
Base órajelet mennyire tetted? Próbáltad a GPU hőmérsékletét manuálisan beállított ventikkel alacsonyabb hőmérsékleten tartani?

DJGABI
addikt
kalap kaki annak a játéknak az optimalizáltsága. full low-on is van h beesik az fps. 2600k a proc nálam
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

flusze
csendes tag
Üdv.!
Gazdagabb lettem egy Gaming X-el, de van egy kis problémám! DDU-val töröltem az AMD dreivert, majd a legújabb WHQL-es drivert felraktam, minden működik, de mikor beléptem a WoT-ba fekete helyett szürkés szín van! Mit és hogyan kéne nekem beállítani? Köszi!

koxos:8]
senior tag
1497 a base órajel.
Próbáltam 60-70 és 100%-on is hűteni, de ugyanúgy elszáll az nvidia driver.
Olyan mintha itt megállna és lekorlátozná a kártyát.
Láttam, hogy régebben is sokaknak pont 1911-ig ment.

Csupingo
addikt
Vagy másik driverrel is ki kéne próbálni, vagy hdmi-s monitor esetén a kimeneti dinamika tartományt kéne teljesre tenni az nvidia driverben, talán segít valamit. Itten van.
[ Szerkesztve ]
Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

flusze
csendes tag
Jár a sör! Probléma megoldva! Köszönöm!

Mans20
addikt

Csupingo
addikt
Az fincsi lesz, köszi!
Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

Bobó_20
aktív tag
Sziasztok,
elsősorban tulajdonosok tapasztalata érdekelne, semmiképp sem szeretnék vallási vitát indítani.
A két kártya, ami között vacillálok:
ROG STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING
valamint
GeForce® GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Van lényeges különbség teljesítmény szempontjából? Melyik hűtés jobb? (Régebben sokat szidták a Windforce-t).
Driver, utility szempontból jól jönne egy összehasonlítás, vagy esetleg melyik kártyának vannak valamilyen gondjai. Teljesen meg vagyok lőve, régen volt már, hogy VGA-t vásároltam. (Egy VRAM halált halt HD7870-et váltana.)
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]

MK VII
veterán
Szia...
Csak egy oldalnyit olvass vissza. Pont a G1 Gaming hűtéséról volt szó.
Asus Strix, MSI Gaming X, Gigabyte G1 Gaming. Ezek szinte egykaptafa... Mármint szinte egy és ugyan az a teljesítményük és a hűtésük. G1 Gaming szerintem és más szerint is jobb hűtéssel rendelkezik mint pl azt MSI hűtése..
A lényeg, hogy GTX1050Ti-ből az én meglátásom, hogy a G1 Gamingnek van jelenleg a legjobb hűtése és a legjobban bírja a tuningot is.

Csupingo
addikt
Érezni, hogy erősebb az rx 460-nál?

athomi
Topikgazda
Mindkettő a legjobb hűtéses kártyák közé tartoznak, ventiprofilban lehet egy kis eltérés, valószínűleg a Strix ventijei - az MSI Gaming-hez hasonlóan - alacsonyabb fordulaton üzemelnek, mint a Gigabyte-é, de valószínűleg melegebb is. Teljesítményben nincs köztük különbség. A tuninglehetőség meg teljesen lutri. Ventiproblémákkal a Gigabyte GTX1050/Ti kártyái nem érintettek, ahogy a többi gyártó modelljei sem.
Elsősorban az ár alapján dönts, vagy ha fontos a kimenetek száma, akkor az is döntő lehet, a G1-en több a kimenet.
[ Szerkesztve ]

Bobó_20
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, azóta utánaolvastam kicsit jobban...hát nem lettem magabiztosabb
Az Asus-on szimpatikus megoldás az osztott PWM jel (gondolom így működik a plusz ventilátor csatlakozó rajta), ez nagyon jól jönne, mivel két ventilátor is van a házam oldallapján (köszi 7870).
A G1-en hűtött a VRAM vezérlő és ahogy olvasgattam, teljesítménynövekedést ezeknek a húzásával lehet elérni inkább.
Majd megírom milyen döntés született, addig is, akinek van tapasztalata kérem ne tartsa magában!

MK VII
veterán
Jóval erősebb...
Overwatch-ban Epic részletességgel 70-90fps-t tud ez a kártya. RX460-nal nem tudtam Epic részletességen játszani már rendesen... Az új CoD WW2 RX460-nal fullHD lowon ment 30-40-50 fps-t és állandóan ugrált..
Ezzel a kártyával Extra beállításokon fullHD-ban 70-90 fps.
Azt kell mondjam, hogy sokkal több pluszt ad ez a kártya mint amennyivel többe kerül. Nekem úgy 10 ezrembe volt a váltás, de jóval többet kaptam. Szóval le a kalappal ez előtt a kártya előtt..

MeroM
senior tag
nekem ROG van és semmi hangja tuningolni nem igazán tuningolom. FHD ban tökéletes egy strix 950 et váltottam rá.

Csupingo
addikt
Nofene. Azt nem hittem volna, hogy ilyen nagy a difi. Akkor nem csoda, hogy szinte népkártya lett.
Inkább csak az RX 460, 550, 560 van túlárazva... szerintem.
"Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!" .................. .................................................................................................................. Cable management is for the weak!

MK VII
veterán
Itt van a kutya elásva...
Túl vannak árazva azok a kártyák.

KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Beléptem a klubba egy D5-tel. Ugyan nem vagyok tuningos és tesztpontszámokat se szoktam méregetni, csak gondoltam szólok
Remélem jól elleszünk együtt egy darabig

AllTheBest
senior tag
Nálam a g1 az nagyon jól teljesít, 2012mhz-ig van húzva, ramon 600mhz van pluszban, gyári ventiprofil, és mégis teljesen halk a kártya, ha kicsit visszaolvasol, akkor pont pár napja tesztelgettem, hogy mit is tud a kártya, néhány játékban +10-15fps-t ki lehet hozni a húzással és kártya közben végig halk, amit én sem gondoltam volna soha, szóval részemről +1 a g1-hez

athomi
Topikgazda
Nekünk csak nem boostolt feljebb vagy ha igen, nem tartotta, aztán fórumtárs tanácsára manuálisan beállított ventikkel hűvösebben tartottuk a GPU-t és úgy simán ment feljebb.

Bobó_20
aktív tag
köszönöm mindenkinek a segítséget, végül a Strix mellett döntöttem. Egyrészt az alaplapom is Asus, másrészt a plusz PWM-es ventilátor csatlakozó miatt, így idle-ben csendesebb lesz a masina (oldallapi ventik sicc!), húzni nem hiszem, hogy fogom - egy monitoros FHD-ra szerintem elég lesz egy FX6300 mellé (sőt ). Amint megkaptam jövök még.

MK VII
veterán
Jó döntés.
Érezzétek jól egymást.

Nagya21
addikt
HAli!!
Nekem is egy FX6300 mellet muzsikál a gigabyte 1050TI, és nagyon jól érzi magát
Üdv Nagya
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
Radeon HD7770 Ghz Edition-ről (1GB) éles váltás lenne,nem? 😃
Asus P5K
Xeon E5450@3.0Ghz
6GB DDR2 RAM
400W Chieftec táp mellé gondolnám a 1050TI verziót.
Mi 9T 6/128; i5 7500 - 16GB RAM - EVGA 1060 6GB SC
De, igen.
Viszont az a proci olyan harmatos, hogy jó eséllyel visszafogja majd a teljesítményét...
"Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!" .................. .................................................................................................................. Cable management is for the weak!
Hasonló procim volt nekem is. Core2Quad@3.4Ghz.
Már a 750Ti-t is nagyon durván megfogta.
Még ilyen Diablo3 szerű játékoknál is dupla FPS-em lett, amikor lecseréltem i7-re.
Pedig direkt néztem gameplayeket ezzel a proci+vga párosítással, és nekem elég meggyőző volt.

MK VII
veterán
Szia. Pedig nem egy világmegváltó az a proci.
Ha 1050ti vagy a későbbiekben nagyobb teljesítményű vga-kat akarsz használni akkor nem úszod meg legalább egy 4. genes i5-re váltást.
Ez a Xeonod valószínűleg olyan 20% körül benne hagy a 1050ti-ben.
Processzorigényesebb játékokban még kb. 50%-ot sem fogja elérni a vga teljesítmény.
Jobban szeretik a magas frekvenciát, 3ghz nem egy túl magas freki.
Szóval, ha komolyabban akarsz játszani újabb VGA-kkal akkor sajnos a komplett géped kell, hogy fejleszd, mert így semmi értelme egy erőseb b VGA-nak, ha a fele teljesítmény benne marad.
[ Szerkesztve ]
Szia.
Köszi a választ. Akkor egy OC sem segít már a dolgon? Mindegy, marad ez a terv akkor későbbre. :/

Chaser
titán
yt-nak akkor higgy ha te hamisítasz rá ( :
ezer éves architektúra, eljárt felette az idő, ipc-ben agyonveri bármelyik mai gen
ettől megveheted, ha mázlid van kezelni is fogja a lap, max ha kidöglik alóla a platform úgyis másikat kell venned alá, addig meg nem csőgázon megy hanem kb 50-60%-on hasra ütve
_tejesen'® joálapotpan'™_

MK VII
veterán
Ha stabilan el tudod érni a 3,8-4ghz-et a procival az segíthet valamelyest. Átmenetileg amíg esetleg összeraksz egy komolyabb i5-öt a VGA alá addig szerintem használható lesz, de tényleg nem fogod tudni teljesen kihasználni.
OC sem dobna sokat.
Régi konfigomon elég sokat Diablo3-aztam. 50-60FPS-em volt, pedig 3.4-re fel volt húzva a proci.
Amikor kicseréltem a lapot, meg a procit i7-re, akkor hirtelen 100-140 FPS-em lett.
VGA csere nem volt akkor még. És ez csak egy 750Ti volt, ami jóval gyengébb, mint a 1050Ti.
Meg ugye a D3 nem is egy erőmű igényes játék. Szerinted a nagyobb gépigényűeknél mi történne?
Legjobb példa a PUBG. Régi procival szó szerint játszhatatlan volt még very low-on is, annyira szaggatott.
Beállt 10 másodpercekre, nem töltődtek a textúrák, stb. Meg ilyen 30FPS volt benne átlagban.
Proci csere után 40 alá le sem ment, az átlag meg 50-60 volt.
Annyira régi már az a proci, hogy nincs az a tuning, ami megmentené játékokban.

Chaser
titán
sztem az se sokat, mai geneknél is sokszor nagy oc %-osan közel sem hoz akkora gyorsulást mint az oc mértéke, de ettől lehet vele használni, feltéve ha a lap is kezeli
Lappal nem lesz gond. A PCIe szabvány nem változott azóta szerintem. Nekem is simán ment minden újabb VGA a Gigabyte G41 lapban.

Chaser
titán
számtech és inkompatibilitás régóta ismert fogalom sokszor még az se megy aminél minden stimmel, ezt ki kell próbálni
Ismerősömnek hasonló lapja van. Vagy a P5Q, vagy a P5K. Most hirtelen nem emlékszem.
Épp gépet épít, és még 1-2 dolog hiányzik neki. Addig fogta, és bepakolta a GTX 1070-et ebbe a lapba.
Tökéletesen megy.
VGA-nál én még olyat nem láttam, hogy nem kezeli a lap. Ha van rajta PCIe csati, akkor bármilyen kártya bele megy.

Zolee_70
senior tag
"VGA-nál én még olyat nem láttam, hogy nem kezeli a lap. Ha van rajta PCIe csati, akkor bármilyen kártya bele megy."
Az előző gépemben a Gigabyte alaplapban nem ment a Gigabyte GTX960, se kép se hang. Másik gépben hibátlanul ment a videókártya, egy ASUS GTX960 pedig a mai napig szépen muzsikál ugyan abban az alaplapban.
Egyszerűen nem szerették egymást. Van ilyen, megmagyarázhatatlan.
[ Szerkesztve ]
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
Érdekes. Akkor mégis előfordul ilyen.
Mondjuk ilyen esetről még nem is hallottam.

Csupingo
addikt
Gyakran kell régi lapoknál alaplapi bios frissítés új kártya esetén, viszont ilyenkor nagy az esély, hogy jó is lesz, de még így se 100%.
Akkor ma is okosabb lettem. Eddig meg akkor szerencsém volt.
Hirdetés
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Dell Precision 5510 - i7 HQ - 16GB - 256GB - Nvidia - 3840 × 2160 Touch
- Dell 22" LED Full HD Monitor 22 " E2214Hb DVI VGA
- Karcmentes Mi 6 fehér 4/64
- [SZÁMLÁVAL WEBSHOPBÓL] Legális Microsoft és Vírusírtó szoftverek gyors kézbesítéssel, GARANCIÁVAL
- Új Dell Precision 7540, FHD IPS, i9-9980HK, Quadro RTX 5000 (16GB), 64GB, 1TB NVMe, WIFI 6, 2023.07