Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
Motorolajban otthon van valaki?
Van egy Renault Thaliam, 2002, 1.4 16V, 120000 KM van benne. Olajat nem eszik. Ebben jelenleg Castrol Longlife szintetikus 5W-30-as motorolaj van. (A szerelőtől származik az információ, ő tette bele.) A Kocsit 95%-ban városban használom, viszonylag rövid utakon. Annyit tudok magamtól is, hogy hidegindításnál a legnagyobb a motor kopása és az 5w-30 kódból az első érték (jelen esetben ugye az 5) minél kisebb, annál kevesebb a motor kopása az üzemi hőmérséklet elérése előtt.
A kérdésem pedig az, hogy érdemes lenne-e 0W-30-as olajat tenni, az élettartam
növelése érdekében? (A szerelő szerint nem érdemes.) Ha érdemes milyet? -
gabx76
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Létezik. Mikor átvettem, az enyémen is 10 körül írta a számítógép. Ha nem nyomom, akkor 7-8 között kajál, egyébként felugorhat 9 fölé.
Országúti viszonyban úgy gondolom le lehet vinni 6,5 környékére. (90-100-as tempóval)Azt is hozzátenném, hogy az új gyertyák/trafók jót tettek e teljesítménynek és a fogyasztásnak is egyaránt.
-
rob210
Topikgazda
Nézd a hidrogén hajtás az oké hogy környezet barát.
Vizet kipufogni az a menő.
De az hogy a gáz égetése során is van káros anyag az is biztos, igaz az is hogy nagyon-nagyon sokkal kevesebb a káros anyag mint a dieselnél.
Sőt a gáz a benzinnél is kisebb káros anyag kibocsátással rendelkezik.A részecske méret csökkentés meg ne megoldás.
A megoldás az lenne ha nem használnánk diesel autókat.
Már nem tudom hol olvastam egyszer, hogy a diesel autók elterjedésével micsoda genetikai torzulások jöttek létre, illetve egy adott ország népességének rákos megbetegedése milyen jól visszavezethető arra, hogy mennyi a diesel autók száma.Még mielőtt megköveztek én sem hiszek a felmérésekben, meg itt nagyon sok más tényező is van, de az tuti, hogy jelentősen befolyásolja az eredményeket.
-
mycso
Topikgazda
Belefér, szerintem a topikba....
Na utánalestem, ami az igazi baj a dieselekkel, azok a nanorészecskék, amelyek a levegőbe jutnak --> nagyon sok és rákkeltő hatásúak...

És egyelőre nem létezik olyan technológia, amivel szűrni lehetne őket, illetve az autógyártók sem tüsténkednek ezen, hiszen akkor egy csomó jó tulajdonságát megváltoztatná a motornak egy ilyen ultrabrutál szűrő, no meg nem is részecskeméret alapján vannak a környezetvédelmi osztályba sorolások...
Egyébként valahol említenek diesel-LPG üzemeltetést, tehát erre már létezik technológia --> ezzel aszondják, szinte 0-ra csökkenne a nano-részecskék kibocsátása. (körülveszi a gáz a gázolajcseppeket, és tökéletesen elég a gázolaj, így durván ez a lényege...)
mod.: megyek elverem valami vonalzóval a kezem, amiért ilyen autót vettem...
-
rob210
Topikgazda
Ez már teljesen off mert nem a topik szerves része de halkan megjegyzem, hogy Amerikánusok bizonyos államaiban sem véletlen tiltották ki a diesel autókat.

-
rob210
Topikgazda
Szerinted "zöldkártyán" miért nem ugyanazon elvek szerint mérnek benzines és diesel autót?
Más a kibocsájtott káros anyag.
Lehet CO2-ből kevesebbet lök ki de a többi szennyező anyagból 10X annyit.
Persze ez túlzás, de sokkal többet.
Meg az a kis korom is tuti egészséges amit okádnak a dieselek.
Hiszen a katalizátorok részecskeszűrők is kerülnek valahova.
Amiben felgyülemlenek ezek az anyagok. -
mycso
Topikgazda
válasz
AMD Power
üzenetére
Fateromékéban pont ez a motor van, és valami hasonló a fogyasztása is, kicsit tágabb határral 8-10 között eszik, bár nyomva van neki rendesen...ha valaki finom lábbal vezeti, szerintem városban is kijöhet 8 alá.
rob210: én pont így voltam a dieselekkel tavaly tavaszig (ekkor vettem ugye az enyémet) csak benzines és más semmi, a dieseleket meg bezúzhatnák az összeset.... Most kissé elvakulva
nem is tudok más autót elképzelni, csak dieselt. Rendszeresen használva nagyon megszerethető (nem konkrétan a fogyasztásra célzok, hanem úgy egészében a menetteljesítményére, hangjára, dinamikájára, stb. stb.)mod.: viszont a szagát azt utálom még most is

-
Grafiqs
őstag
-
benvolio
őstag
"elégtelen utastér fűtés"? Akkor azzal valami tényleg van. Nekem eddig ez a legjobban fűtő kocsim. /Megane I./ Elég hamar bemelegszik a víz és az összes szellőzőből nyomja a forró levegőt, hátra a gyerekekhez is jól befújja. Szinte szaunázni lehetne benne, mi nagyon szeretjük a fűtését. /Ellenben pl. az F-es Astrával, az középen csak hideget fúj és nem is zár le jól, és elég sokára melegszik be. Sajnos a cégnél ilyen van. Felüdülés a Megane-ba átülni utána.
/ -
AMD Power
titán
Létezik ,hogy egy Megane I 1.6 16v 9-10 liter eszik városban?
-
biker
nagyúr
hajjaj, már csak a kicsit elégtelen utastér fűtés maradt, de ettől már el lehet adni

egy 2004/7 évi 1.5dci van kinézve, scenic, elvileg 97ekm-el, és jól is néz ki.
csak mondtam, nem baj, ha 400-ért számolja be, de akkor adja 1,59m helyett 1,39m-ért
, vagy adja 1,59-ért, de adjon az enyémért 600-at, vagyis a lényeg, ne 1,2m legyen a diffi, csak 1m, az 5 évre havi 20 alatt lenne 
-
rob210
Topikgazda
A gyártó leírásairól annyit, hogy nem minden esetben a legegyszerűbb dolgok vannak leírva.
Hiszen nekik az az érdekük, hogy náluk szereltesd az autót.
A másik meg az, hogy nekem meg van a gyári robbantott ábrás CD.
Az alapján ha csak nem kell hozzá spéci szerszám, mert hogy van ilyen, akkor minden szerelhető.
-
Ebit
addikt
Itt nincs lehúzáról szó sem, hanem vannak a gyártó előirásai, hogy milyen karbantartást kell elvégezni, és milyen anyagokkal egy autón.
Ezek már nem azok a technologiák, hogy nekiállok egy csavarhúzóval, és a szükséges dokumentációhoz sem egyszerű hozzáférni,és még ott sem közölnek mindent.
dovitt
Elolvasod figyelmesen,ez egy profil cső, ezt simán nem kapod meg, az olcsó megoldás, a meglévő cső javitása. és az sem biztos, hogy eladja az autót.
-
Ebit
addikt
Alapvetően ott a probléma, hogy sokan megveszik, az autókat, és kőtelezően előirt szervizt és alkatrészeket nem tudják / akarják / megfizetni.
Természetesen előfordulhat, hogy kreativ ezermester emberek jól látják a hibát, és egyszerű olcsó eszközökkel megoldást is találnak rá, és mint irtam válalják a felelősséget is érte,de ez már, azokban az esetekben, nem ennyire egyértelmű, amikor ezzel a tevékenységével, másoknak okoz kárt , esetleg sérülést.
-
ABE
őstag
A konkrét példáról nem akarok véleményt nyilvánítani, mert nem ismerem ezeket az alkatrészeket, hogy mennyiben tér el a gyári és a barkács megoldás. De amit Ebit írt, abban igenis van igazság. Egy csőben, vagy bármiben, ahol áramlás van (legyen az áramló közeg akár gáz, akár folyadék, akár vegyes fázisú trutyi), észrevehető különbséget okozhatnak a különböző profilkialakítások. Itt lehet eltérés akár abból adódóan, hogy mennyire van lekerekítve egy hajlítás, mekkora a lekerekítés sugara, mekkora perem van egy összeillesztésnél, milyen a felületi minőség, stb. Mondom ezt úgy, hogy gyakorlatban, áramlástani laborban mutattak erre példákat, hogy pl. az áramló közeg sebességprofilja mennyire meg tud változni egy-egy paramétertől. Ha pedig arról van szó, hogy valami érzékelő kapja itt a jelet, akkor igen, okozhat galibát. Mindezt azért írtam le, hogy nem szabad pusztán úgy megközelíteni egy ilyen kérdést, hogy valaki szeret barkácsolni, vagy sem. Beválhat a házi próbálkozás is, meg nem is.
-
rob210
Topikgazda
Ezt jól látod.
De például az injektornál én is cseréltem a csövet igaz nekem "csak"1 könyök van benne amit az alább leírtak szerint pótoltam.
A cső hosszára odafigyeltem ez igaz, de nem adok ki 4000.- egy darab gumi csőért mert ez konkrétan annyiba került volna.
Tökéletesen megy az autó.
-
rob210
Topikgazda
Ne csináljátok már ezt velem.

Simán lehet kapni 90°-os toldót elosztót Y,T alakban de még 4es kereszt osztó is van.
Ti tényleg ennyire csak a gyári megoldás használható fanok vagytok?
Veszel 2 90°os toldót rádugod a csövet és ugyan azt kaptad mint amit gyáriban megveszel 4000.- ért csak így az egész került 1700.- ba.De én ezt a témát lezártam mert úgy látom semmi barkács érzék nincs bennetek remélem nem megsértődtök ezen hanem elgondolkoztok.
Persze ha ennyi pénzetek van bocsánat és vegyétek a gyárit. -
Ebit
addikt
A profil alakitott csöveket, igy nem lehet helyettesiteni/ ott a keresztmetszetnek, alaknak jelentősége van, mert az érzékelők ahhoz vannak kalibrálva.
Az egyértelmű, ahol egyenes vagy enyhén ivelt azonos csó átmérő van, ott megoldható a házilagos csere, nyilvánvaló, hogy kimérve méterben olcsóbb.
-
rob210
Topikgazda
Nem tudom urak, hogy vagytok vele, de nekem például az összes cső ki lett cserélve a kocsiban nem véletlen, nem szerettem volna ilyen kellemetlenségeket.
Egy jó párra rá is fért a csere.
Szöveterősítésű dupla falu vákuumcsövet vettem, halkan megjegyzem szerintem jobb minőségű mint a gyári és olcsóbb is.
De ti tudjátok.
-
biker
nagyúr
csak sehol nem találok, se unix, se fridcar.hu
érzékelő van, de cső semmilyen néven, vagy nem jövök rá, milyen titkos néven fut -
biker
nagyúr
megvan a hiba
nem hagyott nyugodni, szerelőm csak egy hétre tud időpontot adni, megkerestem, megtaláltam
A zöld csatis kis doboz méri a motor beszívott levegő vákuum szintet, ehhez megy a kis cső a kép közepén. nos, a 90 foknál és a bekötés nyakánál el van repedveígy megfeszül a motor nagy terhelésnél, megnyílik a rés, leesik a vákum az érzékelőn, elbassza a keveréket, leesik a fordulat, visszaesik a motor a teljesítmény csökkenéstől, lezár a rés, megnő a teljesítmény......... és ebben a végtelen ciklusban kezd el ekkor rángatni.
most körbetaknyoltam sziloplaszttal, majd jövő héten veszek ide egy csövet
-
AMD Power
titán
Ma majdnem összetört egy kedves márkatárs. Jobb kéz none.
Jah és úgy ,hogy látta ,hogy jövök és még dudált mint az állat. Az volt a mákja ,hogy ott volt a barátnőm. Én már behúztam a kéziféket... 
-
biker
nagyúr
amikor vettem, nem volt elég pénzem. ezért lett ez, lévén ránézésre jó állapotú kocsi.
de rájöttem, 12-13 évesen nem díjazza már a havi 3-3500km tartós terhelést
vettem 125.800-al 2009 november 19-én, most van benne 161.000 km

ha rossz lenne, nem ment volna ennyit.most ment bele komplett első féktárcsa+betét + gömbcsuklók, meg egy axiál csukló, meg a kipuffogó flexi összekötő, gyakorlatilag csak kopó alkatrészek mind, ami kellett bele, első fékeknél a gumi fékcső is cserélve lett, ilyen apróságok
egy baja van, ez a rángatás, de ezt akár eladom, akár nem, meg kell csináltassam, mert így eladni se lehet.
ha sportosan hajtom, minden ok, de ha terheletlenül megtartom kisgázon (pl 2-esben araszolsz a sorban, akkor elkezd rángatni, mintha az alapjárati motor szabályzó hullámzana, jövő héten kapják szét emiatt.de szerintem az új(abb) kocsi is scenic lesz, bár a szerelőm szentségel minden francia kocsira

-
biker
nagyúr
köszi mindenkinek

kitalálom még, mert közben lehet, beindul a lakás projekt, és akkor átterelődik a hangsúly ide -
ABE
őstag
-
gabx76
senior tag
Érthető a dilemmád, de kis szerencsével 1-2 nap alatt le lehet zavari egy autó eladást és vételt.Kinézed a kocsit már közben, és ha elkelt a régi azonnal mész a másikért. Ha még aznap el tudsz menni biztosítást kötni, akár rögtön használatba is veheted.
Valahogy én is így csináltam, annyi különbséggel, hogy mikor eladtam 3 volt kinézve, és kellett 1-2 nap míg eldöntöttem melyiket szeretném.
-
mycso
Topikgazda
-
gabx76
senior tag
Nekem azt mondta a kedves kereskedő, hogy ha ő számítja be (persze hasonlóan ár alatt), akkor nem enged a másik kocsi árából, mert nem éri meg neki. Nem kifejezetten értettem, de aztán rájöttem, hogy bennem volt a hiba: logikát kerestem a dologban, de azt ők nem ismerik. A "lehúzás"-t használják, mint alapvető számítási módszer.
Naná, hogy nem ott vettem kocsit, ráadásul az enyémet is sikerült eladnom magánszemélynek.
-
biker
nagyúr
le kéne cseréljem a scenic-et, de kicsit megakadtam az ajánlatokon.
1998.12. havi, 160.000km (valós), full téli+nyári szett, BT kihangosító, 1.6 RT kivitel, sérülésmentes.Használtautó.hu-n 650-800-ig árulnak ilyeneket, eurotax szerint 660e
erre a kereskedő elmesél egy rizsát, hogy 550-ért lehet eladni, és ad érte 400-at beszámításra

most ez komoly?
2004-es évjárat, 1.5dci-k szériahibákról tudtok valamit?
-
-
AMD Power
titán
Sajnos bejött az amitől a legjobban féltem. Szar az aksim. A második izzítás után lemerült az aksi. Csak alig pörgette be az önindítót.... Mondjuk azóta az aksi van a kocsiban amivel 2008-ban vettem. Az önindító biztos ,hogy jó mert februárban lett megcsináltatva.
Így holnap megyek és veszek bele egy aksit. Bosch néztem a Meteornál ilyen 30K körül van 74Ah.
Az lenne a kérdésem ,hogy mondjuk egy ilyen aksi , egy Megane I (99-00) évjárat környékébe is jó lenne?

-
ABE
őstag
Valóban, a név önmagában még nem garancia (ezért is kell teszteket és fórumokat lesni), de alapvetően sokkal kisebb az esély a "nagy" márkák esetében, hogy csalódjon az ember. Én eddig egyszer csalódtam ismert gumiban, mégpedig a Michelin Energyben, ami egy tartós, kellemes komfortú, kedvező fogyasztású gumi, csak éppen a tapadása nem tökéletes. (Mindez volt 10 éve, azóta állítólag ezen is javítottak.)
Ha megnézed a teszteket (sajnos objektíven másra nem nagyon tudunk hagyatkozni, mint mondjuk az ADAC mérésekre), a legjobb és legkiegyensúlyozottabb eredményeket rendre a közép- és felsőkategóriás gumik érik el. Tekintve, hogy sok kisebb márka egy nagyobb márka égisze alatt működik, egyrészt valamennyire biztosított, hogy elfogadható minőséget kapsz, másrészt viszont egyértelmű, hogy nem akarnak jóval alacsonyabb áron ugyanolyan teljesítményt adni.
Persze, nem kell megvenni egyből a legdrágább gumit, annál is inkább, hogy minden autón más és más teljesítményt nyújthat egy típus, és mindenhol előfordulhat gyengébben sikerült gumitípus. De én vallom azt, hogy abba a hibába se szabad esni, hogy "jó lesz nekem az, keveset megyek, azt is lassan" felkiáltással nem szerencsés gumit venni. Lehet, hogy csak egyszer, egyetlen egyszer van tényleg szükség arra a 2 méterre, amivel hamarabb meg tudna állni minőségi gumival az autó, de akkor életet vagy komoly összeget menthet. Mindezeket nem azért mondom, mert sznob, meg dúsgazdag, meg akármilyen köcsög lennék, akinek égő lenne beszállni egy óccsógumis autóba, hanem azért, mert saját tapasztalataim szerint minden alacsony árfekvésű guminak vannak hiányosságai.
-
AMD Power
titán
Más szemszögből. Bár a főbb problémák maradtak! De a frissített Laguna! Álom!
) -
mycso
Topikgazda
En tartom magam ahhoz, hogy a dragabb, markas gumi nem veletlenul kerul tobbe, es ezen nem erdemes sporolni.
Bár így lenne, de sajnos nem így van....önmagában a márka/ár nem mindig jelenti a jó/minőségi gumit. Tehát így értelmét is vesztette, hogy valami nem véletlenül kerül többe...
-
ABE
őstag
Ugy altalanossagban van meg a velemenyem az olcso gumikrol, miutan volt mar lehetosegem tobb olcso es minosegi gumit is hasznalni. Objektiv teszt lenne az, ha egymas mellett lehetne osszehasonlitani, de mivel ez atlagembernek nem nagyon adatik meg, marad az, hogy ki mivel elegszik meg a sajat autojan. En tartom magam ahhoz, hogy a dragabb, markas gumi nem veletlenul kerul tobbe, es ezen nem erdemes sporolni. Aztan mindenki azt vesz, amit akar, max csodalkozas lesz a vege huzos szituacioban. Nem vitatkozom, hasznald balesetmentesen a Kingstart, en is csak leirtam az allaspontomat, mint ahogy te is.
-
rob210
Topikgazda
Értem akkor az előzővel a kingstarokat akartad leminősíteni?
No csak azért kérdem, mert kipróbáltam hajnalban a céges parkolóban és engem megnyugtatott, az, hogy a kamionok által letaposott havon kézifékkel sikerült csak kicsúsztatnom a kocsit.
Szóval én erről nem nyitok vitát jók ti meg vegyétek meg ezt vagy még rosszabb minőséget dupla tripla ennyiért
Ha nem erről van szó akkor viszont még mindig nem értem a Hszed amit nekem írtál.

-
rob210
Topikgazda
Na gyerekek ma bizonyított is a kingstar téli gumi.
Olyan simán jöttem ki a hóból, mint ha száraz úton haladtam volna. -
AMD Power
titán
Megfizethetetlen Renault Koreából
Jaj de baba!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem is tudok más autót elképzelni, csak dieselt. Rendszeresen használva nagyon megszerethető (nem konkrétan a fogyasztásra célzok, hanem úgy egészében a menetteljesítményére, hangjára, dinamikájára, stb. stb.)
/

Jah és úgy ,hogy látta ,hogy jövök és még dudált mint az állat. Az volt a mákja ,hogy ott volt a barátnőm. Én már behúztam a kéziféket...

)