Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dave93

    őstag

    válasz zzz85 #26778 üzenetére

    zzz85: Jó lenne tudni milyen processzor, mekkora videokártya, HDD és táp van a gépedben, kérdés egyátalán érdemes-e rákölteni, vagy el kell adni és venni egy újat. Ha gyenge a processzor is, nem érdemes, nézd meg milyen. (Everestben számítógép, összegzésnél, mindent kiír)

    Más:
    Adott egy HP gép 2x256Mb DDR memóriával. Lefuttattam egy memtestet és 10 perc alatt kb 70 error keletkezett. Kivettem az egyik modult, majd újraindítottam a tesztet. Egész éjszaka ment, 78 pass 0 error. Megcsináltam ugyanezt külön a másik modullal is 100 passig jutott el 0 error mellett. A modulokat minden slotban kipróbáltam, ahol minimum 10 passig jutottak el, kizárva ezzel az alaplapi hibát.
    Arra következtettem, hogy mindkét memória hibátlan, az alaplap is rendben. Az 1es és a 3as slotban együtt hibáznak, nem szeretik egymást. (Dual Channel) Ha azonban a 2es és a 4es slotban vannak úgy néz ki nem hibáznak. (jelenleg is megy a teszt, de már 15 passnál jár)
    Hogyan lehetséges ez? :U

    ervine: Van olyan, hogy a két modul nem szereti egymást. Ha külön külön jók akkor ennyi a probléma. Próbáld eladni az egyiket, és találni egy olyan ami szereti a másikat, vagy add el mind a kettőt és vegyél két teljesen egyformát. Az alaplapi slotok hibáját úgy tudod kizárni, hogy azt a memóriát ami hibátlannak bizonyult végigpróbálod az összes slotban. Ha egyik slotban sem jelez hibát a memtest és mindenhol kifogástalannak találja akkor valószínűleg hibátlan az alaplapod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés