Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabx76
senior tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
benvolio
üzenetére
Én viszont tudom, hogy tüntesd el a karcokat

Nekem is volt rajta és egy kedves ismerősöm mondta az egyetlen és legegyszerűbb megoldás de ne röhögj ki mert én kiröhögtem.
A régi tubusos vagy tégelyes cipőpasztával be kell kenni jó erős cipőkefével vagy fogkefével.Nekem nagyon sőt inkább csodaszép lett a műszerfalam.
De arra felkészített hogy 2 hétig büdi box szag lesz a kocsiban.
Ezt meg egy illatosítóval orvosoltam.
Meg két alkalommal lehúzott ablakokkal mentem 76-76km-ert a nulláson jó kis huzatba és el is múlt a szag.
Bár hülyének néztek sapka sál kesztyű lehúzott ablakok és szaladok 100 a nulláson.
De most szép a műszerfal:-) -
benvolio
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen, ez utólag nekem is eszembe jutott. Ma pont még egy ilyesmit el kell hoznom, ma már lesz alatta rongy.

-
rob210
Topikgazda
Olyan nagy a csend hogy ezek szerint mindenkinek faintosan megy a kicsi renaultja

-
AMD Power
titán
-
rob210
Topikgazda
Ma reggel nem csinálta.
Ugyanis tegnap megoldottam a gondot.
Nem nyugodtam bele a dologba és addig addig nézegettem a dolgot amíg megtelt a púpom, mondom megyek egy próbakört.
Kiderült mi volt a gond.
A kipufogó rendszer tartó bakja (gumi) elszakadt.
Azt ne kérdezzétek meg, hogy ez miért csak az első 30 mpben számított hidegen, mert csak akkor zenélt ugye, de ez volt a baja gondolom a hőtágulástól megfeszült a cső, mert igazán kis 1mm nél kisebb távolság van a lemez meg a cső között.Mindegy kapott egy jó kemény gumibakot most minden oké.
Tegnap este gyorsan még kicseréltem és ma reggelre megszűnt a hang.
-
rob210
Topikgazda
Ahogy azt biker is írta ez állítható szelephézagú hidrotőke nélküli kivitel.
De az olajnyomás visszajelző már nem villog.
Ahogy azt írtam is a szűrő és olaj csere után a villogás megszűnt.
Én arra gondoltam tele volt már a szűrő kosszal és csak nagyobb nyomásnál engedett át.
Mivel az új szűrővel szépen alapjáraton haladva se villan be egyszer se a lámpa.Na lehet megnézem azt a szerelőt.
Megtennéd, hogy privátban átküldöd a számát?.
-
dovitt
csendes tag
Ez a motor nem hidrotőkés / úgytudom /, mert ha azok szólnának az nem gond.
A nyomásmérés mindent megmutatna, és az nem nagy munka. Ezek a motorok nem szoktak kopás miatt kifeküdni. Ha esetleg gyenge a szivattyú, az sem jár komoly bontással.
Az olaj lámpa villogása nem jó, nem szabadna neki. Most tesztelhetnéd Zolit. -
rob210
Topikgazda
Milyen jellegű hibára gondolsz?
Mondjuk olajpumpa nem dolgozik rendesen?
Vagy nem kapja fel a szívó cső az olajat valami miatt?
Amit nyáron írtam az az olaj csere után el is múlt.
Megkapta a mann szűrőt az elf olajat és azonnal meg is szűnt ez a jelenség.
De most már én is kezdek kételkedni benne, hogy minden ok lenne.
Csak a kérdés az, hogy mi szar?
-
dovitt
csendes tag
Emlékszel nyáron mikor irtad, hogy alapjáraton villog az olajlámpa. Én tuti hogy nyomásmérővel leellenőrizném a tényleges nyomást. Valamiért későn alakul ki a olajnyomás.
Lehet, hogy az új olajtol jobb lesz, de ott valami mechanikus hiba van.
Aztán ha akarsz lehurrogsz...
-
benvolio
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
A Castrol az jó olaj!!
/Halálos iram-filmrészlet
- de egyébként is
/ -
rob210
Topikgazda
Akkor mi lehet ez a zakatolás ami 20-30mp elteltével elmúlik?
Elölről jön a motortérből, ez biztos.
Csak a golfból következtettem erre, mert ott csinálta ezt a motor a hidegben amikor a 15W40 volt benne aztán amikor megkapta a 10W40 es tecart akkor rögtön megjavult.
De ha nem ez a baja akkor mi?
Miért zakatolnak a szelepek és aztán hagyják abba? -
rob210
Topikgazda
Sziasztok.
Hát ma reggel nagyon megijedtem.
Beültem a kocsiba kora reggel mondom elmegyek lidibe megelőzöm a nagy bevásárló hullámot.
Indítom a kocsit és olyan takataka zakatolás csattogás volt a válasz indulás után egy fél percig, hogy rendesen vonalkódos lett a gatyám.
Anno a golfal akkor jártam így amikor bejött az első nagy hideg és a 15W40 nem volt a legideálisabb a hidegindításnál.
Na most lehet, hogy ebbe meg a 10W40 kevés?Egyértelműen a kenéssel volt neki valami baja, mert utána mentem vele és abbahagyta.
Illetve egy fél perc után miután felkapta átjáratta egy kicsit a rendszert megszűnt ez a hang.
No de most mi legyen uccu neki olajcsere jobb dermedéspontúra?
Azért csodálkozom ezen, mert direkt a renault ajánlott olaját tettem bele.
Az elfet.Azt hiszem bele teszem ebbe is a tecart amit a golfba használtam a német olajjal sose volt semmi bajom.
Az biztos, hogy így nem járok vele, mert komolyabb hidegben nem lesz kenése a szelepeknek /se
-
AMD Power
titán
Én Gödön tudok egy Renaultclubbos szerelőt. (Thomas73)
-
gabx76
senior tag
Ma megérkezett az interface.
Már meg is volt az első hibakód-olvasás. Volt is egy hiba, még a korábbi trafó szerencsétlenkedett (most már azt is tudom, hogy a 4-es hengerben).
Szépen olvassa az aktuális adatokat is. Megdöbbentően sok info-t lök a motorról menet közben is. (nyomás-értékek, szelepek, hőmérsékleti érzékelők, stb...)
Ráadásul egyelőre csak a legegyszerűbb programmal tudtam kipróbálni.Hétvégén jobban belemélyedek a témába, ráeresztem a ddt2000-et is. (sajnos csak most estére sikerült feltelepíteni a laptopra rendesen)
-
dovitt
csendes tag
Javított nekem is, nem volt nagy munka.Gép kellett hozzá. Beült nyitott ajtónál nyomkodta a központi zár gombját. Valamiért kellett. Egyszer csak azt mondta, nem jó csomagtartó zárja.
Mondom neki nincs vele semmi baj, müködik. Két nap mulva megadta magát a zár.
Aszthittem lehidalok. Valamit tud.
-
Josi
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Ezekre a kérdésekre Zoltán tud válaszolni elsősorban. (tud kedvezményesen alkatrészt
)
Annyit kell tudni, hogy ő nem főállásban javítja a meganokat. Igy időpontot kell egyeztetni vele. De biztos megoldható, hogy ne hagyd ott a kocsit.
Nekem 2 óra alatt csinálta meg a vezérléscserét, és megvártam. Mivel 230 km-t autóztam ezért.
Hivd fel és beszélj vele. Nyugodtan hivatkozhatsz rám a meganeklubból.
Nem fogod megbánni. (van gyári Clip diagnosztikája is, és ért is hozzá) -
Vitt alkatrészből is dolgozik, vagy az Ő által vett alkatrészt kedvezményes, vagy teljes áron számolja fel? Úgy szokott lenni, hogy vitt alkatrésznél nagyobb munkadíjat számolnak fel a szerelők.
+ vállalja-e úgy a munkát, hogy megvárom(nem kell napokra otthagyni a kocsit), mert nem odavalósi vagyok. Nem, nem beleokoskodni akarok a munkájába a szerelőnek, csak pl. nekem úgy lenne jobb, ha pl. odaviszem reggel a kocsit, kivárom azt a pár órát, és elmegyek a kocsival.
PM-ben is jöhet a válasz.
Köszi! -
rob210
Topikgazda
Van egy észrevételem a kocsival kapcsolatban nem tudom ilyen másnál volt-e van-e.
Meg tankolom a kocsit koppra.
Elmegyek vele 100-120km-t és 1/4 tank elfogy műszer szerint.
utánna újabb10-120Km és feles alatt van egy vonásnyival a műszer.
400km körül már az utolsó jelölés alatt van a műszer.
Azaz az utolsó szegmensben kavar a mutató.
Ott meg megáll.
950Km-t mentem mire felvillant a lámpa.ez ugye a 60 literes tanknak köszönhetően olyan 6.3-6.4 es fogyasztás, ami nekem tökéletesen megfelel, főleg, hogy a fele etanol

A kérdés csak az hogy miért így mér a műszer.
Nagyon mondjuk nem zavar, mert én fél tanknál általában már rosszul érzem magam és tankolok. De mi okozhatja? -
gabx76
senior tag
Rendben, köszi. meg fogom nézni mindkettőt.
Pécsi vagyok.Ebit: A 100 km-es út meg is volt utána. (inkább 250) azalatt nem jelentkezett a probléma, az Enying-Dég közötti egyenesben talán túlzásba is vittem a pörgetést. (főleg, ha rendőr is volt arrafelé)

EGR-nek utánanézek. -
-
dovitt
csendes tag
Emlékeztem rá, hogy benzinest vettél, valszeg rosszul fogalmaztál.
Azon a részen a csati szokott korrodálni, bár ha a jeladót is megtisztitod attól baja nem lesz.
Akkor már a pillangószelepet is kitakarithatod, 4 db 6-os csavar tartja. Féktisztitóval adsz neki, akkor már azt a hiba lehetőséget is kiszűrted.Merre laksz?
-
rob210
Topikgazda
Az alapjárat ha koszolódásból eredendően nem volt akkor pedig valóban jót tesznek a különféle tisztító adalékok.
(etanol
) Én az STP-t használtam még az etanolos időszakom előtt.
Nagyon jó cucc és van benzines és diesel kivitel is. -
rob210
Topikgazda
Na így oké, de akkor meg nincs az autóban porlasztócsúcs.
Fogalmi zavarban vagyunk kicsit.
Az injektoros autó az nem porlasztócsúcsos.
A porlasztócsúcsos meg nem injektoros.Na mindegy neked volt igazad csak nem ez volt leírva.

Egyébként halkan megjegyzem, nekem a 8 szelepessel nincsenek ilyen problémáim mint nektek a 16 szelepesekkel.
Nincs felső holtpont jeladóm.
Nincs gyújtótrafóm csak egy és az is működik
Szóval nem véletlen mondta nekem a renault szervizes ismerős, hogy ha olcsó öszvér autót akarok akkor a 8 szelepeset vegyem, mert neki pályafutása alatt alig volt szerelnivalója, ezeken a 16 szelepeseken annál inkább. (bár hozzátette ha kicseréli a tulaj a gagyi minőségű alkatrészeket akkor a 16 szelepesek is kimennek a világból.)
-
gabx76
senior tag
Találtam egy lehetséges hibaokot.
Hétvégén ránézek. -
-
gabx76
senior tag
Hétvégén rámhozta a frászt a kocsi:
Székesfehérvárra mentünk, egyszercsak menetközben leállt a motor. kiderült, hugy nincs alapjáratom: amint üresbe tettem a gépet, lefulladt. Bonyhádon megálltunk. indítóztam, leállt azonnal. Telefonos tanácsot kértem - arra bíztattak hajtsam kicsit meg a pacikat, valószínűleg porlasztócsúcs koszolódott el, vagy az alapjárat környékén van dugulás.
Rajtam nem múlott, szekszárdi egyenesben kihúzattam 3-asban, utána sem kíméltem, 3-asból előzgettem.
A probléma szépen meg is szűnt, azóta sem jelentkezett.
Azt hiszem át kell szoknom még erre a kocsira, kicsit túlzásba vittem a kímél üzemmódot.
-
rob210
Topikgazda
Ma délután végre vettem a fáradtságot és kicseréltem a 4 gyertyát.
Nem gondoltam, volna, hogy ennyit fog dobni a kisautó dinamikáján.
A régi gyertyák se voltak rosszak igazán, de öregek voltak már.
Az újakkal nagyon jól muzsikál a szekér.
bodogság van
-
benvolio
őstag
Ha már olajokról van szó, nekem ilyen Aral van benne.
Üdv! -
AMD Power
titán
Vettem a gépbe egy ilyet. Használt már valaki ilyet?
-
AMD Power
titán
Én itt szoktam olajat venni.
-
AMD Power
titán
Újra itthon.... Épségben haza hozott a kis drága. Füstöltem is az autópályán...

-
mycso
Topikgazda
válasz
Kraptor
üzenetére
Bár én 2006-2007-es 1.5dci-kről tudok nyilatkozni (4db céges 190e - 270e km között vannak), olyan 200e km környékéig hozzá nem kell nyúlni (természetesen a kötelező dolgokon kívül). 200e felett, viszont jön sok minden (általában) első futómű, kormánymű, hengerfej, csúcsok, turbo...illetve az apróságok is--> csapágyak, klíma és légzsák problémák, szíjtárcsák stb.
Tehát, ha a skodáknál leírt futás amennyit használva lesz, akkor megúszhatóak a nagyobb zsebbenyúlós dolgok. (viszont te a nagyobb motort írtad, illetve újabb modellt, gyanítom ott még nagyobb/hosszabb lesz a futás... )
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kraptor
üzenetére
A német autók túl vannak árazva, ezt mindenki tudja.
Én is azért vettem meganet mert nem tudtam megfizetni a VW-t.
(IIes Golfomat cseréltem le)
Teszem azt hozzá nem bántam meg egyenlőre.
Szeretnivaló kis autócskák ezek, ha egy ilyenbe beleülsz nem fogod visszakívánni a német "fapadot"
Olyan kényelemes, hogy a golf után azt hittem fotelban utazok.
Ráadásul amit te nézel az még kategóriákkal nagyobb autó is. -
Kraptor
őstag
Valaki próbálta már az új Megane Grand Tourt? Ilyennel szemezgetek, de egy kicsit félek a Francia autóktól, volt egy C5 ami nem nagyon bírta és 130-nál el kellett adni. Most egy Superb és Octavia van (300 e és 230e km van bennük, 8 és 5 évesek) és ezek kiváltására nézegettem a Grand Tourt. Igazából az ár ami nagyon kecsegtető, majdnem full os 130lovas diesel meg van 5,6-ból, míg egy ilyen Skodánál 8-nál kezdődik.
-
-
biker
nagyúr
megint cserbenhagyott a kis dög

ott alszik vácon, én meg itthon egy Golffal.Kipuffogó szétesett a flexi toldásnál. még jó, hogy lámpánál, és nem menet közben, hogy jól kirepüljön hátra, amint elakad az aszfaltban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Eredeti játékok OFF topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Elektromos autók - motorok
- Milyen széket vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest