- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrk
tag
Sziasztok
Vettem a gépembe plusz 2x8Gb memóriát (HyperX 16GB Savage DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15SB2K2/16) ugyan ilyen kit már egyszer van a gépemben, de az új kitből egy hibás lenne?
Nos az a problémám, hogy ha beteszem a ramot, akkor a gép nem hajlandó elindulni. Alaplapon a kis led is jelzi, hogy valami gubanc van (alaplap: ASUS MAXIMUS VIII HERO). Noh de, ha a két újat nem teszem be, ugye akkor megy a gép rendesen. Ha beteszem mellé a két újat, akkor nem indul el, még csak a biosig sem jutok el vele. Ha pl vegyítem, mármint 1 régi + 1 új (a hibás), akkor sem indul el, ha csak az az 1 hibás van az alaplapban akkor sem. Pl úgy, hogy a 2 régi ram + 1 új (a nem hibás) akkor működőképes, elindul. Ha az általam hibásnak vélt ramot beteszem negyediknek akkor már ugye nem indul megint csak. Próbáltam gépészkedni biosban (XMP), előtte ugye, mert ha bent van nem indul el.
Leírtak alapján, rammal lehet a probléma, vagy valamit félrenézek pár óra ram fölötti vakarózás után is?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest