Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz elmoraan (r) #11098 üzenetére
Tudod van az elmélet, meg van a gyakorlat. Ami működik elméletben, gyakorlatilag még nem biztos
Ezt nagyon belénkverték a főiskolán, nomeg a tapasztalat is ezt mutatja, legalábbis mérnöki pályán tuti
Félreneértsd , nem azt mondom, hogy az elmélet haszontalan, hanem azt, hogy össze kell egyeztetni a gyakorlattal , és aszerint "állítgatni" rajta még egy kicsit.Orsi: ennek kicsit ellentmond pl. az, hogy Blacksoul nyitota a szextopicot, és talán őt lehet a leggyakrabban ilyesmiről hallani beszélni itt a ph-n . De mindegy. És még tudnék egyéb példákat is hozni , de felesleges. Van ez így, hogy nem értünk egyet
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
törölt tag
válasz Cs.Orsolya #11094 üzenetére
ha már te is a topikban kérnél tanácsot, keresnél megoldást, akkor szerintem szólhatnánk a modiknak hogy lehet is törölni az egészet mert már semmi értelme a profi séfek sem a hogyan főzzünk babgulyást topikban öntik ki a lelküket
-
edipqe
senior tag
válasz Cs.Orsolya #11100 üzenetére
akkor legyunk maximalisták, és csináljuk mind a 2-t 1szerre. AIDS.
tudom tudom, nem jó a humorérzékem, de Woody A. is azt mondja h a lényeg az h te jólérezd magad, és h neked tetszen a saját vicced.
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
Kokkantas
senior tag
Én akarom érteni a nőket, csak annyira logikátlanok.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz fordfairlane #11097 üzenetére
No, ez az utolsó ma:
Az úgy működik, hogy ha tudsz valamiről, hamarabb felismered. Ha tudsz valamiről, hamarabb észreveszed, mert elkezded keresni. Csak úgy lehet megérteni egy másik embert, ha elkezded megfigyelni, megkérdezni, nyitott lenni rá, befogadóképes, és talán találsz majd valami hasonlót ennek révén, amit te magad is átéltél már egyszer. tapasztalat nélkül nem lehet megérteni egy másik embert. Viszont, ha nem tudod, milyen tapasztalatokat keress a másik működésében, akkor sosem fogod megérteni őt. Megtanulhatod, hogyan működik darabra: pl. ha a csiklónál dörgölöd, akkor nagy valószínűséggel fel tudod izgatni. Vagy a kedvenc virága az ibolya, a kedvenc sütije meg a mákos rétes. Szóval, ilyen darab-darab dolgokat meg lehet tanulni, de megismerni csak odafigyeléssel lehet. Ehhez viszont tudnod kell, mire kell odafigyelni. Amit itt leírkálnak egymásnak az emberek arra próbálnak rávenni, hogy mikre figyelj oda, és talán akkor sikeresebb leszel.Az észosztás nem helyettesíti a tapasztalatot. Tudást meg lehet osztani, tapasztalatot nem. A Célt ki lehet jelölni, az Utat nem. Mindenkinek magának kell végigmenni ezeken a nehézségeken. de lehet biztatni őket azzal, hogy ha akadályba ütköznek, az nem jelenti azt, hogy rossz úton járnak. Sőt! Az ellenkezőjét jelenti. De az akadályoktól a legtöbben bepánikolnak, mert nem értik őket. A tanítási helyzet arra jó, hogy az ember megérthesse az akadályokat, és aztán meglelje a maga legyőzési eszközeit ennek révén. Ennyi. Nem több és nem kevesebb.
Szerintem.De ha gondolod, innentől befogom a számat.
Vagy ha nem lenne bizalmas info, bel8inkelhetnék Neked név szerint legalább 20 köszöntete arra vonatkozóan, amiket privátokban kaptam, hogy mennyit segített ez, vagy az azon, hogy boldoguljon az illető a párkapcsolatával.
De nem kenyerem az önfényezés. Mára nekem is elegem van magamból.Tildy: Vannak bizonytalankodók, akik megoldást keresnek. De itt most humorról volt szó. Emlékeim szerint.
Blackrulez: Nekem is megvannak a magam tanács-forrásai, és bizonytalakodást elcsitító tanítói.
Kokkantas: A szíveddel kell őket megértened, nem az eszeddel! De ahhoz előbb ismerned kellene a saját szívedet... (lelkedet, lelkiismeretedet)[ Szerkesztve ]
"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
fordfairlane
veterán
válasz Cs.Orsolya #11107 üzenetére
Én meg azt gondolom, hogy elsősorban azoknak van akkut párkapcsolati problémái, akinek saját lelki, lerendezetlen számlái vannak, és először ezt kellene valahogy megoldani.
De ha gondolod, innentől befogom a számat.
Nem azért írtam be a véleményemet, amit írtam, hogy meghatározzam a topik témáját, meg azt, hogy kik írjanak ide és mennyit. És örülnék neki, ha nem ilyen színben akarnád feltüntetni. Továbbra is olvasni fogom, mint ahogy eddig is.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
ladybug
őstag
válasz fordfairlane #11108 üzenetére
A hozzászólásod első részére reagálva: Ez bizony így van, egyetértek.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz fordfairlane #11110 üzenetére
Ok, átsiklottam felette.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Majstor
senior tag
A nőket nem lehet megérteni... hisz sokszor sajátmagatokat sem tudjátok megérteni
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
ladybug
őstag
válasz Majstor #11112 üzenetére
Szerintem van úgy az ember - akár férfi, akár nő - , hogy időnként ösztönszerűen cselekszik. Nem tudja miért, de megteszi, akkor azt amit.
Egyébként többnyire értjük amit csinálunk, csak ti látjátok másképp, és nektek nem érthető. Ez pedig gondolkodásunk különbözősége miatt lehetséges.
-
nagyúr
válasz elmoraan (r) #11098 üzenetére
ki mondta neked, hogy nem focizik?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Kicsirics77
veterán
válasz ladybug #11115 üzenetére
osztom a nézeted a barátnőm megérzései is 90%-ban mindíg jók(lehet javasasszony)persze mindíg rá kellene hallgatnom de az meg olyan egyszerű lenne
na itt mutatkozik meg a gondolkodásbeli különbség.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
D4rkm4n
őstag
válasz Kicsirics77 #11119 üzenetére
Csak a végén ne az legyen, hogy azt hallod a barátnődtől, hogy "Na én megint megmondtam!"
[ Szerkesztve ]
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
nagyúr
válasz elmoraan (r) #11118 üzenetére
áh, ne erőltesd meg az agyad, K.O.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz fokukac #11122 üzenetére
Nyugi, csak azért értetlenkedtem, mert én nem egy bizonyos személyre gondoltam, hanem úgy általában... (Akire viszont vonatkozhatott volna konkrétan a példa, az tuti nem focizik, biztos forrásból tudom. )
És nem fogom erőltetni az agyam, fut rajta minden erőltetés nélkül is."Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
orbano
félisten
húúúúú gyerekek... a másfél évenkénti nagy vívódásom egy lányzóval azt hiszem megint terítéken van. remélem harmadjára nem nyígva jövök ki a dologból azt hiszem a köv hetekben gyakran jövök én is ide siránkozni
A vér nem válik VAZZE!™
-
nagyúr
válasz elmoraan (r) #11123 üzenetére
hát nem tudom, nekem egy picit úgy tűnik, hogy még mindig nem sikerült teljesen felfogni az átvitt értelem átvitt értelmét...
de azért remélem, legalább a bucószettitacsi megvolt neked anno!
-
D4rkm4n
őstag
válasz Kicsirics77 #11121 üzenetére
Én is mindig ezt mondom a barátnőmnek! De én nem a megérzésekre hagyatkozok. Túlságosan is realista vagyok én ahhoz!
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
-
nagyúr
válasz elmoraan (r) #11136 üzenetére
Neked ennyire nem volt gyerekszobád?
a "ne erőltesd az agyad, K.O.!" a bucószettitacsi egyik konstans beszólása volt, a nagydarab hülye gonosz kutyának mondta a kisdarab hülye gonosz róka.
olyasmi beszólás volt, mint a "bunkó vagy Bugsy!" nade mindegy.
amúgy tényleg nem ugyanarról beszélünk... bár szerintem tök egyértelmű, ha megnézed a reply-okat, hogy mire reply-ok...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz fordfairlane #11108 üzenetére
Nézd, a rendelőm ajtaja nyitva áll...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Majstor #11112 üzenetére
Alapvetően egészen jól értem magamat. Hogy a másik nem ért, az többnyire abból fakad, hogy félreértelmezi a jeleimet. A dekódolást minden kapcsolatban tanulni kell.
Igazából alig beszélünk egy nyelven, hiába közösek a szavaink...
-
Majstor
senior tag
válasz Cs.Orsolya #11140 üzenetére
Félreértelmezni nagyon könnyen lehet minden jelt... főleg ha az adott személy ezt akarja.
A dekódolás pedig tényleg érdekes téma.http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Majstor #11141 üzenetére
Ahogy Fordfairlane mondta, legtöbb esteben abból fakad a probléma, hogy az illető nem ismeri eléggé önmagát, és saját gondolatai, és hiedelmei torzítják az észlelését, így nem tud mihez kezdeni, és újra és újra azzal a dologgal kínlódik. Erre írtam korábban viccesen a kedvenc peptidjeinktől való függőséget. Ami persze jóval több ennél.
A másik pedig az önismeret hiányán túl a figyelmetlenség. Nem figyelnek oda egymásra a partnerek. ENnek megfelelően nem tudják felfogni a másik jeleit, s nem tudják azt megtanulni a saját értelmezési kereteik között. Pedig mindenkinek más és más avilága. Olyan, mintha egy-egy különálló bolygón élnénk, és sokszor tévedés azt hinni, hogy két ember bolygója teljesen azonos. Alegtöbbször annyi a különbözőség, hogy el sem hinnénk. S ez még csak az a síkja a kapcsolatoknak, amik nagyon felszínesek, nagyon illuzórikusak, igazából nem a valódi természetünk szintjén való egymáshoz kapcsolódás. Amikor elérjük ezeket a mélyebb rétegeket, és igazi természetünk megnyilvánul, akkor tud nagyon jó lenni, és nagyon működőképes. Ilyenkor is egy csomó hiedelem és butaság társul ezen állapotokhoz, és ebből számtalan félreértés generálódik. Ami később olyan dolgokhoz való ragaszkodást szül, amik teljesen tévútra viszik mind a kapcsolatot, mind a szerelmes illetőt. S itt ok-okzatilag beindul egy újabb pusztító kör, ami vagy befelé irányul majd, vagy kifelé. Jönnek a szorongások, féltékenykedések, zsarolások, játszmák, stb., stb. A végtelenségig.
Sok-sok dolgot le kellene tisztázni arról, hogyan működik egy ember, hogy pontosan észlelje, miről is szólnak a kapcsolatai.
Férfi-nő kapcsolatokban tud az ember a legjobban fejlődni. Hatalmas lehetőség, ha valaki jól él vele. De ehhez nyitott tudat és befogadóképesség szükséges. Ez a figyelemmel, figyelmességgel kezdődik."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Majstor
senior tag
válasz Cs.Orsolya #11142 üzenetére
Érdekes dolgok ezek... egyrészt igazat is adok Neked.
Az ember nem egyszerű lény... az elméje még mindig hatalmas rejtély (és az is marad).
Senki nem ismerheti meg sajátmagát teljesen egyedül, mert ez szinte lehetetlen... partneren keresztül ennek a valószínűsége jóval nagyobb, hisz visszajelzéseket kap a társától stb.
Szerintem a mai Világban legnagyobb baj az egyenes beszéd hiánya... "mindenki homályosít" közben "figyelmetlen".http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Majstor #11143 üzenetére
Az emberi elme olyan, mint egy kaotikus rendszer, amely örvénylik, és olykor-olykor feldob a felszínre bizonyos tényezőket, amire a tudatod vagy reagál, vagy nem. Ez attól függ, mennyire azonosítottad már magadat a felmerülő tényezővel. Ebből fakadóan az emberi elme megismerhetetlen. De nem is ez a cél. Mert Te sokkal több vagy, mint az elméd, és nem is erre kellene összpontosítani igazából.
Az, hogy mások tükröt tartanak ennek a dolognak, azon keresztül bizonyos ismereteket elmélyíthetsz önmagadra vonatkozóan, csak egy része a világnak. Ez olykor érintheti az elmédet, de érintheti a természetesebb működési feledet is. Az elméd egy eszköz, amit ha fegyelmezetten és jól használsz, akkor hatékonyan tud segíteni. Ezért érdemes megismerni annak tulajdonságait. A homályosítás és a figyelmetlenség az összpontosítás hiányából, és téves azonosulásokból fakad. Legtöbbször abból, hogy az itt és mosttal nem hajlandóak szembenézni az emberek. Az elméjük folyamatosan csapong a múlt és a jövő között, de alig vannak jelen igazából, és figyelnek arra, ami itt és most történik. A szerelem érzése képes arra, hogy ösztönösen az itt és mostban tartson, és ne hagyja az elmédet csapongani. Ugyanakkor az elméd csapongási képessége sokkal erősebb a szerelem ösztönös jelen-tartó erejével szemben, emiatt a szerelmesek is folyton elkalandoznak, álmodoznak, a jövőben élnek, és elfelejtenek a jelenre figyelni, amiből automatikusan komoly gondok generálódnak a későbbiekben. Valójában minden dolog magja a belső működésedről szerzett ismeretekben rejlik, és azon tapasztalatból, hogyan ismered fel, miképpen működsz te akkor, amikor egyedül vagy, és akkor, amikor egy másik emberrel vagy. Ehhez a jelenben kell lenni, és abban megfigyelni és elfogadni a dolgokat. Ha nem megy az elfogadás, akkor megtenni a legtöbbet, ami megtehető. Ha így sem változik semmi, akkor fel kell ismerni ezt, és elfogadni azt, ami van, mert az már megváltoztathatatlan.
A kapcsolatok java része azért jön létre, hogy állandóan változtatni akarjon mindenen. Egy olyan szövetség ez, ami a változtatás könnyebbségét célozza meg. De kevésszer lesz az elfogadás az igazi célja. Csak nézd meg a mai párokat, mindig akarnak valamit hol egymástól, hol az életüktől, hol a világtól. Várnak és várnak valamire, hogy elérjék azt. Egyesek a Megváltót, aki a boldogságot hozza, mások a Halált, aki megszabadít a szenvedéstől. Mind várnak valamire, de közben egyikőjük sem éli azt, ami éppen VAN. Ehhez a várakozáshoz pedig szövetségest keresnek. Néha csinálnak valamit unalom ellen, néha csinálnak valami rituálét, hogy a várakozást lerövidítsék, de az együttlétek minimális részét töltik el igazából azzal, hogy egymásra figyelnek, és megélik a jelenüket.
Ez csomó elégedetlenséget és vágyakozást szül. Ami önfenntartó köröket alakít ki az egymás lerablásában, és a világ kifosztásában. És megy a harc az erőforrásokért. A szerelmesek így lesznek végül ellenségek. Nincs barátság, nincs szeretet. Ha elhagytál, gaz, gonosz, szemét vagy, mert nem teszel engem boldoggá...És ez igaz a rokoni kapcsolatokra, és a barátságokra is...
-
fordfairlane
veterán
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz fordfairlane #11145 üzenetére
Az akut esetekre gondoltam...
Persze, Téged is szívesen látlak!"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
edipqe
senior tag
válasz Cs.Orsolya #11146 üzenetére
aztán hogyé adod azt a széket\heverot?
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
edipqe
senior tag
válasz Cs.Orsolya #11148 üzenetére
ismerek olyat akinek elkéne. viszont folyamatosan mentegeti magát, h Ő azért nem emgy el mert drága, holott tudja h kéne neki, nem kicsit.
Sztem ha vki meghal egy gyerekkorábol származó mesének a zenéjét, vagy vki altatódalt énekel a közelében és erre elsírja magát, de fogalma sincsen h miért annak kell egy pszichomókusI aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest