Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Pentax DSLR topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2401) golyani válasza golyani (#2400) üzenetére


golyani
addikt

nah felraktam 1.11-est. de ugyanaz. 2. redőnynél nem villant a külső vaku, beépített igen. (mármint h a beépített csinálja rendesen amit kell, a külső nem)
viszont ez a wireless mód marha nagy :D

[ Szerkesztve ]

(#2402) golyani válasza golyani (#2401) üzenetére


golyani
addikt

jahogy rear-re kéne állítani a vakut... :B :B

(#2403) Zozzant válasza Slowman (#2399) üzenetére


Zozzant
addikt

Attól függ mit szeretnél egy telével. 50-200 nem olyan messzilátó hogy pl madarakat... én nagyon figyelgetem az új sigmákat: 120-400 hsm, 150-500 hsm, itthon még ára nem nagyon van pentaxra, de nem 200E alattiak lesznek. Jó cél jövőre.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2404) Szten Márs válasza Slowman (#2399) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Portréra természetesen jobb az 50mm F/1,4-es Pentax, mint a Simga 50mm-es makróobjektívje... már csak azért is mert a Sigma ahogy a nevében benne is van makróra készült. (Kivételesen itt nem csak a névben van benne a makró szó, tényleg makróobjektívről van szó)

Az 50-200-as Pentax szerintem optikai minőségben jobb a 70-300 Tamronál, vagy 70-300 Sigmánál, szóval ha a plusz 100mm nem hiányozna, akkor a Pentax 50-200-at ajánlanám inkább.

(#2405) tbs válasza Szten Márs (#2404) üzenetére


tbs
addikt

Pentax 55-300..? 80eFt-ért megszerethető darab... ;)

(#2406) BiriBum válasza tbs (#2405) üzenetére


BiriBum
őstag

Azt hallottam róla, hogy képminőségre közel sem olyan jó, mint az 55-200.

(#2407) BekeVon


BekeVon
tag

nah meg van a vaku, valami brutálisat villan, még nem tudom kezelni de majd bele tanulok

(#2408) Szten Márs válasza tbs (#2405) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igen, 80-ért megszerezhető, tehát nem az 50-200 árkategóriája, de még csak nem is a Tamron/Sigma 70-300-asé, ezért nem ajánlottam :)
De valóban jó darabnak tűnik :K

(#2409) Szten Márs válasza BekeVon (#2407) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mi ennek mind nagyon örülünk, majd mindennemű tapasztalatot szívesen veszünk, de kérlek az igekötőket (ilyenkor) ne írd külön az igéktől, mert borzasztóan néz így ki, komolyan :O

(#2410) BekeVon válasza Szten Márs (#2409) üzenetére


BekeVon
tag

rendben főnök

[ Szerkesztve ]

(#2411) Slowman válasza Szten Márs (#2408) üzenetére


Slowman
aktív tag

Hát nem sokkal tér el a Sigma áraitól az, hogy most 70k vagy 80k az már mind egy de 80 fölé nem szeretnék menni. Csak ugye a Sigma-k azért tetszettek első ránézésre mert nagyobb fényerő stb., de ha lassú meg más bajai is vannak maradok a Pentax obiknál. Egyenlőre nem kell még tele objektív bár nem szeretek közel menni a témához egyrészt lusta is vagyok másrészt meg már nem olyan természetes a dolog. De szerintem egyenlőre nagyobb hasznát látnám a fix objektívnek, mert sokat fényképezek beltérbe és portrézni is sokat portrézok. Vagy az 50mm f1.4 vagy a 40mm 2.8 L-es attól függ, hogy melyikre lesz pénzem.
Mondjuk egy kissé csalódott vagyok mert abban reménykedtem, hogy egy-két elég jó minőségű olcsóbb, amatőr objektívet gyártottak ehhez a vázhoz de rá kellet jönnöm, hogy csak 100k fölöttiek amiket érdemes megvenni. (legalábbis most ezt mondtátok...)

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

[ Szerkesztve ]

(#2412) Zozzant


Zozzant
addikt

Minden kedves Pentax hívőnek, olvasónak ezennel Boldog Új Évet kívánok! Mivel mással, mint egy asahi pentax obival:) Fényerős obik legyenek veletek jövőre is!

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2413) Szten Márs válasza Slowman (#2411) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A Sigma 70-300 egész biztos nem a nagy fényerő miatt tetszett neked ;)
Egyébként nem is ajánlott vétel ez a Sigma. Az, hogy 70 ezer, vagy 80 valóban mindegy, de a Sigma 70-300 54 ezer, nem 70. 54 vagy 80 meg már nem mindegy, de persze ezt neked kell tudnod.

Egyébként nem csak a 100k felettieket érdemes megvenni, remek rajzolatú pengeéles de sokévtizedes használt manuális objektívek kaphatóak mindössze pár ezer forintért: lsd adatlapom. Én olyan 90-95%-ban azokkal fotózok és nem kicsit jobbak, mint egy kitobi, gyakorlatilag összehasonlthatatlan. De az 50-200 és 55-300 is 100 ezer alatti és igen jó minőségű, főleg az utóbbi :K

(#2414) Slowman válasza Szten Márs (#2413) üzenetére


Slowman
aktív tag

Bocs lehet kicsit zavaros volt amit írtam én először a Sigma 17-70-est néztem ki (amiről lebeszéltetek). Igazából a kitet akartam lecserélni egy kicsivel nagyobb zoom átfogású és jobb fényerejű obira meg egy fixet portrézáshoz, a tele csak úgy megtetszett, hogy olcsó és talán jó...
Ugye én ebből indultam ki ha a 17-70re rászánom a 70k-t akkor egy másik obira miért sajnálnám. Mert 70-80k össze tudok spórolni 1/2 év alatt. Aztán szépen lassan majd összejön az obipark... talán :).
A másik meg az, hogy egyáltalán nem vágom, hogy mi a jó mi a rossz csak az adatlapoknak meg egy-két tesztnek tudok hinni. Itt meg talán van személyes tapasztalata is valakinek. Pl.: a 17-70-re minden helyen azt mondták, hogy ideális a kit obi lecserélésére egy amatőrnek azt senki nem mondta, hogy lassú csak arra panaszkodtak, hogy néha mellélő egy kicsit. Ebből a tudatlanságból fakad az is, hogy nem nagyon merek használtakat venni mert könnyen megvezethetnek...

Egyszerűen fogalmazva amatőr vagyok és kéne tipp, hogy olcsóbb kategóriába mit érdemes megvenni. Olcsóbb alatt azt értem kb. 80k de nem használhatatlan.

[ Szerkesztve ]

(#2415) hcs57


hcs57
őstag

BUÉK Debrecenből.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#2416) BiriBum válasza Slowman (#2414) üzenetére


BiriBum
őstag

Szép fényeket mindenkinek az Új Évben is! :)

Teljesen egyetértek Szten kollégával, igazából a kitobit én is csak akkor használom, ha tényleg kell a nagylátó és sehogy máshogy nem lehet befogni a témát.
Amire szerintem viszont tényleg érdemes lenne lecserélni, az ez: [link], persze elsősorban az átfogás miatt. Lehet, hogy Pentaxhoz a lencsében levő stabi hiánya miatt akár még olcsóbban is tudják adni.

A 300-as teleobjektív tekintetében szerintem a Tamron 70-300 (nem a Sigma!) megér egy próbát. Kevesebb, mint felébe kerül (jómagam fél éveset vettem 90€-ért) és határozottan nem rossz képeket lehet vele lőni még a teletartomány végén is.

(#2417) Zozzant válasza BiriBum (#2416) üzenetére


Zozzant
addikt

Sigma18-125! :R

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2418) Szten Márs válasza Slowman (#2414) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Azt mondtad, hogy portrézni vennél objektívet, először nézzük ezt a vonalat. Igazából portréra alsó hangon 50mm-es objektív kell, mint amit te is kinéztél, vagy 85mm-es, esetleg még hosszabb gyújtótávú. Viszont nem csak a gyújtótáv, hanem a fényerő is igen fontos ez esetben. A mélységélesség minimalizálása portrék esetében sokszor igen jól tud jönni. Nem azt mondom, hogy mindig lehelletvékony mélységben lehet csak éles a kép, ha portrézunk, de fontos, hogy a lehető legjobban tudjunk játszani a mélységélességgel és ha kell, mert sokszor kell, akkor igenis tudjuk azt minimalizálni. A háttér elmosása is szebb lesz nyitottab rekeszen, hiába mondhatjuk, hogy F/5,6-on is ugyanúgy elkentük a hátteret adott képnél, egy olyan F/2,8-as rekszet használva teljesen más lesz az elkent háttér kinézete, jellege. Lényeg a lényeg: ha portrézni akarsz, akkor igencsak jó, ha nagy fényerejű objektívet használsz. Szóval okés, a kitobit kiváltani jó lehet a Sigma, de portrézni mindenképp szerezd be az eltervezett objektívet. Igazából ha felfelé lépkedünk kicsit az árban, akkor remek portréobjektíveket lehet találni a Pentax kínálatában. Ha nem nagyon szállunk árban, akkor itt van pl ő: [link] - szerintem álomobjektív portréra. Tökéletes gyújtótáv, fényerő és elképesztő gyönyörűen rajzol. Távlati tervekbe érdemes belevenni szerintem. Mindenesetre értem, hogy egyelőre nem akarsz ennyit rákölteni egy objektívre, és tökéletesen meg is értem. Olcsóbb kategóriában az 50mm-es F/1,4-es tökéletes választás lesz. A 40mm F/2,8-ról nem tudok érdemben nyilatkozni. A limited sorozat tagja, ami igen jó optikai minőséget sejtet, de bevallom, nem láttam még vele készült képeket. Mindenesetre ha nekem kéne vásárolni - persze nem nekem kell - akkor a 40mm-ert magában is kissé kevésnek érzem (hiába csak kicsi a különbség az 50mm-hez képest) az F/2,8 párosítást a 40mm-hez meg megint kissé kevésnek érezném - bár talán éppen pont megfelelő, az esetek többségében legalábbis bőven elegendő lehet - mindenesetre ezen okok miatt inkább maradnék az 50-esnél. De mondom, ez csak az én egyéni gondolatmenetem, és az én egyéni ízlésemet és fotózási szokásaimat tükrözik.

A kitobit kiváltó obiról:
A 17-70 jó objektív. Az összeszerelési minőségével vannak kisebb bajok, zoom creeping és hasonlók előfordulnak már fiatal korban is, viszont ezt leszámítva nagyon jó kis objektív, a tulajdonosok imádni szokták, rengeteg jó véleményt/tapasztalatot olvastam már róla, itt a prohardveren is. Részletekért szerintem keresd bátran adik kollegát, Pentaxra neki van 17-70-ese. Mindenesetre árkategóriájában én sem tudnék jobb objektívet a kit kiváltására. A 18-125-ös Sigma megfontolandó, de teljesen más átfogást és teljesen más fényerőt kínál - tehát teljesenmás igényekhez lett tervezve, nem összevethető a két objektív. Neked kell tudni melyik elégíti ki jobban az igényeidet.

A teléről:
A Sigma 70-300 nem ajánlott vétel. Szidni szokták a tulajok legtöbbször, igen rossz objektív hírében áll. A Tamron 70-300-asa jobb vétel nála, árához mérten remek objektív. Egy apró baja a nagy kromatikus aberráció, viszont nagyon sokan egyáltalán nem fotóznak olyan témákat olyan szituációkban, ahol egyáltalán előjöhetne a CA. Szóval ez felhasználásfüggő, hogy mennyire zavaró, vagy nem zavaró probléma. Az 50-200-as Pentax objektív is remek kis obi, én kifejezettem szerettem arra a rövid időre, amíg kattintgattam vele - viszont az 50-200 eléggé más átfogás, mint a 70-300, megint neked kell döntened, hogy melyik illik jobban az igényeidhez, és hogy egyáltalán mennyit nyom a latba az átfogásuk különbözősége. Ha nem számít az a +100mm, akkor én a Pentaxok ajánlanám - de ezt talán már írtam is. Nyilván az 55-300 lenne az ideális objektív, nagyobb átfogással rendelkezik, mint a 70-300-asok, vagy az 50-200-as, és felhasználói tapasztalatok alapján kifejezetten jobb optikai minőséggel is - persze ez az árában is meglátszik.

(#2419) Slowman válasza Szten Márs (#2418) üzenetére


Slowman
aktív tag

Köszönöm a részletes választ! A vázkiválasztásánál is valami hasonló összehasonítást végeztél és annak alapján már könnyen tudtam dönteni :) . Most is elégé megkönnyítetted a dolgom :D . Mert az a baj, hogy a hivatalos tesztekbe senki nem mond konkrét negatívumokat csak kerülgetik a dolgot és a pozitívumokat részletezik (de nem is várható el, hogy lehúzós cikkeket írjanak :) ).
A portrézáshoz tudtam, hogy kelleni fog egy fix objektív és én is úgy tudtam, hogy inkább az 50 és 70mm-es tartományba essen. Szóval a Sigma 17-70-ről tudtam, hogy erre nem lesz alkalmas. Visszatérve itt írták, hogy a 40mm L-es obi nagyon frankó amit el is tudok hinni, de így amit leírtál lehet az 50-es kicsit praktikusabb lenne a portrézáshoz.
A kitet még nem most fogom lecserélni mivel mondtátok, hogy nem nagyon érdemes csak ha nagyon akarom. Annyira meg "nem akarom" :), mert azért ösztöndíjból csak úgy 70-80k-kat elég nehéz összehozni... Meg addig hátha járna nálam pár kölcsön obi vagy pár kölcsön gép amivel kitudom tesztelni, hogy melyik zoomtartományú és fényű objektívet válasszam. A telénél szintén ez a helyzet.
Még egyszer köszönet a részletes hozzászólásért!

(#2420) Szten Márs válasza Slowman (#2419) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Örülök, hogy segíthettem :K
Egy kis megjegyzés viszont: A Limited sorozatos objektíveket szerintem ne rövidítsd L-nek, mert az az objektíves rövidítések kisszótárában a Canon legjobb minőségű obijait jelenti (azt hiszem talán a Luxury kezdőbetűjéből). Szóval ha azt írod, hogy 40mm F/2,8 L, akkor mindenki azt fogja hinni, hogy Canon objektívről beszélsz.

(#2421) tbs válasza Slowman (#2419) üzenetére


tbs
addikt

Remélem nem az általam írt 43mm F 1.9-es limitedre gondolol..? :DDD Az nem a 40-es... Nagy L kérdésben pedig mélységesen egyet értek Szten úrral. ;)

(#2422) Szten Márs válasza tbs (#2421) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Szerintem erre gondolt, ez 40-es F/2,8-as: [link]

(#2423) tbs válasza Szten Márs (#2422) üzenetére


tbs
addikt

:K ;)

(#2424) Slowman válasza tbs (#2423) üzenetére


Slowman
aktív tag

A Limitedes dologért bocs azt hittem, hogy a legtöbb gyártó a jobb minőségű objektíveket Limited felirattal látja el csak a Canon nem "irkálja ki"... de most már ezt is tudom :DDD
Ő.. igen összekevertem a tbs által írt 43mm-est a 40mm-es objektívvel... de most, hogy visszakerestem már látom, hogy kissé más a kettő.
Még egyszer kösz :R !

(#2425) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Ilyen a 43-as?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2426) jeni


jeni
félisten

B.Ú.É.K :R

AKCIÓ AKCIÓ AKCIÓ

[link]

[ Szerkesztve ]

(#2427) Slowman


Slowman
aktív tag

Lehet megint elég amatőr kérdés de a melyik Firmware-t érdemes feltenni? Az egyértelmű, hogy nem mac-est ;) ! Hanem a kérdés az, hogy meddig érdemes mert aztán előfordult itt a történelem során más termékeknél, hogy a legutóbbi javításból rontás lett...
A másik kérdés, melyik honlapról mert a magyaron nem találtam és az első tippem U.K . volt ott találtam, de biztos ami fix megkérdezem.

[ Szerkesztve ]

(#2428) Mercutio_ válasza Szten Márs (#2418) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nekem is van 17-70-em :B és egy Pentax FA 50/1.4-em is :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#2429) freddirty


freddirty
senior tag

Hátha valakit érdekel, ezért ide is berakom. van még két eladó obim:

http://hardverapro.hu/apro/elado_pentax_dolgok/friss.html

fred

(#2430) freddirty


freddirty
senior tag

És ha találok eladó FA50 f1.4-et akkor lesz eladó SMC-A 50 f1.7 is :)

[ Szerkesztve ]

fred

(#2431) werttzui


werttzui
őstag

Mikorra várható új félprofi váz??
Húú megnéztem a Pentax honlapot háát elég gáz egy nagy semmi,lesz ez fejlesztve valaha?
A támogatásról nem is beszélve ráadásul a szervizelés is a kamera kft-nél van ez elborzaszt!
:N

PENTAX

(#2432) Slowman válasza werttzui (#2431) üzenetére


Slowman
aktív tag

A magyar honlap tényleg borzasztó...

[ Szerkesztve ]

(#2433) Szten Márs válasza werttzui (#2431) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Biztos, hogy akarjuk mi azt az új félprofi vázat? A K20D is ugye 14 megapixeles, mi lesz a következő lépcső? 18? Szóval meggondolnám, hogy akarok-e arra várni :DDD

(#2434) Slowman válasza werttzui (#2431) üzenetére


Slowman
aktív tag

Viszont most megnéztem jobban a U.K. honlapot egyrészt kissé jobb, másrészt találta rajta egy Pentax játékot amivel Pentax K-m-et lehet nyerni :C . (Bár ez ne tudom, hogy emennyire hat az újdonság erejével. Lehet,hogy már mindenki látta.)
[Játék]
A Firmware kérdésre még mindig nem mondtatok semmit. És addig nem is töltöm le szerintem fölöslegesen. Érdemes-e egyáltalán bármelyik update-et használni, vagy nem is jó semmire inkább csak ront a helyzeten.

[ Szerkesztve ]

(#2435) Szten Márs válasza Slowman (#2434) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Állítólag érdemes, mert ilyen-olyan új funkciók érhetőek el vele. De én sem töltöttem le, pedig már egy ideje használom a K10D-met :D

(#2436) Hooper


Hooper
őstag

hülyekérdés...
van 1 teszt a neten ahol a pentax/metz, és azt hiszem sigma vakukat hasonlítanak össze durván részletekbemenően..
ha jól emlékszem itt linkelte Valaki, de olvastam vissza és nem találtam...és el se mentettem :(((
(persze lehet téves, és más fórumon volt :DDD )
Köszi!

(#2437) BiriBum válasza Hooper (#2436) üzenetére


BiriBum
őstag

Ebben a fórumban #2390.

(#2438) Hooper válasza BiriBum (#2437) üzenetére


Hooper
őstag

jááj!
1000 hála! :R

Amúgy hogy szuperál a 48as Metz? :)

(#2439) Zozzant


Zozzant
addikt

Pentax SMC P-FA 50mm F1.4!! persze megint akkor amikor 300 a font :(

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2440) Hooper válasza Zozzant (#2439) üzenetére


Hooper
őstag

Egy ilyenre egyszer én is beneveznék :U
Láttam múltkor ugyanígy dobozosan 47k-ért....

(#2441) Hooper válasza Zozzant (#2439) üzenetére


Hooper
őstag

apropo!
Régebben írtad hogy Neked is van 50 1.7es obid..nem használsz vele véletlenül raynox dcr250et?
csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon fellehet e azt rá fogatni.. nemláttam még élőben, ez is olyan mint az obisapka, hogy belülröl fog? mert akkor nincs gond...

(#2442) hcs57 válasza Zozzant (#2439) üzenetére


hcs57
őstag

Sokallod a 173+14=187*300-at? Pedig jó kis obi..

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#2443) Zozzant válasza Hooper (#2441) üzenetére


Zozzant
addikt

De, igen. Rátettem egy dcr150-et:) Csak nem a raynoxon lévő rugós adapterrel (52-67), hanem én abból kiszedtem és az összes obira amin próbáltam menetátalakító gyűrűvel raktam fel. Az 50 1.7-re 49-43 step down gyűrűvel, a raynox menete 43 mm.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2444) Zozzant válasza hcs57 (#2442) üzenetére


Zozzant
addikt

Biztos jó ár érte így is, csak majdnem eléri a magyar netto-t és ha gond van lehetne rohanni Angliába:) Szóval ahhoz hogy bátrabb legyen az ember lehetne kisebb az árfolyam:) Jelenleg pedig nem hiányzik annyira az az obi.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2445) Hooper válasza Zozzant (#2443) üzenetére


Hooper
őstag

értem, köszi a tippet :)

(#2446) hcs57 válasza Zozzant (#2444) üzenetére


hcs57
őstag

Addig nem hiányzik, míg fel nem rakod... utánna másként vélekednél.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#2447) Zozzant válasza hcs57 (#2446) üzenetére


Zozzant
addikt

Ne csigázz:) Jelenleg az m 1.7-el elvagyok, ráragadt a gépre:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#2448) BiriBum válasza Hooper (#2438) üzenetére


BiriBum
őstag

Nagyon jó, sokkal jobb, mint vártam.

Mennyibe kerül az 1.7-es itthon?

(#2449) Hooper válasza BiriBum (#2448) üzenetére


Hooper
őstag

12ezer körül megkapható, állapot, és eladó függő :)
(8-9 között van most 1 vaterán, de átlagban 10-14között láttam eddig..én 12ért vettem, karcmentesen, sapikkal)..ha tudsz Ebayröl vásárolni, akkor érdemes, mert ott még olcsóbb..
Ezek az M-es árai.. ha látsz valahol A verziot, és nem sokkal drágább, vagy belefér a difi (20nál nemadják többért szerintem), akkor lehet érdemes azt választani, mert a váz ott képes a rekeszt szabályozni.. bár szerintem szinte mind1 hogy az obit tekergeted vagy a tárcsát a gépen ha rekeszt akarsz váltani.. ez úgyis szöszmötölős objektív, kapkodva nem hiszem h használni fogod..M módban zöldgombbal tud fénytmérni..ha bármeik másik módra rakod (az M-esröl beszélek most) legnagyobb rekeszt használja expo-kor viszont a zársebességet automatikusan állítja)

(#2450) Mercutio_ válasza Hooper (#2449) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az én A-s obimat még a válság előtt 20 fölött vitték el, 1 nappal azután, hogy meghirdettem... :B

Zozzant: Nekem van FA 50/1.4 ha meglesnéd és útba esik az infópark munkaidőben dobj 1 privátot, és beviszem melóba.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Pentax DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.