- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi07
tag
válasz
#94522368 #58447 üzenetére
A 253 V átírása meg a túlfeszültség okozta termeléskiesés elkerülésére.
Az átlagember meg mit is fog módosítani?
Egyébként itt is feszültség túllépést lehet csökkenteni, de azt meg nem kéne túllépni!
Az, hogy ez milyen problémát okozhat meg nem érdekes!
Igaza van az előttem szólónak, nem kellene mindenhez jogosultságot adni! -
asdf_
veterán
válasz
tomi07 #58443 üzenetére
Alapvetően az a baj, hogy néha hülyén van megcsinálva, tulajdonosi jog minden esetben kéne járjon a tulajnak (vagy simán csak kéne lennie megfelelő jogosultsággokkal rendelkező csoportoknak) , azonban ez nem kéne együtt járjon azzal, hogy a hálózati beállításokban bármit is állítani tudjon, tehát a tulajdonosnak soha nem kellene tudnia a 253V-ot átírnia. Azzal viszont igen, hogy installerként bármikor bárkit meghívjon a rendszerébe (azaz ha összerúgják a port az eredeti telepítővel vagy az csődbe megy, megszűnik, akkor ne záródjon ki a rendszeréből- bár alapvetően amúgy nem teszi, mert a gyártói support kérésre átírja pl. csak mi van akkor, ha megszűnik az is (pl. kivonul, kitiltják, vagy mondjuk nem hajlandó foglalkozni a készülékkel, mert szürkeimportos)-.
-
tomi07
tag
válasz
#94522368 #58444 üzenetére
"Btk. 323. § Közérdekű üzem működésének megzavarása
323. § (1) Aki közérdekű üzem működését jelentős mértékben megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki a közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." -
tomi07
tag
Olvasgatom a hozzászólásokat, egyre jobban megértem, hogy miért nem adnak teljeskörű hozzáférést a legtöbb esetben!
Azok akik semmibe veszik az előírt beállításokat remélem tisztában vannak vele, hogy nem csak a saját elektromos eszközeiket vághatják haza, hanem az azonos trafón lévő többiekét is!
Plusz kockáztatnak egy vaskos bírságot is, megjegyzem jogosan!
Megéri? -
dbius
veterán
-
dbius
veterán
válasz
#94522368 #58408 üzenetére
Hiába van ott a beállítási lehetőség, nekem nem engedi bekapcsolni. Kiválasztom, beállításra megyek, majd pár másodpercen belül kiírja, hogy sikertelen beállítás, kivétel történt.
Mind fusionsolar weboldalon keresztül, mind pedig közvetlenül az inverterbe bejelentkezve ugyanezt írja ki. Szerk: és marad tiltott állapotban.
-
edeleny
őstag
válasz
313313 #58430 üzenetére
Abszolút de nem a vitát akarom gerjeszteni, de ezt a visszaszabályzást tudja a Huawei is. Ezt írta Iwd, és Blamazs kolléga is.
Az egy másik beállítási ablak.
Amit a képen látsz az a full gyári beállítás!
Tehát a 283 V is az!!A felelősségbe, hagy ne menjünk bele, mert nem a mi dolgunk, és úgy se fogunk egyet érteni! Nyilván valaki azt mondja, hogy az én tulajdonom, és van egy aláirt szerződésem. Én meg azt mondom, hogy valaki rátette a pecsétet, hogy így szabályos, valaki bekötötte, hogy így jó. Valaki kiadta az inverterre az MGT-t. Valaki forgalmazza így az invertert, és valaki engedélyezte, hogy így forgalomba lehet, hozni, és fel lehet tenni!
Úgy, hogy szerintem ne erről vitázzunk!
Mondjuk annak örülök, hogy az inverter beállításait így meg lehet osztani, mert sok hasznos információra szert tehet az ember!
-
bigrock
addikt
Sziasztok,
Szerintetek miért mér a Wi-Fi P1-meter jóval kevesebbet, mint az inverter web-es felülete?
(Fronius Symo GEN24+)
-
313313
addikt
Maradjunk annyiban a hálózat olyan amilyen, a KÖF/KIF TR kapacitás a sz@r. Tarfók nagyobbra cserélése, tarafókörzetek szaporítása lenne a hosszútávú megoldás. Ahogy a nagy parkoknál se lehet a trafó kapacitás 70%-a felé menni napelem teljesítményben, úgy a HMKE-nél se lenne szabadna. Dehát tudjuk, hogy idehaza minden TR csúcsra van járatva 150-200-250%-ra....
Mondjuk kivételek azért vannak, mert havonta átlag 1 olyan usert bekapcsolok, akinek saját tarfója van.... És nem feltétlen cégekre gondolok, hanem akár sima lakossági fogyasztókra. -
VaZso
senior tag
válasz
313313 #58425 üzenetére
Amúgy a Huawei 10 percezik csak, Froniusnál asszem 1 perc is beállítható, mint a Solar Edgénél.
A Sungrow is 10-percezik.
Nem értek hozzá de szerintem ha 250 voltra állod, akkor pont nem fog átlagba se 253 felé menni...
Az lehet, de termelni sem.
Itt a hálózati feszültség fázisonként 247V lehet vagy kicsit afelett a trafónál, az alapján, hogy abban az időben, amikor a legkevesebb fogyasztás van a hálózaton, éjszaka, a transzformátortól távol ezt mérem.
Csúcsfogyasztásnál meg 21xV feszültség is van a hálózaton (most nem kerestem ki, de szerintem volt 210V alatt is).
Magyarul a hálózat szar, a napelemektől függetlenül is.#58424 edeleny
És szerintem még csak nem is átlag, hanem 10 percig kell 253 felett lennie.
Ha egyszer is alá esik, akkor újra indul a 10 perc.Nem. Ez matematikai átlag, bár nem tudom, milyen definíció szerint számol.
Volt, hogy nézegettem az aktuális feszültséget (nem az inverteren, hanem másik eszközön), és kerülgette a 253V-os feszültséget, aláment, fölément, és egyszer csak lekapcs... és úgy is, hogy egyik fázis kerülgette a 253V-ot, az lement, majd egy másik fázis ment fölé.
...és úgy is volt felette, hogy emez már nem üzemelt. -
313313
addikt
válasz
edeleny #58427 üzenetére
Nem vagyok szakértő, nem ez a területem. Én értelmezésemben az 1 szintű feszültségvédelmi küszöbértéket kéne 253 volt körülire állítani (vagy az 260 és egyből álljon le az inverter, mert talán ilyen érték is van)és akkor leállna az inberter ha felé megy...
Froniusba van ilyen beállítás:
Ez egy kicsit komolyabb beállítás, mint amit te linkeltél a saját inverteredről... -
chungey9
tag
YouTube -on láttam Szepiék alakitottak át grid-tie invertert off-gridre, egyelőre nem árulta el mit tettek bele, de amit találok kész átalakító külső kitek az ethernet csatin a a cosfit szabályozzák. Vajon kitaláltak már mást is?
-
edeleny
őstag
válasz
313313 #58425 üzenetére
Mint ahogy írtam, ezen nincs mit állítani!
Nekem papírom van róla, hogy vettem egy invertert, gyári beállításokkal. Engem ezért biztosan nem lehet elővenni. A telepítőt szintén nem, mert kihozta a nagykerből, felrakta a falra.
HA a telepítőt elő lehet venni, akkor azt a két csávót is aki átvette, mert ők így vették át!
Elégé ingoványos talaj szerintem!Itt most, a Magyar szabályozás ütközik az importőr termékével. Amikor bevizsgálták, így engedélyezték.
-
Blamazs
senior tag
Nálam is megjelent minden opcio a huawei beállításokban. Nekem egy éve be van állitva telepítő által a q/U szabályzás mivel eon sokadszori bejelentés ellenére sem képes megoldani, hogy fázisonként 20 néha 30V feszültségkülönbség legyen. Segít valamennyit a q/u beállítás de ez sem szent grál ha szar a hálózat. Beismerik, hogy rossz, de nem tesznek semmit, majd jön valamikor megint 5000ft és ennyi...
A 253V feltekerése meg olyan dolog, hogy hiába vagy szabályos ha 3 házzal odébb vki 260-ra lövi be, szívni fogsz. Persze lehet megfogják büntetni valamikor, de inkább foglalkoznának a hulladék hálózatukkal mint ilyenekre vadásszanak és sehol nem lenne feltekerve. Persze majd megkapom, hogy fogyasszam el helyben amit termelek. Ok, de kérem vissza a szaldóm én meg szerződés módosításig..... Minden nap látom szinte az eon-os autot errefelé. Fekszenek a kocsiban a szerelők, töltik az időt, pedig lenne mit csinálniuk. -
313313
addikt
válasz
edeleny #58424 üzenetére
Van egy aláírt szerződésed, abban vállalod, hogy így működik. Plusz készre jelentésnél aláírta a kivitelező, hogy így állította be, mint, amit linkeltem.
Nem tudom mennyire fekszenek erre rá, mit hoznak ki belőle. Erre már konkrét szakképzet technikusok kellenek, akik elemeznek számokat és küldik a csekket...Amúgy a Huawei 10 percezik csak, Froniusnál asszem 1 perc is beállítható, mint a Solar Edgénél. Az SMA-nal meg gyári 250 vokt van. Nem értek hozzá de szerintem ha 250 voltra állod, akkor pont nem fog átlagba se 253 felé menni...
-
edeleny
őstag
válasz
313313 #58423 üzenetére
És szerintem még csak nem is átlag, hanem 10 percig kell 253 felett lennie.
Ha egyszer is alá esik, akkor újra indul a 10 perc.Így már értem, hogy amikor nekem leállogatott, akkor miért lehetett úgy 255V, hogy nem lőtte le.
Egyébként a 10 percet szerintem nem lehet állítani csak a feszültség értékét.
A büntetésből meg annyit, hogy az inverter így lett engedélyezve. Úgy, hogy maximum azt lehet elővenni aki alá írta a papírt! 😁😁
Sicc!
Remélem nincs itt besúgó, MVM, minisztériumi nagyfejű! 😁😁 -
313313
addikt
Az már mind1 mi alapján számol(nem tudom mi a pontos jogszabályi háttér), technikailag megoldható, hogy ellenőrizni tudjon. Ha tudja ellenőrizni, tudja szankcionálni is.
Ahogy nézem a hcsszeken 253v/1 perces határ van, így az inverterek 5-10 perces átlaga alapján simán kaphat büntetést bárki...
-
edeleny
őstag
válasz
313313 #58419 üzenetére
Igen, ahogy előttem is írták, 10 percig kell 253V felett lennie, akkor fog lekapcsolni.
Ez azt jelenti, hogy elméletileg, mondom szerintem elméletileg ha 260V-ot tol a halózatba, de kilenc percenként le esik 253 alá, nem fog lekapcsolni.
Ez gyárilag így van beállitva.Ha pillanatnyi feszkó 283 V, akkor kapcsol le azonnal.
És így egyébként van értelme a beépített teljesítmény szabályozásnak. 253-nál vissza veszi 75%-ra,ha nem elég tovább, ha meg 252 alá esik ismét felterhel.
-
makkai
aktív tag
Ma délben lett 1 éve beüzemelve a rendszerem.
Az alábbiak szerint alakult a termelés/fogyasztás, stb.
Ahogy kb. korábban számoltam, még 6 db panelt fel kell tetetnem, hogy nagyjából 0 körül legyen a szaldóm. Most 2711 KW mínuszom lenne. De mivel november 2. felében van a leolvasás nálunk, ha márciustól már fel tudom bővíttetni, akkor a nagy része meglesz termelve a mínusznak addig. Meg hátha sikerül takarékoskodni, mert április végén készült el a szigetelés, így addig még vélhetően kevesebb lesz a fogyasztásom a fűtésre, mint február, március áprilisban volt 2023-ban. -
VaZso
senior tag
válasz
313313 #58419 üzenetére
A 253V-os értéket a tízperces átlagra adja meg, vagyis efelől még lehet 253V-nál nagyobb feszültség is, igaz, nem sokáig.
Rémlik, hogy van valamiféle network abnormal szintű beállítás is, amin nem változtat(ott) a telepítő...Magyarul szerintem 253V felett még előfordulhat, hogy van betáplálás a hálózatba, mire eljut oda a rendszer, hogy akkor most stop.
Egyébként ilyen pl. egy 5-perces feszültséggrafikon január 28-ra:
-
313313
addikt
230+-10% az annyi, amit mondasz, csak néha képben vannak az ellenőrök vezető is
253-nál kell tíltani természetesen.Parkokban, nagyobb erőműveknél(50kw-nál nagyobb) már nem csak 15 perces adatokat kérnek, hanem 5 percest is, fokozatossan állítjuk ezt be a mérőkbe is.
Sok tisztázatlan kérdés és mérési "probléma" van. Meg csomó mindent is túlbonyolítanak. Múltkor pl azon borultak ki, hogy meglévő 27kw-os HMKE mellé bekapcsoltak egy 20 kw-at, és ezt hogy fogják ellenőrizni, mert 280 cím alapján nem tudják. Mondtam nakik figyeljék a visszirány maxiját, aztán mikor magasabb, mint 28kw, akkor mehet a bünti...
Viszont az tény, hogy magas fesz miatt (253 volt felett még táplát be az illető a hálózatba) Démász már számlázott ki kötbért HMKE tulajoknak....
-
H-Mano
tag
Ma délben egy pillanatra megvolt a 99%...
-
VaZso
senior tag
válasz
313313 #58405 üzenetére
Szerintem meg telepítői nyomásra tehették, mert elkezdték nézni a feszültség értékeket és büntetnek is.
Lehet végül is, úgy tűnik, eléggé fokozatosan jelennek meg az engedélyek a tulajoknál...
...viszont akkor nem kizárt, hogy más invertergyártóknál is elő fog ez kerülni.Kombi méréknől tárolnak 15 perces fesz adatokat és szerintem smart mérő mert volt kivitelező, akitől megkérdezték miért nem tilt az inverter 250 voltnál...
Azt kell megnézni, mikor magas a feszültség kifelé táplál-e az óra vagy vételez, mert az egyértelmű, hogy hogyan van állítva az inverter.Volt követelmény 250V-os letiltás is?
Mostanság 230V+10% és az is némi átlagolással szokott lenni a normál limit...A 15-perces adatok feszültségértékei támpontként jók lehetnek, de saját mérés 5-perces adatain (ezek pillanatértékek) is azt látom, hogy össze-vissza változnak a feszültségek és sokkal sűrűbb mintavételezés kellene.
Tendenciát persze látni, meg azt is látom, hogy pl. tegnap a legkisebb mért pillanatérték 218V, a legnagyobb 250.3V, az éjszakai csúcs hajnali háromkor pedig 244.5V volt.#58404 User_2
okosmérő és CT nélkül is tud működni a Q-U beállítása?
Igen, tud - ez csak a meddő (Q) viszonyára vonatkozik a feszültség (U) függvényében.
Ha túl alacsony a feszültség, akkor kapacitív meddőt, ha túl magas, akkor pedig induktív meddőt "csinál".
Ennek mértékét, küszöbét, paramétereit lehet konfigurálni.A múltkori, meddővel kapcsolatos témában az volt a kérdés, hogy az inverter tudja-e kompenzálni a háztartás meddőjét, és erre volt az a válasz, hogy külső eszköz nélkül nincs információja róla, tehát alapesetben nem.
-
Sentosa72
csendes újonc
válasz
edeleny #58414 üzenetére
'Tehát 5-ös inverternek simán el lehet adni!
'
Nem tudom nálam mikor ad-vesz mérőt feltették lecsekkolta az ember a matricát az inverteren, az van-e ami le lett jelentve.Pár napja a telefonos appban feljött egy ablak.
Jogosultságok beállítása.
-Távoli üzemeltetés és karbantartás a telepítő részéről.
-Automatikus frissítés.
Alapból mindkettő be volt kapcsolva, ok lenyomásával eltűnt. -
törölt tag
válasz
edeleny #58414 üzenetére
Nálam csak tegnap jelentek meg ezek az új beállítási lehetőségek.
Néhányat megmutattam, amikről már olvastam itt a hozzászólásokban...A legtöbbről persze nem tudom, hogy mire használható és milyen ˝mellékhatásai˝ lehetnek a változtatásnak...
El kell majd olvasni a leírást, mielőtt elkezdenénk ˝tekergetni a gombokat˝ ...
-
edeleny
őstag
válasz
#94522368 #58408 üzenetére
Én azt hittem, csak én vagyok iylen bátor, hogy bele merek nyúlni.
Én a feszt vittem feljebb anno mikor megállogatott, 253,5V-ra, aztán vissza 253-re, mert nem segített.
De azóta megoldották, 240 körül van. Most épp 233 VMeddő teljesítmény vezérlés:
"Amikor a Meddőteljesítmény-vezérlési mód DI-porton keresztüli Meddőteljesítmény-időzítés beállítása van állítva, ügyeljen rá, hogy a DI-készülék megfelelően legyen csatlakoztatva, illetve a DI-port megfelelően legyen konfigurálva."- Ezek szerint kell neki valamilyen mérő? Éredekes, hogy ez nem az Inverter konfigurációjában van, hanem a Dongle konfigurációjában.
Ez vajon mi lehet?
Gyors elindulás rövid idejű hálózati leválasztás esetén: Kikapcsolva.- 1-2 mp-s áramszünet esetén nem várja ki a 60 másodpercet? Vagy az aksihoz kell, hogy kvázi UPS legyen?
Itt is van:
10 perces túlfeszültségvédelmi küszöbérték (V): 253V- ezek szerint nem a pillanatnyi érték számít, hanem átlagban! A pillanatnyi érték 283V
Távoli teljesítményütemezés: Engedélyezés
- Gondolom, hogy távolról bele lehet nyúlni.
ZárásVisszaállítás elleni védelem: Kikapcsolás
- Ez meg gondolom, hogy valaki távolról csináljon gyári visszaállítást.
Van egy csomó beállítás a meddőről, de én abból semmit sem értek, ha van igény befotózom.
És ami érdekes még.: 6-os inverter. Teljesítményszabályzás. 6600W Mondjuk ezt felfelé már nem tudom vinni csak lefelé! Érdekes, hogy az értéke 0-6600 lehet! Tehát 5-ös inverternek simán el lehet adni! -
-
skiny83
aktív tag
válasz
leslieke #58380 üzenetére
Köszi! 32A-em van. Ezt még lehet felfelé bővíteni? Vagy mire érdemes? Néztem az MVM oldalát de nem találtam erre vonatkozó adatot, csak magát az igénybejelentési processzt.
Amúgy a lakáson belül a legdurvább fogyasztó az indukciós főzőlap csak nem akarok beleszaladni, olyanba, hogy rotyog a leves és pont megy a vízforraló én meg bedugom az autót tölteni és azonnal levágja a biztosítékot. -
313313
addikt
Kombi méréknől tárolnak 15 perces fesz adatokat és szerintem smart mérő mert volt kivitelező, akitől megkérdezték miért nem tilt az inverter 250 voltnál...
Azt kell megnézni, mikor magas a feszültség kifelé táplál-e az óra vagy vételez, mert az egyértelmű, hogy hogyan van állítva az inverter.Szaladtak/szaladnak már bele pofonokba a telepítők. Van amikor a tulaj hekkeli össze-vissza az inverterét....
Démász pl minden HMKE-ből eredő hibát ratól a kivitelezőre (hogy terv szerint van-e megépítve, meg üzemeltetve), nyilván a fogyasztón veri el, de felelőséget semmiért sem vállal. Ezért is a csek lista, amit aláíratunk a tulajjal....
Egyre több a lakás/elektromos tűz....
-
asdf_
veterán
válasz
313313 #58405 üzenetére
Nem gondolnám. Legalábbis egy normálisan működő rendszer esetén ez semmi kiutat nem jelentene a telepítőnek, ugyanis ha perré alakul a dolog, akkor a károsult napelemtulajdonos ügyvédje bizonyítékként kikéreti a Huawei-től, hogy telepítéskor milyen értékkel lett akadva a rendszer*, hogy a beállítások mikor módosultak utoljára, meg azt is, hogy amikor ezen érték átírásra került, az napra, órára, percre mikor történt és milyen ip cím mögül, majd nyilatkoztatja az internetszolgáltatót, hogy adott időben kinek az előfizetéséhez tartozott az adott ip cim. Hangsúlyozom, hogy egy normálisan működő rendszer esetén. Aztán hogy a Huawei milyen szinten logol, az esetleg egy másik történet...
* plusz kíkérheti a szolgaltatótól is a villanyóra által mért feszültségértékeket, az összehasonlítható a vele egy strangon lógó többi napelemesével és ezeknek az értékeknek át kell mennie a fizika törvényszerűségein, no meg ha A és C napelemesnél, hirtelen átment magasba a feszültség amint a tőlük 200 méterre lévő B-nél beüzemelték a rendszerét, ráadásul B A és C között van, mégis B-nél volt a legmagasabb a feszültség, ott azért elég egyértelmű a történet. A szolgáltató ha a negyedórás feszültségértékeket nem is tárolja (mert az overkill lenne), de ideiglenesen igen, és abból a napi legalacsonyabb és a legmagasabb értéket megtarthatja, a többit meg eldobja, hogy ezek meglegyenek, saját jól felfogott érdeke is, így nagy összeget mernék tenni rá, hogy meg is van valahol. -
-szabi-
addikt
válasz
zurbeliusz #58406 üzenetére
Arra gondoltam még ha nem sík talajon van akkor lehet az a 33 fok ténylegesen kevesebb, de így tetőn ez tárgytalan.
-
-
313313
addikt
-
VaZso
senior tag
válasz
#94522368 #58400 üzenetére
Szerintem egyszerűen valamit nagyon elszúrtak a rendszerükben.
Nem vagyok amellett, hogy vegyük el a konfigurálási lehetőségeket a felhasználóktól, de nem is szabad bárkinek odaadni a lehetőséget arra, hogy olyan dolgokat is módosíthasson, ami felelősségi köröket érint...
Magyarul kellenek jogosultsági szintek, az nem lehet szándékos, hogy mindenki bármit csinál, aztán megy a csodálkozás, ha valami nem jól működik.
pl. 260V-os hálózati feszültség ("de én csak 257 V-ra állítottam" után), visszwatt visszatermelés miatti szolgáltatói büntetés
...vagy esetleg a Huawei-re szállnak rá a szabályzók, ha komolyan gondolják, hogy így marad...Vannak hasznos beállítások, csak azért senki ne álljon neki teljesen ész nélkül garázdálkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest