- Fórumok
- Egyéb
- Nők, nőügyek Archívum XI.
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Cs.Orsolya
senior tag
Khm. Nő vagyok, tudom mit akarok, és amiről vitáztok, annak fele baromság.
A nők általában tudják mit akarnak, csak nem merik akarni, vagy másképpen juttatják azt kifejezésre. Az, hogy Ti nem beszélitek a nyelvüket, az egyéni szoc.prob.Annyira nem ismeritek a nőket, hogy az már fáj. Amikor meg manipulálni tudjátok őket az nem azért van, mert nők, hanem azért, mert emberi gyengeségekkel bírnak, amit a férfiak is birtokolnak, és pont ugyanígy manipulálhatóvá teszi őket. S szerintem ez nem szeretet, nem szerelem, hanem uralkodási és birtoklási vágy. Témát tévesztettetek... Nem kéne megalázni a férfi-nő kapcsolatot hatalmi harcokkal.

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Remek. Holtig tanulunk. "Halál a májra!"
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Az tudod mit jelent? transzplantáció=átültetés. Mivel nem tud új sejteket képezni, bizonyos százalékos elhalás után új májra van szüksége az illetőnek, és akkor megkapja egy hulláét, akinek már nem kell... Azaz beültetik neki valaki másét.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
én is gyakran tolok szesz+altató párost. sztem az aszpirinnek se árthat.
Jézusom! Jézusom! Komolyan teljesen gallyra akarod tenni magadat egy életre? Oké, most fiatal vagy, de ha így folytatod 5 évet adok neked, és szép, hosszú kínokkal teli véget. Ha csak bele nem fordulsz az árokba, és ki nem purcansz a kocsidban nagy hirtelen... Az önpusztítás nem életstílus, és nem divattrend, hanem haláljátszma.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Hmm, vannak Pécsen is csoportok. Akkor keress ott valakit, aki tart.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nincs itt senkid, akinél megaludhatnál azon az estéken?
-
Cs.Orsolya
senior tag
Halihó!
Közérdekű:
A kollégámmal indítunk egy 250 órás önismereti csoportot Budapesten, és volna még szabad hely. Ha valakit érdekelne a hatékony és tartós problémakezelés ezen formája, akkor nálam lehet jelentkezni, és részleteket megtudni. A 250 órát havonta 2 hétvégi napon fogjuk blokkokban tartani.
Az első alkalom egy kipróbálási lehetőséget biztosít, és a két nap végén kell csak elköteleződni a többire. Azért aki jelentkezik, úgy induljon neki, hogy inkább szeretné, mint sem a többit is, csak esetleg bizonytalan, hogy a csoport és ez a fajta önismeret-e a nekivaló
Bocsánat, ha ez a téma kicsit reklám jellegű! Csak eszembe jutottatok, és hátha ez hasznos volna valakinek!
Üdv!
Orsolya -
Cs.Orsolya
senior tag
Erről jut eszembe:
S erről beszéltek?Értsd: az oxitocin , amely a szülést beindítja a szeretet, a szerelem és a kapcsolódás hormonja. Szerepe van az anya-gyermek viszony kialakulásában, és szerepe van az orgazmus hatására kialakult szerelem létrejöttében is. Ha ez alapvetően így van, akkor az első kérdésem az, hogy miért indítják be a szülést azon kismamáknál, ahol magától nem indul be az anya testében? A második kérdésem az, hogy miért nem szenvedik végig a szülést mind az anya, mind a gyerek, mind az orvosok, és miért automatikusan nyiszálják fel az anya testét, hogy egy könnyed mozdulattal kiemeljék belőle a gyereket? Így egyikőjük sem éli meg, és küzdi meg azt, amit ilyenkor kötelezően meg kell küzdeni, és ennek hatására megélni. A szülés és születés élményét ilyen önkényesen elvenni egyenlő azzal, hogy megakadályozzák a megfelelő anya-gyerek viszony kialakulását. S ha ezt orvos-kutatók már bebizonyították, akkor pláne orvosi műhiba ezzel szemben orvosi beavatkozást tenni. A műtétet életveszély esetére kellene tartogatni. A gátszakadás megelőzhető a gátrepedéssel. A szülés könnyíthető olyan terhestornával, és alhasi- ill. hüvelytornával, amellyel fel lehet készülni természetes úton is a szülésre.
A szülésben pl.a fájdalomnak is nagyon fontos szerepe van. Ha a fájdalomingereket tompítják, egy csomó egyéb hormon nem szabadul fel az agyalapi mirigyben, amely a szülést és az anya-gyerek kapcsolatot támogatná, illetve csökkentené a születési traumát. Imprinting szerepe van abban is, ahogyan az élettel megküzd valaki. A cirkuszolós születések azért terjedtek el, mert a nők szoronganak mind a szüléstől, mind a fájdalomtól, mind az anyasággal kapcsolatban. Az egész alapja a mentális és lélektani hozzáállás. Orvoslás a születés világában? Olyan, mint a halál világában. Ahogyan bánik az orvostudomány a betegségekkel, és az öregekkel, úgy bánik a születéssel is. Számomra: Futószalagos mészárszék.
(Magánvélemény.) -
Cs.Orsolya
senior tag
Innen üzenem a páromnak, hogy szeretem a tök sablonos dolgokat. Igazából, minden nap el lehet engem halmozni ügyefogyott klisékkel, mint virág, meg csoki, meg ilyen mondatokkal, hogy "szeretlek", és hasonló ultrabrutális egyedietlen sablonokkal.

Nekem szent meggyőződésem, hogy nem a mitek számtanak, hanem az, ahogyan ezeket a miteket odatesszük a másik elé.

Ja, és meg kell jegyeznem, a pasim annyira imádnivalóan tudja csinálni ezeket a sablonos izéket - pláne, mert még a klisék sem sűrűn jutnak eszébe
-, hogy ellenállhatatlan lesz a szememben tőlük. És amúgy is:"Virágok közt, veled lenni, tudom, szép volna, kedvesem."
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nem, az úgy van, hogy ha nagyon akarnak virágot küldeni, de Ti mindig leszavazzátok őket, akkor arra gondoltam, hogy én felvállalom azt az áldozatot, hogy nekem el lehet küldeni azokat a virágokat, amik aztán égőek lennének, ha a szívhölgynek küldenék. De tőlem személyesen is ki lehet hozni őket. Sőt, ha a csajnak nem kell, akkor az ajtóból egyenesen hozzám is lehet hozni ezeket a virágokat. Én tökre nem sértődök meg miattuk.

-
Cs.Orsolya
senior tag
Nekem el lehet küldeni az összes Tildynek, és más csajoknál be nem vált virágot. Meghódítani nem fogtok vele, de ngyon fogok neki örülni! :t

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Az Anyámról van szó, aki szereti azt hinni, hogy okos és hozzáértő. éppen ezért halálra sértődött már most, hogy kicsit felülbíráltam a szempontjait. Majd mutatok neki két Toshibát ami szerintem sokkal jobb, és az ára ugyanaz, mint az Asusoké.
Itt és itt. Nekem az előbbi tetszik. Szerintem megbízható darab. Most már csak az a kérdés, adnak-e rá nemzetközi garanciát is. -
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Én már annyit segítettem Nektek, most én is a segítségeteket kérem!
Nincs időm utánajárni, és december 15-ig el kell ezt intéznem. ha bemegyek az első boltba, fixre a legszarabbat sózzák rám. Szóval, kérek mindenkit, legalább privátban mondja el nekem a véleményét! Nagyon köszi! -
Cs.Orsolya
senior tag
Köszönöm az okítást mind anyanyelvi, mind orvosi téren. A magam részéről kiszálltam a játékból.
Maradok tisztelettel:
Cs.Orsolya -
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Csak az ok-okozatiságra reagálok:
Két párhuzamosan jelen levő eseményt illetően hajlamosak vagyunk ok-okzatiságot feltételezni, ha azok egyidőben, vagy egyéb más relációs ismeretek hátterében jelennek meg. A hormonális hatások jelenléte mutathatja azt, hogy az adott illető egyfajta tudatűllapotban van, arra fogékony, vagy abban tartósan jelen van, és akár benne is maradhat. De a hormonok nem feltétlenül kell, hogy tudatállapotváltozást okozzanak...Nagyon egyszerű példa: van egy kliensem, akinek a párja állandó szexuális gondokkal küzd, mert nincs szexuális impulzusa. A hormonjai normál értéken mozognak, de az alacsonyabbik határon. Hónapokig szedett hormonserkentőket, és nem történt semmi változás sem a hormonszintjében, pedig megkapta a serkentő hormonjait, sem az impulzivitás terén. A lelki gondjai folyamatosan megvannak, és csak akkor képes szexre, ha éppen a meglehetősen zűrös és kaotikus előző családbeli kapcsolataiban van egy nagyon halvány pozitív visszajelzés a gyerekei felől. Olyankor, amikor szeretet él meg lélekben, akkor eszébe jut, hogy szerethetné kicsit az asszonyt is. A pasas egyébként 2m felett van, nagyon férfias kinézetű, kicsit mackós, nagyon jóképű, negyven év alatti férfi. Ez csak egy példa, hogy a hormonoknak mennyi hatásuk van a tudatállapotra...
De sorolhatnám a placebókísérleteket is. Vagy felhozhatnám az egyik exemet is, de a partnereimet nem adom ki...
A megjegyzésed a hölgyemény beírására vonatkozólag, minthogy egy kamaszkor közepében járó valaki már hallott a hormonokról mégis miről akart szólni? Mit akartál vele mondani? Azt akartad mondani, hogy ha hallott a hormonokról, akkor a hormonális impulzusait nem keveri már össze a halálos szerelemmel? Vagy mire akartál utalni? Hogy a hormonok okozhatnak halálos szerelem élményt? Vagy hogy mivel túltengenek a hormonjai a limbikus rendszerben az érzelmi asszociációi nagyobb jelentőséget, és több érzelmi kötést alakítanak ki a gondolati asszociációkkal és a LTM központokkal? Vagy arra, hogy a kémiai tanulás- amiről egyébként már sokat írtam - bizonyos emlékképekhez, ismételt viselkedésekhez, ismételt gondolkodási körökhöz kialakít egy behuzalozott idegkapcsolati hálózatot, így egy-egy hormonális hatásra beindulnak ugyanazon reflexes neuronális kisülések, amelyek kiváltanak képi asszociációt, és sajátságos gondolkodási és attribúciós folyamatokat, éppen ezért az adott illető reflexesen keresni kezdi a megfelelő egyedet, vagy személyt, akivel az adott impulzusnak megfelelően újra megerősítheti ezt a folyamatot? Vagy mire szerettél volna utalni?
Kérdezzek még? Felkérdezzem az egész pszicho-bio-kémiai összefüggésrendszert az érzelmek, a kémiai hatások, a neuronális hatások, a tanulás, a viselkedés, és a gondolkodási mechanizmusok összefüggéseiben?
Konkrétan azért egyszerűsítettem le a mondatot a szerelem nem hormon, hanem tudatállapot szintre, mert közben pár ezer oldalnyi tudható dolog van. Így egyszerűbbnek tűnt, és bonyolultabb lett. De én már ezen nem szeretnék tovább vitázni, mert tökre nincs értelme.
Te tudod jól, Mester!

-
Cs.Orsolya
senior tag
Ez olyan kérdés szerintem, hogy a biológia határozza-e meg a tudatot, vagy a tudat a biológiai működést. Ok-okzatisági sorrenden nem fogok vitatkozni, mert szerintem nem a hormonális hatások hozzák létre a tudatállapotot, maximum kifejezik annak meglétét. Ennek konkrétan az is az oka, hogy az idegimpulzusok gyorsasága, és a kémiai hatások gyorsasága között meglehetősen nagy a különbség. Arról nem is szólva, hogy kvantumfizikai szinten már olyanokat csinálnak a gondolatkutatók, hogy el sem merem árulni. Ebből fakadóan attól még, hogy a hormonoknak van közük a tudatállapotokhoz, attól még nem biztos, hogy ok-okzati kapcsolatban állnak.
Ez pedig, nem olyan téma, amiről én milyen szép, hogy más-mást gondolunk róla alapon viszonyulok, hanem olyan téma, amiről konkrétan mást tudok, mást tanultam, mást bizonyítottak be a tudomány területén, tehát ha észt osztani támad róla kedvem, akkor észt fogok osztani róla. Tanultam elég pszichofiziológiát, meg élettant, meg pszichofarmakológiát ahhoz, hogy megengedhessem magamnak ezt is.
És a szexuális túlfűtöttséget arra értettem, hogy a kamaszkori utalgatásod a szerelem vakságát és a vele kapcsolatos érzelmi élményeket illetően a hormonális túltengéshez asszociáltan írtad. Te. Nem én. Erre vonatkozóan tettem megjegyzéseket.
A magam részéről ennyit fűztem még hozzá. Újra rájöttem, nincs értelme itt kommunikálni. Nem lehet egy jóízűt beszélgetni... S alapvetően én utálok fórumozni is.
-
Cs.Orsolya
senior tag
A hormonok és a szerelem?
Szerintem ebben tévedsz. A szexuális túlfűtöttséget össze lehet keverni a szerelemmel, ezzel semmi gond. Ha valaki elég érett lesz, akkor előbb-utóbb rájön arra, hogy a kettő nem ugyanaz. Az örömhormonok termelődése pedig ettől független, és nincs köze a serdülőkorhoz, különben a tinik "nem tudnának" depressziósak lenni.Ma megírom azt a posztot már a szerelemről. Ha lesz időm. Mert már utálom, hogy újra és újra le kell írni...
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Haha, mivel látszik, hogy lelkileg még nem tartasz azon érettségi szinten, hogy a boldogságod ne azon múljon, kivel élsz, és a megélhető szerelem állapota ne egy másik ember kvalitásain múljon, így a mind-egy-et azonosítod egy minden mindeggyel. De mivel ez egy nagyon hosszú levezetés, és aki ott tart, az már tudja, miről beszélek, így majd remélhetőleg egyszer megéled majd ezt az állapotot is.

Tim: Nem mondtam, hogy nem hat rá. Csak utaltam arra, hogy lehet tőle független is...
-
Cs.Orsolya
senior tag
21 évesen azért az ember már nem mond olyanokat, hogy nem tud valaki nélkül élni. Inkább olyanokat, hogy ezért az alakélrt élni, halni tudna.
Szerintem.
Aztán majd eljut odáig is, hogy ettől az alaktól olyan elevennek érzi magát. Majd esetleg még netalántán oda is, hogy ez az alak, hogy létezik, valami többlet került bele a világba, így bárhol is éljen, az engem bolodggá tesz. ha nem velem teszi, akkor is már megérte ismerni és szeretni.
Aztán eljön majd az a fázis is, hogy mindegy, kivel, de élek...

Tim: A szerelem nem hormon, hanem tudatállapot.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Mert beszóltam...

Mert te csajozol, mert kukac csajozik, mert Tim csajozik, mert I_Am csajozik, mert orbano csajozik, mert Lirion csajozik, Leeza pasizik, Tildy pasizik a pasija csajozik, Zso is csajozik az asszonnyal, meg egy csomóan csajoznak, akik ide írkáltak régebben, és most kaptam hírt arról, hogy mások is erősen csajoznak, dúl a love, meg ilyesmi.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Hát, tudod, a "A valóság annak való, aki nem bírja a kábítószert".
Lezárásként: Az élet sokkal szebb és nagyobb csodákat képes hozni, amit egy trip sem tud felülmúlni. Minden, amit saját akaratoddal, a saját tudatod átállítása révén érsz el, sokkal nagyobb hatással bír, és sokkal emlékezetesebb, és olykor nagyobb boldogságot hozó, mint bármely kábszeres trip. Bár tripem még nem volt, de amit én személy szerint a küzdelmes módszerekkel és gyakorlással elértem a tudatommal, le nem cserélném egy ilyenre sem... S lezártam a témát én is.Uraim, ez nem a Szex topik! Kérem, kapcsolja ki!

-
Cs.Orsolya
senior tag
No, mondj nekem valami érvet amellett, hogy az ilyen cucc, mennyivel tette hatékonyabbá az embereket a boldogságuk megteremtésében. Mert véleményem szerint, a tripezés egy dologra jó, hogy az ember elmeneküljön a hülyeségeitől, és kis betekintést nyerjen abba a világba, amit - sajnos - szabad akaratból képtelen elérni. Nekem amúgy teljesen mindegy, hogy valaki droggal, alkohollal, munkával, vagy tévével kábítja magát. Amíg mindenki menekül a realitások elől, és az a legjobb szórakozása, hogy a belső mozit flashelteti, hát, addig ott marad a világ, ahol van... Sőt, megy a maga tudattalan útján, vissza a megsemmisült állapotába...
Mindegy. Kivonultam a témából.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Szerintem, hadd használják. Akinek meg nem bírja el a tudata, az meg nyiffanjon ki saját hülyesége miatt. Ennyivel kevesebb... Mondjuk, ha valaki pszichotikus lesz, és elkezd embereket gyilkolászni, az kicsit húzósabb. De azt meg remélhetőleg lelövik, és akkor megint szebb lesz a világ...

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Összesen 10 db tábla van, meghatározott sorrendben, meghatározott színkészlettel, s még fénymásolat sem használható az árnyékolások miatt. Minden táblának külön szerepe van, minden táblán a megjelenő asszociációk egy egész rendszert alkotnak, bármi, ami ebbe beleszól, az torzítja a teszt eredményét. Nincs olyan, hogy bővíteni, mert felesleges, értelmetlen, torzítaná a tesztet. Mivel nem értesz a teszthez, így inkább most a ne szólj szám, bölcsebb a fejem elvvel élj, kérlek.
Amúgy maga a teszt tankönyve van vagy 6-700 oldal! S ez a minimum ismeret...

-
Cs.Orsolya
senior tag
Rorschach: olyan qu nehéz teszt, hogy én 1.5 évig tanultam, és vért izzadtam vele, és marha jó, és nagyon működik, s nagyon sok gyakorlást kíván a stabil használata, de most jöttek mindenféle idióták, és beleszartak a közepébe. Ennyit a Ro-ról... Ilyen jó tesztünk nagyon hosszú évekig nem lesz már... Huszon-negyven évekig tart a kidolgozása, letesztelése, standardizációja, nyelvi átültetése, és a többi. tényleg, száradjon le a keze annak, aki ebben örömét lelte, és teliszarta más munkáját... Nincs kedvem diplomatikusnak lenni ma... .U
LSD kísérletekről tudok, kontrollált, tapasztalt terapeuták mellett. A módszer ilyen körülmények között használható, de csak arra, amire ők használták. Stanislav Gróf volt ebben nagy guru.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Mi volt disszonáns?
Ma nyűgösebb voltam az átlagnál, nem válogattam a diplomáciai szókincsemből. (Lehet ezt még fokozni?!) Miután elküldtem, már tudtam, hogy Csernussal pont az ellenkezőjére utaltál, csak annyira bögyömben van ez a tag - nem személyes okok, hanem csak a média hírverés versus/kontra/et (ahogy tetszik) "értékesség" miatt -, hogy amikor meglátom a nevét, már gőzöl az agyam.
Ha olvastál már korábban is, nálam mindig hangulatfüggő, mennyit reagálok a hozzászólásokra. Semmi köze ahhoz, hogy miről, vagy kiről van szó. Többnyire ezzel kerülöm el én is a nem szeretem dolgokat. Addig is hasznosnak vélt formában tolom el az időmet. amíg ide írogatok. Ami részben illúzió, de nincs jelentősége.
A többihez most fáradt vagyok.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ez asszem 1999-ben, vagy 2000-ben voltam Debreceni Klinikán a Pszichiátriai Osztályon. Ott voltam pszichiátria gyakorlaton. Akkor megfogadtam, hogy kórházban sosem dolgozok, amíg ilyen az egészségügy...

Azóta nem tudom, változott-e valamit.
Hú, ba..., ennek már 10 éve!
Kukuc: Nekem van nőügyem, több is. Csak annyira zűrösek, hogy jobb nem is beszélni róluk... .U
-
Cs.Orsolya
senior tag
Drága, én effektíve majdnem elhánytam magamat, pedig előtte már végignéztem pár boncolást is, amivel meg nem akadt gondom...

Nem akarok személyeskedni, de nekem ez a fajta "orvosi szemmel nézzük, ahogyan valakinek kisül a szeme" dolog eléggé visszatetszést keltő. Az ilyen típusú emberek nézik "orvosi szemmel", amint fület klónoznak egy csupasz patkány hátára, hogy aztán azt visszaplasztikázzák valakinek a fejére. Kit érdekel, hogy közben a patkány belehal az egészbe... ?
Újra csak az Alien IV.-et tudnám idézni a következő lépésben. Vagy Sarah Connort a Terminátor II.-ben.Tudod, a szakvizsgámat integratív hipnoterápiából csinálom. Van egy kis rálátásom a dologra úgy alkalmazott téren is... Ehhe...

-
Cs.Orsolya
senior tag
Én láttam elektrosokk-ot egy debreceni páciensen. Soha többet. Semmi miniatürizálás! Semmi értelme, hidd el. A környezet számára teszi kezelhetőbbé az illetőt, de eredményt nem lehet elérni vele. a terápiára alkamassá tétel eszköze lehetne, de én akkor sem hiszek abban, hogy ki kell sütni valakinek az agyát ahhoz, hogy segíteni lehessen rajta.
A pszichoaktív szerekkel kapcsolatban meg csak annyit, hogy a kontrollálatlanságnak, és a vezető nélküliségnek nagyon nagy a rizikója. Iszonyúan nagy. CSak rásegít a patológiára, nem pedig ellene hat.
Aki eleget tud mind az elme, mind a tudat működéséről, az nem hiszem, hogy józan belátással használja ezeket. Csak rendkívüli képességekkel bíró emberek számára van értelme ezt használni.
Nézd, én már voltam egészen mélyen a tudattalanomban, és ami onnan kijött néha, olykor azt hittem, most fogok beleőrülni. Nem kicsit volt félelmetes, és alig bírtam el annak erejét. még ha van egy ösztönös tudatos védelmi rendszered is ezek ellen a hatások ellen, amint belöksz egy ilyen tudatmódosítót, azok java részét el is veszted.
A vége vagy őrület, vagy betegség és halál. Ez egyáltalán nem játék, nagyon nem az...
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ezek etikátlan eszközök. Nagyon nem értek egyet azzal, hogy valakit a valódi tudatos akarata ellenére tegyünk ki olyan hatásoknak, amikre ha csak így befogadóképes, akkor sem sokat segítenek rajta. Az éber, racionális tudat visszateremti magának a bajt. A változást minden szinten akarni kell... Nem hiszek semmilyen agresszív eszközben. Sosem működtek tartósan.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ja, ezt ne úgy képzeld el, hogy én megmondom, mit kellene csinálni. Nagyon sokszor csak kérdezek, aztán ötleteket hozok fel - ha látom, hogy a másiknak még fogalma sincsen merre mozduljon -, hogy merre lehetne mozdulni. Van, amit feladok gyakorolni, vagy gondolkodni. De úgyis mindenki csak azzal foglalkozik, és csak azt gyakorolja, amit akar. Nekem az a fontos, hogy ebből legyen egy tapasztalata önmagára vonatkozóan. Amit megtapasztal, az ő. Ami neki működőképes, attól lesz boldogabb. Amiben hinni képes, az vezetheti. Én ezeket nem mondhatom meg, csak tapasztalati anyagot adhatok hozzá. Ezért működik nehezen....
Aztán, amikor már semmi nem működik, akkor próbálok a tudat mélyéről tapasztalatokat felhozni. Erre sokan nem elég nyitottak. Nehéz másokat saját belső világukra rányitni, pláne azt hitelesebbként elfogadtatni, mint a külvilágot. Vannak helyzetek, amikor az eszközök korlátokba ütköznek, konkrétan a másik korlátaiba. Így pl. én hiába tudnám, mi volna a legjobb a másiknak, ő abban nem hisz. Így "marad" az ő útja.
Nem lehet az én utamat odaadni másnak. Képtelenség. Lehet biztatni másokat arra, hogy kövessék azt az utat, amit javaslok. Ebben fokozhatja a hitelességet az, hogy én már megjártam azt az utat. de ha valakinek az nem tetszik, nem fog követni. Még abban sem, hogy honnan szedheti elő a leginkább megfelelő utat a saját maga számára: önmagán belülről.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ne hidd azt, hogy a valóság csak fehér, vagy csak fekete. Én arról vagyok meggyőződve, hogy mindkettő. Így, ha valaki az egyikről van meggyőződve, akkor a másik felé igyekszem közelíteni, ha a másikról, akkor az egyik felé. Ha egyetért velem abban, hogy semmi sem csak fehér, vagy csak fekete, akkor meg kell tanítani kezelni a változatosságot. Az ellentmondás arra vonatkozik, amikor felismered, és ki is fogalmazod, hogy mindennek több oldala van. Valakiben azt erősítem meg, hogy legyen szorgalmas, más valakiben pedig azt, hogy lazítson már, és még véletlenül se dolgozzon, mert a munka nem olyan fontos. És sorolhatnám. Valaki azon görcsöl, hogy nincs kapcsolata, valaki pedig azon, hogy egyedül akar lenni. Mindkettőben azt erősítem meg, amit a legbelső valósága diktál. Nekem az embert kell szolgálnom, nem a saját igazságomat.
Aki ezt nem érti meg, az ne akarjon segítő foglalkozást magának.Más, hogy olykor a saját igazságomat is belekeverem, mint tanmesét a folyamatba. De erről mindig nagyon pontosan és konzekvensen visszajelzést adok: az _én_ igazságom. Nem szakmai, nem tudományos, nem globális, csak az enyém. Ha akar, kezd vele valamit, ha akarja elveti. Ebben a szakmában a szabad akarat, és a szabad választás tiszteletben tartása a fontos.
S nekem képviselnem kell azt a tükröt, amit a társadalom tart, képviselni azt a tükröt, amibe a saját énképe mutatkozik meg, és képviselni egy objektívebb valóságot tartó tükröt, sőt, ezen felül egy olyan tükröt is, amibe ha belenéz, nehezen hiszi el, hogy az ő lehet, vagy azt képes megvalósítani. De nekem képviselnem kell a hit tükrét is.
Megmondani a tutit? Nem.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Miből gondolod, hogy magamra vettem a megszólíttatást, és hogy azt gondolom, aktuális problémáddal tértél be egy kis szóasszóra? Mert hogy ilyet egyiket sem éreztem, az fix, így nem is gondoltam rá. Engem a Te magán jellegű problémáid nem igazán izgatnak, eddig sem tették. Provokáltál, és reagáltam.
Azt hiszed, hogy ha amúgy is a nyűgöddel jöttél volna, majd előálltam volna a jól megmondom a tutit mentalitással? Egy olyan aláírású emberrel én elvből le sem állok győzködni, mint ami Neked van...

Azt azért sajnálom, hogy Csernus doki itt az etalon, mint a tutit megmondó figura, amelynek mi csak a paródiája lehetünk. Ez számomra megalázó minősítés. Minden oldalról...
A pszichológia, mint tudomány egzaktságát csak azon a síkon vitassuk, amely elméleti konstruktumokkal operál, és olyan elméleti modelleket használ, amelyek révén igyekszik megfogni a lényeget. A pszichológia halála az, amikor az elméleti konstruktumokon zajlik a vita, nem a lényegen. A lényeg elismertségének pedig tradíciói vannak mind tudományos berkekben, mind kulturálisan, mind morálisan. Szóval, amíg ezekben a kérdésekben lesznek ellenvélemények, addig lesznek ellentmondó konstruktumok, és ellentmondó lényegiséget megfogalmazók, amelyben a közös nyelv csak nehezíti az ellentmondás konkrét fekete-fehér képletét.
De ugye azt nem gondolod, hogy amikor a szakmánk gyakorlásáról van szó, akkor ezen bizonytalanságokra támaszkodva adunk kapaszkodási felületet egy bajba jutott embernek?!
Én naponta akár több százszor is ellentmondok magamnak, ha a beteg gondolkodási világa ezt kívánja. Mert tök mindegy, milyen elméleti konstruktumba csomagolva adom a kezébe a lényegét annak, amivel küszködik. Nekem két dolgot kell tudnom. Az egyik, hogy a gondolkodásmódjához igazítani tudjam a konstruktumot, a másik, hogy a sok konstruktumban hol a közös lényegiség, amellyel a valóság a legpontosabban közelíthető. Ettől szakma a szakmám.

Boldogságról elvből nem vitázom.
A kapcsolatokban való gazdag tapasztaltságot senki nem választja tudatosan, mivel ez önmagának ellentmondó üzenet lenne. A részemről ennek két oka van: a.) belementem minden helyzetbe, hogy senki ne mondhassa ki rám, hogy egy válogatós picsa vagyok, és megadtam az esélyt majdnem mindenkinek, hogy bizonyítsa, külsőtől, intellektustól, érdeklődéstől, és a többitől függetlenül, hogy remek partnerem lehetne; b.) amikor csalódtam, nem álltam be a sarokba a sebeimet nyalogatni, hanem megpróbáltam tanulni belőle, elgyászolni mielőbb, amit lehet, és tovább lépni.
Attól függetlenül, hogy ez egy rendkívül gazdag életet hozott eddig magával, jelentős hasznát veszem a munkámban is. Minden esetre, nem csak a saját élmények alapján ismerem a kapcsolatokat, hanem hála az égnek, remek beleélőképességemnek köszönhetően magamba szívtam a világirodalomból, és a filmgyártás bőségszarujából is számos tapasztalatot.... -
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Hehehe, vicces, ahogyan a boldogságról vitáztok
Közben olyan dolgokra hivatkoztok, amelyekről fogalmilag sem tudtok megegyezni, lsd. vegetatív reflexek, ösztön, érzelmi élmény, és hitbeli kérdések.
Na, ezt hívják bábeli zűrzavarnak: egy nyelvet beszéltek, mégsem értitek egymást. Engem sem.

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Többnyire nem értek veled egyet. Úgy a leírtakban abszloúte nem...

Gondold végig, hogy mit jelent embernek lenni, ki is vagy valójában, és miért van szükséged másokra, más emberekre, és a velük való kapcsolatra. Illetve miért egy nővel való szerelmi kapcsolatban kulmináltatod mindennek lényegiségét. Sőt, miért érzed magadat tehetetlennek azt illetően, hogy egy kapcsolatot működőképessé tegyél akár úgy, hogy a nőt is rá tudod venni arra, hogy működjön. illetve, miért nem lépsz le akkor, amikor Neked már nem működik, de ő még szeretné, hogy igen...
Ha megvannak a válaszaid, akkor belátod, hogy tökre feleslegesek a kérdéseid is, és választ kaphatsz arra is, miért nem értek egyet most Veled...
Kifejteni a konkrét ellenérveket pedig eme fórum keretei között lehetetlen, és nem is célszerű.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
S mivel arra reagáltam, amit kérdeztél és értettél, nem annak mentén, amit eredetileg írtam, még hozzáfűzném, hogy valaki akkor hatékony egy kapcsolatban, amíg abba a kapcsolatba úgy tudja beletenni magát, ahogyan jó neki, és ezen keresztül a másik is olyasmit kap, amit alapvetően elvárt volna a kapcsolatban a másik féltől. De ha ez nem történik meg, akkor valaki nagyon fusztrált lesz, és csökken a kapcsolódási hatékonyság minkét oldalon.
Ebből két dolog következik: ha nem azt adom, amitől jól érzem magamat, akkor attól frusztrált leszek, 2. ha amitől jól érzem magamat nem az, amit a másik vár tőlem, akkor ő lesz frusztrált. Ebből fakadóan a kapcsolat csupa odafigyelés, és manőverezés a szükségletek, adás képessége, és az elvárások, ill. önként és fájdalom nélküli lemondások között. Akit valamelyik fázisa nem tesz boldoggá, az inkább ne akarjon kapcsolatot. Ha valakit az tesz boldoggá, ha ezeket gyakorolhatja, akkor a kapcsolat, mint felület a boldogság gyakorlására, _az_ jelenti a többletet. -
Cs.Orsolya
senior tag
Először is, azért nem értesz, mert félreolvastál valamit:
"Hatékonyan kapcsolatban lenni." Ez a cselekvés hogyan-ja, nem pedig a cselekvés eredménye révén létrejött valami (gyk. kapcsolat). Amely utóbbiról mindkét félnek megvan a saját verziója.
Azt hiszem, ez lényeges különbség...
Jó lenne, ha nem a sztereotípiák alapján arra reagálnátok, amit hisztek, hogy írok, hanem arra, amiről konkrétan írok... Hmm?
Ennek megfelelően két társfüggő kapcsolata akkor hatékony, ha mindkét fél megkapja a társat, amitől függhet. Nem hiszem, hogy gond lenne a társfüggőséggel, ha mindkét félnek jó így. az már más kérdés, hogy ez hova vezet...
Minden kapcsolat addig hatékony, amíg arról szól, amire a felek szerződtek, akár tudatosan, akár tudattalanul. Ahol kinövi valamelyik fél a szerződési pillanatot, onnantól a kapcsolat nem lesz hatékony számára. Ekkor változtatni szeretne. Ha sikerül a másiknak ezen a szinten is szerződnie a másikkal, akkor újra hatékony lesz a kapcsolat. Tök mindegy, mit szolgál az ki.
De ha valaki a boldogságát abban látja, hogy mennyire jók a kapcsolatai és a szerződései, akkor szerintem elég boldogtalan élete lesz. Ezt tapasztalat is mutatja.
A magam részéről nem ebben szeretném a boldogságomat definiálni. Azt hiszem, ennyi, ami erről emondható.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ennek nem sok köze van a matematikához...

Bár, kétségtelenül számtalan dolgot le lehet írni a matematika nyelvén. Olykor a lélektani változásokat is. De nem biztos, hogy ezen keresztül vissza tudja a másik fordítani magának a valódi jelentést. A modellezéssel pont az a baj, hogy csak a valóság egyfajta ábrázolása, de nem maga a valóság, és a tapasztalat.
Majd ha már jópár kapcsolaton túl lesztek, amelyek nagyon különfélék, akkor lehet majd erről mélyebben beszélgetni kicsit.

-
Cs.Orsolya
senior tag
Kifelejtettél egy bekezdést, amely arról szól, hogy jelent hozzáadott értéket az életemhez a kapcsolatom. De nem ez adja aboldogság alapjait. Ez puszta önzőség, amely abból fakad, hogy az ember valahol társas lény. De nem mindegy, hogy társaktól függő lény, vagy társakkal szabad lény...
-
Cs.Orsolya
senior tag
Orsi nem tud fámákat zengeni. Ámde a single women egy életstílus, egy egzisztenciális helyzet, és ebben nem anyagi egzisztenciát értek, hanem lélektanit is, és szellemit is.
A magam részéről szerettem szingli lenni. Nem a párkapcsolat hiányzott, hanem annak a lehetősége, hogy kpróbáljam, nekem hogyan menne. És a minap éppen azt fogalmaztam ki, hogy ha befuccsol ez a kapcsolatom is - azaz elérem az alkalmazkodási határaimat -, én már nem próbálkozom úgy igazából egy újjal.
Párban élni más nehézségekkel, más jóval, és más gonddal jár, mint egyedül. Ha egyedül maradnék, elmennék, és másba fektetném az energiáimat, amiket eddig egy másik emberre, konkrétan a páromra fordítok.
Boldogabbá nem tett eddig sem a párban lét, sem a szingliség, mert ami boldogságot hoz, az számomra más. Most nem mennék bele, hogy mi.
Éppen ezért, nem azért választjuk, mert nincs más. Hanem azért, mert bizonyos ponton túl mindegy, van-e, vagy nincs párkapcsolat. Azt is mondhatnám, hogy így érdekesebb, és sok tekintetben könnyebb az életem, képvisel hozzáadott értéket, de boldogabbá nem tesz. Ez egyfajta önzőség is, a párban lét előnyeit illetően. De nem ez az igazán lényeges abban, hogy "kapcsolat".
Azt hiszem, ha valaki belátja, min is múlik a boldogsága, és ezt nem azonosítja egy pár meglétével, a boldogtalanságát pedig annak hiányával, akkor van esélye boldognak lenni, és hatékonyan kapcsolatban lenni. De akkor már más jelentést kap a kapcsolat maga is...
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ahogy hallgatlak, jót tenne neked egy önismereti csoport. Konkrétan azért, mert egy csoport embertől kaphatnál korrekt, és támogató visszajelzést önmagadról és a viselkedésedről. Ráadásul meg is tapasztalhatnád a saját jellegzetességeidet, és ki is próbálhatnál más viselkedéseket. Szerintem, próbálj ki egyet, már elég idős vagy hozzá. Ha érdekel, segítek keríteni neked szakembert is.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ne parázz, szerintem. A kézbesítéstől számítva 24 óra az illendő. Ha nagyon sokáig ki volt kapcsolva, akkor lehet, elutazott, és akkor még nehezebben éri utol magát a kapcsolataival. ha Te sokadik vagy a sorban, ki kell várnod a sorodat. Várni is tudni kell, és hinni abban, hogy a kapcsolatotok nem arról szól, amit te a félelmeiden keresztül belevetítesz.
Orbano: Az iróniát érzem. De a más kultúra dolog olyan, mint mások fejével gondolkodni. A másik, hogy én nem csak szakmai oldalról, hanem benne élés oldalról is konyítok hozzá kicsit. de csak kicsit.
I-Am: Az ember ránéz az avatárodra, és beszélget Veled párszor - ahogyan már beszélgettünk -, és akkor ilyesmiket már nem kérdez. Nyilvánosan. Ha gondolod, teázhatunk. Úgyis rég láttam a képedet, és érdekelne, mi van Veled. Hogy-hogy nem külföldön vagy?
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Hány éves vagy?
-
Cs.Orsolya
senior tag
Megkérdezhetem, mit szeretnél ezzel a Tigris és Sárkány dologgal szimbolizálni magadból?
Egy kicsit konyítok a témához, és érdekelne, Neked mit jelent. -
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Jaj, ez nem nőség kérdése. Valaki akcióhősnek születik, aztán kutyának tanul lenni. És van, aki embernek születik, aztán akcióhős lesz. De hogy kiből lesz igazi Hős, azt a szívás dönti el. No, ezt pláne nem lehet így érteni, de nem magyarázom, most nem ilyen napom van.
A pasimmal nyaralni indulnánk, erre nekifogott takarítani. Mindig ezt csinálja. Én itt állok glédában, csak a cipőt kell felhúzni, ő meg porszívózik.
Azon merengek, hogy most megöljem, vagy röhögjem magam halálra én... 
-
Cs.Orsolya
senior tag
Jajhogyeztnemtudod, szóval, az van, hogy a filmben ilyen akcióhős lehetek - mint Bolt -, de az életben az van, hogy kívülről tök olyan, mintha egy hős lennél, de belülről csak azt érzed, hogy f.., túl kell élni, muszáj, nagyon muszáj túl élni, és hogy ez iszonyú szívás, és vagy kétségbeesik az ember, vagy próbál gondolkozni, és "kinyírni azokat a rohadt dögöket". Ez nagyon nem jó állapot, mint érzés. De filmben, az más. Akkor rajtad a felelősség, hogy most hősnek kell lenni, példát mtatni a világ nyámnyila, anyámasszonykatonáinak, hogy mit is kell csinálni. Érted?
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nos, miután kimerültek a színésznők, én szívesen hagyom, hogy egy alien letépje az arcomat, esetleg előtte bájosan hatalmas szemekre nyitott pupillákkal meredek rájuk, és ígérem, sikítozni sem fogok. De ha kell, akkor előveszem a macsó arcomat - a párom szerint ha gondolkozom is az van az arcomra írva, hogy felrobbantom az egész univerzumot -, tehát meggyőzően fogok tudni harcos elszántsággal hatalmas fegyverekkel lődözni. Igaz, az izmos lábakhoz és fenékhez szükségem lesz egy személyi trénerre, de azzal után sem lesz gond 2-3 hónapos felkészülés.

Úgy szeretnék alienekkel harcolni a filmvásznon! De tényleg! Nagyon-nagyon.
Élőben semmiféleképpen...

-
Cs.Orsolya
senior tag
Hogy én mennyi pihentagyúságot össze nem bírok írni...

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nekem erről a lombikbébi és klónozásos témáról mindig ezek jutnak eszembe:
- Kék Szakállú herceg vára, és annak titkos szobája, ahol a pasi halott feleségei lógnak a falon. Lombikban gyereket gyártani olyan számomra, mint a kékszakállú feleségekkel való kísérletezése.- Aztán ide kapcsolódóan eszembe jutnak a népmeséink bölcsességei, melyek szerint a boszorkánynál - mint a Természet Anya ismeretlen ezért veszélyes oldalának megtestesítőjénél - járó hősök csak akkor járnak szerencsével, ha megfelelően szólítják meg az ismeretlent, ha megfelelően viselkednek, és ha nem kérdezősködnek olyasmik iránt, amiknek a dolga nem rájuk tartozik. Konkrétan a boszorkánynak mindig vannak láthatatlan kezeik, amelyekkel megőrlik a gabonát, mákot, egyebet, megsütnek, megfőznek, ellátnak mindent, és automatikusan végzik a dolgukat. ezek felől a dolgok felől az okos lány és fiú nem kérdezősködik, mert annak halál a jussa. Ezt utólag a boszorkány tudtára is adja a hősnek. Ergo az ember a Természetanya munkálkodásainak bizonyos részeit és automatizmusait óvatosan firtassa, és még kevésbé se nyúljon bele saját kézzel. Mert annak halál a jussa.
- A harmadik, ami ide eszembe szokott jutni, az az Alien 4. Ehhez no comment!

-
Cs.Orsolya
senior tag
Hú, de régi cikk az! Még egy interjú miatt írtam meg, amiből végül nem lett publikáció, mert az akkori Női Lapozó főszerkesztője fontosabb dolgot tartott aktuálisnak. De sokat dolgoztam rajta, így gondoltam, publikálom.
Tudom, mi a lombikbébi program, de köszönöm a meghatározást! Ismerősi körben is vannak, akik erre kényszerültek. Én a magam részéről továbbra is azt tartom, ha egy adott nő és egy adott férfi nem tud közös gyermeket nemzeni, annak nem véletlen okai vannak. Az sem véletlen, hogy ha egy nő eleve nem befogadóképes egy megtermékenyített petesejtre, és én ebből a szempontból a Természet Anya mellett voksolok. Egy közös gyerek még egy emberi kapcsolatot sem tett boldogabbá igazából. Max. átmenetileg keltette azt az illúziót, mintha.... S az anyaság élménye egy amúgy termékenységében korlátozottabb nőt, vagy az apaság élménye egy termékenységében korlátozottabb férfit sem oldott fel az eredeti problémája alól. Legfeljebb elfedte azt. De én egy őskonzervatív állat vagyok ebben a kérdésben, és ennek semmi köze a hitemhez, vagy a gyógyítói eskümhöz... -
Cs.Orsolya
senior tag
A képek amúgy remek válogatás részei! Tényleg tapintani lehet a szépséget és nyugalmat. Ha bajod van a nőkkel, egyszerűen csak ülj kocsiba, és menj el egy ilyen kis vízparti helyre. Már a Bükkben is találsz ilyeneket. Ha nem akarsz egyedül menni, és nincs társaságod, a párommal szívesen Veled tartunk.

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
A jelenet nagyon ott van.
Viszont nem mindent értek, lehet, ezért nem esik le a szituatív poén. Minden esetre, érzeteket illetően van halvány sejtésem, mire gondolhattál.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Na várj! Milyen jogcímen fut ez a show-műsor?

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Kukkoló...

-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Mindegy hány éves az a nő, akivel vásárolni jársz, mind kislány, aki így reagál. Gyermek. Nincs benne sem felelősség tudat, sem az élethez való alkalmazkodás helyes hozzáállása. A női neveltetése alapján dönt. Mint írtam, ez csak egy hibás tükörképpel való azonosulás.
Nekem nincsenek női barátaim, vagy a klasszikus barátnőim, de rengeteget mozgok nők között is. Ezért is nincsenek
Szóval, attól még, hogy én nem lógok együtt nőkkel ilyen formában. és nem barátnők - mert a problémamegoldásaik kissé más formában zajlanak -, attól még nem jelenti azt, hogy nincsenek nők az életemben. Vannak. Csak tőlük semmi használhatót nem tanultam. Sokkal inkább abból tanulok, ahogyan ők nők. De ez kicsit összetettebb dolog. (Konkrétan mert nekem mindig vannak barátnőkhöz való kötődéseim, és stabil barátságok kialakításának igénye, de ők a közösen megosztható témákat nem igazán velem társítják. Hozzám a nők is gyakran "csak" tanulni járnak.)A másik ütős tény, hogy amint a nőket megtanítom felnőni, és helyesen kezelni a nőiségüket, onnantól mintha nem ugyanazt a buta, és irányítandó libát adnák, mint akikről beszélsz. Hanem megtartva ezt a hangulati, külsődlegességre, érzésekre való érzékenyítettségüket józan és racionális döntéseket hoznak. Amúgy Te a racionalitást is kevered az érzelemmentes logikával. Nem mindegy!
Logika, józanság, racionalitás és realizmus teljes másfajta működési módokat jelent.
Lirion, sose feledd, hogy egy érett nőre, vagy egy éppen felnövő kislányra találtál-e rá. Ha nem vagy elég bölcs, a nődet magad mellett elrekesztheted. Amúgy a nevében is benne van: NŐ=növekszik, fejlődik, változik, növel, fejleszt, változtat. Ez nagyon egyszerű, mégis nehezen érthető dolog.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Jaj, nem a csírázástól kell elkezdeni kijavítani a hibát! Hála az égnek mind a személyiség, mind a tudat rendkívül plasztikus dolog tud lenni, itt csak az ego merevségén múlik minden. Az éntudat meg egy hamis dolgokon alapuló reflexió eredménye. Innentől már csak annyi a teendő, hogy az egón nyitni kell kicsit, aztán amikor megtapasztalja a természetességet, és azon keresztül megéli, hogy jé, ez így jobb nekem is, onnantól már nincsen gond.
A neveltetés csak egyfajta torz tükör. Elég annyit kimondani, hogy én nem azonosítom magamat ezzel a torz tükörképpel, hanem döntök arról, ki is akarok lenni valójában, és belefogok önmagam természetének igazi felfedezésébe. És akkor el lehet kezdeni igazán megtapasztalni önmagunkat. Ez kezdetben megfigyelésen, és ítélkezés nélküliségen alapul. Ez utóbbi annyit tesz, hogy nem kommentálom a történéseimet, kihagyom az eddigieken alapuló kategorizálást, ítélkezéseket, elemezgetéseket, és a többi. Azaz "csak" tapasztalok, cselekszem, átélek, megfigyelem ezek hatásait, és gyűjtöm és raktározom. Aztán amikor már van elég, akkor csak annyit mondok ki: ez nekem kellemes, ez kellemetlen. Aztán elkezdem megfigyelni, hogy valami mitől kellemes és mitől kellemetlen: belső okokból, vagy külsőkből fakad. Itt támaszkodhatok már a tudásomra. De még akkor sem ítélkezek. És aztán szépen sorjában lépésről lépésre elindulhatok azon az úton, ami lehetővé teszi a szabadságot, és azon keresztül az önmegértést, hogy miért is működök így, és végül hogyan lehetne másképpen.
Az alapok ettől alapok. De mivel ez az egész a fejedben zajlik, nem a testedben, sem az érzéseidben, sem a hormonjaidban, a gondolataid pedig a fénynél is gyorsabbak, így alapvetően semmi gond. Csak CSINÁLD.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Lirion, nagyon hibásan gondolkodsz a nőkről, meg hogy mit jelent nőiesen gondolkodni.
Az érzelmeknek ehhez semmi köze. Amiről beszélsz az egy gyermeki pozíció, amire a férfiak is ugyanúgy hajlamosak, és ugyanúgy elkövethetik hibaként.
A neveltetés iránya fogja megszabni, ki marad ebben a pozícióban benne. A lányokat még mindig szívesebben próbálják gyerek pozícióban tartani, mert úgy könnyebb őket irányítani. De ez véleményem szerint a leginkább megalázó a női nemre.
A fiúkat szeretik mihamarabb önállóvá nevelni, és ennek érdekében lenevelni az érzéseikről, azok kommunikációjáról, sőt, egy idő után arról is, hogy tudatában legyen annak, hogy vannak egyáltalán érzéseik.Ami ebből következik, hogy ha valaki ebbe a két fejlődési irányba megy, mindenféleképpen beteg ember lesz. Ebben nincs különbség férfi és nő között.
Akkor leszel egészséges, ha megtanulod a női oldalt cselekedeni, és annak törvényszerűségein keresztül megoldani a problémáidat, te, magad, egyedül és önállóan, ill. akkor leszel egészséges, ha megtanulod megélni pontosan és helyesen az érzéseidet, és azokat is a cselekvéseid, a problémáid részeként kezded el kezelni.
Értsd meg, hogy az érzelem egy olyan dolog, ami tisztán emberi tulajdonság. Semmi köze ahhoz, hogy milyen nemű vagy. A tradíciók szabják ki, hogy mihez kezdesz velük, és aztán a saját fejlődésedben mi egyéb módszereket találsz hozzájuk.
Az érzelmek olyanok, mint a hőmérőben a higany. Mutatnak valamilyen történést. Ahogyan a hőmérő mutatja a hőmérsékletet, az érzelmek mutatnak történéseket. Ámde, a hőmérő maga a tested, amelyben rengeteg hasonló reakció okozhatja ugyanazt a higany elmozdulást, mint az érzelmeid. A férfiakat általában arra tanítják meg, hogy a hőmérőtől függetlenül próbáljanak meg létezni. A nőket pedig arra tanítják meg, hogy a higany állásával azonosítsák a történéseiket.
Ez mindkettő hibás dolog.Meg kell tanulni elválasztani, hogy mi egy érzelmi reakció, amögött milyen okok húzódnak: testi, gondolati, vagy lélektani.
A gyakorlása önmagunknak erről a megkülönböztetési képességről szól.
A nőknek ebben az a nehezebb, hogy erre vagy rájönnek maguktól, vagy megpróbálják őket a Te hülyeségeiden alapulva elnyomni végleg. Amitől ők pont olyan random, és függő lények lesznek, amivel nem tudtok mit kezdeni, csak igyekeztek majd hatékonyan irányítani.
A női létezés pedig azzal a nehézséggel terheli tovább a nőt, hogy a nők az érzelmi, a környezeti, és a belső fizikai hatásokra is sokkalta érzékenyebbek. Ezerszeresen, és amíg ezt nem tanulják meg helyesen észlelni, kezelni, aztán megszabadulni tőlük, hogy esetlegesen a saját mélyben rejlő igazi impulzusaik felé - azaz a konkrét okok felé - mozduljanak, addig zűrösek maradnak.
Amíg zűrös egy nő, addig nincs az az Isten, aki segíteni tudna rajta hosszabb távon. Maximum eltereled a figyelmét egy rövid időre. Aztán kezdődik az egész elölről.
Nézd, ezt vagy megrágod, megemészted, és nem nyúlsz bele a saját téved felfogásoddal, vagy sosem fogod megérteni azt, mit jelent mind férfinak, mind nőnek, mind embernek lenni.
A fentiek nem képezik vita tárgyát a részemről. Konkrétan azért, mert ezt nagyon sokan, nagyon sokféleképpen, de lényegében ugyanígy leírták már.
Más: ha valaki tehetetlennek és cselekvésképtelennek éli meg önmagát a problémáit illetően, az a boldogtalanság állapotában van. Boldoggá csak egy cselekvőképes, ható, hatékony ember válhat.
-
Cs.Orsolya
senior tag
A "hogyan-okra" elképesztően sok módszert ad a kezedbe a Zen. Csak egy részről érteni kell, azt, amit tanít, más részről meg csinálni.
Az a baj, hogy itt mindent kiventilláltolt, kaptok csomó okos ötletet, de csak minimálisan csináljátok is. Ráadásul akkor is szennyezitek a tiszta módszereket a saját szájatok íze szerint, amitől pont ugyanazzá válik a módszer, amivé a korábbi kútfőből megcselekedett. Ergo, mindig ugyanabba a csapdába másztok bele, és ez nem módszer hibája. A "hogyan-okat" még mindig sokszor keveritek a "mit-ekkel.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Nők, nőügyek Archívum XI.
- (téma lezárva)
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- MacBook Air laptop 15 2023 / M2 / 8GB / 256GB SSD
- AKCIÓ! Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest