Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
FET-MEN
üzenetére
Nem hogy Renault családon belül, de a földön nincs erős megbízható dízel ami 650-ből teljesen kész...

Biztos szükséged van erős dízelre? Mire akarod használni, mennyit mész kb. évente? Csak mert én is erős dízelt akartam, aztán lett 1.4 benzin, és nem bánom
(Nekem 700-800k-m volt rá, bele sem merek gondolni, mennyinél járnék egy nagy dízellel, mikor ez a kis benzines is elvitte a pénzt, pedig elvileg fillérből fenntartható [ami igaz is, csak ugye aki eladja az autóját, az nem azért adja el, mert megcsinált rajta mindent, amit neked kellene a vétel után]...) -
giigz
veterán
válasz
FET-MEN
üzenetére
Persze, hogy jók, csak sok leharcolt van a piacon, és nyilván nem véletlen 650 az ára, költeni kell majd rá, és nem 10-20e Ft-ot, hanem többet, akár jóval többet... Nyilván minden azon múlik, hogy az előző tulaj(ok) hogyan bántak vele. 650-es vételár mellett 1-1,2 M legyen zsebben, állapottól függően.
-
FET-MEN
veterán
Sziasztok. Laguna2-esről vélemény? 600-700 körül vennék egy 2001-eset olyan max 170 ezer KM-el, 1.9 DCI vagy 2.2DCI? Melyik megbízhatóbb?
-
giigz
veterán
válasz
Szlopa
üzenetére
Totalcar teszt - "borzasztó kiskocsmás cefreszag"

-
Szlopa
tag
Sziasztok!
Csináltam egy dupla fail-t, mert kifogyott a szélvédőmosó folyadékom, és sikerült vennem egy ritka büdös valamit (Azt hiszem A-clean). Ráadásul betöltésnél egy kevés mellé ment, és most iszonyat technokol szag van az autóban. Ha bekapcsolom a szellőzést, akkor fokozottan jön be a szag. Mit lehetne ezzel kezdeni? Azt hittem, hogy 1 hét alatt elpárolog a szer, de nem nagyon akar.
Ha egyszer megállít a rendőr és beszagol a kocsiba, tuti kattan a bilincs

A kocsi 2001-es Clio II 1.2 benzin. -
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok,
Renault Thalia (2002, 1.4 8v) hol található, ha egyáltalán van benne, a pollenszűrő?
-
mycso
Topikgazda
(#25462) Sly189: jaja, reggel pont így is mentél, hogy előtted ment két autó, valami hihetelen 40-es tempóval, te meg torlódtál mögöttük...
Ha minden jól megy, akkor csak 2db "O" gyűrűt kell csserélni, ez ingyen van, ha nem oldja meg, akkor kompletten ezt a visszavezető csövet (egy sz@r 20cm-es műanyagcső) az meg valami 20K-30K közötti összeg. Ez utóbbit nem szeretném.
Holnap, meg hétfőn ugyan ebben az időpontban (5:20 - 5:30 körül) megyek Barcika felé.(#25465) rob210: az igen, M2-nél olyan 30K-s tétel...

Kötelezőre:, írtam régebben, hogy KÖBE-nél vagyok pár éve, olyan 25K körül szokott alakulni az éves díjam. Idén a kalkulátorok, olyan 35-40K körüli összeget írtak, a Köbe amit küldött ajánlatot levélben, az 35K (viccesek).
Múlt héten a Postán jártam, mondom rákérdezek már a díjakra --> kalkuláltunk egyet és azthittem beszabehu... 11K (ezek mind a baleseti adóval együtt értendőek és éves díjak). Illetve kötöttem még egy minimal casco-t, 100K-ig fizet önrész nélkül, ha saját hibámból összetöröm az autót, ennek az éves díja 3.000Ft.
Hát így sikerült nálam a biztiváltás (asszem jól sikerült
).
Egyébként: Miskolc, 78KW, '2006 és B04 -
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Lehet valahogy a fordulón kívül is váltani közös megegyezéssel, pl. a kampányban. Csak akkor a bónusz besorolás nem tudom mikor, hogy ugrik.
Amit írtam ma a kormánynál gumiszerű nyikorgást azt mivel érdemes befújni? A szervizben azt mondták, hogy ott van egy átvezető és szilikonnal adjak neki, de attól kicsit ódzkodom.
Miért van az, hogy ez csak a téli gumiszettel jön elő? A lemezfelni más ET száma, vagy a gumi szélessége miatt? -
rob210
Topikgazda
KGFB nekem 11900.- biztosítással együtt 1 évre.
pár százzal drágább lett mint tavaly volt pedig B3 ba kerültem B2 ből.
Ennyi az, ha nem a kampány közepén vált valaki hanem októberben.
-
Sly189
senior tag
Péterrel a tököm tele van... ott ha két hülye egymás mögött van akkor a tempo az 30km/h...ma is előztem egy kicsit sajna 80km/h lett belőle :-\Jövőhéten gyere velem szembe, akkor már az uj pilácsok lesznek a verdába

Gázolaj szag se rossz
Majd írd hogy mennyi a javíttatás

-
Savanya
addikt
Mindenki olyan keveset fizet KFB-ra , nekem B10-vel 23eft az éves díjam adóval együtt .
-
_NCT
addikt
Na megvolt a muszaki vizsga elotti átvizsgálás csak egy jobb oldali lengokar gömbfejet kellett cserélni valami 7000ft volt.
-
Jezusom, Ti ezt hogy csinaljatok? Nekem 26eFt korul van, es mar ennek is orulok. Milyen besorolas ez?
-
giigz
veterán
Ha nov 12 volt a forduló a biztosításban, akkor már nem mehetek át más biztosítóhoz, ugye?
A különbség havonta 500-600 Ft lenne, tehát a világot nem váltanám meg a biztosító váltásból, most lesz 19k az éves, K&H-nál meg 13k lett volna...
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ja, egyként milyen a kocsid a módosítás után?
Fogyasztásban veszel észre különbséget?Megtennéd azt nekem, hogy csinálsz egy videót (ha képtelen vagy megoldani, akkor pl. valaki megfogja a telefonod az óra előtt...), 80-120 4. vagy 5.-ben, de ha "nem mersz" annyival menni, akkor felőlem 3.-ban is lehet 60-100 km/h, csak legyen már egy videó, mert nagyon kíváncsi vagyok, mekkora a különbség

-
rob210
Topikgazda
A kopogás nagy valószínűséggel toroncsapágy filléres dolog.
A surlódó hangnál nézd meg, hogy a fékcsöved a helyén van-e, nehogy úgy járj mint én.
A többi hang a téliguminak tudható be, nekem is hangosabb a nyárinál.Holtjátéka meg sose volt a kormányomnak, de ezt én kifejezetten szeretem.
-
giigz
veterán
válasz
SocketA
üzenetére
Sima egyszerű szőnyeg, elegem volt már a gumi/szövet keverékéből, így lett most egy teljesen szövet

Majd ha ez is mozgós lesz, akkor keresek valami megoldást, de azt továbbra sem értem, hogy az alján lévő gumi pöckökre hogyan tudnék tépőzárat rakni...

Itt egy szép elmosódott kép

-
mycso
Topikgazda
válasz
Sly189
üzenetére
Nekem most gázolj szagú illatosítóm van, de durván.
Megadta magát a 4 résolaj visszavezető cső közül kettőnek a tömítése, aztán szépen nyomja a blokkra.....
Menet közbe elviszi a menetszél a szagot, de ha megállok lámpánál, akkor megpusztulok.
Ma reggel fél6-kor jöttél velem szembe péteren. -
SZATA
senior tag
Egy hete volt szervizben az autó. Téli gumi fel, olaj és olajszűrő csere, átvizsgálás.
Azóta viszont előjött több érdekes dolog is.
- alacsony sebességnél, nagy kormányelfordulásnál (parkolás) nyikorog a kormánynál valami. Az utastérből a müa. borítás alól hallatszik egy gumi súrlódás szerű hang, amit tavaly télen is hallottam.
- kanyarodás közbeni gyorsításnál, bal futóműből kopogó hang. Két hónapja volt féltengely felújításon. Ez megint az lenne, vagy toronycsapágy?Ezektől független, csak most merült fel, hogy gáz, ha a kormánynak nincs holtjátéka?
-
giigz
veterán
Na most mar ez is letudva, vettem uj szonyeget a kocsiba

-
Ghandi
aktív tag
Sajnos csak esténként tudok netezni,nem tudtam napközben irni a válaszokra.Na most nálam az a hejzet hogy a váltóolajat sz elözö kocsimhoz vettem (dacia logan) de végülie nem hadznáktuk fel.A Bárdi autónál vettem ott szt mondták hogy ez való bele.Ugye a Logan is már teljesen Renault.Most a Megane-ban nem azért akarok olajat cserélni mert baj lenne a váltóval,az teljesen rendben van finoman kspcsol nem recseg stb.Most kuplungot cserélünk és gondoltam kicserélem az olajat is mert az sosem árt.Na most akkor rakjam bele ezt sz olajat vagy ne? Fina 75W90
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sly189
üzenetére
Ezekkel a szellőző rácsos tartókkal egy baj van, hogy elpattan a rögzítő pöcök, vagy kilágyul és menetközben elhagyod a telót.
(volt nekem is soha többet)Én most a Nokia féle tartót használom nagyon baba erős a tapija, nem remeg mert nem karos, egyszóval az egyetlen értelmes Nokia termék

-
Sly189
senior tag
1. Gyári visszahívás volt a kocsimra, hátsó légterelő rögzítése ( ingyen of korsz. ) [nehogy letépje a menetszél
hát amennyivel én tépek...
]2. Tempomat/Limiter aktiváltatva. (3595HUF)
3. Amíg csinálták az egyes pontot, addig levitettem magam a Szinva Parkba, Interspar, és ott bóklásztam... sajnos shoppingoltam unalmamba, de ezt találtam:

VIDEÓ
Crab XL autós tartó szellőző rácsra
Szerintem űber praktikus dolog. Kifejezettem nagy telókhoz, kis kiadásban is van ( még egy darab a miskolci interspárban
) 2900 valamennyi forint volt.4. 75 nap van ráírva, de visszazárhatós. Prevent Black Jack, remélem 20 ra nem húztam lapot vele

adnak hozzá alul rögzítő korongot is, pont megane pohártartó méret

5. Találtam 4000 HUF ért gyári könyöklőt, fedlapon van egy kis vágás, de úgyis bebőröztetem

-
FerNandor
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
külön rá tudom adni a gyújtást izzítással indítás elött, de úgy akkor minden sokkal tovább tart. amúgy, ahogy Mycso írja, csinál mindent magától az autó. van, amikor kb 7 másodpercig is izzít. nyilván nem most, hanem pl tavaly télen.
a gyertyák a nyár végén lettek nézve (szikráztak), viszont nem tudom.. biztos veszítenek a hatékonyságukból ennyi év és km után, nem? de tavaly is csinált már ilyet, csak nem mindig.
az akksira majd rámérek.
(#25429) Mágus2 pedig így van. kártyát berakom-kuplung benyom és gomb megnyom-ráadja a gyújtást és izzít, ameddig akar/kell-majd indít. nekem itt csak annyi dolgom van, hogy berakom a kártyát, kuplung és megnyomom a gombot.
-
mycso
Topikgazda
-
válasz
FerNandor
üzenetére
Ha autó lennék már páros lábbal seggbe rúgtalak volna. Soha nem várod meg, hogy az izzításra figyelmeztető lámpa kialudjon?
Ha adnál neki időt, hogy felmelegedjen, akkor nem csinálná. Ha nem várod meg, hogy lekapcsoljon, akkor nem bírja az akksid egyszerre etetni a gyertyákat és indítózni. Kialszik a pilács, 1 mp és indítózhatsz.
A gombnyomás előtt azért te adod rá a gyujtást, nem?
Ha nem, akkor akksi töltés, vagy csere. Mérj rá az akksira, indítózák közben, ha 11V alá seik a feszkó, akkor csere. Az izzítógyertyák izzítanak még, vagy csak vannak ott? Ezt is ki lehet mérni.
-
rob210
Topikgazda
Én nekem ez van benne ezt javaslom beletenni.
Korrekt cég nyugodtan lehet tőlük vásárolni, a DPD kicsit lusta, de megérkezik és a Webshop korrekt.
-
giigz
veterán
A kormanyra akarok venni uj kormanyvedot, de 2 dolog:
- Az egyik a meret, akkor elvileg a 37-38 cm-es jo lesz ra?
- Ha felvarrhatot veszek, akkor azt fel lehet a mienkre varrni ugy, hogy szep es jo legyen, vagy csak szenvedes az egesz es sosem lesz olyan, mint a kepen?

-
válasz
Füge007
üzenetére
(#25390) Füge007: Ahogy mar elottem is irtak: nincsen kotelezo valtoolaj csere ezekben a kocsikban. Azert 10 evente egyszer biztos nem arthat lecserelni, vagy ha zajos a valtod, esetleg ragad, szorul, akkor pedig mindenkeppen meger egy cseret.
(#25408) MMA87: Nekem meg 50eFt volt kuplungszerkezet, kinyomo, tarcsa es valto. Persze hasznaltan es nem markaszerviz

-
giigz
veterán
Rob, vagy barki mas aki tudja, lenne egy jo kerdesem

A M1-ben levo legzsak nelkuli kormany, ami nekem es robnak van, arrol van valami adat, hogy pontosan hany mm vagy cm az atmeroje?

-
mycso
Topikgazda
válasz
wertigo1984
üzenetére
Jaja engem is érdekelne, főleg a helyzetjelző.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mágus2
üzenetére
Sajnos ezzel most vitatkoznom kell!
Nekem Total ment bele 75W80 mert a gyári ELF nem volt olyan mint ami eredetileg a váltóban volt.
Szóval én továbbra is sorozatban csalódok az ELF olajokban.Ez a Total viszont kifejezetten jó.
A kettesem már erősen szarakodott, most a friss olajjal kifejezetten könnyebben kapcsolható, most olyan gyári franciás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Nekem 700-800k-m volt rá, bele sem merek gondolni, mennyinél járnék egy nagy dízellel, mikor ez a kis benzines is elvitte a pénzt, pedig elvileg fillérből fenntartható [ami igaz is, csak ugye aki eladja az autóját, az nem azért adja el, mert megcsinált rajta mindent, amit neked kellene a vétel után]...)
. És erős megbízható diesel ami 650ből teljesen kész?

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
PP