Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56431) Kayla2


Kayla2
tag

Sziasztok!
Bugyuta kérdés de valami beállítást kéne eszközölnöm, viszont azt se tudom hol kezdjem.
Van 2x8GB DDR4 3000MHz es Coorsair ramom de ugyanezt tapasztaltam 2x4 Kingstonnál is vagy bármilyen ramnál.
Szóval adott a ram minden szép és jó bekapcsolom a gépet és 20-25% ram használat oké, 1 játék be pipa google chrome ablakok 40 oké.
Amint viszont 2-3 napja megy a gép (torrent miatt) a ram megtelik és bármit lövök le 1 game után megnyitom a chroomot és úgy belassul mint a dög, ezt friss telepítésnél nem tapasztaltam csak olyan 1 év után, ebből gondolok arra, hogy maradtak letörölt program cuccok amik ugyanúgy betöltődnek.
De a fő problémám: 8GB-nál 1 év után már elég használhatatlan volt a gép mert annyi vacak töltött be és zabálta le a ramot.
Most hogy váltottam 16-ra meg 2 évig tartott ez a dolog. Ettől független mindenképp veszek még 16-ot de mit kéne tennem hogy ez a probléma megszűnjön?
Értem én, hogy idővel és programok feltelepítésévél pl.: Discord,Utorrent,Steam stb. a memória használat megnő, de ennyire drasztikusan, főleg úgy hogy törlök már nem kellő programokat....
Egyszerű példa: tegnap indítottam újra este, most az írás közben 20 chrome ablak volt bent + Utorrent+Discord+Word of Warcraft és a 16GB ram-89-91% on ment.
Elég hosszúra és kaotikusra sikerült a leírás bocsi, de nem jövök rá a dologra és azért megszüntetném ezt a dolgot!
Válaszotokat előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Régen: Kayla

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.