- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
#94522368 #58408 üzenetére
Hiába van ott a beállítási lehetőség, nekem nem engedi bekapcsolni. Kiválasztom, beállításra megyek, majd pár másodpercen belül kiírja, hogy sikertelen beállítás, kivétel történt.
Mind fusionsolar weboldalon keresztül, mind pedig közvetlenül az inverterbe bejelentkezve ugyanezt írja ki. Szerk: és marad tiltott állapotban.
-
edeleny
őstag
válasz
#94522368 #58408 üzenetére
Én azt hittem, csak én vagyok iylen bátor, hogy bele merek nyúlni.
Én a feszt vittem feljebb anno mikor megállogatott, 253,5V-ra, aztán vissza 253-re, mert nem segített.
De azóta megoldották, 240 körül van. Most épp 233 VMeddő teljesítmény vezérlés:
"Amikor a Meddőteljesítmény-vezérlési mód DI-porton keresztüli Meddőteljesítmény-időzítés beállítása van állítva, ügyeljen rá, hogy a DI-készülék megfelelően legyen csatlakoztatva, illetve a DI-port megfelelően legyen konfigurálva."- Ezek szerint kell neki valamilyen mérő? Éredekes, hogy ez nem az Inverter konfigurációjában van, hanem a Dongle konfigurációjában.
Ez vajon mi lehet?
Gyors elindulás rövid idejű hálózati leválasztás esetén: Kikapcsolva.- 1-2 mp-s áramszünet esetén nem várja ki a 60 másodpercet? Vagy az aksihoz kell, hogy kvázi UPS legyen?
Itt is van:
10 perces túlfeszültségvédelmi küszöbérték (V): 253V- ezek szerint nem a pillanatnyi érték számít, hanem átlagban! A pillanatnyi érték 283V
Távoli teljesítményütemezés: Engedélyezés
- Gondolom, hogy távolról bele lehet nyúlni.
ZárásVisszaállítás elleni védelem: Kikapcsolás
- Ez meg gondolom, hogy valaki távolról csináljon gyári visszaállítást.
Van egy csomó beállítás a meddőről, de én abból semmit sem értek, ha van igény befotózom.
És ami érdekes még.: 6-os inverter. Teljesítményszabályzás. 6600W Mondjuk ezt felfelé már nem tudom vinni csak lefelé! Érdekes, hogy az értéke 0-6600 lehet! Tehát 5-ös inverternek simán el lehet adni!
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Ingatlanos topic!
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Azonnali játékos kérdések órája
- OpenMediaVault
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest