Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35801) Cirkaloo válasza rolii92i (#35800) üzenetére


Cirkaloo
tag

Oprendszered?

Én cpu vagy hdd-re gyanakodnék első körben. Túlmelegedés?

Igazából a VGA szinte 3x annyit ér,mint a lap proci és a ram.. Elég nagy bottleneck lehet.
Tudom ez nem válasz a kérdésre, de öreg dolgok ezek, én a helyedben beruháznék egy 1155-re ha olcsón akarnám megúszni.

Az USB telepítést én is csináltam régi gépeken,mindegyiknél legalább 7-10perc volt az alapig eljutni,szóval az nem gép hiba. :D

A jó üzlet alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom!

(#35802) rolii92i válasza Cirkaloo (#35801) üzenetére


rolii92i
tag

Win 7 64bit.
Már a szobámban lapul a Xeon X5460 a 660ti mellé csak még nem volt időm beszerelni :D
Szóval én törekednék a platform megtartására legalább amíg a lap bírja...most úgy sem használnám ki egy újabb foglalatú rendszer teljesítményét.
Nálam 1-2 évvel ezelőtt többször is történt winreinstall ugyanígy,akkor egyáltalán nem lépett fel ez a dos-os lassúság, fürge volt mint nyuszi csak úgy szelte kettesével a lépéseket :K :D
Háttérben futó SC2 mellett a követkő hőmérsékleti értékeket látom:
HDD: 46 C
Alaplap: 43 C
CPU: 61 C
CPU
magok: 71 C
Illetve nem tudom mennyire kollektív ez mostanában PH-n de rendszeresen megkapom 1-1 hsz elküldése előtt az alábbi üzenetet..
"Request Timeout
Server timeout waiting for the HTTP request from the client."

[ Szerkesztve ]

(#35803) TPeter83


TPeter83
újonc

Sziasztok!

Adott az alábbi konfiguráció:

Asus Strix Z270F alaplap
Intel Pentium G4560 processzor
Be Quiet Rock 3 CPU hűtő
Kingston Hyperx Savage 2x8GB 2666MHz DDR4 RAM
Corsair RM 650x tápegység
2db Samsung 960 EVO PCIe M.2 250GB SSD
Toshiba 1TB 7200rpm HDD
EMU 1212m PCIe hangkártya
Zalman R1 Black ház

Nincs külön videokártya!

Nem vagyok egészen kezdő, de nulláról csak most raktam össze PC-t.

A hiba előzményei:
A gépet már készültem a helyére rakni, minden fent felsorolt hardver be volt szerelve, Windows 10-es telepítés után, hetekig tesztelgettem a gépet, elsősorban az SSD-k miatt. (IRST RAID-0). A tápnál rossz helyre csavartam egy csavart, ami úgy láttam, hogy átfúrt egy műanyag védőréteget a tápnál. A ház burkolatának rögzítése után a tápot bekapcsoltam, majd azonnal levágta az automatát. Ez sajnos többszöri alkalommal megtörtént, amíg megtaláltam a hibát. A RAM-ok a hiba bekövetkezésekor dual channelben, A2 és B2 helyen voltak behelyezve.

A hiba következményei:
A BIOS nem bootol be, fekete a képernyő. 1-et csippan indításnál az alaplap, majd a fehér led kialvása után a zöld világít rajta folyamatosan. A ventilátorok normálisan pörögnek, ahogy azelőtt.

Megoldási kísérletek:
Tápot tudtam helyettesíteni, igaz, hogy csak egy 4 pines CPU kábelessel, de elvileg azzal is működik így. Be lett kötve a 8 pines csatlakozó ominózus felébe (Neten láttam róla képet, hogy melyik felébe kell/lehet bekötni). A RAM-okat kiszedtem, a gép csipog "folyamatosan", ahogy kell. Az alaplapi sárga led pár másodperc múlva kialszik, vagy ennél kicsit tovább ég, ha változtatok a RAM-ok elrendezésén.
A BIOS-t reseteltem a jumpereléssel és a gombelem kivételével is, biztos, ami biztos.
Próbálkoztam BIOS recovery megoldással úgy, hogy az alaplapi USB-re (3.0 mindegyik) csatlakoztattam egy pendrive-ot, ami FAT32-es lett formázva, a letöltött BIOS CAP fájlt egy programmal ROM kiterjesztésűre konvertáltam. A fájl neve AMIBOOT.ROM lett. Semmi más nem volt a pendrive-on, csak ez a fájl, ahogy egy netes leírásban olvastam. Bekapcsolás előtt CTRL+Home gombok lenyomva tartásával indítottam el a gépet és talán ezzel módszerrel sikerült elérnem azt, hogy a zöld led kialudjon, csak sajnos nem voltam elég figyelmes, hogy egészen pontosan mikor. Lehet, hogy nemcsak ebben az esetben.

Próbálkoztam egy PCIe 2.0-s videokártyával is. Ebben az esetben alkalmanként elment a monitor "Nincs jel!" üzenete.

Jelenleg (is) az SSD-k, HDD és hangkártya nélkül próbálok életet lehelni a gépbe.

A gép egyébként reagál a CTRL+ALT+DEL-re és újraindul.
Sajnos több alkatrészem és speciálisabb kábeleim, adaptereim sincsenek, főleg diagnosztikai kártyám...

Ha valakinek van valami ötlete, hogy mivel próbálkozzak még, mielőtt szervizbe vinném agépet, azt megköszönöm!

Az is nagy segítség lenne, ha 99%-ban ki tudnánk deríteni, hogy melyik komponenssel van gond.

Üdv,
TPeter83

(#35804) juliensorel


juliensorel
senior tag

Hello!
Mitol lehet az, hogyha belepek a biosba 15-20 masodperc mulva lecsapja a gepet, totalshutdown, mintha kihuznam a konnektorbol. Ha nem lepek be a biosba, a win elindul tokeltesen es akar egesz nap megy a gep hibatlanul, nyuzhatom akarhogy is.
Ez felfoghatatlan szamomra :Y
Venti profilt szerettem volna allitani a biosban, de barmikor belepek ezt tortenik par masodperc utan.
Legutobb annyi valtozas tortent a gepen, h a tapba raktam uj ventit amit az alaplapra kotottem, mert a gyari fsp csapagyas lett. Cuccaim a profilomon lathato.
Koszi ha tudtok segiteni!

[ Szerkesztve ]

(#35805) Cirkaloo válasza TPeter83 (#35803) üzenetére


Cirkaloo
tag

Nekem ilyen problémám egy régebbi konfiggal volt, ugyan ez.
A tápos problémát leszámítva.

Nálam ram kompatibilítási hiba volt.

A jó üzlet alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom!

(#35806) tserrof77 válasza TPeter83 (#35803) üzenetére


tserrof77
senior tag

Az alaplap (ha nincs égési nyom) mehet vissza garanciába. Szerencsés esetben ennyivel megúsztad.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#35807) Zoolee19


Zoolee19
senior tag

Sziasztok
Lenne egy olya kérdésem,hogy van egy Asus P7H55-m/v lapom és tegnap vettem visszont valamiért nem kapcsol be,áramot kap mert világít rajta a zöld led.
A tápom Enermax Liberty 500W ELT500AW, erre az előző lappal nem volt gondja.
Fésültség mérőm nincs, csütörtökön cseréltem alaplapot és előtte tökéletesen ment ezzel a táppal.
Esetleg valakiknek valami ötlete van?
Előre is köszönöm a segítséget.

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35808) Walter_White


Walter_White
senior tag

Sziasztok. Már nem aktuális, de beírom, mert gondolkodtam és kiváncsi lennék valamire. - Anno volt egy Kompakt vizem, aminek a pumpája leállt, sajnos maga az alaplapom M8H nem kapcsolta le magát, - majd miután hűtőt cseréltem, folyamatosan Random fagyott a gép, Memtest több órán át is futott, nem dobott hibát, de Biosban- Windowsban random fagyott a gép, procit áttéve másik lapba ott is.. ilyenkor mi az ami megfőhetett? - valamelyik mag? vagy memóriavezérlő?

Illetve más,: Ram slot tesztelésnél,Létezhet olyan, mióta a procikban van a memvezérlő, hogy a Ram Slot az alaplapon hibásan müködik? - (mert gondolom minden egyes érintkező a ram slotbol a prociba vezet) tehát hogy ha az összekötésben rétegek között szakadás van (gondolom csak ez lehet a hiba forrása max) akkor alapból nem müködik, tehát akkor egy slot vagy müködik vagy teljesen halott - köztes hiba amik hosszu tesztelgetést igényelnek az nincs igaz? :R

(#35809) MrDerekas válasza TPeter83 (#35803) üzenetére


MrDerekas
addikt

Nem ismerem a lap védelmét, de egy tápból érkező feszültség löket, zárlat bizony kinyírhatta a procit, lapot, ramokat is. Masszív tesztek nélkül (cserealkatrészes próbák) nem is jósolnék inkább semmit.

(#35807) Zoolee19 Minden tápcsati a helyén az alaplapon?

(#35808) Walter_WhiteEgzakt válaszom nem lesz. A prociban igen megfőhet valamelyik mag, de akár valamelyik láb kontakthibája is okozhat memória problémát. Illetve a memvezérlő is kisülhet, ha magasabb feszültségen megy a modul. És igen az alaplapban is lehetséges olyan hiba amit leírtál (minimális eséllyel), illetve a mem slotok is lehetnek kishibásak (mikor hónapokig rejtve marad a probléma), esetleg szennyezett érintkezősök, vagy nagyhibásak.

[ Szerkesztve ]

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35810) Zoolee19 válasza MrDerekas (#35809) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Igen minden a helyén,azért ennyire kezdő nem vagyok. :)

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35811) Walter_White válasza MrDerekas (#35809) üzenetére


Walter_White
senior tag

illetve a mem slotok is lehetnek kishibásak (mikor hónapokig rejtve marad a probléma) - hónapokig rejtve marad a probléma. Mondjuk ha ilyen eset van, és 1 havonta 2-3x kékhalállal elszáll a gép, azt hogy tudják gariba megnézni, az ilyen rejtett kis hibákat? - :O lehet ott elő se jönne.., nem hiszem hogy hetekig tesztelnék, max beteszik 1 tesztpadba aztán 1-2 napot rászánnak. Bár gondolom ezek a hibák mint a fehér hollo.

[ Szerkesztve ]

(#35812) MrDerekas válasza Zoolee19 (#35810) üzenetére


MrDerekas
addikt

Nem is méltatásnak szántam :R Csupán tudom, hogy rutinból képes csak igazán elb@szni dolgokat az ember ;) Saját tapasztalat. Az alaplap front panel tüskéinél ha rövidre zárod a PWR pinjeit, akkor sem röccen be?

(#35811) Walter_White Ahogy írod is, sehogy. Főleg hogy egy ilyen teszt alkalmával az alaplap maga, lehet egy műanyag lapon fekszik és full minimum hw van csak rápakolva. Ráküldik a szintetikus teszteket és ennyit tehetnek. Ez mondjuk érthető, mert nem lehet elvárni, hogy random szoftverekkel ténylegesen terhelje, tesztelje egy szervizes kolléga. Ritka probléma lehet tényleg, de létező dolog. Főleg ha hozzávesszük, hogy ami még ilyen jelenséget okozhat, az lehet akár cpu hűtő feszessége miatt is (mikor túlhúzza a lapot és bizonyos hőmérsékletnél, vagy akár folyamatosan, néhány processzor láb nem érintkezik a meghajlott foglalat miatt) vagy a ram slot hibatűrésének alsó határán van a belméret, még a belepakolt ram modul a saját hibatűrésének a felső értékén, vagy szerelés közbeni kézsérülés folyamán a lapra hullott vércsepp (mert az tényleg vezeti az áramot :K ), alaplap alatti lemez deformációja következtében megjelenő random rövidzár, hibás ps2 billentyű, usb kütyü... Már, már a misztikum határát képes súrolni a pc hibakeresése :)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35813) Zoolee19 válasza MrDerekas (#35812) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Az a baj hogy semmi :/
Próbáltam már mindent amit csak tudtam

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35814) MrDerekas válasza Zoolee19 (#35813) üzenetére


MrDerekas
addikt

Nem tudom a mindenbe ez benne volt-e: Kiszerelni az alaplapot. Asztalon, valami nem áramvezető fólián, újságon, egérpadon fektetve, csak a lap+cpu+1db ram és egy billentyűt rádugni, majd "rövidzárral" indítani. Illetve még a tápot is kipróbálhatnád, hogy képes-e indulni. (Ezt csak saját felelősségre és nagyon körültekintően!!! A 24 pines csatiban lévő zöld pint kell összekötni egy mellette levő feketével, gemkapoccsal, dróttal.)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35815) Zoolee19 válasza MrDerekas (#35814) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Alapból bent sincs a házban a lap, amióta meg vettem.
Hanem csak úgy minden nélkül akartam elsőnek inditani, hogy minden rendben van vele stb.
De nem indult, aztán már csak úgy probáltam hogy csak proci van benne, de annak se volt eredménye.
Meg a tápom elég, jó minöségü, és az előző konfiggal pöccre indult.
De utána olvastam hogy a tápom, elég válogatos az alaplapok terén, lehetséges hogy ez okozza nekem a gondot?

[ Szerkesztve ]

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35816) Vakegérke válasza Zoolee19 (#35815) üzenetére


Vakegérke
veterán

Használtan vetted?
Ha igen, lehet, hogy átvertek.
Ha nem, vidd vissza garanciában.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#35817) Zoolee19 válasza Vakegérke (#35816) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Használtan vettem, de a srácnak csak pozitiv vissza jelzése van és kaptam 1 hét garanciát, de a tápra gyanakszom szóval holnap fel kutatom a lakást egy másik táp miatt.

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35818) MrDerekas válasza Zoolee19 (#35817) üzenetére


MrDerekas
addikt

Kell egy cseretáp, ahogy írod. ;) Az átverés a legutolsó tipp legyen.

[ Szerkesztve ]

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35819) Zoolee19 válasza MrDerekas (#35818) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Igen egyből arra tippeltem hogy,másik táp teszt kell és igy ki tudom szűri hogy melyik a ludas :)
Meg 119 pozitív értékelés és nulla negatív csak jelent valamit:)

[ Szerkesztve ]

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35820) Pubszon


Pubszon
veterán

Üdv.
Az a gondom, hogy a gép random bekapcsol, vagy fel ébred alvóból.
Van, hogy órákig bírja, de van, hogy egyfolytában (leállítás vagy alvó mód után 3 másodperccel).
A lap, CPU, RAM és SSD (nekem) új, mert a régi lapot a hálókártyán keresztül kiütötte egy villám.
WOL és egyéb szoftveres, BIOS szintű és hardveres bekapcsolás kikapcsolva és/vagy kizárva.
Ez a konfig egy másik táppal és VGA-val hibátlanul ment. Meg vannak az eredeti gép alkatrészei is (táp és VGA), ki fogom próbálni, de jelenleg nincs időm rá.
A villámlás után is használatban lévő alkatrészek: Táp, VGA, 2 HDD, ODD és UPS.
Konfig az adatlapomon.
Szívesen válaszolok minden felmerülő kérdésre.

Szerintetek mi lehet?
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Köszi.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#35821) MrDerekas válasza Pubszon (#35820) üzenetére


MrDerekas
addikt

Windowsban az energiagazdálkodást (séma beállításai) bogarászd át, illetve win8-8.1-10 esetében a Gépházban a rendszer és hálózat opciókat. Van egy rakás lehetőség, ami miatt ébredhet a gép. Nem találtam róla még összeszedett leírást, nekem meg még nem volt rá időm, elszántságom :)

(#35819) Zoolee19 Szerintem is jelent valamit. Plusz magam is igyekszem kerülni a kellemetlen és kérdéses helyzeteket, ezért csak teljes bizonyosság mellett és akkor is csak normális hangon tárgyalok. Épp minap volt egy ilyesmi helyzet. Használt, de felújított tápot vettem és két héttel később írtam az eladónak, hogy van egy kis gáz, mert erősen zizeg a 220-as bemenet foglalata, meg olykor szét is kapcsol. Eladó korrekt volt, már küldeni akart másikat, mikor türelemre intettem, meg írtam, hogy nem verném költségbe, ha valami pár forintos gebasz van a cuccal Szóval előbb még belenézek/nyúlok. Semmi zárlat nem volt, picit görbítettem az érintkezőkön és azóta is faján megy. Lehet hőböröghettem volna, de így sokkal jobb érzés :) Legközelebb is bátran veszek tőle, és ő sem fog idegeskedni, hogy "te úristen, már megint ez a vevő..." :)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35822) Pubszon válasza MrDerekas (#35821) üzenetére


Pubszon
veterán

Ez sajnos, de mind kizárva. :(
Nem szoftver és nem rendeltetésszerűen hardver ébreszti fel.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#35823) MrDerekas válasza Pubszon (#35822) üzenetére


MrDerekas
addikt

Elhiszem neked, bár nem sejtem miért zárod ki. Akkor pár további dolog: ingadozó hálózati feszültség, kontaktos tápcsatlakozó/usb kütyü/bill/egér/táp, esetleg az alaplap is hozzáér valamihez/házhoz/alaplemezhez. Ezek is okozhatják. Esetleg linux disztróval is tesztelheted.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35824) Zoolee19 válasza MrDerekas (#35821) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Igen sokkal egyszerűbb normális tárgyaló hangnemet használni:)
Akitől vettem a lapot és a procit folyamatosan érdeklődik hogy,mi újság mert kíváncsi hogy alakul az a helyzet.
Mert nekem is és neki is elég kellemetlen dolog sajnos.

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35825) Pubszon válasza MrDerekas (#35823) üzenetére


Pubszon
veterán

Kizárom, mert végigzongoráztam. :D
A hálózati áramot kipróbálom, hogy a szünetmentest kihagyom (a feszültség stabil, mérem fogyasztásmérő műszerrel is).
USB eszközök is kizárva, mert minden kihúzva is ugyan ez a helyzet.
A CPU érintkezőit is meg fogom takarítani szerintem.
Legvégső esetben az asztalon üzemelem be és meglátom mi lesz.
Addig is bármi egyéb ötletet szívesen várok. :)

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#35826) MrDerekas válasza Pubszon (#35825) üzenetére


MrDerekas
addikt

Próbálom feldolgozni az információkat :) Tehát villám-lan-alaplap. Mivel az alaplaphoz elég sok dolog kötődik ( :D ), illetve írod is, hogy másik táppal és vga-val problémamentes, első körben másik táppal vagy a vga nélkül próbálnám ki. De ha jobban végig gondolom, tök feleslegesen lőttem el két hsz-t, mert neked is ez a végeredmény jött ki ;) Ma már inkább csak olvassak :)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35827) Hunork válasza Pubszon (#35820) üzenetére


Hunork
veterán

A másik topikban válaszoltam, most mellékelem, aztán meglássuk :) válasz

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#35828) Pubszon válasza MrDerekas (#35826) üzenetére


Pubszon
veterán

Nem feleslegesen válaszolsz, ha segíteni próbálsz. :B
A villám a belső LAN hálózatból érkezett, kiütötte a LAN chipet és a Z77-es chip USB részét (előző lap egy ASRock Z77 Extreme4 volt).
Közben a hely is változott. Németben vettem a gépet, ott csak egy monitor, bill és egér volt rákötve, semmi más.
Itthon pedig átépítettem a régi gépembe a jobb alkatrészeket, a régiek maradtak.
Új, németből származó átépített alkatrészek: Lap, CPU, RAM és SSD. Minden más maradt a régi, ami a villámláskor is volt (Táp, Ház, 2 HDD, ODD, UPS, Bill, Egér, Webcam, TV, kábelek, Eon :DDD stb...)

(#35827) Hunork: Ment válasz, nézem mindkét topikot. :)

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#35829) drabence válasza Szabi46 (#30992) üzenetére


drabence
csendes tag

Nálam a HDD vezérlést kellett AHCI-re állítani. Azt hiszem alapból erre lett a Win10 telepítve és a BIOS néha visszakapcsolja IDE módra.
Ha nem is ez a hiba nálad, valószínű valami HDD gond lehet.

(#35830) Zoolee19 válasza MrDerekas (#35821) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Nos teszteltem a lapot és a procit másik táppal és elsőre elindult.
Igaz csak ramot raktam bele de elég bizonyíték volt,hogy be dugtam a HDMI-t és megjelent az Asus felirat.
Legalább tudom hogy nem hibás terméket vettem :)

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#35831) MrDerekas válasza Zoolee19 (#35830) üzenetére


MrDerekas
addikt

Végülis jó hír. A rossz, hogy be kell szerezned egy másik tápot. De legalább az eladó is megnyugodhat. :R

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35832) Bazs1981


Bazs1981
aktív tag

Sziasztok!

Bekapcsolás után nem indul a gépem, kb 2 másodpercig pörögnek a ventik majd megállnak. Tápegységet cseréltem, nem lett jó, tesztelt memóriákkal próbálkoztam különböző slotokban, nem lett jó, alaplap resetet megcsináltam nem lett jó. Másik videokártyát tettem bele szintén nem lett jó. Az alaplapi zöld fény világít. Alaplap: Asus M4N78

Szerintetek mi lehet vele?

(#35833) dugo_ válasza Bazs1981 (#35832) üzenetére


dugo_
veterán

Amilyen régi simán csak elromolhatott. Púpos kondit nem látsz rajta?

(#35834) Cirkaloo válasza Bazs1981 (#35832) üzenetére


Cirkaloo
tag

Nálam hasonlót a 4pines kábel hibája okozott.

A jó üzlet alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom!

(#35835) Dr. Romano válasza Cirkaloo (#35834) üzenetére


Dr. Romano
veterán

"Tápegységet cseréltem"

Azonban ha 4pin hosszabbítót használ akkor érdemes anélkül próbálkozni + kivenni a házból alaposan kifújni ,újrailleszteni mindent, "tesztpadra rakni" és minimális felállással folytatni a keresgélést.

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#35836) CorY


CorY
csendes újonc

Sziasztok!
Először is a gép:
- MSI tomahawk b350
- AMD ryzen 1600
- asus gtx 660
- FSP hexa+ 500
. CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz
- AeroCool Aero-500 (ház)
A probléma a következő: Megrendeltem alkatrészenként a gépet, összeraktam, windows fent van, BIOS frissítve, és lehet használni is a gépet, azonban olyan probléma van, hogy a bekapcsoló gombra nem kapcsol be. Az történik, hogy elindulnak a ventilátorok és minden megy, de se kép, se a billentyűzet nem világít. Azonban, ha ekkor megnyomom a reset gombot, akkor meg elindul. Az ezért felelős izéket most dugogattam újra, hiszen azt hittem, hogy biztos valamit rossz helyre dugtam, de nem, mert most sincs változás.
Megj,: a telepítésnél is voltak hasonló gondok, amikor újra akarta magát indítani, akkor nem sikerült, csak ha megnyomtam a reset gombot.
Remélem valakinek van tippje.
Köszi!

(#35837) juliensorel válasza CorY (#35836) üzenetére


juliensorel
senior tag

Tippem sincs mi lehet ez pontosan, de nekem is ryzen 5 1600x van b350 tomahawk lapon! Nekem ugyanezt csinalta hetekig a gepem, viszont nekem meg reset gombom sincs a hazon (nzxt s340 elite) igy mindig ki kellett basznom az arambol a gepet, vagy hosszan nyomva kisutni power gombbal. Aztan neha 5-6 probalkozas utan bekapcsolt rendesen a gep.
En azt csinaltam, h kivettem es ujra beraktam a procit es a ramokat, tobbszor is, lekopogom mostmar kb 1,5 honapja mukodik tokeletesen azota. Mai napig nem tudom mi lehetett a baja, lehet nem jol erintkezett az egyik labacska vagy fene tudja... :W
Sok sikert, szedd szet, rakd ossze ujra, hatha neked ia bevalik

[ Szerkesztve ]

(#35838) CorY


CorY
csendes újonc

Oh, de jó. De nem baj legalább most már valamit ki tudok próbálni. Köszönöm a segítséget!

(#35839) juliensorel válasza CorY (#35838) üzenetére


juliensorel
senior tag

De az is lehet, h. B350 tomahawk a ludas, elso MSI lapom, nem is veszek tobbszor...asrock vagy asus oszt' jonapot

(#35840) rii


rii
nagyúr

sziasztok

mi lehet az oka, hogy tegnap az SSD mellé bekötöttem még két HDD, egy 2 TB-osat és egy 640 GB-osat, és a POST nagyon sokáig tart, mire eljut a bootig, a HDD led meg nagyon hosszan világít

utána levettem a 2 TB-osat, és csak a 640 GB-os HDD volt már csak, és az SSD, (az elmúlt 3 hétben rengeteget volt ez a két SSD/HDD egyszerre bekötve, és akkor semmi ilyen jelenség nem volt, de most a 640 GB HDD+SSD-vel is sokáig jutott el a boot-ig, ... SSD-vel önmgaában, a 640 GB-os HDD-t is lehúzva a tápról már jól ment.

a gép:
i7700K---- ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K4 ----Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G---- Corsair Vengeance LPX DDR4 2400MHz Kit4 CL14 32GB ----Kingston HyperX Fury SATA 2,5" 240GB ---- 2 TB WD HDD ----640 GB Samsung HDD ---- EVGA 450 B3

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#35841) MrDerekas válasza rii (#35840) üzenetére


MrDerekas
addikt

Nem kérdés a kérdés. A samu hdd gyengélkedik. Kéne ráereszteni egy diagnosztikát, illetve ha ez régen rendszerlemez volt, lehet érdemes lenne a felesleges rejtett partíciókat megszüntetni rajta.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35842) Hephaisztosz


Hephaisztosz
tag

Sziasztok.
Egy hete NVIDIA drivert frissítettem a gépen és azóta azt csinálja, hogy gondol egyet és kidob egy sötét képernyőt. Nem tudok vele csinálni semmit. Néha Windows 8.1-en kiírta, hogy az NVIDIA Kernel.... hibát észlelt és leállt, de újraindult. Sajnos a sötét képernyős dolog többször jelentkezik. Sima natúr webböngészés során is előjön.
Azóta újraraktam a gépet WIN 10 Pro-ra. NVIDIA-t nem frissítettem, de a probléma megmaradt :S
Videókártya tipusa: NVIDIA GeForce GTX 770.
Remélem nem a kártya crash-elt be.
Szerintetek mi lehet a probléma?

(#35843) rii válasza MrDerekas (#35841) üzenetére


rii
nagyúr

nagyon köszönöm!
holnap teszek is fel HDSentinel-t, és akkor már a 2 TB-os is megnézem ....

lehet tegnap rosszul figyeltem meg a dolgokat, mert ma tettem megint egy próbát és a

ssd + 640-es hdd - teljesen jól ment.
a 3.ikat is rákötve jelentkezett a hosszú led-világítás.

lehet hogy az egy kötegben levő 3 sata táp nem hajlandó meghajtani egy 240-es SSD-t, meg egy 640-es HDD-t meg egy 2 TB-os HDD-t?

holnap megpróbálom áttenni a 2 TB-os HDD-t inkább a DVD-vel közös táp-ra, vagy megnézni, hogy egymagában mit csinál a 640-es HDD és az SSD nélkül ...

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#35844) MrDerekas válasza rii (#35843) üzenetére


MrDerekas
addikt

Én inkább az adatkapcsolatra tippelnék, mint hibaforrás. Sata kábel csere esetleg, de jó ötlet külön ágra is tenni. A két tibes vinyó elég falánk tud lenni felpörgéskor.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35845) pHantom x


pHantom x
tag

Sziasztok.

Valamiért nem müködik a DVD írom/lejátszóm.
Berakom a CDt és elkezd kattogni.
A BIOSba meg ottvan, hogy N/A.

Előre is köszönöm :)

(#35846) MrDerekas válasza pHantom x (#35845) üzenetére


MrDerekas
addikt

Adatkábele csatlakoztatva van? Cseréld ki esetleg vagy legalább mozgasd meg.

[ Szerkesztve ]

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35847) pHantom x válasza MrDerekas (#35846) üzenetére


pHantom x
tag

Eddig SATA3ba volt aztán most átdugtam SATA2be és nem akar elindulni csak azt a kéet hozzabe ahol betudom hozni a boot menüt megilyeneket... de befagy.

(#35848) MrDerekas válasza pHantom x (#35847) üzenetére


MrDerekas
addikt

Vagy a kábele döglött meg, vagy a meghajtó. Az N/A akár az inkompatibilitásra is utalhat, bár ha az lenne, meglepődnék.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#35849) pohár


pohár
félisten

sziasztok!

egyik délután, melóból hazaérvén felpattintottam a fejhallgatót (nem volt kikapcsolva a gép az előző használata óta), elkezdett recsegő hangokat kiadni a cuccos (főleg a magasaknál), gyorsan rádugtam a telómra a fejhallgatót, ott tisztán szólt, rádugtam a PC-re egy másik füles, ugyanúgy recsegett a hang... (mind elöl, mind hátul, konfig az adatlapon)

jól tévedek, hogy megpurcant az integrált hangkártya? sajnos nem tudtam még kölcsönkérni egyet, hogy leteszteljem, azzal minden tiszta-e :(

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#35850) MrDerekas válasza pohár (#35849) üzenetére


MrDerekas
addikt

A hangchipnek kakukk sajna, helyesen látod. Vagy! Van valahol valami a gépben ami zörejez és azt gyűjti az alaplapi hangkártya. (Szedd le a ház oldalát és keress ciripelést, égésnyomot akár.) Mondjuk ennek kicsi az esélye, de nem zárható ki. Illetve a hangeszközöknél tiltsd le a vonal bemenetet és próbáld úgy.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.