- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PedroPascal
őstag
válasz
PedroPascal #144453 üzenetére
Lehet így üzenetet is küldeni, most próbáltam ki. A tabletben a messages figyelmeztet, hogy a telefonom csatlakozzon wifi vagy mobilnet hálózathoz. Mind a két eszköz azonos wifin volt, aztán a mobilon kikapcsoltam a wifit és a tabletten a messages azt azonnal jelezte is hogy a telefonon a mobiladat forgalom költséges lehet. Így is elküldte az üzenetet. Azt is ugyan úgy látom a tabletten, hogy sms vagy rcs üzenet a partner.
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144451 üzenetére
Azt mondod, hogy ilyenkor nem a valós számmal megy el az sms/rcs, vagy ez csak a beérkezett üzenetekre jó megoldás?
-
PedroPascal
őstag
válasz
PedroPascal #144421 üzenetére
Működik ezzel. De csak úgy, ha ez a program kezeli a blokkolót, így a Samsung hívás kezelő ezen funkciója ilyenkor nem aktív. Blokkolt hívást foglaltnak jelzi, nem úgy mintha ki lenne kapcsolva. Ezek miatt ezt így nem használom, de azért köszönöm.
-
válasz
PedroPascal #144421 üzenetére
Nem tudom jelen esetben ez a telefon funkciója-e, de előfordulhat olyan eset is, hogy a telefon úgymond csak egy grafikus felületet biztosít a szolgáltató rendszeréhez, hogy ne kelljen USSD kódokkal babrálnod egyes szolgáltatások ki/be kapcsolásához, de a háttérben mégis ugyanaz történik.
-
martongunar
tag
válasz
PedroPascal #144415 üzenetére
[link]
Jól emlékeztem, hogy lehet USSD kódokkal. A 4db 0 a linkben helyére szerintem valami PIN kód kell, amit kapsz a szolgáltatás aktiválásakor, de lehet jók a 0-k is, nem ismerem a T ezen szolgáltatását.Szerk.: [link] gugliztam másikat, néhol mások a kódok, jobb megkérdezni a T-nél valakit (lehetőleg megpróbálni egy normális műszakist kifogni).
-
martongunar
tag
válasz
PedroPascal #144411 üzenetére
Nem hiszem, de ha multisim miatt szeretnéd beállítani (hogy az ne csörögjön), az a fő kártyára is hatással lesz sajnos.
Szerk.: mintha rémlene valami, hogy ez USSD kódokkal is állítható (ha aktív a szolgáltatás)...
-
válasz
PedroPascal #144408 üzenetére
Van egy Domino kártyám amit csak navigációra használok egy régebbi telefonban, azon nekem ez az app van fent: Calls Blacklist - Call Blocker
-
domper2015
senior tag
válasz
PedroPascal #144409 üzenetére
[link]
Szerintem erre lesz szükséged. -
PedroPascal
őstag
válasz
PedroPascal #144408 üzenetére
-
martongunar
tag
válasz
PedroPascal #144366 üzenetére
Más verziójúak az appok feltehetően. Szerintem Telekom kártyával volt HD+ kijelzés is, de erre nem mernék mérget venni. Gondolom az az EVS kodek miatt lehetett, ha volt. Ezt gondolom a hálózat visszajelzi aztán vagy tudomást vesz róla a tárcsázó app., vagy nem.
-
martongunar
tag
válasz
PedroPascal #144352 üzenetére
Használhatsz másik telefon alkalmazást, pl. nekem a True Phone mutatja a volte hívást. De biztos van másik is, ami mutatja.
-
Zeki
nagyúr
válasz
PedroPascal #144358 üzenetére
Aztaaaa látni kell, hogy jó minőségű-e a hívás.
Azt hallani kell.
És helytől függően jó vagy rossz az a hívás. -
MadMancs
veterán
válasz
PedroPascal #144360 üzenetére
Volt igen telefonon is. De már régen pár éve eltűnt.
-
MadMancs
veterán
válasz
PedroPascal #144356 üzenetére
Én valamikor Android 13 körül láttam utoljára HD+ kijelzést (Tab, teló). Szerintem már annyira alap a volte mindenhol hogy feleslegessé vált.
A jó minőségű hívást meg hallani kell nem látni
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144356 üzenetére
Na és? A tabban nekem még megy a service menu, a telefonon már hónapokkal ezelőtt letiltotta a Samsung...
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144352 üzenetére
A Telekom letiltja a VoLTE kijelzést egy csomó brandnél, így Samsungokon is. Használj bennük Yettel vagy One kártyát és végig virítani fog a VoLTE felírat...
HD hang volt 3G-n is, persze az megszűnt, így tippelhető vele a VoLTE. De mondom, más szolgáltatónál nem kell tippelgetni... -
Winne
nagyúr
válasz
PedroPascal #144338 üzenetére
Ez így maradt azt mondták.
-
Zeki
nagyúr
válasz
PedroPascal #144335 üzenetére
Most adtak ki újakat, áremelés meg nem lesz.
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144326 üzenetére
A szolgáltatóknak bőven elég a saját celláikat hangolgatni a szomszéd cellákhoz, nem hiányoznak nekik tízezerszámra az épületen belüli lefedettséget biztosító eszközök.
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144324 üzenetére
Simán, csak az a baj, hogy a szolgáltató nem árul ilyeneket, vagy sok millióért. Mi is mindig megkeressük a szolgáltatókat új áruház építésekor. Anno adtak 3G pikocellákat, de amióta B1-re és N1-re használják a 2100 MHz-et, azóta ezek lekapcsolásra kerültek.
-
Winne
nagyúr
válasz
PedroPascal #144283 üzenetére
Lehet persze, ha előtte nem kötöttél olyan szerződést, amiben bele lett rakva a mobil is és nem járt még le.
-
válasz
PedroPascal #144189 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy régebben működött a roaming, de ugye ritka az a helyzet, amikor menet közben olyan közel van több AP is, hogy megszakítás nélkül tud váltogatni köztük a telefon. Szóval a megvalósítás adott, csak a tényleges működéshez sokkal több ilyen AP kellene.
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144189 üzenetére
Ezeket a rendszereket nem azért alakítják ki, hogy megszakadás nélkül tudj roamingolni a hozzáférési pontok között (ekkora méretben az nem is működhetne), hanem azért, hogy ha adott helyen vagy, akkor legyen némi esélyed alternatívára.
-
válasz
PedroPascal #144182 üzenetére
Igen, de ez egy elszeparált hálózat, tehát nem fogod látni senki LAN hálózatát, illetve a sávszélesség is külön van erre biztosítva, és nem az adott előfizetőtől veszed el. Nem újdonság, régebben is volt ilyen a Telekomnál Wi-Fi Fon, és a UPC-nél is WiFree néven.
-
válasz
PedroPascal #144180 üzenetére
Ahol valakinek telekomos vezetékes nete van, ott az ONT/HGW ezt a hálózatot is szórja a bekapcsolt frekvencián (2.4 vagy 5 GHz vagy mindkettő).
-
Kbali
nagyúr
válasz
PedroPascal #144165 üzenetére
Amíg nem változtatsz a jelenlegi szerződéseden, nem változik az ár. És nem csak az ár az egyetlen választási tényező, amikor szolgáltatóhoz szerződsz.
A Mobil S erős felcsökkentését árban én is utálom, mert a lányomnak az van, de az új csomag sokkal drágább, mint anno 2-3 éve volt, mikor szerződtem (és persze már kellene a több net). -
Kbali
nagyúr
válasz
PedroPascal #144161 üzenetére
Az megvan ugye, hogy a meglévő csomagokon nem emelhetnek - új csomagok, átnevezve (benne a névben, hogy 2025 az mehet
)
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144161 üzenetére
Ezt gondold át újra. Nem hiányzik az újabb áremelés...
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144158 üzenetére
Úgy legyen...
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144155 üzenetére
Nem megyek bele hogy miért, de itt a legstabilabb a VoWiFi és a VoLTE és itt működik a legtöbb telefonmodellel. Ezek okairól a VoLTE/VoWIFi és a két másik szolgáltatói topikban bőven olvashatsz.
A lényeg, hogy az itteni hálózat műszakilag a legjobb megoldás a 3 közül, annak ellenére, hogy pl. a yettelé átlagban harmad ilyen idős (csak éppen kínai) és mivel jóval fiatalabb, ezért gyorsabb is. A One a hálózatmodernizálásnak még nagyjából az ötödénél tart, a yettel meg kb. a négyötödénél, a telekom meg a lassú víz partot mos elvet követi, mert az ő aktív eszközei lényegesen drágábbak. Talán ezért is a legdrágább szolgáltató itthon. -
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144152 üzenetére
Jól gondolod.
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144151 üzenetére
VoWiFi: Az új építésű szendvicspanel épületek tökéletes faraday kalitkák, ott nagyon jól jön.
Nagyon nem mindegy, hogy 700, 2100 vagy 3500 MHz-en építed ki az 5G-t. Minél alacsonyabb a frekvencia, egy bázisállomás annál nagyobb területet fed le, de annál kisebb lesz az elérhető sávszélesség.
A Telekom és a Voda a gyorsabb/olcsóbb/könnyebb utat választotta 95%-ban és a 700 MHz-el építkezik. Ez zsákutca, mert 4G szintű marad a sebesség. Mondjuk One-nál nem is annyira lényeges, mert a legtöbb korlátlan csomagjukban 5-10 Mbps korlát van. -
AnonymusX
őstag
válasz
PedroPascal #144148 üzenetére
A számlán szereplő összeg lesz a lényeg. Az hogy a profilod alatt épp mit látsz, nem mérvadó.
Multisim kizárólag a Telekomnál létezik ebben a formában. -
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #144148 üzenetére
Sehol nincs multisim. A VoWiFi működése is erősen készülékfüggő a kínai hálózatokban. Yettelnél mondjuk van rendes (3500 MHz-es) 5G, amit it nagyítóval kell keresni.
-
szabeska
addikt
válasz
PedroPascal #144124 üzenetére
"A díjkorrekció visszavonásán túl a szolgáltatók további változtatásokat vállaltak a portfóliót illetően. Ennek részeként a Magyar Telekomnál április 11-től új, az eddigieknél nagyobb rugalmasságot biztosító mobilcsomagok jelennek majd meg."
-
enginev3.0
félisten
válasz
PedroPascal #144115 üzenetére
Jogos, pénteken meglátjuk, bár túl nagy csodában nem reménykedem
Már 2 éve vagy mikor, amikor ezek a csomagok bejöttek, akkor is azt mondták hogy a felhasználói igényeket vették alapul erre 5gbos internet csomaggal álltak elő, ami egy vicc
Ha 15GB lenne a mostani 5gb ára, akkor azt mondom oké, ez már elfogadható és a mostani 15 helyett meg lenne 30, aztán 60, és korlátlan
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
PedroPascal #144115 üzenetére
Nem csak korlátlan csomagok vannak.
A korlátlanok kapnak egy 5/5 Mbps-os sebességlimitet, csak hogy érezzék a törődést. -
Top cat
addikt
válasz
PedroPascal #144082 üzenetére
Milyen jók is voltak, azok a 120Ft-os percdíjak.
-
Winne
nagyúr
válasz
PedroPascal #144051 üzenetére
Ebből a példából ha a One az állam, akkor olyan árat szab meg, amilyet akar, aztán hogy mi lesz az utóhatása, azzal a szakemberek foglalkozzanak. Az árverseny jó, de ha drasztikusan alávág az egyik a másiknak, főleg ha az vág alá, amelyik technikailag gyengébb, akkor nem biztos, hogy jó hatása van az életünkre.
-
domper2015
senior tag
válasz
PedroPascal #144068 üzenetére
Nem rossz, de az éves 200 USD előfizetés azért kissé barokkos túlzás
-
p2pp
őstag
válasz
Sokszor visszasírom az 1000Ft/hó Digi Mobil havidíjat.
15GB 200perc volt.............................................................
Ezért is kellett végképp eltörölni sajnos.
Most meg jó a 7000Ft/hó is ennyi! -
enginev3.0
félisten
válasz
Tudtommal nem a kormány találta ki az inflációkövető áremelést hanem a szolgáltatók, talán pont a Telekom szektor
Ezt csak átvette tőlük a kormány mint egy jó ötlet
De persze az hogy agyon vannak adóztatva pont ez szülte meg az inflációkövető emelést
Szóval igen, a kormány megint más.... a csalántNyilván örülnék ha olcsóbb lenne a mobil, de ezek amit tesznek az mind káros
Mint pl a bank szektor, ott is ugyanez lesz, mert mindenhová kell automata, amit majd mi fizetünk meg
-
vence
aktív tag
válasz
PedroPascal #144050 üzenetére
-
PedroPascal
őstag
válasz
PedroPascal #144050 üzenetére
Megtaláltam. A kormány találta ki az infációkövető áremelést aminek hatására 15%, 15% most meg újabb 3,7% emelés jön. Most meg rájöttek hogy drága?
A One-al példát mutathatnának hogy lehet csökkenteni is nem csak emelni. Legyen ez is ár stoppos.
-
dr9
tag
válasz
PedroPascal #144025 üzenetére
Persze, eléggé hasznos/fontos funkció ez mostanában, kár, hogy csak Orange-on van egyenlőre... Talán valamikor lesz Digi-n esetleg, az orange-on kívül csak a digi dolgozik jelenleg rajta.
-
Újpest
csendes újonc
válasz
PedroPascal #144024 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Újpest
csendes újonc
válasz
PedroPascal #144010 üzenetére
Szerintem 20 ezer forint nem vészes a korlátlan hívások és netért egy hónapba!!
Nekem jó ez a net,hívni meg mindenkit tudok korlátlanul!!! -
Újpest
csendes újonc
válasz
PedroPascal #144010 üzenetére
20 ezer forint!
-
Killing
addikt
válasz
PedroPascal #143921 üzenetére
A román telekomot eladták tavaly, volt is baj a roaminggal 1 éve rendesen, az istennek nem akart csatlakozni. A tulajdonosváltás miatt le is lőtték a roamingot, mostanra sikerült megoldani hogy az orange legyen a preferált partner, mint máshol is (pl.: Franciaország)
Ui.: Ami ebből a szemszögből érdekes hogy a görög OTE kezében van a részvények 99%-a, Görögországban pedig mégis a cosmote a kizárólagos partner.
-
AnonymusX
őstag
válasz
PedroPascal #143921 üzenetére
Zaskar fórumtárs épp azt tapasztalta, hogy a Telekom használta a rosszabb hálózatot. Egyébként teljesen mindegy, hogy papíron melyik külföldi hálózat a tuti, mert adott helyszínen eltérő tapasztalatok születhetnek, mint ahogy itthon sem mindegy q helyszín.
-
Instabil
junior tag
válasz
PedroPascal #143875 üzenetére
Igaz nemet, de csak a telekom meg esim. 😎
[kép] -
Winne
nagyúr
válasz
Inkább visszavették a sávszélt, nem ráengedték "mostanában".
Eleinte 800 megabit felett mértem átlagosan, mostanában 400 körül van a teteje.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143873 üzenetére
6G-t biztos nem írt ki. 5G lehet, de azt NSA hálózaton is kiírja.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szerintem egyszerű: van egy PROFIT szint (amit visznek haza) amiből NEM engednek, ha van feles pénz fejlesztésre akkor fejlesztenek ha nincs akkor nem.
Amúgy sincs verseny az országban. Tehát erről az oldalról sincs valódi nyomás. -
csaszi75
senior tag
válasz
PedroPascal #143869 üzenetére
Az nem teljesen tiszta, hogy miért kell neked a 450/100? Mire használod folyamatosan?
Nálam max 70/70 és az egész háztartás elmegy rajta.. sőt, 30/30-on is elment -
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143869 üzenetére
Sok telefonban az SA opció gyárilag le van tiltva szoftveresen. Esetleg kódokkal elő lehet hozni és bekapcsolni mint a Xiaomikon, de ettől függetlenül még nem mennek fel az SA hálózatokra.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143867 üzenetére
Valószínűleg az előfizetésen is kell enedélyezni az SA hozzáférést. Hasonló lehet mint a VoLTE annak idején. A készüléknek támogatnia kell a funkciót. Lehet tudja is a készülék, de nem minden SIM-en lesz aktív, mert elvileg nem támogatott a készülék. No de az is kell, hogy az SA a készüléken engedélyezett legyen. Ez ugyanis van amin szoftveresen nincs bekapcsolva. De ez itt már eléggé off, a Yettel topicban többet olvashatsz róla.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143863 üzenetére
Ez is természetes. A Yettel által használt 3600-3700 MHz márolyan magas freekvencia, amit a falak drasztikusan árnyékolnak. Minél nagyobb a frekvencia, annál könnyebb leárnyékolni. A másik hozzászólásodra reagálva: Igen, egyrészt még gyorsabb az SA és például egy zsúfolt helyen (koncert, tűzijáték stb) több előfizető kiszolgálására alkalmas.
-
PedroPascal
őstag
válasz
PedroPascal #143864 üzenetére
.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143858 üzenetére
Mert a Telekom túlnyomó részt N28-on megy. Attól meg nagy sávszélességet nem lehet elvárni.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143856 üzenetére
Ez még NSA hálózat. SA-ra egyelőre csak néhány készülék tud felmenni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
PedroPascal #143858 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
PedroPascal #143856 üzenetére
Mintha azt olvastam volna, hogy még nem minden mobilnak elérhető az SA, nem? Talán mobil gyártónként aktiválják majd
-
Rick4
félisten
válasz
PedroPascal #143814 üzenetére
Pont ezt akartam elkerülni, 20km autókázs, és 20 perc várakozás helyett telefonon vagy online intézném, erre ezek szerint nincs mód?
-
Logan_M
csendes tag
válasz
PedroPascal #143784 üzenetére
Redmi note 11 pro 5G. viszont azóta gyanus lett nekem is a dolog mert ma kiderült hogy egy Ts haveromnak ott is van háló ahol nekem nincs.
Multisimről tudok, csak eddig nem volt rá szükség. hétfőn átveszek egyet és egy másik telefonnal összevetem hogy most hol lehet a hiba (side by side összehasonlítás). Az nagyszerű ha uj teló kell
-
csacsi67
addikt
válasz
PedroPascal #143791 üzenetére
Én asztali routerbe szoktam rá nézni. De van telora is nem tudom mi a progi neve más biztos tudja. Ig nekem 200/100 tud 5G. A Yettel még igy is veri 4G az 300/ 70 körül szokott lenni.
-
kl122
tag
válasz
PedroPascal #143782 üzenetére
N28 helyett N1-en megy a kamu 5G egyre több helyen, ennyit csináltak
N78 továbbra is csak mutatóban van náluk, SA meg sehogy. -
Tompika777
senior tag
válasz
PedroPascal #143784 üzenetére
Ha a másik két szolgáltatónál nincs gond a telefonjával, akkor csak nem azzal lehet probléma... Bár az, hogy három pálcánál már VoWiFi kell, az több mint furcsa.... 🤔
A multisim bármelyik korlátlan netes előfizetéshez díjmentesen kérhető...Legalább is régebben így volt, és mind a két multisim mehet full sebességen , nem kikötés, hogy az egyik csak okosóra multisim lehet.
-
Logan_M
csendes tag
válasz
PedroPascal #143780 üzenetére
Vodás az az exemtől volt
hosszú sztori, TLDR adott egy red XL kártyát. Vodánál a hívásminőséggel volt panaszom. Sokszor vízhangzott, rosszul hallottak de nem én fizettem szóval nem zavart kifejezetten. Esetleg visszahívtam a huszasrol ha már zavart
Úgy volt nekem hogy Yettelnél kétkártyáztam. Egyiken csak mobilnet, másikon Yettel S (utána yettel meg egy hetvenes egy rövid ideig).
Összeült a családi kupaktanács hogy csomagot kéne váltani, külön mobilnetet megszüntetni és inkább az enyémre egy korlátlan netet mert az olcsóbb lenne. Amikor átjöttem még mindenhol ugyanannyi volt a "minden korlátlan" és nem lehet downgradelni ha nincs kihasználva (most nézem pl nem is kell a korlátlan net, egy hónapban 30GB megy el. Lejjebb vittem ma 60 gigára aztán 5000 forintot megspóroltam kapásbol)
Lakhelyemen (Érd) nincs probléma. Viszont Budapest több pontján (kb egész Újpesten, 11ker több pontján (Allee harmadik emeleten például már teljesen halott, Etele plaza 3 csíkos jelem van (nem egy világvége). ha telefonálni akarok VoWifiznem kell mert három csíkkal nem is csöng ki, lehet ez a telefonom sajátossága), Astoria, kettes metró vonala)
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #143751 üzenetére
Pontosabban csak egy szolgáltató nem korlátozza az országon kívüli VoWiFi-t. Hogy náluk mikor vezetik be a korlátozást, az majd kiderül, egyelőre örülnek, hogy működik.
-
Tompika777
senior tag
válasz
PedroPascal #143749 üzenetére
A VoWiFi nem egy elsődleges szolgáltatás, nincs rá kötelezettség, úgymond csak bónusz...
De hiába forgatod rajta magad, ez nem fog változni. -
Tompika777
senior tag
válasz
PedroPascal #143747 üzenetére
Látom nem érted amit írok...
A Telekom pont azt oldotta meg, hogy ne lehessen használni... Így már érted? Neki nem érdeke, hogy külföldön magyar hálózatot használj,a Telekom és a Yettel álláspontja szerint arra ott van a roaming. Ennyi. -
Tompika777
senior tag
válasz
PedroPascal #143745 üzenetére
Konkrétan technikailag van ellehetetlenítve a Telekom részéről... A Yettelnél sem igazán működik a külföldi használat, bár ott állítólag ideig-óráig ilyen-olyan trükközéssel megoldható.
-
Tompika777
senior tag
válasz
PedroPascal #143742 üzenetére
Telekom VoWiFi nem megy külföldön sehogy sem.
Csak a One VoWiFi megy. -
PedroPascal
őstag
válasz
PedroPascal #143742 üzenetére
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
PedroPascal #143719 üzenetére
Igen, ez nincs bekapcsolva. Közben kipróbáltam, hogy manuálisan átteszem másik hálózatra, nem segített.
-
Bferibörs
addikt
válasz
PedroPascal #143678 üzenetére
Ezzel én is így vagyok,szívtam már a fő simmel,hogy nem tudtam aktiválni,igaz vodánál.😂
Mivel elég gyakran váltogatom a két telefonom,így nekem is a fő karim fizikai,nem rizikózok. -
Bferibörs
addikt
válasz
PedroPascal #143676 üzenetére
Most 2500.- van a honlapon írva,e- ről vissza fizikaira.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
PedroPascal #143674 üzenetére
Tipp: fizikai kártya esetén jelezd, hogy eldobálja a hálózatot, nem lesz cseredíj.
-
Bferibörs
addikt
válasz
PedroPascal #143658 üzenetére
Minden alkalommal amikor készüléket váltasz,aktiválnod kellene az adott készüléken az esimet,ez elég macerás,ha gyakran teszed, talán korlátozva is van az éves aktiválások száma.
-
4Grider
félisten
válasz
A kérdésedre válaszoltam. Nem lehet két különböző készülékbe regisztrálva ugyanaz az esim. Magyarul vagy egyikben van, vagy a másikban. És azt is megírtam, hogy erre a multisim való, akkor is ha felváltva akarod használni (de nyilván a multisim megy egyszerre is).
-
AnonymusX
őstag
válasz
PedroPascal #143663 üzenetére
Lehet más készülékben is használni, a multisim típusa az árát határozza meg, no meg persze, hogy van-e rajta 1/1 Mbites sávszélesség korlátozás. Okosóra multisimen van.
-
AnonymusX
őstag
válasz
PedroPascal #143661 üzenetére
Köszi
Legfeljebb 2 multisimed lehet előfizetésenként vagyis mobilszámonként.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Nem lehet. A Telekom egyrészt egyszer használhatos eSIM kódot ad, másrészt ha többször is lehetne használni, mint a Yettelnél, akkor amint az új készülékre telepíted az eSIM-et, a korábbi készülékkel nem fogsz tudni csatlakozni a hálózathoz hiába nem egyszerre teszed.
Fizika SIM kellene neked, azt pakolhatod bárhova.
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #143656 üzenetére
Egyszerre két készülékben nem lehet ugyanaz az esim. Használj multisimet, azzal nagyjából ezt meg tudod oldani, csak sms szám lesz különböző, de a hívások a fő számmal mennek.
-
polonic
félisten
válasz
PedroPascal #143632 üzenetére
Ez melyik program?
-
dr9
tag
válasz
PedroPascal #143632 üzenetére
B3C, a 3-as sávon mostmár 30MHz 4G aktív. Régen 20MHz 4G és 10MHz 2G volt. 2025-ben olyan sok 2G spektrumnak semmi értelme sincs (még most is túl sok van a B8-as sávon lévő 10MHz-el, szerintem max 5MHz bőven elég lenne, de akár kevesebb is) . Most látom ott is aktiválták a második B3 blokkot, az a 1644-es EARFCN, az az új 10MHz blokk, amit nem rég aktiváltak, szóval igen, az 20+10MHz. 20MHz max egy LTE blokk, s a 3C azt jelenti, hogy két B3-as blokkot kombinálunk.
-
dr9
tag
válasz
PedroPascal #143623 üzenetére
Szerintem minden gyorsabb lett, a 4G is, mert mostmár 1-1 helyen 30MHz-en megy a B3. Nekem nyírbátorban már volt NRCA is valahogy (n28_n1) még valamikor nyáron, talán ott is az van.
-
kl122
tag
válasz
PedroPascal #143623 üzenetére
Vélhetően az N1 DSS a titka amit mostanában kapcsolgat fel a Telekom, azért lett gyorsabb, az One-on továbbra is N28 DSS-on megy, ott olyan is maradt...
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
PedroPascal #143620 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Szinte mindig aktív a VPN, torrent nagyon ritkán megy. Szinte a teljes forgalom http/https a wireguard VPN-en belül, semi extra csak webes forgalom.
Nekem is eszembe jutott a többi felhasználó, de szerintem csak-csak el tudja osztani a szolgáltató a rendelkezésre álló erőforrásait. Gondolkodtam éjszakai töltögetésben, de nem jó, mert éjjelre lekapcsolják a 4G+t sima 4G-re, és 300-ról azonnal 5-20mbps lesz a sávszél. Terheléstől függően 23-02 óra közt tűnik el a + jel.
Telót csak használtan vennék olcsóért, valami S szériát. S22 hogyhogy nem ajánlott? A mostaniból is csak az 5G hiányzik. -
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #143601 üzenetére
Az N78-on dolgozó területeken nyitva van.
-
4Grider
félisten
válasz
PedroPascal #143591 üzenetére
Az neked nem magyarázat, hogy a yettel 3 éven keresztül sok 10 milliárdot ebbe beletolt és nézd meg milyen pontszerű 5G térképe van...
Ha a bázisállomásról több 100 Mbps-ot akarunk tolni azok felé, akik éppen azt használják, ahhoz mindenhova optikát kell húzni, mert ehhez már a mikró kevés lesz. És ha beásták az optikai kábelt, kell szektoronként egy-egy sokmilliós aau. És lesz kültéren a toronytól számítva kb. 1.5 km lefedettség, beltéren meg lehet, hogy csak 50-200 méter, a falak számától/anyagától függően. Csak ezeken a magas sávokon van elég sávszélesség, lentebb már mindenütt elfogyott... -
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143516 üzenetére
Az NMHH azzal próbálja ösztönözni a szolgáltatókat az 5G minél nagyobb kiépítésére, hogy a frekvenciákért fizetendő díjból kedvezményt kapnak. Múltkor belinkelte Bociusz, hogy mely területek azok, ahol a sávkedvezményt igénybe tudják venni a szolgáltatók, illetve hol mikorra kell kiépíteni az 5G-t. Például nálunk ez év október 31 a határidő. Azért érdekes, a dolog, mert a Tiszafüred-Sarkad útvonalon egyedül Sarkadon van 5G a Yettelnek. Azt nem tudom, hogy a kiépítés hogy halad, lehet egyszer csak felkapcsolják, aztán már van is. De érdekes az is, hogy a 4-es főút melletti települések közül jószerével csak Karcagon nincs 5G, ez a város is része a Tiszafüred-Sarkad kerékpáros útnak, mint sávkedvezményezett útvonal. A Yettel kivételével a másik két szolgáltatónak van 5G-je nálunk. Az más kérdés, hogy annyit ér mint a 4G. (vagy még annyit sem)
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #143514 üzenetére
Vagy belehúznak, vagy lemondanak a sávkedvezményről, mert úgy emlékszek a kedvezményt ez év december 31-ig vehetik igénybe.
-
válasz
PedroPascal #140011 üzenetére
A laptop vagy a tablet tud telefonhívást fogadni? Ha nem, akkor mindegy tudja-e a sim vagy nem, nem fog kicsörögni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest