Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdl
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Nálunk is történt valami fejlődés nagy fesz. fronton.
Kb 1 hónapja kezdődött. Reggel 08.50-kor kb 10 voltot esik a feszültség és egész nap 230-245 között ingadozik.
Vagy bekapcsonak iyenkor valami böhöm gépet vagy így szabályozzák a hálózatot.
Mindenesetre öröm boldogság. -
Strezi
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
Kb fél éve volt nálunk ilyen, utánamentem és megnéztem mit csinálnak. Követtem a város utcáiban a "kerületet" ellátó középfesz vezetéket, és lőn, a város szélén a bejövő vezetéken matattak. De csak a középfesz kötéseit, biztosító berendezéseket cseréltek karbantartottak. Az utcákat ellátó trafókhoz itt nem nyúltak.
De, bármi lehet, kaphattok nagyobb trafót, esetleg átnézik a kisfesz oldalt, meghúznak, cserélnek elemeket ... Volt már példa hogy akár javulhat is a helyzet
-
313313
addikt
válasz
Blamazs
üzenetére
Ha nincs pénz/hajlandóság vagy vannak fontosabb dogok, akkor az a prioriti.
Van adat mindenről is, mindennel is tisztában vannak, olcsóbb a reklamálóknak akár havi 5k-t fizetni, mint egy 50-60 milliós beruházás trafókörzetenként...Szerk.: amúgy meg HMKE méretre és darabszámra volt vállalás, nem működő rendszerre.... (irónia...)
-
jones965
Modder
válasz
Blamazs
üzenetére
Én mondhatni szerencsés helyen lakom ilyen vonatkozásban. Itt szolnokon a szandaszőlősi városrészben az elmúlt 1,5 évben jelentős trafókörzet felújításokat, illetve új trafókörzeteket hoztak létre.
A dolog másik oldalára tartozik, hogy ebben az időszakban megépült a várost övező több 10 hektárnyi területken naperőművek. Létesült olyan park, ahová 4db trafóállomás is kiépítésre került. Ugyancsak itt szolnokon épül a 20MW/60Mwh teljesítményű/kapacitású tároló is. -
törölt tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Ha csak 1 fázis kuka, a hálózati engedélyes megtehetné, hogy az 1-fázisú HMKE rendszereket átköti másik fázisra, de nyilván nem teszik, amíg úgy érezhetik, hogy ez nem az ő problémájuk...
Soha sehol nem tapasztaltam szándékot a meglévő hálózat kiegyensúlyozására.
Beszéltem a szerelőikkel, amikor megemlítettem nekik, hogy az én max. 8kW erőművem termelése az utcából nem jut ki, nem hitték el... Csak azon nyafogtak, hogy mekkora fejlesztéseket kell végeznie az E.on-nak a napelemesek miatt...
Mondtam nekik, hogy talán a szántóföldeken létesített végeláthatatlan parkok tehetnek erről... de csak néztek rám továbbra is hitetlenül.
-
edeleny
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
Hümm, ez érdekes!
Elsején amikor beléptem, írta a webes felület, hogy frissíteni fog.
Aztán mikor legközelebb beléptem már ez fogadott.
Azt hittem ez valami Huawei frissítés!
Volt már ilyen, fél évente kaptam funkciókat.Távaly még nekem sem ilyen volt. Ezek az új menük hiányoztak
-
edeleny
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
FusionSolarWebes felülete.
Kezdőkép
Elrendezés menüpont
Utána szerkesztés
Kijön ez a felület, csak nincs ott semmi!
Erdemes először megfogni egy napelem panelt, bal oldalt bedobni. Utána arra a panelre kattintani amit bedobtál, Másolás, és végig illeszteni amennyi panelod van, akkor egyesével tudod tologatni. Ha nem jó a kép, töröl, és kezd előlről. felül tudsz forgatni meg iylenek.
Amikor kész az elrendezés, akkor az Optimalizáló mosul arány alatt a + jeleket nyisd le, és az optik sorozatszámai szerint tudod társítani a megfelelő panelhez. Fogd és dobd!
Alul azért üres három panel, mert azokon nincs opti.
-
edeleny
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
Mi férfiak azt szoktuk mondani, hogy minden nő egyforma!
Menttségükre legyen mondva, mi sem különbözünk nagyon!

Ahogy a kollégám mondaná: ha kérdezik, van!

én már egyszer , kiszaladtam egy iylen akcióból. Most azon agyalok, hogy a 17 panelból így 14-en lesz opti........, lehet hogy arra a háromra is kellene................?

Hadházi mondta: a férfinak kell valami hobbi, aminek semmi értelme nincs, de jó sok pénzt el lehet költeni rá!

-
jdeutsch
tag
válasz
Blamazs
üzenetére
"Nem megyek fel a tetőre magam,"
Pedig hidd el nem "ördögtől való"! Másodmagammal 76 évesen, -az elmúlt évben,-(a fiam segitségével) az 58 fokos kb: 12 m magas (VILLAS-al boritott) tetőn cseréltem le a meglévő régi 14 db 250Wp-s poli panelt 380-as monóra. Ezenkívűl, komplett ("Ádám-Évától" kezdve) felpakoltunk még 7db 335-ös mono panelt a hybrid inverter részére. Természetesen megfelelő 3 pontos "alpesi mászó hámot" és biztosító köteleket használva. (a 30 méter kötél + 2 garnitura hám 25000,-Ft-ba kerűlt.
"Ugyanerre a mutatványra" korábbi kivitelező 400000,- Ft-os ajánlatot adott.
/természetesen az ajánlat csak a munkadíjat tartalmazta/ -
edeleny
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
Sajnos a lakástetőre nekem is fel kell mennem.
Ez még négy darab miatt várat magára.
A Garázs tetején lévőket a garázs padról csináltam.
Belülről felhúztam a cserepet, és voalá!
Még mindig fel kell mennem, mert a matricákat nem szedtem le...(nem tudom melyik sorozatszámú hol van)
Valamit változtattak a FusionSolar WEB-en. Úgy néz ki fogok tudni fizikai elrendezést csinálni
-
tomi07
tag
-
Nand_i
tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Érdeklődve olvasom ezeket a véleményeket. Nekünk 8.2es van a garázsban, még mellette állva se érzem vészesnek a hangját, pedig megy a venti folyamatosan, mert 50 fok felett van a hőmérséklete, a garázsban meg bőven megvan/volt a 30 fok a nyári melegben. Panel is van rajta 8kWp. Ha be van csukva a beltéri ajtó, az előszobából már nem is hallani, hogy megy-e a venti. Ennyivel hangosabb lenne a 10es?
-
H-Mano
tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Tudom, napelem fórum, de a "lesz-e változáshoz":
2011. januárjában 3,1 millió(!!!!) MANYUP tagot megzsarolt a Kuszaszem (gugli) és mindenkit átvertek.
Ez a 3,1 millió(!!!) 2014 tavaszán "törleszthetett volna". NEM tette.
Az eredményt ismerjük, újabb "2/3"....
(Azóta a helyzet csak romlott.Nem kicsit, sokat...) -
-
edeleny
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
HMKE tulajként kicsit nyugodt, és szkeptikus vagyok!
Szkeptikus, mert úgy is kitalálnak olyan konstrukciót, hogy nekünk ne legyen jó!
Nyugodt, de itt is többször leírták már: Lehet gondolkodni 15 perces bármiben, egészen onnantól amikor mindenkinek ilyen órája lesz. Amíg forgótányéros, és mindenféle buta órák vannak addig ez csak kínlódás. Szerintem.
Azt nem lehet, normális országban, hogy nekem okos órám van 15 perces elszámolással, a szomszéd régebbi HMKE meg csak sima oda-vissza mérő, ő éves elszámolás, vagy havi!(okos órám van, így ez csak feltevés, de ha havi diktálós HMKE lennék, akkor meg lenne az éves szaldóm. Valahogy decemberben pont annyit fogyasztanék, mint amit termeltem. Na jó 10 kWh-val többet!
) -
asdf_
veterán
válasz
Blamazs
üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, a gáz árát mikor méltóztatnak visszavinni. Fél évvel a háború előtti, 2021. júniusi árnál tart a világpiaci ár (ahol azért már a keménykedés meg csapelzárás miatt bőven felfelé menőben volt, ez tény), nekünk meg egyelőre változatlanul a hétszeres néz ki limit felett.
-
dbius
veterán
válasz
Blamazs
üzenetére
Nem kéne elvileg ilyen legyen, de ki tudja.
Próbáltad már kihúzni, majd újból visszarakni ahogy említették külső tápról? (hátha nem érintkezik jól valamelyik láb).
Esetleg resetelni magát az eszközt és újrapróbálni? Ha van firmware frissítés az eszközre azt is telepítsd ha még erre nem került sor.
-
tomi07
tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Szerintem nem is kell járni a környéket. Egyszerűbb a smart mérőkből kiolvasni, hogy mikor van túlfeszültség, utána meg azt, hogy ekkor hol volt termelés.
Lehet, hogy még ezt nem figyelik, de valószínűleg előbb-utóbb sorra kerül. Hatalmas pénzbegyűjtési lehetőség ez országos méretben.
Pláne úgy, hogy majdnem minden napelemes fórumon találkozom olyan bejegyzésekkel, hogy ki mennyire emelte a feszültségkorlátot. -
zsiga19
tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Idén januárban csináltattam ugyanezt, most augusztusban van (vagy volt) az éves elszámolás (még nem kaptam papírt róla), elvileg nem volt közbenső elszámolás (legalábbis nem kaptam semmilyen papírt, hogy lett volna). 133.731 Ft-ot fizettem az Émásznak (MVM-nek) a bővítésért. Elvileg nem érinti a szaldót, legalábbis nem kaptam papírt róla

-
4D4M
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Nem biztos, hogy helyes a következtetésed. Ez lehet akár a trafókör topológiájának és minőségének következménye is. Ezen kívül az eltérő gyártók eltérő mérési módja is közrejátszhat.
Mindazonáltal természetesen szüljön sünt, aki átállítja és nem sajnálom belőlük alóf..büntetést. -
Andras6800
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Úgy látom, többeknek nem jött át, hogy több felé változott az elosztói üzletszabályzat. Lehet célszerű megnézned, mi a helyzet a te elosztódnál.
EON-os szabályzat 6.3.1.1 pontjában van ez a részlet (Vastaggal kiemelve a lényeg):
"A Magyarországon üzemelő kisfeszültségű közcélú villamos elosztóhálózatok megfelelő feszültségviszonyainak biztosítása az elosztói engedélyesek számára kötelező, ami azt jelenti, hogy az MSZ EN 50160 szabványban meghatározottak alapján a megfelelő minőségű feszültség biztosítása érdekében a kisfeszültségű hálózat feszültsége a csatlakozási ponton 207 V- és 253 V közötti tartományban lehet. Az előzőekben leírtak figyelembevételével a HMKE által megtermelt és a közcélú villamos hálózatba betáplálni kívánt villamos energia feszültsége is legfeljebb 253 V lehet. Annak érdekében, hogy a HMKE üzemeltetője a közcélú villamos hálózat biztonságos üzemét, illetve más rendszerhasználók ellátását ne zavarja, a HMKE inverter feszültségét legfeljebb 253 V értékre állíthatja be. Abban az esetben, ha a HMKE betáplálás(ok) miatt az egyazon/azonos transzformátor körzetben lévő kisfeszültségű hálózat feszültsége a 253 V-ot eléri, a HMKE betáplálás lehetősége műszaki- biztonsági okokból, a fentebb írt jogszabályi és egyéb szabályozási kötelezettségek okán megszűnik és mindaddig nem is válik lehetővé, míg a hálózati feszültség a HMKE csatlakozási pontján a jelzett érték alá nem csökken. A csatlakozási ponton vételezésre rendelkezésre betáplálásra is minden időpillanatban a rendszerhasználó rendelkezésére áll, és ennek biztosítására az elosztói engedélyes nem is köteles."
[link] -
"Zoli"
csendes újonc
válasz
Blamazs
üzenetére
Nálam a beüzemelés napjától magas volt a hálózati fesz. (2021.05.18.) Évente többször is jeleztem e-onnak, mindíg megállapították, hogy igazam van és állítanak a trafón, már négyszer-ötször kaptam is kötbért, ám két évig nem történt változás. Aztám múlt hónap július 3-án valamit csináltak, mert azóta egyszer sem vágott az inverter. Azt tudom tanácsolni, hogy kitartóan jelezd, ha az utcában többen összefogtok talán hamarabb történik valami! Mi is többen , jeleztük egyszerre a szolgáltatónk a magas feszültséget, mire nagy nehezen történt valami, ez helyileg Győr, csak bombázd őket a panaszokkal!!!
-
senki68
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Nekem 2021 márciusában lett szabványosítva, akkor le lett plombálva. 3x lett inverter átvéve plombát nem bántották.
Most, hogy volt az áramkommandó, ezek leszedték a plombát, mondván, minek alatta minden plombázva van.
Mondjuk sok értelme nem is volt, mivel rajta a nagy ablak, mindenhez hozzáférek.
Több helyen is adtam át rendszert, újabban a doboztetőt nem plombázzák.Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenki önkényesen leszedheti. Mikor az áramszolgáltató szedi le, arról ad egy hivatalos papírt. Tehát ha a későbbiekben valakinek baja lenne vele, van róla papíron ti csináltátok.
-
Semin
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
Ezzel csak annyi a probléma, hogy a saját elektromos berendezéseid fogod kupurcantani. (Főleg ha még 1-2 szomszéd szintén így tesz. )Ha a hűtő/fagyasztó, klíma, tv, hangrendszer, PC, Konzol elköszön, esetleg átgondolod a dolgot.
Arról nem is beszélve, hogy ha a problémát nem is tudja megoldani ez a “nagyrabecsült banda”, a büntetések kiszabásában rendkívül hatékonyak lesznek…
-
sunseeker2k5
csendes újonc
válasz
Blamazs
üzenetére
Nálam is volt Q-U beallítás - voltage rise supression - (aminek a telepítő elmondása szerint csak akkor van értelme ha a környéken lévő inverterek is be vannak így állítva), de nem segített egyik sem napos időben.
Mikor ilyen idő van mint tegnap akkor elketyeg, de rögtön le is áll amint eléri a 253V feszültséget.
A mai napos időben órakat áll.
Én is csak az áramszolgálatót tudom várni, ők meg nem sietnek el semmit.
-
313313
addikt
-
válasz
Blamazs
üzenetére
Leírtam ezt, egy csomó példával, még is megy a vita... egyszerűen csőlátás van sajnos sokaknál. Írok még egy példát, ha a szerződött nettó fizetésüket, nem kapnák meg konzisztensen, mert épp másnak is kell fizetés, így egyik hónapban 20%-al másikban meg 30%-al kevesebbet kapnának, akkor megértenék a példát, kétlem.
Vállalás/teljesítés, nem opcionális lehetőség egyik oldala se, ezért van szerződés, ezért vannak feltételek, ha egész nap tudnék betermelni, 3x32A-t azt is kellene bírnia a rendszernek, hiszen a szerződésben nincs semmilyen megkötés, hogy 10-16 óra között ne termeljek már be... termeljek éjjel, meg elhasználni se akarjak este 16 és reggel 10 óra között áramot, használjak csak napközben...
Na ezért van sokaknál sziget, levágod magad a környezetről, aztán mindenki csinál amit akar... csak az élet nem így működik.Frankie50
Annyi panelt teszel fel, amennyit csak akarsz... 4kW inverter csúcsa "pont" 4kW lesz, ha 30-50kW panel van rajta... max reggel 9 órakor már maxon megy. No és megint, kifizetted, ha 0-24 ben tudnád termeli a 4kW-ot akkor is teljesíteniük kellene. -
kardkovacsi
senior tag
-
gorbep
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
Csak hálózati engedélyes név nélkül... egy tervező mondta azt egy nyomvonal kisajátításos, szolgalmi jogos kérdésemre nekem, hogy a cég jobb ügyvédeket tud megfizetni... úgyis az lesz, amit ők akarnak... gondolom nem csak hencegés volt...
Nem szimmetrikusak az erőviszonyok... jogállamokban nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás
-
313313
addikt
válasz
Blamazs
üzenetére
Azért az,higy felkűszik a frsz 253 voltra egy dolog, nem szép de ez van. Elhanyagoltak a trafókörzetek.
De hogy valaki feljebb állítja direkt a feszültseget 255-260-265... voltra,az már kimeríti a gondatlan károkozás/szabotás fogalmát...
Szerk.: a rendszer ott hibázik, mindenféle vizsgálat nelkül adják ki a kért teljesítményeket is, meg a HMKE igényeket is. Nulla szakmaisággal, néha azzal se törödve, hogy a 3 helyen megemlített inverter tipus/teljesítmény a tervben 3 külömböző....
-
edeleny
őstag
válasz
Blamazs
üzenetére
A főmenüben a beállítások, azt hiszem.
De két menüből is el lehet jutni hozzá.Most dolgozom, nem tudom megnézni, de megerősitest kér: tényleg hülye vagy? 😁 Tehát nyugodtan nézheted, azzal nem csinálsz kárt.
Vagy a Beállítások, vagy a Riasztások menüpontban lesz.
Van lekapcsolási fesz.
Van valami 10 perces átlag fesz.
Es van visszakapcsolási fesz.
Mondom, gyárilag mind 253,5 volt.Elméletileg van az a U/P görbe is, úgy láttam be is van kapcsolva, vagy valami ilyesmi. De az már a ne piszkáld kategória.
Egyébként a tőlem jogszabályt jobban ismerőknek.
253,5V ról irtam át 254V ra.
Valószínűleg az ég világon semmit nem jelent. Tehát még csak nem is 1 V, hanem 0,5 V (fél Volt) lett feljebb pakolva. Nem ez hozza a megoldást, de egy próbát meg ér! -
gabor9991
addikt
válasz
Blamazs
üzenetére
Az Inverter által mért feszültségértéknél nálam egy multiméterrel 4-5V-tal is alacsonyabb érték mérhető a hálózaton, ha az inverter 255-öt mért akkor én úgy gondolom hogy annál alacsonyabb volt a hálózati feszültség picivel, szerintem 253V alatt lehetett, de valóban nem az a jó megoldás hogy feljebb állította a telepítő a limitet hanem az lenne a helyes amit kértél tőle, ha már ez a helyzet hogy a hálózat miatt ezzel kell szórakozni.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Itt nálunk is 1 fázis az folyamatosan elszáll és sejtem hogy miért, a 6 rendszerből 3db 1 fázisos inverteres még a szabályozás előtti időkben (1 fázis max 2.5kW már ha jól emlékszem) telepítették őket, 5-6kw csüng egy fázison, szerintem ők nagyon eltolják a feszültségeket. És a szolgáltató is gyanítom, hogy egy és ugyanarra kötötte az összeset, nem osztotta el. Meg kéne vizsgálgatni de ameddig csak a
pénzlopástökvakargatás megy, addig nem lesz ebben az országban semmi. Bő 30 év a lemaradás és most szépen növeljük is ezt tovább..Próbáltam én is hogy a klímákat bekapcsoltam mindegyik fázison, de nem nagyon foglalkoztatta a feszültség értékeket, szépen nőttek tovább pedig kiteszteltem rendesen. Majd szánok nekik egy egész napot tesztre, de a guta ütöget szépen

14.9Kw jött össze nagy nehezen, és feljebb is írt 30-40kw-nyi kéne valahol összeszemeteljen. épp a napi fogyasztásomat fedezi, de semmi többet. -
tothgabor73
csendes tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Szerintem a Sun2000, telepítői bejelentkezés, Teljesítméybeállítás (jobb alsó ikon), Meddőteljesítmény-vezérlés, és a menüből kiválasztod a PF-U jelleggörbét (de itt van a Q-U is) Mondjuk nekem a SUN2000-ből a 6.23.00.191 -es verzió van meg, ez pedig az azonos verziójú Fusion Solar része. Újítás, hogy addig nem is engedett belépni telepítőként, amíg le nem frissítettem az invertert. :-(
-
-
dbius
veterán
válasz
Blamazs
üzenetére
Azért nem találod, mert nem a SUN2000 appban, hanem a FusionSolarban kell keresni, de kezdd azzal, hogy kijelentkezel belőle.
Utána kapcsolódj az inverter által sugárzott AP-ra (Sun2000....), kapcsold ki a mobilnetet, jelentkezz be telepítőként és utána kövesd a leírást és a kolléga által linkelt képen látható adatokat.
Nekem is meg kéne nézni mi van beállítva ha egyáltalán be van kapcsolva.
-
senki68
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Ha már nekem kiadták a többinek esztelenség kiadni.
Ha meg nekem nem adják ki akkor meg fel vagyok háborova , hogy de miért nem lehet nekem, mikor a szomszédnak meg van.Most olyat hallottam biztos forrásból, hogy cég igényelt 50kW napelemet, és csak 40-et engedélyeztek, mert ennyit bír a hálózat.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Jelentsd be a hibát, én is ezt tettem és várom a csodát. Ugyanúgy eon terület dél-dunántúl. nálam is van hogy naponta órákra áll mert szar az egész hálózat. Feltették a mérőt, elismerték, hogy hálózati beavatkozásra van szükség amit mielőbb el is végeznek aztán újra mérnek és majd annak az eredményéről is tájékoztatnak, ez volt 2 hete kb, azóta még nem ért ide senki és gyanítom hogy nem is nagyon foglalkoznak vele.
A semmire való 5ezer forintot persze kiküldték, és azt hiszik ezzel el van rendezve minden, de mostmár megy folyamatosan az email küldözgetés, egyszer csak megunják és tesznek valamit, addig úgysem hagyom annyiban. Annyi a különbség hogy nálam éjszaka sem megy le 245V alá, innen indul az egész fesz, szóval időszerű lenne a helyretétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ma megint írtam nekik, hogy a "mielőbbi beavatkozás" náluk mit jelent, mert 2 éve nem történik semmi.

Elrendezés menüpont

Na ezért van sokaknál sziget, levágod magad a környezetről, aztán mindenki csinál amit akar... csak az élet nem így működik.
Geresics