- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Szép előrelépés, de azért itt több generációnyi eltérés van a két hardver közt, azon a szinten nem annyira sok az a 60%, ráadásul ez csak nyers adat, nem real world teljesitmény. Ha vga-t nézek, kb a 3080 vs 5080 jött ki ennyi különbséggel, ott majdnem diupla a treljesitmény. Cpu-ban meg kb a Ryzen 3000-es széria vs 7000/9000es.
-
Robitrix
senior tag
válasz
Robitrix #113 üzenetére
Illetve annyit tudunk, hogy a PS 5 36 CU(nvidia terminológiábab CUDA) a PRO 60 CU, a memória mind a kér eseteben GDR 6 256 bites a PS 5 esetében a 448 GB/sec a PRO 576 GB/sec a háttértár 1 TB SSD helyett 2 TB. WIFI 6 helyett WIFI 7, A CPU-hoz nem igazán nyúltak hozzá maradt a megmókolt visszább vett órajelű ZEN 2-es RYZEN 7 3700X. Illetve, hogy RAM.ban a PRO kapott a 16 GB GDR 6os VRAM mellé kapott még 2 GB DDR 5 RAM-t, amitől a játékra használt memória felment 12,5 GB-ról 13,7 GB-ra. Ugy tudom nem használnak a konzolokban külön videó és normál RAMOT, hanem a gyorsabb GDR volt benne.
-
PuMbA
titán
válasz
Robitrix #113 üzenetére
Pedig van, csak nem néztél utána
Egy másodperc alatt találtam neked a Wikipédáról, hogy 60 CU van benne 2.35GHz-en a boost órajel:
Hybrid AMD RDNA 2 based with some RDNA 3 features and RDNA 4 raytracing cores
60 CUs
Variable frequency up to 2.35 GHzA memória sávszélesség pedig:
16GB 256bit GDDR6 @ 18Gbps = 576 GB/s
-
Robitrix
senior tag
Igaziból nincsenek egzakt műszaki adatok olyan részletesen a konzolok grafikáiról, mint a PC-k dedikált grafikai kártyáiról részletesen felsorolva miből mennyi mag és akármi van bennük milyen memóriasávszál ás órajel ás egyebek. Így tényleg csak a lebegő pontos számitás teljesítménye áll rendelkezésre, mint összehasonlító adat....
-
PuMbA
titán
válasz
Robitrix #110 üzenetére
Pedig csinált nagy előrelépést. RT-ben simán kétszer gyorsabb
Ezek a TFLOPS értékek sajnos semennyire sem mutatnak meg semmit, például az RT teljesítményt sehogy illetve a megnövekedett memória sávszélesség miatti sebesség növekedés megmutatására is alkalmatlan. Nem véletlenül nem használjuk már a TFLOPS-ot, mert használhatatlan érték.
RDNA2 és RDNA3 között nagyon kevés előrelépés volt. RT-ben is csak 1.3-1.4x-es. Ez teljesen más kategória. AI meg teljesítményben 4-8x-os az előrelépés az RDNA4 esetén az RDNA3-hoz képest. Lehet TFLOPS-ozni, csak nem érdemes
-
Robitrix
senior tag
Azért arról tudunk, hogy készül a XBOX-ra is ráncfelvarrt modell csak annak paraméteriről sokkal kevesebbet lehet tudni, mint a PS 5 PRO-ról előre tudtunk. Azért a PS 5 PRO akkora elörelépst nem csinált.... 10,28 TFLOPS-ból 16,7 TFLOPS. Egy rtx 5090 nagyjából 105 TFLOPS. Persze egy lebegőpontos érték nem mutat meg mindent, de azért valahol mégis csak utal a GPU-ra azért. ez nagyjából egy RTX 3060 TI szintje.....
-
TestamentDNR
aktív tag
Megnezve a teszteredmenyeket es arazasokat, azthiszem jol jartam mikor 2 hete vettem egy 7900 GRE-t ujonnan 200-ert. Nem mindenki feszul meg mindig ra a RT-re (pl en sem). A fluid jatekelmeny jobban izgat.
En ettol az 5070-tol tobbet vartam volna. A 20xx es a 30xx szeria kozott nagyobb volt az ugras. Ott meg megerte a valtas. -
Sinesol
veterán
Mivel a 9070xt az uj gen teteje és kb. ugyanott mozog, mint a korábbi gen teteje, semmi nem indokolja az olcsóbb árat. Ha a 7900xtx árszintjére jött volna egy erősebb vga, akkor nyilván lehetne az alatt lévő olcsóbb, jelen helyzetben viszont mindkettőnek van előnye a másikkal szemben, egyik oldalon jobb rt, másikon jobb raszter na meg extra memória.
Plusz ahogy redditről olvasom, elég sok 7900xtx vga van még a piacon, raktárakban, aminek hiába csökken az ára, bizonyos árszint alá nem fog menni és ez kb be is árazza a 9070xt-t. Miért adná bármelyik bolt olcsóbban a modernebb, rt alatt erősebb vga-t, mint a régi gyengébb variánst? Főleg, hogy valószínűleg a régi is elég keresett lehet ezeken az árakon.
-
DudeHUN
senior tag
Persze mert ugyanaz a die (GB203). Az Nvidia még mindig előnyben van (meg a die méret alapján valszeg jól is keresnek rajta, ha AMD ennyivel olcsóbban tudja adni). De ez a lényegen nem változtat. Ugyanazon a csíkszélen, szinte ugyanakkora chipből sokkal nagyobb teljesítményt hoz ki az AMD ebben a generációban, mint előtte. Ha csak a 7800XT - RX 9070-et nézzük, akkor cirka 20-30%. RT esetén több is lehet. És egyértelmű, hogy melyik kategóriát váltja. Sajnos az árazás nem követi.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
TakiNándi #101 üzenetére
Ha megnézitek a lapka méreteket, akkor látszik melyik szériának az utódja. Az, hogy árazásban nem látszik az sajnálatos igen.
Az RX 9070 és XT 357 mm², a 7700XT és 7800XT 346 mm², a 7900GRE 529 mm², az 5070Ti 378 mm², az 5070 pedig 263 mm².
Az XT szvsz mellé még eléggé szét is van húzva. Az OC verziók szintre koppra. Ez az alap RX 9070-en látszik, hogy az képes energiahatékonyságban az Nvidia kártyákkal versenyezni. -
nonsen5e
veterán
Én is valami hasonlót gondolok. A minden egyes generációban megváltoztatott nevezéstan is csak azt segíti, hogy kis mesével mindig úgy tudják csűrni csavarni a sztorit, ahogyan éppen előnyösebb. Egyszerre csúcs is meg nem is, középkategória is meg belépő is..
nvidia: 480, 580, 680, 780, 980, 1080, 2080, 3080, 4080, 5080
amd: hd 6870, 7970, r9 290x, r9 390x, r9 fury x, rx 590, rx vega 64, radeon vii, rx 5700 xt, rx 6900, rx 7900 xtx, rx 9070 xt
-
TakiNándi
kezdő
"A 9070XT a 7700XT utóda. "
Akkor azt akarod mondani, hogy az amd 400-450 dolláros kártyából csinált 700 dollár közelit?
Vagy csak teljesítményben a 7700XT utóda, árban másikhoz hasonlítod, jól gondolom?
Jó, komolyra fordítva, még az amd is a 7900gre-hoz tesztelte, és már az is megmosolyogatta a népet. A tesztek jó részében nem is használtak 7700XT-t, és alapvetően a 7900 sorozathoz lett hasonlítva. [link]
"És a fentiek nem az én véleményem. Az AMD előre közölte, hogy nem fog felső kategóriás VGA-val kijönni. Kéne egy kicsit tájékozódnod, mielőtt hamis dolgokat állítasz."
Ez igy jól hangzik. Csak én nem erről beszéltem. Az hogy az amd nem jön felső kat vga-val, tény. A véleményed pedig a vga-k kategóriába sorolásáról pedig tévedés, ahogy mondtam kényed-kedved szerint rakod kategóriákba a vga-kat, hogy kijöjjön a rohadt nvidia ügyes amd narratíva.
-
Sinesol
veterán
válasz
Swiftmendi #99 üzenetére
Az alapján, hogy mennyit fogyaszt a 9070xt, (400 wattot megközelítő power spike-ok), nem hiszem, hogy ennél jobbat tudtak volna, erre utal az irreálisan nagy fogyasztásbeli különbség is a 9070-hez képest, most vagy az van, hogy jol meg van huzva az XT, vagy az, hogy nagyon rosszul skálázódik, ez a teteje, amit ki lehet hozni az RDNA4-ből.
Egy ennél jóval nagyobb chip, bonyolultabb memoriavezérlő, több memoria esetén valószínűleg annyira melegedhet, hogy nem tudtak volna belőle értelmes órajeleken működő példányt összehozni. Szóval ez a teteje annak, amit a 9000-es generáció tud, bárhogy mentegetőzik az AMD. -
Sinesol
veterán
Ez valószínűleg ugy zajlott, hogy az AMD látta, hogy gyenge amit a 9000-es széria tud, aztán kitalálták, hogy nevezzük középkategóriának, a fanboyok ugyis tapsolnak bármire és még kifogásuk is lesz, hogy micsoda istenkirály ez a kártya.
Csak azert mert az AMD ködösit valami mesével, még nem változtat azon, hogy mi a 9000-es széria teteje. De mondhattak volna akkor belépőkategóriát legalább, hiszen akkor még nagyobb lenne az öröm, hiszen micsoda előrelépés az a 7600-hoz képest..
De csavarjunk még egyet a dolgon: Igazából a 7000-esek közt sem volt top kategóriás AMD, hiszen a 7900XTX RT alatt még a 4070ti-hez se tudott hozzászagolni. Szóval valid a korábbi középkategóriás 7900xtx-el összevetni a 9070xt-t és az a helyzet nicns mire büszkének lenni igy sem.Ennyi erővel nagy húzás lenne, ha az Intel elnevezné a Coe sorozatot belépőkategóriának és akkor máris csodaprocik, azonnal tiltott lenne az összevetés az X3D Ryzenekkel.
Ezt még muszáj volt. -
válasz
TakiNándi #95 üzenetére
Az megvan, hogy a 7900XTX felső kategória, a 9070XT meg csak közép?
Teljesen rossz az összehasonlításod. Az AMD NEM hozott ki felső kategóriás VGA-t az idén. Hányszor kelljen még leírni?
A 9070XT a 7700XT utóda. És nem, az FSR nem javult a 7000-es szérián, mert az új (FSR4) csak a 9000-esen működik.És a fentiek nem az én véleményem. Az AMD előre közölte, hogy nem fog felső kategóriás VGA-val kijönni. Kéne egy kicsit tájékozódnod, mielőtt hamis dolgokat állítasz.
-
TakiNándi
kezdő
Az RT sebessége a 4070 és 5070 között ugyan azzal a 12-15% -al nőtt mint a 7900XTX és 9070 XT között. Vagyis még mindig generációkkal van lemaradva az AMD. Egyébként meglepett, hogy az RT-vel jössz, mert úgy tudtam amd-s vonalon senkit nem érdekel. Vagyis az RT-t nyugodtan húzd ki az érveid közül.
Az FSR minősége ugyan úgy javult a radeon 7000-en is, szóval még egy bukott érv.
Nem fog felső kategóriával kijönni, mert nem tud. Évek óta. Ezzel el is jutottunk a fogyasztáshoz. Nem láttam ekézni a radeont ezzel kapcsolatban. Mondjuk az is feltűnt mennyi sok véleményed volt az 5080/5090 fórumban.
Viszont abban egyet értünk, nem árt megismerkedni a tényekkel, a valódi tényekkel, mert a kényed - kedved szerint kategóriába sorolt kártyák eredményei max a véleményed támasztják alá, de az meg messze van a valóságtól.
-
Nem tudom te hol élsz, mert pont a mostani generációval fejlesztettek több mindent, és olyan óriási az előrelépés, hogy már tud versenyezni az Nvidiával a saját kategóriájában.
Az RT sebessége, és az upscaling (DLSS vs FSR minősége olyan nagyot nőtt, hogy nem is hasonlít at előző generációra.
Nem árt megismerkedni a tényekkel, mielőtt kritizálsz valamit.Persze midnig lehet kifogást keresni, hogy ez középkategória, de ennyi erővel mondhatjuk az 5070-re hogy belépőkategória és hoppá, máris mennyivel szebb, egy belépőkategóriás kártya nem sokkal marad el a piros középkategóriától.
Igen, ez pont a középkategória. Ezzel a generációval az AMD nem jött (és nem is fog kijönni) felső kategóriával. Az 5070 is az, és semmit sem fejlődött az előző (saját) középkategóriához képest, az AMD viszont rengeteget.
-
Sinesol
veterán
Hát, van benne pedig ráció. Ha azt nézzük, hogy mit tudott a korábbi gen teteje és mit tud a mostani gen teteje, akkor tul sok mindenre nem lehet büszke a piros csapat. Olcsóbban odaadják ugyanazt a teljesitményt, ez jó, de még jobb lett volna az előrelépés. Persze midnig lehet kifogást keresni, hogy ez középkategória, de ennyi erővel mondhatjuk az 5070-re hogy belépőkategória és hoppá, máris mennyivel szebb, egy belépőkategóriás kártya nem sokkal marad el a piros középkategóriától.
A lényeg, hogy tök8 mindek nevezed az ár és a teljesitmény számit.Egyébként ha már ár és teljesitmény, most hogy nézem ugyanugy 400k a régi és az uj top amd is, teljesitményben nincs jelentős külöbség, főleg hogy az egyszeri piros fanboynak a raszter a mindene, szóval akkor a régi csak jobban megéri, na meg hátott van 24Gb Ram, tehát jövőálló!!!
Az 5000-es széria a top kártyát leszámitba tényleg elég csalódás, de a másik oldal sem jobb semmivel, ott még a korábbi gen szintjét se nagyon tudták hozni, RT-ben kicsit jobb, de simán lehet csak kicsit nagyobb teljesitményre lőtték be az rt részegységeket a raszteres részek kárára, ez megamgyarázná a a nagy fogyasztást is. -
ddaydome
senior tag
válasz
zsirfecske #88 üzenetére
320e az rendkívül jó àr, amelett is, hogy felbontott.
-
ddaydome
senior tag
A kioktató hangnemből vegyél vissza.
Ezek technikai eszközök, amelyek mérhetőek a jelölések és az àbràk teszik a vàsàrlók szàmàra érthetővé, könnyebben emészthetőbbé az információkat.
Ha igaz ez a kép és ilyenekkel kampànyolnak, ahol a két kàrtya közötti eltérés nagyon jelentős, akkor megfelelő a pàrhuzam a kommunikàció tekintetében. Ha igaz az àbra, akkor nettó àtvàgàs a duma, mint a poltikiàban.
Autónàl sem mindegy, hogy a x milliós kocsinàl 1.4-es szívó benzineset veszel vagy 1.8 -asat.
A különség az, hogy ezek szabadon mérhetőek.
Ezek utàn megvàsàrolhatod az 5070 teljesítményű 7600-os.radeonomat 200e-ért, hasznàltan, ha màr ennyire vàgod a lényeget ... -
Sinesol
veterán
Aki arra van rakattanva, az biztos talal összefüggest mindenben, de ez nem jelenti azt, hogy valoban van is. Jelen esetben semmi köze a ket temanak egymashoz, nem tudom minek ideerölteni valami teljesen mas temat. Van politika topik, ott szivesen fogadjak az aktivistakat, ott erdemes hirdetni az igét azoknak, akik erre vevök.
-
ddaydome
senior tag
Ez azt hiszem kimeríti a vásárló megtévesztése fogalmát.....
Ennyire cikinek érzi az NVIDIA a kártyát vagy most mi van? Tényleg kellenek ezek az orosz-magyar módszerek? ( itt minden rendben és ez tök jó)
9070 XT látszik a legjobb vételnek a jelenlegi piacon.
Az 5070 legnagyobb baja az ára, azt olyan 270e körül kellene most adni. -
Nem, az MFG-t nem azért kell köpködni, mert AI, hanem mert szar, iszonyatos mértékben rontja a minőséget. És ez nem is nagyon lesz jobb, mert egy vagy több nem létező frame-et kell kitalálnia az algoritmusnak. Egyébként a DLSS is AI-val készül, de ott annyit javult az elmúlt pár évben, hogy nem vehető észre a minőségromlás. És fontos, hogy utóbbi esetben nincs nem létező frame.
A plusz ramra meg igenis szükség van, mert egyre több esetben betelik a 12GB 1440p-n, mint ahogy a 16GB-vel is előfordul 4k-n. -
Sinesol
veterán
Nem tudom mit kellene hoznia, de ha a mostani lehetőségeket szigorúan kihasználjuk, pl az mfg-t, akkor van elég nagy különbség. Persze azt köpködni kell, mert ai, de a 4080, ha a fejére áll se tud annyi fps-t. De idővel majd jönnek a bejelentett ujdonságok is a játékokba, amik ha ugyanugy tensor magokat használnak, akkor nyilik majd az olló szépen. Szóval én látok jövőállóságot bőven, de ugy tűnik az csak akkor fontos, ha a a pirosak szokásos plusz ram-járól szó, amire igazából az irott gaming történelem folyamán még sosem volt szükség, hiszen mindig elfogyott a vga akkorra, mire releváns lehetett volna...
Egyébként az itteni elavult cimekkel szemben 25 többnyire modern játék átlaga ezt mutatja:
Azt mondanám inkább 4070ti, mint 4070 teljesitmény.Habár 2025-öt irunk, rtx-el teljes a kép, itt meg tényleg inkább a 4070 super-hez van közelebb. Mondjuk azt azért érdemes belekalkulkálni, hogy az ujabb, 5000-esekre optimalizált driverekkel nő majd az ereje.
-
Sinesol
veterán
Nem lett ez rossz, 4070ti teljesitmény, hasznos uj feature-ökkel, extra tudással, amit ezután aknáznak még ki és igazából nem sokkal drágább a korábbi 4070-eseknél.
Plusz ugye azt felejtik el sokan, hogy egyre inkább arra megyünk, hogy ai és nyers számitás együttesen adja a teljesitményt, a korábbi vga-k egyre inkább el fognak maradni.
Ahogy a kolbásznál is, a lényeg ugyis a végeredmény, pont tökmindegy hogyan készül.Szerintem nem rossz ajánlat középkategóriában. A 12Gb ram lehetett volna mondjuk 16, de azért jó darabig elég lesz ez még arra, amit a gpu tudna, általában véve amugysem jött még be sosem a mesterségesen gerjesztett vram para/időtállóság témaköre. 5 éve jött ki a 3080, annál is ment a jajongás, hogy csak 10gb, aztán ma is primán megállja a helyét.
-
hahakocka
őstag
Na ez jó jel végre ilyen is van? Ritka. Gondolom az AMD is válaszol majd ahogy amúgy is szokott mindig csökkenteni általában később népszerűek a kártyáik. Az 5070 lehet még kéne csökkenteni mert sajnos elég gyatra lett a tesztek alapján. S a valós NEM MSRP áruk az is elég aggasztó. 333-370e ig , míg 9070 nél ami erősebb és több vramos és még RT ben is jobb szégyenszemre CUDA és RT magok hiányával is 290e-338e ig van mindenféle pl Red Devil is ASUS vagy épp Sapphire.
-
Cassi
őstag
Csökkentette az európai MSRP árait az Nvidia, ami már látszik is a német webshopjában.
5090: 2329 -> 2229 EUR
5080: 1169 -> 1119 EUR
5070 Ti: maradt 879 EUR (ebből ugye nincs FE)
5070: 649 -> 619 EUREgyelőre érdemes kivárni, hogy becsorogjanak az alacsonyabb árak.
-
paljani
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #26 üzenetére
Egyetlen problémája van ennek a terméknek: az ára.
(Nincs rossz termék, rossz ár van csak) -
carl18
addikt
AC Valhalla teszt esetén miért volt 1X 4K és 2X1080P teszt?
Nem úgy akart lenni a Sorrend 4K,1440P,1080P?Szóval gondolom a 1440P az kimaradt.
-
moleculez
veterán
válasz
Armagedown #61 üzenetére
Erről a ‘60-‘70 évek Amerikai autói jutnak eszembe: 8L benzintemető ami ki tudott préselni ~200 lovat. Meg az autó is hat méter. Széles.
Aztán ittvagyunk hogy 1.6 simán tud 200 lovat, gond probléma nélkül, és kiderült hogy van élet 4 személyes kanapé nélkül mint hátsó ülés🤷🏼♂️Na, szerintem majd itt is lezajlik hasonló egy ponton, kiderül hogy lehet kW táp nélkül játszani. Majd ha nem lesz más opció, akkor megoldják.
-
Armagedown
őstag
válasz
TestamentDNR #45 üzenetére
Ha "elértük a szilícium végét", akkor marad az optimalizálás, hogy növeljük a teljesítményt.
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #59 üzenetére
és ha már fogyasztás, a sima 9070 elég király ebben, uv és power limit videón, röviden de velősen
-
zsirfecske
addikt
vicc ez a kártya, ha akár az előző gent, akár a konkurenciát nézzük. pl amd-ből jelen helyzetben is simán kapni sima rx 9070 (nem xt) karit, 220w fogyasztással és 16gb vram-mal. és ha már sff, sapphire pulse 280 mm hosszú, 2 ventis, 2.5 slotos, jó és halk hűtéssel. 315k kazyban ha ráér, vagy 324k firstshop-ban azonnal, vagy külföldről 300k alatt néha elcsíphető a start óta. és ha lemegy a hiány és kijönnek a kisebb karik, lesz az még 280k is. sztem az 5070 meg nem
-
Egon
nagyúr
-
Terek
tag
-
tray86
tag
válasz
Hun'reeth #42 üzenetére
Jopar ismeros azt mondta fel eve, hat jon az uj 50-es szeria, majd olcsobb lesz a 40-es, majd akkor vesznek. Es pesszimistan azt mondtam, h felejtsek el, bearazzak az ujat a regi fole, es akkor a regi arat nem kell csokkenteni.
Mekkorat tevedtem, a regi arat is sikerult novelni, mert leallitottak a gyartasat es sokkal kevesebb maradt... Nem is vett egyik se 40-est, se 50-est.
-
Örülök, hogy november körül megvettem a 4070s-t. Erre a szemétre kár lett volna várni, de már akkor látszódott a spec alapján, hogy nem lesz nagy eresztés. És még többet is fogyaszt, csodás.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Öhhm, nem ezt promózták, hogy 4090 teljesítmény?
-
válasz
ggbuffon1897 #40 üzenetére
50W különbség van fogyasztásban az 5070Ti meg a 9070XT között.
-
Hun'reeth
őstag
Az igazi probléma, hogy gondoltam megnézem mibe kerülne egy már "kihalóban lévő" 4070 (sima) mert nekem az is bőven elég volna.
Mikor az 50-es kártyák elkezdtek szivárogni elérhetetlenné vált minden 4060Ti feletti nv kártya 4070-4080 Superig.
Mondtam is ismerősöknek, hogy nézzétek meg, tuti "újraárazzák" majd a kereskedők az 50-es szériák áraihoz!
Erre azt kell látnom, hogy most 300k fölött próbálnak adni egy 4070 12GB-os mezei kártyát.Simán 80-100e Ft-ot emeltek az árán.... ezt tisztességes haszonnak lehet nevezni???
Undorító ami itt folyik. -
Juhaszatti
addikt
válasz
ggbuffon1897 #40 üzenetére
"Pajzsra emelik sokan a 9070xt-t, amit tovabbra se ertek. Kozel 400wos fogyasztas ez kozepkategorias kartyaval. Ezt az nV az 5070ti-al 250bol vigan megoldja."
A ~250W az inkább a sima 5070
Persze a 9070XT így is többet eszik mint az 5070Ti. Viszont a legtöbb embernél ez nem nyom annyit a latba, mint az hogy jóval nagyobb az árkülönbség a kettő között, mint amit a teljesítménykülönbség indokolna.
-
ggbuffon1897
őstag
Semmi baj nem lenne ezzel a kartyaval ha 60ti-nek szamozzak es nem igy arazzak. Azert 1440p-re egy sima 4070 is boven eleg tud lenni a mai napig barmilyen komromisszum nelkul az esetek 95%ban. Most a szarul portolt, vagy techdemos hulladekokrol ne beszeljunk.
Na meg hat a usereknek is lassan irrealis elvarasaik vannak.
Egyebkent akkora az nv elonye h nyugodtan ki is hagyhattak vna ezt a szeriat de lehet meg a kovetkezot is.
Pajzsra emelik sokan a 9070xt-t, amit tovabbra se ertek. Kozel 400wos fogyasztas ez kozepkategorias kartyaval. Ezt az nV az 5070ti-al 250bol vigan megoldja.
Szval az amd helyzete max a mostani piaci helyzet miatt kedvezobb, az rdna4 se valtja meg a vilagot.
-
moleculez
veterán
Ez az 50-es széria elég ásítós úgy ahogy van, vártam hogy legalább a középnkategóriát felrázza, de nem
Nem mintha a kis 4060-asom cserére szorulna, de az irányt jól mutatja
-
omfgk
veterán
Továbbra is szépen lehúzza az AMD-s átlagot a Company of Heroes vagy a Callisto.
De ,hogy mennyire is... kb az összes teszt közül világszerte, itt szerepel a leggyengébben átlagokat nézve a 9070 és 9070XT. -
PuMbA
titán
Persze, de ezt ajánlja az AMD és NVIDIA is, hogy akkor kapcsold be az FG-t, ha van minimum 60fps-ed és akkor FG-vel lesz belőle 100+ fps
Én még följebb megyek, akkor érzem jól magam FG-vel, ha van 70-80 fps-sem, amiből lesz 120+ fps. Ekkor elfogadható számomra az input lag.
-
PuMbA
titán
Nem lesz frame gen konzolokban, mert 30fps esetén rosszabb eredményt kap vele az ember, mintha maradnának 30fps-en a megnövekedett input lag miatt
Irányíthatatlan játékok meg senkinek nem kellenek. Minden VGA gyártó 60fps-t ajánl a frame-gen-hez. Ezért lesz 30fps a GTA VI is frame gen nélkül, mint az eddigi összes rész, ahogy a trailerben láthattuk
-
Hát most az jön, hogy konzolokon bevezetik a frame gent, és ez standarddá fog válni PC-n is. Már most egyre több játék gépigényét úgy közlik, hogy az FG-vel értendő. Értsd: medium grafika, 60 fps, 1440p-n, egy 4070/5070 szintű kártyával. Ez nagyon rossz irány, mert az FG tényleg sokkal csúnyábbá teszi a játékokat, és az input lagot is növeli valamivel. Ugyanez játszódott le az upscaling (DLSS és FSR) megjelenésével, de szerencsére azok legalább elértek egy minőségi szintet. Az FG viszont más, mert nem egy renderelt képet kell feljavítani nagyobb felbontásra, hanem nem létező képet kell kitalálnia az algoritmusnak.
-
válasz
flashpointer #30 üzenetére
Pont nem, mert óriási ütemben nő a játékok hw igénye.
A hardveres fejlődést most az Nvidia a frame generálással próbálja pótolni (és ezzel hazudja, hogy az 5070 a 4090 teljesítményére képes), de az óriási mértékben rontja a minőséget.
-
flashpointer
őstag
na ha ilyen ugrasokkal fejlodik a kovetkezo generacio is akkor meg vagy 10 ecig eleg lesz a moatani kartyam...
-
Imre9211
aktív tag
Rálicitálnék az előző ajánlatra "kedves" Nvidia. 201.000-et adok érte azonnal!
-
Nergalos
aktív tag
200.000-et adok érte.
-
TeeBee73
veterán
válasz
MasterDeeJay #26 üzenetére
A jó öreg Fermi...
-
-
válasz
MasterDeeJay #23 üzenetére
Van más is amúgy, pl megszűnt a 32 bites CUDA támogatás, meg némelyik példányban hiányozik pár ROP (ez gyári hiba), meg a driverekkel is voltak komoly problémák (kékhalál). De amúgy több most nem jut eszembe.
-
Tehát igazából csak az árral, a teljesítményével, a vram mennyiséggel van ban nem?
Más baja nincs neki mi probléma van? -
Hanok
senior tag
Persze ez tiszta sor, nem is szép amúgy ahogy ezt intézték most..És ha nem nem lett volna gyári hibás az utolsó inno3d 4070 ti super amit vettem, akkor lettem volna én is a legboldogabb egy darabig de sajnos ezt dobta a gép.. Így lett végül egy 4070 szuper álruhában..
#20tomgabor:
4070 Super TUF 335k körül volt, 5070 TUF 368k most
akkor a nagyjából 10% itt is reális..Én a 4070 ti supert 380-ért vettem...És tudom sokan nem szeretik de annak az innonak 2 ventis létére nagyon jó volt a hűtése..annak ellenére hogy nem prémium márka.. -
Pista0001
addikt
Az RX6700XT/RX6750XT miért nincs benne ezekben a táblázatokban soha? Bezzeg a 6500 és a 6600 bennük van. Ennyire muszáj sereghajtó is a táblázatba, sz_rul nézne ki, ha nem lennének huszonpár fps értékek? Nem reális elképzelés, hogy középkategóriában váltana valaki újabbra, és érdekli, hogy mennyit nyerne vele? Egyedül a 4070 tesztben szerepelnek a középkategóriás 6000-es AMD-k, azóta egyik középkategóriás kártya tesztjében (7700, 9070, 5070) se látom őket. vagy legalább az egyiket.
-
tomgabor
senior tag
4070 Super TUF 335k körül volt, 5070 TUF 368k most. 4070Ti Super 400k fölött volt ha Asus, Gigabyte vagy Msi akartál. 460-485K körül megy a 5070Ti alja.
Én is szemezek a 9070/XT-vel, hú de jó lenne 60-90FPS-ből 120-at csinálni AFMF-el, XFX meglenne 315k-ból, mondjuk ők is szenvednem több monitorral. De a DLSS-t hiányolom(nincs FSR vagy csak 1.0 van a játékban), így a félmilliós(nem vagyok ilyen gazdag) 5070Ti-t kell nézegetnem.
-
nofene
aktív tag
Sokaig gondolkodtam, h lehet meg kene varnom a 9070(XT)t vagy meg inkabb az 5070-t, de az arakat latva, en baromi boldog vagyok h MSRPn sikerult vennem egy B580-at.
Persze, ertem en h teljesitmenyben ez egy masik kategoria, de hihetetlen h mennyi felara van annak a plusz teljesitmenynek.
Baaarcsak jonne egy B770.... -
Lehet, hogy épp az 5070 nem sokkal drágább, de néz meg az 5070 Ti-t meg 5080-at, hogy mennyivel drágábbak (nem csak itthon, hanem a hivatalos árak is nőttek). És mindent szinte nulla teljesítménynövekedés mellett. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az 5060-at adják 5070, az 5060 Ti-t 5070 Ti, és 5070-et meg 5080 néven.
-
Hanok
senior tag
Olyan sokkal nem lett drágább...Pontosan egy éve nézegettem az (nekem SFF miatt csk ez jöhet szóba) Inno3d 4070 supert nagyjából 260 volt az alja árba végül nem upgradeltem...Most 280-ért jött meg ma az 5070 ugyanaz a modell kb. ugyanazzal a hűtéssel mint ami a 4070 superen lett volna..Szerintem a "drágább lett nem is kicsit" az nagyon relatív ebben az esetben..10%-ról van szó ha almát almával hasonlítunk illetve az 5070-et nézzük és nem a készlethiányos felső házat a scalperekkel mert ugye az nem reális most....Az egy másik kérdés hogy valóban jobb vétel egy ugyan ilyen PRIME 9070 330-ért a 16GB-al.Csak sajnos rohadt nagyra sikerült csinálni az összeset, nehogy tudjak venni egyet...
Pedig a fogyasztás nagyon nem indokolja..
-
Soulles
aktív tag
válasz
Raysen623 #14 üzenetére
"NV szériához mérve" Ez sajnos a gond, #12 ollie se véletlen említette az Intelt. Valamint ha AMD-t veszel azért még mindig kötsz úgy-ahogy kompromisszumot raszteren kívül. Lehet azóta jobb a helyzet de ami annak idején vásárláskor érdekelt és az NV felé billentett: AI támogatás és a PCVR. Path tracing nem igazán volt mérvadó számomra. Egy grafikus kártyáról van szó még mindig, ami egy komponens a PC build-ből...azért ez kemény.
-
Soulles
aktív tag
"Ez már a középkategória:" ... volt. Kb 3 éve. Ez ennyi pénzért híg fos. 5060-nak jó lenne. Nvidia-nak kijár már egy Inteles lejtő.
-
-
nonsen5e
veterán
Amikor a középkategória 330k-nál kezdődik. 🫠
-
Igen, a 4070 Super szintjén van teljesítményben. Na jó, nem egészen átcímkézett, de azt a teljesítményt hozza, és sokkal drágábban.
Az 5070 Ti is amúgy egy átcímkézett 4070 Ti Super, mint ahogy az 5080 is egy átcímkézett 4080 Super. Cserébe mindegyik drágább lett, nem is kicsit.Amúgy ezt kéne most 5060-nak nevezni, és féláron adni.
-
Izé, ez egy átcímkézett 4070
? Kéne valami AI + compute teszt, talán az megmenti...
-
Franklin
addikt
AC tesztjénél kétszer szerepelnek a Full HD eredmények.
-
.LnB
titán
Őőőő.. Én nem vagyok szakértő. De ez annyit tud kb mint a 4070? Ez normális?
-
kukulec
őstag
lehet h nem jól néztem, valami photoshop teszt nincsen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kisebb méretű Blackwell GPU-t az ASUS Prime szériás, háromventilátoros modelljében próbáltuk ki.
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon RX 7900XTX 24GB 3év Garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest