Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tannen
tag
Wifi-n pedig mindig fog kelleni kód?
-
-
azbest
félisten
-
zseko
veterán
válasz
radio100jozs
üzenetére
Feltételezem te is olyan kényelmes helyen laksz, ahol van 1000mbites digi, upc, telekom, minden szirsz@r. Én vidéken lakom, ahol, lehet meglepő (van akinek igen
), de nincs kábelnet, csak az adsl érhető el. Nekem is csak azért van netem, mert időben átköttettem fővonalra a telefont (bár ezt nem is feltételezem, hogy túl sok embernek mond bármit is), egyébként csak lóf.sz lenne, nem net (köszönhető a régi Matáv spórolós fejlesztéseinek). Jelenleg 50/15-ös van (ebből is a 15 az egy 'hiba' miatt, mert csak 5 'járna'), nem lehet nagyobb, mert nincs elég szabad vonal hogy bekössék, míg a Hello Data ~145/48 megy. A vezetékesen 5.8-6.2MB között lehet tölteni, a 4G-n 15-18MB között. Valóban órákban mérhető a veszteség, csak a vezetékes net kárára.(Csak érdekességként, nem egy városival találkoztam, akik egy része volt hasonló értetlen, mert természetesnek veszik ami van. Volt aki csodálkozott, hogy miért nincs annyi adásunk a tv-ben mint neki, vagy miért nincs pl. discovery, stb., és nem tudtam megértetni vele, hogy mi a különbség a városi kábeltv, meg a vidéken fogható antennás tv között

) -
hemaka
nagyúr
válasz
radio100jozs
üzenetére
10megabites fos rez adsl net van, ez merfoldekkel jobb mindenben, mint a madzagos...
ADSL: 10/0,5 - 4k huf
4G: [link] - 6k hufVan meg kerdes?

-
atosan
veterán
válasz
radio100jozs
üzenetére
Nekem nincs akkora forgalmam, mint fentebb írták, de otthon se állítom át wifire, mert vannak olyan helyek, ahol gyorsabb a mobilnet mint a vezetékes. Optika kevesebb helyen nincs, mint van.
-
radio100jozs
őstag
-
-
FoLey-v
addikt
Köszönöm a válaszokat akkor gondolom nem éri meg számomra a Mychat csomag.

-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mekkora adatforgalom után korlátoznak korlátlan mobilinternet esetén?
-
azbest
félisten
válasz
samu2062
üzenetére
ha nem bontottad ki a csomagoláson lévő tasakot, ahol a címzés volt, akkor azzal együtt könnyen kidobhattad a garijegyet. A beidézett rész óta értem, hogy miért kerül abba a tasakba a jegy. Amúgy ez csak egy apró papír. Könnyű benézni.
Most nézem, nekem telenoros jegy van a huawei b525 routerhez. Kb akkora, mint egy bankkártya. Ja és csak imei és telenor pecsét van benne, nincs dátum beeírva, lehet a futár sem tudja, hogy neki kéne bármit is csinálni vele.

-
samu2062
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
És (#51573) azbest
Köszönöm szépen a segítséget.Most legalább már tisztán emlékszem,hogy olyan papírt nem kaptam,amit az MPL embere töltött ki kezdő dátummal.Csak azt tudnám,hogy ez akkor,hogy kerülhette el a figyelmemet,hogy konkrétan nem kaptam garancia jegyet?
Most tűnt csak fel,hogy keresni kezdtem.Aztán kutakodtam a neten,hívtam már 1220-at is,de semmi infót nem kaptam.Az ügyfélszolgálat azt javasolta,hogy a számlával menjek be a huawei képviselethez,mert a gari jegyet ők adják és ha nem volt a dobozban,akkor ők hagyták ki.Ekkora baromságot is régen hallottam.
Ráadásul csak Pesten van ilyen huawei képviselet én meg pécsi vagyok.
Na de akkor elvileg elég a számla is,azt oda adom az új tulajnak azt remélem nem lesz gond.
Köszi még egyszer!
-
vpanangin
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm.
-
-
vpanangin
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha belföldi percdíjam 9,50 Ft bármely irányba a lebeszélhető 200 perc után, akkor 480/9,50= ~50perc Telenor irányba?
-
-
vpanangin
senior tag
Üdv!
MyTelenorban (app) mit jelent az a sor, hogy "Hálón belüli átirány. kedv 480Ft"?
A "Mobilvásárlásra felhasználható 10 000 Ft" gondolom mobillottóra, parkolásra, autópálya matricára felhasználható keretet jelent?
iQpro-s vagyok.
Peace! -
azbest
félisten
válasz
samu2062
üzenetére
Routerhez adtak gari papírt. Akkor találtam meg, amikor ki akatam dobni a csomagolást. A postai ablakos tasakban volt alul. A webshop valsz külön egység, de lennie kell ott is elérhetőségnek.
A jótállási jegyen az MPL képviselője tölti ki a jótállás kezdő időpontját, ami az átvétel napja (a többi adat a Telenor által kerül kitöltésre). [link]
Utána írják, hogy jótálláshoz a számla is jó.
-
marsu.
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Elvileg ige, de nem volt túl "steril" a teszt, szóval nem kapcsoltam le minden más a mobilinternetről.

Megnéztem MyTelenorban a még elérhető keretet (minden appot kilőttem a háttérből), majd ment kb. 1-1,5 percnyi Viber beszélgetés. Vártam kicsit, majd megnyitottam az appot és valamennyit csökkent a még elérhető keret. Ezt megcsináltam 2-3 alkalommal, és mindig csökkent valamennyit. WhatsApp-al ugyan ez, ugyan úgy, ott nem csökkent, illetve Facebook Messenger esetében sem.
Elég kicsi az esélye, hogy pont mindig a Viber teszt alatt ment valami adatforgalom a háttérben. -
-
marsu.
senior tag
válasz
milenda
üzenetére
Anno, amikor intéztem az egyik üzletben nekem is azt mondta az ügyintéző, hogy fogyasztja. Fura volt, mert előtte héten érdeklődtem egy másik helyen, ott azt mondták, hogy a közösségi appok nem fogyasztják az 1 gigát.
Végül maradt a régi módszer, kitapasztaltam. Nálam nem fogyasztja se fb, se twitter semmi. Sőt még pl. a WhatsApp hanghívás sem. De pl. a Viber hanghívás már fogyasztja (tudom ez egyébként is külön van csak hozzácsapva).
Van barátom aki szintén MyChat-et használ, neki sem fogyasztja. -
-
marsu.
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A MyChat-ben lévő közösségi appok (oldalak) nem fogyasztják az 1 gigát. Illetve, ha mással lefogyasztod, akkor a közösségi appok továbbra is full sebességen mennek.
-
hemaka
nagyúr
Meglevo hello data start csomagra lehet keszuleket vasarolni reszletre vagy a meglevo melle szinten hello dataval de uj szammal?
Mert nekem nem engedi egyiket sem.Kattintgatok a megrendeles gombra de semmi nem tortenik, legalabb valami hibauzenetet irna a szerencsetlenje. Programozok gyongye volt ez is...

-
válasz
4Grider
üzenetére
Nem értem a problémát.
Kell a korlátlan közösségioldal-elérés? Akkor MyChat.
Nem kell? Akkor Klikk.Mi az, hogy amíg el nem fogy? Nem tudod variálni, hogy Klikk legyen vagy MyChat. Pontosabban lehet variálni, de nem tudom, mennyire éri meg ezzel ennyit foglalkozni.
(Vagy teljesen másra gondolok, mint te.
) -
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mert 1849 Ft-os fizet az 1 GB netért és a chat lehetőségéért. Ha viszont a chat meríti az 1GB-ot, akkor amíg az el nem fogy, jobban jár egy MyMinute + 1 GB Klikk párossal.
-
-
ratobi
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez biztos így van?
-
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Nem értem, miért kellene elfogyasztani a bennefoglalt egy gigát?

-
-
lm83
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Akkor ez így nem a legszerencsésebb.
Akkor először el kell használni az 1 gigát aztán utána csak ezeket használni :/ -
FoLey-v
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nekem a korlátlan Mychat az ami vonzónak talál csak azért kérdeztem,hogy amit leírnak az igaz.

-
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Jelenleg Telekom Netplusz M előfizetés vagyok,de nekem sajnos 2k rúgóért és 500mb már nekem kevés és sajnos csomagok sem a legjobbak számomra. Most Telenornál néztem MyChat csomag 1849ft-ért korlátlan MyChat(fb,twitter stb.) meg 1GB net amit vonzónak találom. Megéri áttérni arra a csomagra,valaki használ ilyet,tapasztalat?

-
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Nincs infóm, de ha nem volna náluk, akkor kérheted, hogy szállítsák ki a készüléket.
Mármint a boltban elkezded a folyamatot, kifizeted, majd házhoz szállítják neked, ha nem volna nekik belőle, de központilag rendelhető. -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi és azt nem tudod esetleg, hogy a boltok, hogy állnak az Iphone 8+ készlettel? Az Astoriát próbálnám felhívni már két napja, de nem veszik fel a megadott számot.
-
flegga92
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Itt Írtak róla.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Tegnap este a sikeres számhordozást követően én is megerősétem a telenor előfizetők táborát.
Ami ma reggel feltűnt elsőnek az talán az hogy ha átvált 3g vagy társaira, nehezen talál vissza a 4g-re, ha ki be kapcsolom a mobil adatforgalmat akkor ez egyből megtörténik, de lehet hogy ez telefon hiba lenne? (Sony Z2) -
Bferibörs
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
A jóváírás a 4. hónaptól nem jól szerepel a Telenor oldalán. Félre érthető mivel nem írja jóvá a Telenor a 4. hónapban a teljes 5990 Ft- ot mely belépéskor előlegként fizetett ( számlázási rendelkezések miatt ha jól tudom ) . Csak a beszélgetésre felhasznált összeget ( ha nincs átlépve az 50 perces beszélgetési idő akkor ez a 4. hónaptól számlázásonként 1750 Ft/hó ameddig el nem fogy).Ugyan ez vonatkozik azokra az ügyfelekre is pl. feltöltő kártyások akiknek a feltöltött összegük át lett víve a HD- ba , mivel az átvitt összeg is előlegként fog szerepelni a HD- ban.
-
-
krystman
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én múlthéten vettem egy Hello Data csomagot, 29- én, ekkor ugye 5990ft-ot ki kellett fizetni egyből. Viszont a MyTelenorba a számlázás Október 3 - tól Nov 3ig van. Ezek szerint erre a pár napra kifizettem 6ezret?
-
-
HXY
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
A az x-edik hónaptól már nem?
(ha lefogyott az egyenleg, majd pár hónap múlva megint töltünk rá)
Mintha valahol az ÁSZF-ben azt olvastam volna, hogy mostantól akkor is időarányos, de lehet hogy keverem. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
köszi.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ciklushoz kötött, de az első hónapban időarányos a levonás.

-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A My Talk&Chat csomag esetében a megrendeléstől számitva 30 napig él a csomag?
Vagy számlanyitás / záráshoz van kötve? -
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Meglévő ügyféltől nem kellene előleget kérjen.
Hívd a 1220-at vagy keress gel egy boltot, hogy kiderüljön, mi a gond. -
Somatom
veterán
válasz
stevelawyer
üzenetére
Pl. ahhoz, hogy a belső hálódon mögé rakott NAS -sal normális tempóban tudj kommunikálni. Most ehhez kell még pluszban egy Gigabites switch. De, nézzük más oldalról! 150 -et tud a modem, a LAN port viszont csak 100 -at. Kész átverés. Nem egyedi eset ez. A 4G routerek túlárazottak a tudásukhoz képest. Ezért szeretnék inkább egy Gigabites modemet. Majd én akasztok utána egy jó router -t.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Azt tudja valaki, hogy a Telenor miért szívatja a régi ügyfeleket? 8-as szifon. Ha új előfizetést kötök, akkor egy 10-sel olcsóbb. Ha részletre venném akkor hosszabbítás esetén még előleget is kér. WTF?
-
Somatom
veterán
válasz
stevelawyer
üzenetére
A specifikáció szerint minden RJ portja 10/100 -as. Nálam itt elbukott. Ennyit az MR200 is tud. Sztem a Gigabites portok ma már alap feature kéne legyen.
-
stevelawyer
csendes tag
válasz
Beniii06
üzenetére
Nekem van TP-link MR6400 router telenorral és nagyon hasít rajt a net. A külső antenna ( LTE-hez való nem a wifié.) cserélhető de felesleges, mert elég. Teszteltem vidéken is, ahol a mobilon gyenge volt a net ezzel ott is jó volt. Gyakorlatilag kicsomagolás után kártya betesz, lehívja a beállításokat és megy. Egyszer sem szakadt meg. A wifi része valóban nem túl acélos inkább átlagos, de elég. Kérdés esetén írj privátban, segítek.
-
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mindig a helyszín válogatja, de 300-as ÉS LTE+-os eszközből kihozható megfelelő cellán a 200 Mbps. Főleg ac-n.
-
Grougon
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
nekem 200-225mbps szokott jönni 5ghz-es 300mpbs wifin. macbook pro-asus rt-1200g+
-
-
Somatom
veterán
-
Beniii06
addikt
válasz
azbest
üzenetére
azbest: Én is valami hasonlóra gondoltam, mivel nekem is van egy tplink 1043nd dd wrt-vel és hogy azt tenném be céleszköznek(jelenleg
AP-nek van befogva az udvaron) , de nem akartam ennyire belebonyolódni.Somatom kollégának leírás a wds bridge hez: http://blog.jeffcosta.com/2011/09/29/create-a-wireless-n-bridge-with-2-inexpensive-tp-link-routers/
A B525 öt fogom beszerezni és max szerzek hozzá 2x1 antennákat ebayről, ha kevés lenne a sebesség.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
-
Beniii06
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Igen a 150 alatt ezt értettem, mivel beltéren maximum 5 méterre, közben lévő fizikai akadályok nélkül, egy kertes lakásban más zavaró wifi jel nélkül tudnia kellene a 150 Mbps-t, de ha nem akkor 5GHz-en működne a WDS(persze mindkét router 5GHz képes) és akkor már biztosan meglesz a 150 Mbps.
-
azbest
félisten
válasz
Beniii06
üzenetére
nekem is van vezetékes. Mivel a kábeles hgw és a telenor b525 router sem tud mac címhez fix belső címet rendelni, ezért van pluszban a filléres tplink openwrt-vel (újabban lede rendszerrel).
telekomos cucc:
192.168.0.1 címet adtam neki, a dhcp-t teljesen kikapcsoltam, hogy ne kavarjon. A lan porttal van rákötve a belső hálózatra. Wan a kábelnet. Wifi letiltva.telenoros cucc:
192.168.0.2 címet állítottam be neki, a dhcp ezen is le lett tiltva. Lan porttal van a belső hálózatra kötve ez is. Wan a mobilnet.
Ja és így, amikor nem felé megy a netforgalom kérés, akkor a wifi része a vezetékes hálózat netjét szórja. Mintha csak egy access point lenne.lede cucc:
ennek 192.168.0.3 a címe, itt fud dhcp szerver, ami nem saját magát reklámozza, hanem valamelyik gatewayt. Meg lehet adni openwrt dhcp szerver részen, hogy milyen dns és gw címeket küldjön a klienseknek. Ennek csak a lan portja van bedugva, a wan-ra nincs semmi. wifi letiltva.
A dhcp címnek a google szervereit használom, '6,8.8.8.8,8.8.4.4' érték adja ezt. A gatewayt pedig a '3,192.168.0.1 ' ha telekomot reklámozza. A dhcp szerver részen alul, az opciókhoz lehet felvinni. Az első szám jelenti, hogy mire vonatkozik a mögötte lévő adat.
A hagyományos módon pedig fel van véve minden mac-ip hozzárendelés ezen, hogy ne random ossza valamelyik router. A bejövő kapcsolatokhoz a port átirányítást persze ettől még a net felé kapcsolódó routere(ke)n kell felvenni.Viszont újabban próbálgatom azt, hogy a lede felé menjen a forgalom és ő dobja tovább az élő netkapcsolat felé. Némi scriptteléssel automatán is tudna váltani.
Ezt pedig úgy kezdtem, hogy a lede cucc saját magát reklámozza, csak ugye neki alapból nincs wan kapcsolata, ehelyett static route-ként felvettem, hogy 0.0.0.0/0.0.0.0 menjen a 192.168.0.1minden címet az éppen kiválasztott gateway felé dobjon tovább. Ha kiesik a kábeles net, itt kell csak átírni a static route címet és azonnal minden forgalom a másik gateway felé megy. Az előző dhcp-s átírásnál az a probléma, hogy újracsatlakozásig nem frissülne az új gw cím a klienseknél, de így viszont a kliensnek csak ezt a kell ismernie, ez irányítja tovább. Érdekes módon bár 100as lanja van a kis doboznak, de akkor sem szűk keresztmetszet, mert gondolom maga a forgalom nem megy át rajta, hanem csak a kliensnek mutatja meg a helyes utat. A belső hálózat egyébként gigabites.Elvileg talán azt is lehetne, hogy a lede mindkét gw-t reklámozza különböző súlyozással, csak az akkor váltana át, ha a kliens észreveszi, hogy nem tud netezni az elsődlegesen.
A beállítás közben mondjuk talán az a legegyszerűbb, ha kézzel adsz egy címet a gépednek, hogy midnent lásson. Aztán már dhcp-re állítva szépen bekapcsolódik minden kliens. Ha valamelyik netes router okosabb szoftverű és lehetséges azon is megadni más gw címet vagy static route-t, custon dns szervert a dhcp reklámozáshoz, akkor lehet, hogy el is hagyható a filléres lede router.
Elsőre lehet bonyolultan hangzik, de marha jó, hogy sehol sincs dupla nat és mindegyik eszköz azzal foglalkozik, amiben a legjobb. Ráadásul valójában csak pár beállítás kérdése.

-
-
Beniii06
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, de szerencsére wds bridge módszerrel, részben orvosolható a probléma, viszont akkor a router oldali fix ip címekről le kell mondani, helyette a gépeken kell fix ip-t állítani. Ebben az esetben a 4G routeren menne a dhcp + a nat és (fizikailag kb 5 méterre elhelyezve a másiktól) maradna a a C2 router(wds bridge módban) így a helyi hálózat maradna gigabites (szinte ugyanaz plusz kábelezés nélkül), net felé pedig elég a 150 es wifis sebesség a két router között. Persze ez olyan helyen működhet, ahol nincs telítve a wifi és akkor már lehet megéri a nagyobb tudású 4g router egymagában.
-
Tannen
tag
Egy MyMinute kártya (amit most 0 forintért lehet rendelni) az aktiválástól számítva mennyi ideig élhet úgy, hogy nem töltök rá semmit?
(Utána 3.000 forintért kapok 1 évet, azt olvasom.) -
Somatom
veterán
válasz
Beniii06
üzenetére
Akkor a "bridge" mód után érdeklődj, mert anélkül dupla NAT lesz, ami nem nyerő. Ha találsz olyan Gigabites 4G modemet, ami tudja a bridge módot, akkor írd meg légyszi! Én nem találtam ilyet, és mivel kellett a fix IP kiosztás, ezért beneveztem egy fostalicska Archer MR200 -ba.
-
Beniii06
addikt
válasz
azbest
üzenetére
Én inkább átjáró féleségnek használnám, mert a jelenlegi kábelnetemhez van már egy tp link C2 Ac750 es router és azt használnám továbra is.
A cat6 miatt és az hogy már egy éve gond nélkül működik megéri a huawei a tp linkkel szemben. Nekem az a lényeg hogy ne dobálja le a 4G-t és ne kelljen ujraindítgani naponta.
Utánna nézek, hogy melyikhez tudok milyen áron/magyarországi garanciával venni, de szerintem a B525 re fog esni a választásom. Köszönöm a részletes választ. -
Somatom
veterán
Csak, hogy meglegyen az infó.
Több topikban is téma volt a Note 8, de ezt sokan olvassák. Tegnap megtapiztam egy német Media Marktost. Ugyanúgy single SIM, mint a Telenoros.
-
azbest
félisten
válasz
Beniii06
üzenetére
A TP-link MR6400 router része nem tűnik acélosnak. Úgy értem, hogy csak egy szimpla 2.4GHz-es wifis router 100-as lan portokkal. (ez a része kb olyannak tűnik, mint a 6 ezer forintos alap tplink routerek). A 2.4GHz wifi elég zsúfolt manapság, főleg, ha társasházban laksz. Az antenna a wifié.
A 4G modem benne persze jó kis extra. 33 ezerért azért nem biztos, hogy a legjobb üzlet.A telenoros "újszerű" E5186s is hasonló áron van, ahogy látom. Gondolom azért újszerű, mert valaki visszaküldte például a 30 napos felmondási időn belül az előfizetését, amihez kapta volna.
Erről van cikk is [link]. Ha fix belső címeket osztanál, akkor az egy hátránya, hogy dinamikisan osztja. Fixet a készülékeken lehet csak hozzá állítani (nekem egy filléres openwrt-s router a dhcp szerver, mert a szolgáltatós routereimben nem lehet fix címeket kiosztani)
Ami pozitívum, hogy 5GHz-es AC wifit is tud már és gigabites a lan portja is. Így se wifin, se lanon nincs szűk keresztmetszet.Nekem az újabb változat van, a b525. Eddig nincs vele problémám, az utóbbi fél évben.
Nagyon hasonlónak tűnik a E5186s-hez. A b525-ön elvileg a külső mobil antenna csatlakozó is használható, mintha a E5186s cikknél azt írnák kommentben, hogy azon szoftveresen nincs engedélyezve a használata. Bár ez nem feltétlen érdekes, ha úgyis jó a térerő. A hagyományos telefon csatlakozónál lehet érdekes, hogy a b525-nél nincs voip mód a menüjében, a E5186s -ben meg talán van. De ez is rétegigény.
A b525 1300-as AC wifit ad (+ a 2.4es sáv), nem tudom a másik milyet.
Itt egy összehasonlítás [link], de a függetlenek lehet kicsit eltérnek a szolgáltatós szoftveresektől, lehetnek letiltott funkciók az utóbbiakon.A kártyás ajánlat tippre akkor van, ha valami prepaides csomaggal veszed. Nem tudok példát mondani, hogy melyik csomag lehet az. Hipernet Praktikum? Egy ezres a sim ha jól látom, de nem muszáj azzal használni.
Az is jó kérdés, hogy a telenor modemek függetlenítése hogy lesz (okt 24 után). Valószínűleg alapból függők. Úgy értem, hogy hamarosan az előfizetéseseket ingyen függetlenítik kérésre a hűség lejárta után, de a kártyásként vagy listaáron vettekről még nem láttam pontos infót, hogy azt is ingyen feloldják-e (esetleg pár hóvan vásárlás után). Ez csak azért előny, mert függetlent később, ha nem lenne szükséged rá, könnyebb lehet eladni. Vagy hogy más szolgáltatóval is jó.
-
Beniii06
addikt
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az otthoni netemet mobilnetre. Jelenleg egy IQ-s kártyám van, amit telefonban használok, de szeretnék venni egy router-t hozzá, csak még nem volt ilyen 4G-s routerem és nem tudom mennyire megbízhatók. Amiket nézegettem az a TP-link MR6400(ehhez jár 'külső' antenna), illetve Huawei E5186s ( letölthető telenoros lakossági árlistát néztem: https://www.telenor.hu/upload/letoltes/arlista/MBI%20arlista/MBI_arlista_20170808.pdf -ennek 'csak' beépített antennája van, külön rendelni kell hozzá)
A lefedettség egész jó(kb. 800 m a torony) és nekem a stabil elérhetőség + sebesség számít(jelenleg 50/4 kábelnet van, míg mobillal RN4 118/20-at tudtam mérni, átlagba 80/15 jön stabilan napközben is, ja és B20 van)
Kérdéseim lennének:
1.Van-e valakinek a fent megnevezett tp-linkes router? Mennyire megbízható?
2. Ha a telenornál vásárolok "Újszerű Huawei E5186s" az mit jelent pontosan? Nyílván használt, de mégis mennyire? Mennyi ideig van rá garancia?
3. Ezek a routerek a fenti telenoros listából mind telenor függők?
4. Mit jelent a "Kártyás ajánlat"? Van-e valamilyen kötöttség hozzá/megéri így olcsóbban hozzájutni a routerhez? Mit kell tenni ehhez az opcióhoz?
5. Összehasonlítva a Huawei E5186s egy Huawei B525- el melyik a jobb? A Tp-link nyílván alacsonyabb kategória tudásban és árban is.Jó lenne, ha független lenne és "future-proof", legalábbis bírjon ki 1-2 évet 0-24 működésben. Megismételve a lefedettség egész jó, viszont nem tudom a beépített antennás változatok mit tudnak sebességben, ezért is vacilálok a routerek között.
Előre is köszi a válaszokat!
-
-
krystman
őstag
Most ezeket a visszavitt telefonokat tényleg nem használják utána? Ezek szó szerint mennek a (zúzóba)

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), de nincs kábelnet, csak az adsl érhető el. Nekem is csak azért van netem, mert időben átköttettem fővonalra a telefont (bár ezt nem is feltételezem, hogy túl sok embernek mond bármit is), egyébként csak lóf.sz lenne, nem net (köszönhető a régi Matáv spórolós fejlesztéseinek). Jelenleg 50/15-ös van (ebből is a 15 az egy 'hiba' miatt, mert csak 5 'járna'), nem lehet nagyobb, mert nincs elég szabad vonal hogy bekössék, míg a Hello Data ~145/48 megy. A vezetékesen 5.8-6.2MB között lehet tölteni, a 4G-n 15-18MB között. Valóban órákban mérhető a veszteség, csak a vezetékes net kárára.

(Mobilról írtam, ott meg valamiért nincs off topic, se szmájli gyűjtemény)