Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Dareios 86
üzenetére
Két lehetőség van lukas a fűtőradiátorod, vagy pedig valahonnan vizet kap az utastér.
Ki kell deríteni, honnan jut be a víz az utastérbe.
-
FRENK1988
veterán
válasz
Dareios 86
üzenetére
Legkondit izzitsd be. Nem csak nyáron jó

-
Sly189
senior tag
-
giigz
veterán
válasz
Dareios 86
üzenetére
Nekem is aktívan párásodik...
Párosodás elleni ablaktisztítóval kell kezelni, elvileg az jelent valamit, én még nem próbáltam, de kifogom egyszer...
-
Dareios 86
csendes tag
Sziasztok!Lehet hülye kérdés de akkor is felteszem.
Az a problémám hogy az autóm ablakai iszonyatosan párásodnak hiába nyomatom rá a meleg levelgőtt mint állat akkor is elég nehezen akar eltűnni a pára a szélvédőről.Ez egy Renault Thalia 2003 évjáratú.Szerintetek mitől lehet vagy ötleteket várok hogyan lehet jól meggátolni ezt a problémát. -
AMD Power
titán
A Dacia lesz Európa új népautója
A Renault továbbra is bomba formában van, a csoporton belül ismét a Dacia volt a húzómárka, ugyanis a múlt hónapban 40,7% százalékkal több Daciát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. Ráadásul a cégcsoport másik márkája, a Renault is jól teljesített, 17,5% több új autót értékesítettek, mint az előző év azonos időszakában.

-
mycso
Topikgazda
válasz
Sly189
üzenetére
Csak azért kérdem, mert jött szembe egy full ezüst tetőcsomagtartó nélküli kombi, és hát ez elég ritka. Nekem a tiéd volt az első, amit láttam tetőcsomagtartó nélkül.
Itt voltál a barcikai uszodában?
Ha igen, milyen lett így felújítva?
Nekem is terveben van, hogy a héten valamelyik nap kollégákkal elmegyünk úszni egyet.Egyébként tegnap megint ott álltam a hotelBC előtt, ma is ott leszek vagy fél4-ig.
-
rob210
Topikgazda
Srácok nagy örömmel jelentem be kész van a kocsi.
Nagyon szépen ketyeg és kifejezetten dinamikus lett.
Ugyan nem száguldozok vele, de érezhetően jobb nyomatékban mint ezelőtt.
Jobban tartja a fordulatot, könnyebben indul és alapjáraton is szép egyenletesen gurul sebességben.Most egy kicsit elégedett és boldog vagyok ennyi szenvedés után.

-
hossszú
őstag
-
just
aktív tag
Elég jó árakon dolgoznak. Valaki hallott már valamit róluk? Chiptuner Kft.
-
Sly189
senior tag
Tegnap moziból jövet láttam ezt a zöld bogarat
RS Meganeüdvözlöm a tulajt!
Bika színt választott.

-
mycso
Topikgazda
válasz
kisninja
üzenetére
Jelenlegi árát nem tudom, ez egy jó 4-5 éve volt. Akkor valami 60-80k közötti összeget fizettek, szereléssel, mindennel együtt, ja és bontott híd ment bele, mert az új ára 100 felett volt. De, a kombihoz jóval drágább volt, mint a többihez, meg asszem a motor méret is számít az árnál, ez 1.6 16v volt.
Egyébként azóta is tökéletes. -
mycso
Topikgazda
válasz
hossszú
üzenetére
Együtt tudok veled érezni, valami hasonló lehetett, mint nekem a fűtőventilátor ki-be szerelés.
Utána 2 napig alig bírtam kiegyenesedve járni.(#24776) kisninja: konkrét tapasztalatom, nekem töréssel van. Fateromék autójában (200 M1 ph2 break), nyüszgött/nyikorgott a hátulja nagyobb bukkanóknál, majd egyszer csak egy nagy fémes csattanás és megült a jobb hátulja, de nagyon durván. --> ők komplett hátsó hidat cseréltek.
-
hossszú
őstag
Szombaton kicseréltem az autómban mindkét fűtőradiátort, a balos csöpögött a jobbost meg már elővigyázatosságból ha már úgy is szét van szedve.
Ez a szerelés beért egy jó kis tornaórának, még ma is izomlázam volt.
-
rob210
Topikgazda
Na most dobtam el a rigaláncot.
Felhívott a tulaj 17:07 kor, (a6:00ig vannak) hogy ne haragudjak nem tudja mi történt a kollégáival.
Ma kész lesz a hengerfej reggel átvehetem.
Átvitte a másik műhelyükbe, és addig csinálják míg kész nem lesz.
A kolléga lelépett szabadságra letette a hengerfejem és senkinek semmit nem mondott róla.
Ha nem hívom fel őket akkor csak jövőhét kedden kezdte volna el újra a kolléga a szabadságtündér.Ezt nevezem munkahelyi kommunikációnak.

Na mindegy így csak egy napom esik ki holnap este összerakjuk végre a sárkányt. -
rob210
Topikgazda
válasz
Rambovits
üzenetére
Nem a garancia érdekel hanem a pénzkiesés.
Direkt megmondtam nekik, hogy ahhoz a céghez viszem aki gyorsabban megcsinálja.
Erre hétfő és a hengerfej sehol.
a másik cég hétfő délutáni garantált átvételt ígért.
Miért nem hozzájuk vittem azt nem tudom.
Én vagyok a hülye.
Akkor most állhatnék neki összerakni és le lenne a gond.
Erre most törhetem a fejem hogy megyek majd melózni.
Vagy megint kérhetek szívességet, valakitől, hogy kölcsönautóval furikázzak amikor van autóm

-
Rambovits
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Ha a weboldaluk nem hazudik, akkor a referenciák alapján a munkát tuti, hogy megcsinálták. Ez inkább csak adminisztrációs bermuda-háromszögnek tűnik nekem.
"Nincs itt Laci bácsi, én meg nem tudom, hogy mit csinált az öreg...
"
Szóval egy-két szót mindenképp vágj hozzájuk, hogy ez mi a retkes pulykahere, és minimum garanciát kérj mert nem bízol bennük![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rob210
Topikgazda
Na srácok nem kicsit vagyok idegbeteg.
Ezt a céget mindenki messziről kerülje el és ajánlom ezt az ismerősöknek is elmondani.Csütörtökön leadtam a hengerfejet hozzájuk, mert azt ígérték péntek délutánra kész.
Pénteken hívnak, hogy nem tudnak hozzá szelepvezetőt szerezni, próbáljam meg beszerezni, mert ezen múlik az elkészítés.
Pénteken bevittem, nekik direkt a szelepvezetőket.
Ma hívom őket, hogy mi a helyzet, erre milyen hengerfejről van szó?
Hú erről ő semmit nem tud a hengerfejes kolléga szabadságon van.Direkt leleveleztem velük, hogy ha hozzájuk viszem mennyi idő alatt tudják megcsinálni.
Ezek után erősen gondolkozom, hogy most bemegyek elhozom a hengerfejet és nem fizetek egy forintot sem érte.
Ennyi idő alatt bármelyik műhely megcsinálta volna a kért módosításokat.

Ezek után mit mondjak, ha így dolgoznak, lehet így is el kell vinnem máshova leellenőriztetni, hogy tényleg csináltak is valamit rajta.
Nem hiszem el, hogy ilyen szerencsétlen vagyok.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
nem lehet hangja de semmi képpen sem vonyító.
Amikor a lapátozása elkezd kikopni akkor kezd el vonyítani.
Addig szépen mélyen morgó hangja van.
Amilyen egy szivattyúnak.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
igen mert nagy fordulaton szállítja az üzemanyagot.
A számítógép ventilátorok is minél kisebbek és többet pörögnek annál magasabb a hangjuk. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Átfolyás méréssel.
Ha megfelelő mennyiséget szállít akkor nem ott lesz a hiba, illetve ha hangos az mondjuk nem jó jel.
Egy adag xado megoldhatja a problémát.
De csak akkor, ha szállítani a megfelelő mennyiséget szállítja. -
rob210
Topikgazda
A torziós rúd vagy eltörik, vagy nem.
Ha cserélni kell horror.Nagy valószínűség szerint a végét járja már, de sose lehet tudni.
Én amondó vagyok, hogy ha nem ér le az alja sűrűn, nem érdemes vele foglalkozni.
Mert javítani nem lehet csak cserélni.
Ha állít a fogszámon akkor ugyan ideig óráig feljebb lesz a hátulja, de előbb el is fárad a rudazat.
-
DonThomasino
veterán
Reggel elkezdett rángatni a twingom, egyszer le is állt.
Nem tudom hogy a hiba miatt vagy a kevés gáz miatt.
Benzin szivattyúra gyanakszom mert régóta hallom hátulról hogy vinnyog.
Hogy lehet ezt kideríteni? -
rob210
Topikgazda
válasz
lorcsi
üzenetére
Csak ennek elöl sem volt.
Egy nyamvadt helyzetjelzője világított bal oldalt.
Őrült barom.
Ha átmegy rajta egy kamion akkor meg csodálkozik.Most, reggelre, hogy kicsit lenyugodtam, az jutott eszembe lehet direkt satuzott le előttem, hogy összetöresse azt a szarkupacot én meg fizethessek.
Mert ugye ha összetöröm nem bizonyítom be, hogy volt lámpája, vagy sem.
-
lorcsi
veterán
-
rob210
Topikgazda
Az összes f@sszopó gyökérnek a jó édes kurv@anyukáját, amelyik nem képes műszakilag legalább a minimumot biztosítani a rohadt 4 keréken guruló sz@rján.
Írtam ugye, hogy apósom fiatja van nálam pár napig, amíg a megane épülget szépülget.
Jövök most haza és majdnem teli nyomtam hátulról, egy szakadt szétrohadt műszakilag a közúti forgalomra alkalmatlan ipari hulladékot.Jöttem 50el szabályosan, de tényleg egy miliméterrel sem gyorsabban és valószínűleg ez volt a szerencsém.
Előttem az astra semmilyen világítással nem rendelkezett, arra lettem figyelmes, hogy közeledik az autó nagyon, satuztam 5-6ot (pumpáltam mint barom) és szerintem egy vastagabb paraszthajszálon múlt, hogy nem értem hozzá.Erre balra hirtelen nagy gázzal el szépnek nem mondanám amiket utána üvöltöttem.
A buszmegállóból meg is tapsolták meg ki is fütyülték a fiatalok.Most komolyan mindenkit sz@rrá büntetnek a rendőrök, az ilyen bu..kat meg hagyják közlekedni.
NAGYON FEL VAGYOK HÁBORODVA ISZONYATOSAN

Hogy lehet egy ilyen szaron műszaki vizsga?????????? -
Sly189
senior tag
-
Sly189
senior tag
Műszaki erejéig le kell cserélni olyanra ami jó rá
Vagy ismerőstől kérni olyan kereket és kész.Haverom is így járt, mondták neki hogy kopott a féktárcsája cseréjje le.
Elvitte leszedtek belőle a vállból visszavitték és elfogadták.
A MAGYAR MŰSZAKIVIZSGÁZTATÁS EGY VICC!!!! OLYAN BUSZT ÁTENGEDNEK AMINEK ÖSSZEVISSZA JÁR A BAL ELSŐ KEREKE?? MEGLÁTTAM EGYBŐL MEGELŐZTEM INKÁBB:.....FÉLELMETES
-
giigz
veterán
válasz
ThodEE
üzenetére
Azt hiszem volt olyan, akinek azért nem engedték át a műszakin, mert nem a gyári méret volt rajta, pedig nem is különbözött csak kb. 1 mérettel.
Viszont másoknak meg mindegy milyen kerék van a kocsin, nem nézik...
Egyébként nyilván havon jobb a kisebb gumi, meg vízen felúszáskor is, viszont szárazon és nedves aszfalton már lehet a nagyobb lenne a jobb, jó kérdés...
Vagy mivel egyik itt a jobb, másik ott a jobb, ezért lehet célszerű lenne 165-öt venni, talán a fogyi is kevesebb, olcsóbb is a gumi, csak az a kérdés, hogy műszakin átmegy-e...
-
lajo
senior tag
Valakit ha érdekel egy bal oldali NEM fűthető, két napot használt tükörlap M-höz jó áron írjon rám!
-
giigz
veterán
Urak, lenne egy fontos kérdésem:
Ha a 175/70 R13 helyett 165/70 R13-at rakok fel (most a nyárim ilyen, és igazából semmi hátrányt nem veszek észre), akkor a tapadás mennyivel lesz rosszabb, mintha 175 lenne?
Mert nyilván, ha nagy a két méret között a tapadási különbség, akkor egyértelmű, hogy a 175-öt veszem, de ha nincs tapadásban nagy különbség, akkor ugye fölösleges...
Ja és még egy dolog, a műszakin 165-tel átmegy?
-
Sly189
senior tag
válasz
lorcsi
üzenetére
Figyelj, egy benzinest pörgetni kell
Hegyek között laknak, gondolom azért tartják magasabban a fordulatot. De abban biztos lehetsz, hogy nem hanyagolják el.Vehettek volna bármilyen BMW-t is mert tudom hogy tele vannak, de nem akartak mert csak melóba járni kell.
Odakint elég jó azért a használtautó kínálat
unokatesómnak kint olyan patent IV Golfja van csak lestem, mondom ez olyan mint az új 
-
AMD Power
titán
Egy ilyen pl nem lenne rossz....
-
AMD Power
titán
Vadonatúj kombi 2,17 millióért. Itt a Dacia Logan MCV
Nekem ez nagyon bejövős.

-
-
Sly189
senior tag
A fenébe. Tescos téli szélvédőmosó folyadékot vettem. Hát ez valami iszonyat büdös

Ez a lötty nem roncsolja az ablaktörlő lapátok gumiját? :-\ ( kicsivel drágább a lapát mint a folyadék... )
Leereszteni esetleg lehet ?

Szörnyű...
... vagy mindegyik ilyen büdös? ( téli )
-
vallas
őstag
Ha már könyöklő...
2008-s Clioba milyen könyöklőt ajánlatok, és honnan?
-
_NCT
addikt
Ma reggel autolight failure volt es egett a service lampa...Imadom ezt a hulladekot.Lekapcsoltam felkapcsoltam a lampat es eltunt a hiba...
-
AMD Power
titán
F1 fórumba szét szednek a Renault miatt. De nem baj.

-
Sly189
senior tag
Igen, én mindenképp elakartam dugni a dolgokat.fúrkálni se akartam. Könyöklőre fáj most a fogam. Egy ilyenre:
Ennyiért bakker... írtam a franciaautobontónak, de szerintem valami horror amit visszírnak árban, ha van

Ez még csak az első gyors bekötési elhelyezés fog még ez változni

-
mycso
Topikgazda
válasz
Sly189
üzenetére
AUX bemenet!
Én csatlakozót sem vettem, csak 3db fémtüskét (anya) ráhúztam a fej hátulján a megfelelő tüskékre és ennyi.
Illetve a fej alatti tároló hátulját átfúrtam és nekem oda van kivezetve.
Itt van 2 régi kép, ezeken látszik: [link]Jah és a kesztyűtartó nem jó ötlet, hiszen ez egy sima jel bemenet, így a lejátszó eszközt célszerű a kezed ügyébe elhelyezni, hogy működtetni tudd.
-
Sly189
senior tag
Na, megjött a mini ISO dugó + a kontaktok
.Csak sajna nem volt itthon éppen forrasztó állomásom.
DE
Volt ón+gyufa+gyertya > danger combo

Erős 50 perc alatt behegesztettem a kábelt + beszereltem a verdába ( ebbe benne volt hogy lementem a garázsba
és elvezettem a kábelt )Kábel elvezetés a középkonzol alatt. Anyós ülés mellől jön fel egyenlőre a kézifék mögötti boxba. ( nincs
MÉG kesztyűtartóm )Remekül funkcionál az AUX kimenet.
ugyan itt eladó írható CD-k

Annyira nem lett cigánymunka

-
Sly189
senior tag
Már ő is alig várja hogy beledugjam

Update List-es

Holnap megcsinálom a kivezetést, és fel is csendülhet a muzsikaszó

/Gyári fejegység kivétele négy műszerész csavarhúzóval történt
/
-
Sly189
senior tag
Köszönöm az eddigi segítségeteket, de autót kellett váltanom, mert örököltem amerikából.
A szerszemény jövőhéten jön: Az új
.
.
Vagy nem?

-
kisninja
őstag
Nem rég valaki felhozta hogy a Renault megan jának a hátsó része megereszkedett.. jelentem én is úgyérzem hogy lejjebb van a kelleténél. Torziós rugó van benne mi a francot lehetne vele kezdeni.
-
tresh
veterán
*nem 400k
sry kicsúsztam a szerk időből
Telo sz*rakodottDe visszatérve 500+200k ból tényleg lehet "patika" megane-od jól felszerelve

Az én véleményem az, hogy ~ 400-ból patika M1 ph1-et lehet kihozni, nyilván rájön még a gumi, vezérlés, de nem látom, miért ne lenne ez reális.
Erre meg annyit hogy ha mindent megcsináltatnál rajta amit kell neked is 600k ba áll meg a mutatvány. Tehát bukik a 400k ért patika és csak max 100-at költök rá mert annyi kell az alap dolgokra.. de ez csak az ény véleményem 5 saját autó után..de lehet tévedek mindenkinek más a fontos
-
tresh
veterán
És van egy tekerhető kormányod extra ként
Azért elfelejtesz sok dolgot pl futómű fékek olajak esetleg ha klímás akkor annak járulékos költségeit.. én nem azt mondtam hogy nem lehet 400ért egy jó állapotú m1-et venni de arra még 200k úgy rá fog menni ahogy nem szégyenled és az nálam már 400K
A patika az az autó amibe beülsz tankolod és hajtod és nem kell max csak izzót cserélned, vagy gumi venni rá.. mert gondos gazdája volt és rendbe tartotta stb stb na ezt te 400k ért m1be nem kapod meg 600-800k példányok között talán lesz ilyen amire nem kell költeni de nézd meg ja és korba is 
-
giigz
veterán
Gumit, vezérlést nem számoltam bele, mert az kell a Cliora is. Példa az én kocsim, 370 volt, kellett neki egy olajcsere, szelephézag állítás 10k, ablakmosó motor 2k, egy bontott injektor 15k, meg egy szívósor előfűtés 10k. Tehát 407.000 Ft, és kívül-belül patika. Az nyilván más, hogy én nem értettem hozzá, meg mindenből a legszerencsétlenebb megoldásokat fogtam ki, de ha valaki ért hozzá, akkor az én autóm is meglett volna fillérekből.
Az én véleményem az, hogy ~ 400-ból patika M1 ph1-et lehet kihozni, nyilván rájön még a gumi, vezérlés, de nem látom, miért ne lenne ez reális.
-
tresh
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az a problémám hogy az autóm ablakai iszonyatosan párásodnak hiába nyomatom rá a meleg levelgőtt mint állat akkor is elég nehezen akar eltűnni a pára a szélvédőről.Ez egy Renault Thalia 2003 évjáratú.Szerintetek mitől lehet vagy ötleteket várok hogyan lehet jól meggátolni ezt a problémát.

"![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

))