- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
Dr Bubo #144111 üzenetére
A díjkorrekció visszavonásán túl a szolgáltatók további változtatásokat vállaltak a portfóliót illetően. Ennek részeként a Magyar Telekomnál április 11-től új, az eddigieknél nagyobb rugalmasságot biztosító mobilcsomagok jelennek majd meg, a One pedig idén júliusban vezet be újabb, kedvezőbb árú lakossági ajánlatokat.
Kíváncsi leszek erre is
Meg hogy a kormány megelégszik-e ennyi csökkentéssel, amit pár napja követeltek a szolgáltatóktól -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Dr Bubo #142910 üzenetére
Nem
Náluk van egy feltöltő kártyás eSIM-em, de az adategyeztetésen és a feltöltésen kívül nem foglalkozom a szolgáltatóval, mert mindenünk Telekomos és nem is tervezünk váltani róla. 20+ éves számok (még a Westel idejéből), Magenta, sok kedvezmény, felénk jó szolgáltatás, érdemi készülékvásárlási kedvezmény stb.
Ez a full valami új szolgáltatás lenne? -
-
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Dr Bubo #129223 üzenetére
Csak tanulságképpen leírom az esetem végkimenetelét.
Június végén járt le a hűségem és volt némi túlfizetésem. A chat-en már június folyamán jeleztem a felmondást és a visszaigénylést. Az előfizetés megszüntetése sikerült is a kért napon. A visszaigénylés ügyében július folyamán még kb háromszor beszéltem ügyintézővel a chat-en, mindannyiszor ígéretet kaptam, hogy már úton van a pénz.Augusztus második felében e-mailben tettem panaszt, másolatban az NMHH-nak is továbbítva. És a mai napon sikerült célba érnie a visszafizetésnek.
Mindössze 2 és fél hónap (meg némi nyomásgyakorlás) kellett nekik. -
RVR400
veterán
válasz
Dr Bubo #129387 üzenetére
Nyilván megoldja, de máris a felére csökken a hajlandóság. Ha pedig értelmesen lett volna kezelve már az első fecskéknél a dolog (persze mindenki a saját oldalát nézi, hogy ez neki mennyire kellemetlen, csak azt nem látja, hogy ez másnak, aki jóhiszemű, mekkora kárt okoz), akkor durván 20-30%-ra is csökkenthető lett volna az okozott kár. Persze értem, hogy a szolgáltató mossa kezeit, mert neki ez csak bevételt hoz, így nem volt életbevágó és sürgős, és túlzottan komolyan sem vették (ez mindegyik szolgáltatóra igaz, nem csak a Telekomra, bár tény, hogy náluk volt a legnagyobb "forgalom" ebből).
Oliverda: Máshol talán nem ennyire könnyű a rendszert kijátszani. Az egyik legjobb példa erre az, hogy igencsak sok ember nevére sikerült rendelgetni csak úgy nagy értékű TV-ket, telefonokat...
-
Masato
tag
válasz
Dr Bubo #129387 üzenetére
Ezt aláírom. Pont amikor bevezették ezt az adategyeztetőset, éppen ott voltam egy flottakezelőnél. Beállított egy ázsiai srác és kért 20 db előfizetést. Volt a kezében egy köteg pénz a belépéshez, magyarul úgy kb. beszélt, nyilván mind neki és a családtagjainak kellett...
-
törölt tag
-
válasz
Dr Bubo #128781 üzenetére
április 28 és május 01 között csak az egyik és csak egy alkalommal aktiválható
De ez az erősebb infó! De jogos, le kellett volna vágnom a mai napon érvényes sort, hátha valaki még életében nem látott Telekom alkalmazást.
Arra már nem is utalnék, hogy a fenti sort talán erősíti az, hogy Anyák napi promócióról van szó, szóval ezeket összerakva azért talán....
-
4Grider
félisten
válasz
Dr Bubo #127888 üzenetére
A beküldők részéről mindenképpen az, hiszen ismertek a végződtetési költségek, bárki szerződést köthet velük. A szolgáltatóknál azért ilyen magas (nettó 8-14 Ft) az sms végződtetési költség, mert ezt elfelejtette az NMHH szabályozni, és mivel gyakorlatilag nem sok olyan lehetőségük maradt, amiből egy kis extra profit kihozható. Maradt még ugye a nemzetközi hívásdíjak, de már ott is elkezdték őket szorongatni. Márpedig közel 100%-os földrajzi lefedettségnek, a magas adóknak, stb... ára van, azt valakinek meg kell fizetnie.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Dr Bubo #124670 üzenetére
Mint szinte majdnem mindegyik hazai jogszabályunk...Meg ha már lakcím kártya, csak egy vélemény offban: az is egy rossz átgondolt törvényi rész, hogy állandó lakcím hiányában nem rögzítenek csak tartózkodásit
Ez az állandó meg tartozkodási cím is egy hülyeség... Lenne egy Lakcím és kész...
-
MadMancs
veterán
válasz
Dr Bubo #124425 üzenetére
eSIM et már csak én fésültem össze. Mert azt mondja nem olyan volumenű, mégis leáll kb minden (se vásárlás, se szerződés módosítás, se ügyfélsztolgálat, se számlabefizetés, se stb.) Vodánál is csak ennyivel indult, azt eSIM lett belőle.
De mivel Viktor elég közel van a tűzhöz, én hiszek neki. -
válasz
Dr Bubo #123905 üzenetére
Nem direkt korlátozás, inkább csak minek fektessenek időt, energiát és pénzt a többi szolgáltató paramétereinek a bevitelére, tesztelésére, gyártói engedélyeztetésére?
Más szolgáltatók sem foglalkoznak a konkurencia paramétereivel, amíg nem érdekük.
Amúgy még csak a teljes XEH rom felhúzása sem szükséges.a TMH helyett - ha egyáltalán az van a Samsung készüléken -, néhány perc alatt megoldható egyszerűbben a dolog.
Más kérdés, hogy bizonyos Telekomos szolgáltatásokhoz meg ideálisabb a TMH firmware. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
Dr Bubo #123669 üzenetére
Ha hordozol számot, akkor:
a.) feltöltős lesz (Dominós)
b.) előfizetéses hűség nélkül
c.) előfizetéses hűséggelHa van otthoni szolgáltatásod (vagy köttetsz azt is) (minimum 2, pl:tv+net), akkor Magenta1-es lehetsz, amivel 30% kedvezményt kapsz az ÖSSZES előfizetés árából.
Ha minimum 3db HŰSÉGES mobil előfizu van a Magenta csomagban, akkor a korlátlan mobilnet féláron van (5000forint).
Magentában a teljesen korlátlan csomag 8888forint, ha akarsz 2db multisimet akkor 9888forint.Jah, és készülékkedvezményt alapból kapsz a hűségek mellé, és össze is tudod őket vonni.
A lényeg: egy néven legyen minden előfizetés.
-
válasz
Dr Bubo #123478 üzenetére
Azonnali megoldásra volt szükségem, mivel olyan telefont vettem, aminél a dual SIM-et csak eSIM-mel tudom használni és nem akarok két telefonnal rohangálni.
Igaz a Telenornál nagyon jó flottás csomagban voltam, fillérekért tudtam telefonálni, viszont mivel ugyanez elmondható a céges előfizetésemre is (Vodafone, aminél a net is korlátlan), így igazából nem használtam és minden hónapban csak a minimár árat fizettem utána. Az, hogy mostantól a Mobil S díjcsomag 37 forintos percdíja a többszöröse lesz az eddiginek, nincs jelentősége.
Szintén jelentéktelen, de nagyon régen már számhordozással kerültem hozzájuk is, így a 30-as előhívóm végre a helyére kerül.
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Dr Bubo #119738 üzenetére
Cikkből részlet
Az erről szóló törvény 29.§. 2 pontja szerint a fel nem használt egyenleget a szolgáltatónak vissza kell utalnia, ha az előfizetés megszűnik.
“(2) Előre fizetett díjú szolgáltatások egyenlegfeltöltéssel történő meghosszabbítása esetén a szolgáltató az előfizető által kifizetett, de az egyenlegfeltöltést megelőzően fel nem használt összeget az új előfizetői szerződéshez kapcsolódó egyenlegen jóváírja. A szolgáltató a szerződés újabb feltöltés nélküli megszűnésekor az előfizető – az Eht. 143. § (2)bekezdése szerinti elévülési időn belül előterjesztett – kérésére elszámol. Semmis az előfizetői szerződés azon rendelkezése, mely szerint a fel nem használt egyenleg elvész, vagy az előfizetőnek nem jár vissza.“
Ugyan az van leírva -
-
Greybeard
tag
válasz
Dr Bubo #118817 üzenetére
4Grider: Igen-igen, tudom, hogy csak "márkát váltottam" hálózaton belül, de éppen ettől még nevetségesebb a helyzet, hogy nem sikerült abszolválniuk házon belül a feladatot.
DrBubo77: Úgy tűnik beletört a bicskájuk. Most próbálkoztam egy repülőmód be/ki váltással, de még mindig nem csatlakozik a kártya a hálózatra. Most a munkahelyem wifi-vel rendelkező közös helyiségébe járok ki óránként egyszer, hogy legalább az e-mail és messenger üzeneteket el tudjam olvasni. Kellemetlen.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Dr Bubo #118484 üzenetére
Akkor ez a Telekomnál nem igaz, na mindegy, csak kíváncsi lettem volna egy adott helyen mennyit tudhat, alkalmas lehet e 1-3 hónapra mobilnetet venni amíg nincs meg a vezetékes bekötése, de ami van hátra 700 MB ha jó a max sebesség elég hamar elfogyhat. Ahogy néztem ha tud az adott helyen a Telekom mondjuk 80/34-et akkor az 100/60MB adatkeret fogyással járna.
-
MadMancs
veterán
válasz
Dr Bubo #116445 üzenetére
Ezt az 1 verziót sose próbaltam szóval nem tudom. A technikai számmal alap esetben nem tudsz hívást indítani, ennek ellenére sokszor előfordult hogy ha engem hívtak a muliról a technikai szám jelent meg mint hívó.
Felállás ugy volt hogy fő kártya egy routerben nálam, multi pedig sógornőmnél telóban. -
anglergab
addikt
-
Caranita
aktív tag
válasz
Dr Bubo #116439 üzenetére
nem, saját magadat se tudod felhívni
attól, hogy van egy technikai száma a multisimnek, a bejövő hívás a fő számra esik be
(ebből volt bonyadalom nálam, csomószor hívtak, tök mást kerestek... kértem hogy mondják már be a számot, amit akartak hívni, totál nem volt ismerős, sokáig azt hittem hogy valaki véletlen az én számomra irányította át a hívásait. Végül kiderült, hogy az a multi simem tech száma, mely korábban másé volt)
-
enginev3.0
félisten
válasz
Dr Bubo #116245 üzenetére
Nem azoknak gondoltam akik hűség alatt állnak
Hanem akik új előfizetők lesznek, vagy egyszer váltanak és aztán megszűnik a 3gb opció stb...Lényege hogy az emberek előbb utóbb 500fttal többet fizetnek a telekomnak pedig ez 0ft kiadással jár majd
Persze többet adnak ami jó, és támogatom hogy inkább így növeljék a bevételt mint valami drasztikusabb megoldással
Tavaly is mikor jöttek az új díjcsomagok akkor is pont ez volt a lényege az osszesnek, hogy kicsit többet fizess, valamivel többet is kapsz, de a lényege a dolognak hogy többet kelljen fizetned
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Dr Bubo #76063 üzenetére
Az önrész a készülék értékétől függ, nem pedig a javítás költségétől.
180.001-350.000 értékű készüléknél 28.000-33.000 forint között van az önrész.Az önrész azt jelenti, hogy ha a javítás olcsóbb, mint az önrész, akkor kvázi te fizeted a javítást(nem az önrészt, ha 10.000 a csere, akkor csak 10.000-t.)
Ha a javítás drágább, mint az önrész, akkor a felette levő részt a biztosító fizeti. (pl. ha beázás miatt új készüléket kapsz, akkor neked "csak" az önrészt kell kifizetned).Mivel biztosításos cserénél megmarad a garancia is, így a hivatalos szervíz árakat kell nézni.
itt van példának a hivatalos Samsung szervíz árlista
Így már nem is olyan sok az a ~30.000 forint.
Persze, ha nem hivatalos szervízbe viszed(és bukod a garanciát), akkor lehet, hogy töredék áron megúszod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest