- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanna
addikt
válasz
Koncipappa #115297 üzenetére
Ha a router hibás, az vicces lenne szerintem, ha pénzt kérnének.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
Koncipappa #115252 üzenetére
Úgy tűnik tényleg minden csoda csak 3 napig tart...
A hiba újra előjött, újraindítás sem segít rajta. Nem leszek rest, megyek a Yettel üzletbe routert cserélni. Jól értesültem, hogy van díja a hűségidőn belüli router cserének? -
MadMancs
veterán
válasz
SztiviVander #115295 üzenetére
A szál kiinduló pontja egy 5G szolgáltatás volt.
-
SztiviVander
addikt
válasz
donjohnson #115294 üzenetére
Csak akinek valaszolt az nem a "lehet" eset, mert leirta az illeto vilagosan hogy mi van.
-
donjohnson
addikt
válasz
SztiviVander #115293 üzenetére
szerintem arra gondolt MadMancs amit én is tapasztaltam, hogy a zte-vel (mc801a) belső antennával többet lehet mérni ugyanott, mint a tp-linkkel. persze ehhez kell egy kezdeti jelszint, amit a belső antennaval elér. ha nagyon gyenge, akkor már nem.
külső antennával viszont más a helyzet, mert a zte-nek nincs kivezetve mind a 4g és 5g része egyaránt: [link]
így most lehet, hogy a tp-link a jobb, ha külső antennát használ valaki 4g-re és 5g-re is. -
SztiviVander
addikt
válasz
MadMancs #115292 üzenetére
Mondjuk ha a zte-vel hasznalhatatlan a sebesseg, tplink-el meg 250/30 akkor eleg hulyen hangzik ez hogy "legrosszabb dontes", nem?
801-et mar nemigen adnak otthonnethez, az utodjat osztogatjak azon meg nincs kulso antenna csatlakozo. Es nem mindenki akar venni 50-80e -ert (gyakorlatilag garancia nelkul, meg sokszor berelt/husegnyilatkozatos eszkozt arulo ugyeskedoktol) sajat eszkozt. -
Lacpac
őstag
válasz
trec12 #115288 üzenetére
Most van az aprón MC889, 80k-ért. Szerintem ennyiért is megéri, de láttam már 7010-et 65‐ért is. Meg is vettem,de a bridge módot nem komálta a hálózatomba.
Én most szereztem be egy 889-et 55k-ért. Szerintem jó vétel volt, igaz szerelék nincs hozzá, de olyan helyen melózok, hogy a szerszámos kollegák összehozzák savállóból. Jelzem nekik hogy 3M, (mindent megelőz a maszek), és dobnak is félre mindent.Figyelni kell az aprót, mert bármikor felbukkanhat egy jó vétel.
-
martongunar
tag
válasz
Trailbreaker #115284 üzenetére
Szabvány lerázó válasz, még az is lehet, hogy automatikus. Vissza kell írni nekik, hogy a kamerákat biztonsági okokból nem felhőn keresztül, hanem saját alkalmazással szeretnéd elérni. Ugyanis az meg neked aggályos, ha a kamerák képeit Kínában nézegetik. Így már esélyes, hogy az L2 support beállítja a publikus IP-t.
-
Trailbreaker
tag
válasz
Lacpac #115267 üzenetére
Gyorsan megjött a válasz.
Kedves Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy OtthonNet szolgáltatással kapcsolatos megkeresésével hozzánk fordult.
A biztonságosabb hálózat érdekében a Yettel által biztosított előfizetések esetében privát IP cím kiosztás történik, melyről részletesen a https://www.yettel.hu/privat-ip-cim oldalunkon olvashat. A szerződésén megjelenő Publikus IP aktíváló egy kiegészítő szolgáltatás volt, mely nem képezi a szerződés részét. Visszaállítására sajnos egyedileg sincs lehetőségünk.
Internet előfizetés esetében IPv4 címkiosztás történik, tiltott portok nincsenek. Privát IP cím mellett a csatlakoztatott eszközök (például: kamerák) a gyártó hivatalos alkalmazásain keresztül érhetőek el.
Kérdéseivel a jövőben is forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz írásban a honlapunkon elérhető elektronikus űrlapok segítségével vagy telefonon a 1220-as Yettel hálózatán belül, belföldről díjmentesen hívható számunkon. Ügyfélszolgálatunk minden csatornája készséggel áll az Ön rendelkezésére.
Üdvözlettel:
XY
Technikai Csoport
Yettel Magyarország Zrt.
-
martongunar
tag
válasz
Lacpac #115280 üzenetére
Nem, elbeszélünk egymás mellett szerintem. Tehát én alapvetően arra gondolok, hogy marad technikailag a Yettel mint hálózat, de te egy céggel szerződsz és ők a Yettellel. Így a céges előfizetésekhez járó szolgáltatásokat úgymint fix IP le tudod boxolni a céggel, ők meg a Yettellel. Legjobb, ha ismeretségi körben be tudsz társulni valahova, de ha nem, ezekre ajánlottam a Triconnectet vagy az Ephone-t.
Triconnect
Ephone
Van több cég is, akik Yettelt értékesítenek, nézz utána, ill. a flottás topikban is van olyan yetteles flotta, ahol az adatkártyát egy cég intézi, te pedig a céggel szerződsz. -
Cravaly
tag
válasz
Lacpac #115280 üzenetére
Otthonnet felhasználási címnek bármit meg lehet adni, számlázási címtől meg minden egyébtől független. Rá kell bökni egyre a szomszéd faluban és mehet is, már ha az Otthonnethez megmarad a publikus ip. Az én számlámon is rajta volt, hogy nem lesz, de még van.
Edit:
Most látom az előttem szóló hozzászólását, nagyon szomorú. Legalább otthonnethez visszaadhatnák. -
Lacpac
őstag
válasz
martongunar #115277 üzenetére
Már voltam mindkettőnél...
Elsőnél kértem a publikus ip-t, lecseszett a tulaj hogy mit képzelek magamról... És ezt nem átvitt értelemben írom.
Ha valakinek van problémája a szolgáltatással, akkor az a válasz, hogy ne telefonálgasson, menjen máshova. Szóval ügyfélkezelés.... nullának nem írnám, mert ez alatta van.
Márpedig sokaknak van gondja a mai napig.
Napokig nincs tv, nincs net....
2. nap után vitte a modemet, szerződést bontuttunk.A második mikrós, nyitott portokat, minden jó volt, egy-két hétig.
Majd jöttek a gondok, este 4 után a sebesség 3/0,5-re esett. 3-5000-es ping mellett.
Már ha ment. Hónapokig nem tudta megoldani.
Majd covid, otthontanulás, net hasított, semmi gond.
Mikor vége lett, vége lett a jó világnak is. Pár hét múlva arra jutottak, hogy biztos kinőtt egy fa. A fa csak 16-23 között volt kinőve, előtte és utána nem.
Csak azt nem értem, covid alatt miért volt jó, szóval a tudás megvolt a probléma megoldásához. Csak az akarat hiányzott valamiért.
Szerződést bontottunk.
Még az eszköze is a tetőn, azért sem jött. Ennek már két éve.Jött a telenor, mint megmentő (10/30-as nettel csúcsidőben azt hittem megfogtam az isten lábát). Fejlesztések lementek, terhelt időszakban 80 alá nem ment, majd innen is javult. Szóval király lett. De most ez...
Menj felhőbe, azt mondják...
-
SztiviVander
addikt
válasz
Adam115 #115278 üzenetére
Tekintve hogy sehol sem igertek semelyik netcsomaghoz publikus ip-t, nem is feltetele az internet eleresnek, igy emiatt felmondani sem lehet kotber mentesen. Valtani meg max vezetekes szolgaltatora tudsz, mar ha van. A kiegeszito szolgaltatas pedig a hangalapu csomagokhoz adott netet jelenti, azok meg online apn-el mennek csak amihez meg regota nincs mar publikus ip.
-
Adam115
csendes tag
Kicsit átolvastam az ÁSZF-et. Csak a
kiegészítő mobilinternet szolgáltatás esetében szerepel kitétel hogy nem biztosított a publikus ip cím (1/A melléklet).
Viszont azt sem említi sehol az ÁSZF, hogy ezen kívül bárhol igen. Ennek ellenére furcsa, hogy az ÁSZF-be kifejezetten nem került be egy ilyen módosítás.
(Az OtthonNet pedig kifejezetten nem egy hangalapú szolgáltatás kiegészítő mobilinternet szolgáltatással)A többi “net” APN-t használó szolgáltatás esetén pedig talán jogos is a CG-nat mögé helyezés, de mindig vannak kivételek.
Amúgy jó előre tájékoztattak, mind a honlapon mind a számlákon, bár szerintem egy ilyen módosítás lényegi változás a szolgáltatásban, így illett volna egy ÁSZF módosítást kiadni.
https://www.yettel.hu/privat-ip-cim
(bár ezt leöntötték egy mázzal, hogy ez mennyire jó, mert “biztonságosabb”)A számlán viszont valami olyan volt, hogy amennyiben hibát tapasztalsz keresd az ügyfélszolgálatot. Szerintem ez azért utalás arra, hogy vissza lehet kérni a priván címet, csak lehet erről még nem tudnak az ügyfélszolgálatokon, vagy még nem tudják mit kell állítani.
Alapvetően pedig a felhasználók 98%-a semmilyen problémát nem tapsztal, aki igen annak is csak egy része az aki egyáltalán tudja, mi változott. (Pl régebbi NAS-ok, vagy okosotthon kezdemények, klímák, termosztátok elérése). Esetleg annyit vesz észre, hogy egyik napról a másikra már nem megy, de nem tudja miért.
Szóval elég kis arányban lesznek azok az előfizetők akik verik majd az asztalt, hogy de, nekem kell a publikus cím, eddig is használtam, most is akarom, tudom mi az.
Az utólsó 5-10 évben piacra dobott eszközök pedig már kezelik ezt a problémát. (Mondjuk pont van egy olyan 2022-es klímám ami nem)De ha semmilen módon nem hajlandóak visszaadni a publikus címet akkor nem marad más mint a váltás. (Ezesetben vitatnám pl a hűség vége előtti felmondás miatti kötberet)
-
martongunar
tag
válasz
Lacpac #115276 üzenetére
Akkor lehet meg kell próbálni valamelyik viszonteladót, talán ők adnak magánszemélynek publikus, esetleg akár fix IP címes kapcsolatot is, értékelés ide vagy oda.
Flottás topikba is benézhetsz, bár sajnos ott is korlátozottak már a lehetőségek.
A korábban kérdezett Starlinket nem ismerem, de nem valószínű, hogy ők is szívesen adnának publikus IP-t, vagy csak bizonyos díjcsomagokhoz.
-
Lacpac
őstag
válasz
martongunar #115275 üzenetére
Ha nincs publikus ip, és nem lehet kérni, attól még rá lehet próbálni a fix (publikus) ip-re.
Miért akarná bárki a natolt ip-t fixálni? Nekem elképzelésem sincs erről.
A fix ip-ért fizetnék, nekem megérne +4k-t, de nem adják.
Igen, a háztartás összes eszközének a címe fixálva van, és (valóban) nem a szolgáltató állította be. Mint a sambát se, ftp-t se.Remélem a biztonságot már senki nem keveri ide....
Mert nem a privát ip tesz biztonságossá egy otthoni hálózatot.. A privát ip a szolgáltató érdeke, amivel egy 1000 db-os ip csomagot el tud adni 8-10k embernek.
Amit eddig is haszonnal adtak, de most jól meglökik ezzel a bevételt.Sajna othonnet és egyéb helyhez kötött nem játszik.
800m-re vagyok a toronytól, terhelt időszakban 20mbit 2-300 ping mellet.
Szomszéd falu, több mint 5km, terhelt időszakban is 100 fölött 25-ös pingel. Arra a toronyra van rákényszerítve a router.
Sajna itt két szolgáltató van.Telekom is, de csak rézzel, az utcánkba még azzal sem köthető net. Gondolom "megfelelő állapotban" van az infrastuktúra.
Google értékelés szerint egyik 2,5, másik 3,1.
Amin nagyon meglepődtem hogy milyen magasak.... -
martongunar
tag
válasz
Lacpac #115274 üzenetére
Mert ha nincs és nem kérhető publikus cím, felesleges fixet kérni. Ezért nem értettem, miért írtad.
Fix soha nem is volt lakosságinál.
Helyi hálózaton természetesen van jelentősége a privát fix IP címnek, de azt úgysem a szolgáltató fogja beállítani, lehet te is használsz olyat.
Visszatérve, esetleg meg lehet próbálni Yettel viszonteladót és megkérdezni tőlük, mi a helyzet náluk mobilinternet fronton. Ephone, Triconnect, hirtelen ők jutnak eszembe, de még biztos van 1-2 társaság.
-
Lacpac
őstag
Jujj, volt egy kérdésem, a problémám miatt.
Egy fórumtárs válaszolt érdemben, a többiek leragadtak a privát/publikus, fix/dinamikus ip magyarázatánál.
Tudom mik ezek. Nem kell rajta veszekedni. Senki nem keveri ezeket.
Komolyan oda kell írnom hogy a publikus fix ip-re kérdeztem rá? Miért akarnák magamnak fix privát ip-t?
Miért akarna bárki is? -
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #115272 üzenetére
Tehát a lényeg:
Ha van publikus FIX IP-d, akkor nyert ügyed van, üzemeltethetsz szervert, és elérhetővé tudod tenni.
Ha publikus, de változó IP címed van, akkor már korlátozottabbak a lehetőségek, de például egy dinamikus dns-el (synology, dynds, stb) elég sok szolgáltatást elérhetővé tudsz tenni.NAT-olt hálózatban viszont nem sokat számít hogy fix vagy dinamikus az ip-d, szinte esélytelen, hogy kintről elérd a belső hálózatod.
(Hacsak nem a szolgáltatód állítgatja be neked a port átirányításokat, ami rendkívül ritkán fordul elő, mert nekik munka, és technikailag is komplikált) -
Victoryus94
őstag
Akkor egy kis kitekintés fix ip - publikus ip témában:
Ahhoz hogy a saját hálózatod elérhető legyen kintről, szükség van egy publikus ip címre, és ez persze ismert is kell legyen.
Ennek a legáltalánosabb módja a fix ip, de sajnos ezek száma véges az ipv4 címek esetében.
A másik, ha van egy külső szolgáltató ami képben van az aktuális címeddel (dinamikus dns). Ez esetben nem az ip címet, hanem egy webcímet hívsz meg, ami mindig az aktuális ip-re irányít.
Ellenkező esetben az adott eszközt csak akkor éred el kintről, ha egy felhős rendszeren keresztül kommunikál.
Vagy ha meg tudod nézni az aktuális címed amikor el akarod érni...
Vagy ha van ipv6-os címed, és megfelelően támogatja minden érintett eszköz, szolgáltatás. Ez utóbbi lenne a cél, amin már vagy 20 éve dolgoznak...Na most a NAT úgy működik, mint a saját otthoni hálózatod.
Egy publikus ip cím mögött van egy rakat másik eszköz, és egy forgalomirányító szórja szét, melyik csomag hová kerüljön.Viszont ehhez a forgalomirányítóhoz te, mint felhasználó nem tudsz hozzáférni (nem tudsz port átirányítást végezni) így a kintről bejövő kérések nem fognak hozzád eljutni, mert a szolgáltató forgalomirányítója nem tudja, melyik felhasznalónak kell elküldenie az adatot.
Ha viszont cégként például email szervert üzemeltetsz, ahhoz mindenképp szükség van fix, publikus ip címre. Ezért próbálják számukra fenntartani ezen címeket, és nekik is pénzért adják.
(Nyilván a fentiekre lehet kivétel, de ezek az általánosak)
-
Cravaly
tag
válasz
martongunar #115269 üzenetére
Légyszi ne keverjétek a fix és a publikus ip-t, mert bezavarjátok a laikusokat. Az én OtthonNetem még publikuson van, meglátjuk meddig.
-
Lacpac
őstag
válasz
Lacpac #115267 üzenetére
Én mindenhonnan (üzletben, telefonos ügyfélszolgálaton) azt a választ kaptam, hogy nem lehet.
Szóval akit átraknak, ott is marad.
Fix ip-t nem lehet kérni, lakosságihoz nem jár!
Szóval akinek gondot okoz, a szolgáltatóváltás az egyedüli opció. Amit valószínűleg meg is lépek.Starlink natol? Ezt tudja valaki?
-
Lacpac
őstag
válasz
Trailbreaker #115266 üzenetére
Ok, köszi szépen. Kíváncsi vagyok mivel állnak elő.
-
Lacpac
őstag
válasz
Trailbreaker #115263 üzenetére
Köszi, igen, a kamera+ cégtől saját szerverre adatok feltöltéséhez (munka folytatása) üzemel egy 0-24 szerver, ennek az elérhetősége nem megoldott így.
-
martongunar
tag
válasz
Trailbreaker #115263 üzenetére
Pl. IPv4-en működő biztonsági kameráid vannak. Egyébként meg semmi közük hozzá.
-
Trailbreaker
tag
válasz
Lacpac #115256 üzenetére
Chaten érdeklődtem, hogy van -e mód arra, hogy visszakapjam a publikust.
Jeleztem, hogy a szerződésen is szerepel a "Publikus IP aktiváló".
"Sajnos erre nincs lehetőség. Bővebb információt egyedi igénykezelési csoportuk tud neked írásban adni. Kérlek ezt az űrlapot töltsd ki és érdemes majd beleírni, hogy mihez kellene neked a publikus IP cím, hogy tudjanak neked érdemben segíteni és megoldást találni."
Na most nekem, annayira nem létszükséglet a publikus IP.
De ha írnék nekik, akkor mire hivatkozzak, mi miatt kellene? -
MadMancs
veterán
válasz
Adam115 #115260 üzenetére
Szerintem itt most mobilról van szó. Telekomnál nem lehet mobilnet eseteben publikus IP címet kérni, vodánál pedig egyedül a standardnet.vodafone.net APN ad publikus címet. Ami valószínűleg hamarosan megszűnik ugyanis véletlen januárban publikálásra került leendő ONE APN. 1 db volt csak. internet.one.hu eddigi logikával az NATolt lesz, ugyanis internet.vodafone.net is CGNAT mögött van.
-
Adam115
csendes tag
válasz
SztiviVander #115259 üzenetére
A vodás kivezetést honnan lehet tudni?
A telekomnál egy email (nat@telekom.hu), a vodánál egy telefon volt, hogy bridge módot szeretnék.(2-3 hónapja még tuti volt ilyen)
Ráadásul a vodás modem első 3 portja mind ad egy-egy publikus címet bridge módban
(Hogy ennek mi értelme van?) -
SztiviVander
addikt
válasz
Adam115 #115258 üzenetére
Telekomnal reg nincs publikus ip semmilyen csomaghoz se, vodanal is az a terv hogy kivezetik. Nem gondolom hogy ennek a definicio volt az oka vagy a gatja, yettel mar tavaly oktoberben jelezte a szamlan hogy ez lesz. Draga a publikus ip tartomany es kb 10bol legalabb 9 embernek total folosleges is. Mivel azt is irtak a szamlan hogy ha ez gondot okoz akkor azt jelezni kell ugyfelszolgalatnak, tehat szerintem megfelelo indok eseten visszaallitjak. Mas kerdes hogy ha kretent fogsz ki aki azt se tudja mirol beszelsz az elhajt valami ostoba dumaval. Ha hagyod.
-
Adam115
csendes tag
Sziasztok!
NAT vagy nem NAT kérdéskörében az lehet egy döntő kérdés, hogy a január 1 óta érvényes új Elektronikus hírközlési szolgáltatások osztályozása táblázatban található “1.2. Internet-hozzáférési szolgáltatás” definíciónak megfelel-e a CG-NAT alkalmazása.
“Olyan előfizetői szolgáltatás, amely internetcsatlakozást és ezáltal az internet lényegében valamennyi végpontjával összekapcsolási lehetőséget biztosít, tekintet nélkül az alkalmazott hálózati technológiára és a használt végberendezésre.”
Gyanítom a Yettel nem véletlenül most, a definíció változása után közvetlenül döntött úgy, hogy bevezeti a CG-NAT-ot.
A korábbi (már nem érvényes) megfogalmazás:
Gyújtó kategória. Az e kategóriba besorolható szolgáltatásokat a részletesebben bontott
alkategóriák valamelyikébe kell sorolni.
Internet-hozzáférési szolgáltatás: olyan elektronikus hirközlési szolgáltatás, amely során a
szolgáltató IP-cim hozzárendelésével biztosítja az IP alapú adatátvitelt az elöfizetöi hozzáférési
pont, valamint az internet legalább egy belföldi és egy nemzetkozi nyilvános adatkicseréló
központja között [2003. évi C. tv. 188. § 58. pontja].
Azon hozzaférési szolgaltatasok tartoznak ide,
melyek a nyilvános Internet hálózat (nem
menedzselt, best effort tipusú) szolgáltatásainak elöfizetö általi fizikai elérését biztositják.
Más (vezetékes) szolgáltatóknál külön kérésre eddig lehetett kérni publikus címet, nem tudom ez változott vagy változik-e mostanában.Érdekes lesz látni, hogy van-e lehetőség visszakérni a publikus címet, vagy ez a változás végleges lesz, illetve ha nem lehet akkor más szolgáltatók is bevezetik-e ezt a korlátozást.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Trailbreaker #115255 üzenetére
Köszönöm a választ!
MadMancs: neked is. -
Lacpac
őstag
Aki nat mögé került, nem engedne meg egy hívást a Yeti felé?
Kíváncsi vagyok mit mondanának a publikus ip-ről.
Lehetne-e kérni, vagy fix ip-t adnának-e plusz gombokért.Nem bízom az ügyintézők tájékozottságában. Nekem is azzal kezdte, hogy azt a router felületén tudom állítani... Én mondtam el mi a privát ip és a routernek nem sok köze van hozzá.
-
Trailbreaker
tag
válasz
Victoryus94 #115253 üzenetére
Ezek közül mindegyik tudja a bridge módot.
-
MadMancs
veterán
válasz
Victoryus94 #115253 üzenetére
Van Bridge mód (ZTE MC801 esetén biztos).
3 van jelenleg (TP--Link, és 2 féle ZTE).
-
Victoryus94
őstag
Akinek otthonnet van és routert bérel:
Az alábbiak közül melyik funkciók léteznek?
-Bridge mód/modem mód
-Egyedi IP/alhálózat beállítás
-Tűzfal szabályok
-Port átirányítás
-DynDNS
-VLAN
-Beállítások mentése, visszatöltéseIlletve hányféle (5G-s) eszközt adnak?
Köszi előre is. Ha Bridge mód van, a többi nem is fontos. -
Koncipappa
csendes tag
válasz
Trailbreaker #115240 üzenetére
Köszönöm! Visszaolvastam az ominózus Reddit posztot és 1 hónapja írta valaki, hogy már támogatja az új firmware.
Beállítottam a bridge módot, mögé kötöttem a routeremet. Minden hibátlan. Ezek szerint jól éreztem, hogy tehermentesíteni kell az NX510v-t.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
adika4444
addikt
válasz
SztiviVander #115249 üzenetére
El tudom képzelni, hogy van olyan régi flottaszerződés, ahol még benne van esetleg a publikus IPv4 cím. Ezektől amúgy is szabadulna a Yettel és terelne helyette az új, max. 1 TB alap áron típusú korlátlan csomagba. Kíváncsi leszek, meddig maradnak még a régiek, főleg a továbbszámlázósok, mert perpill a saját néven lévő adatkártyákat kicsit biztosabbnak érzem, míg ha drágább is, mint pl. egy iQpro.
-
MadMancs
veterán
válasz
SztiviVander #115246 üzenetére
-
Lacpac
őstag
válasz
SztiviVander #115246 üzenetére
Hát nekem semmi ilyen...
Milyen csomiban vagy? Nekem küf. Lehet azért.
Othonnet nem játszik. Akkor rögtön toronyhoz kötnének.
Helyi torony, kb 800m-re, terhelt időszakban 30/50(sajna átlag, nem minimum). Amire ráálltam, 5km, szomszéd falu, terhelt időszakban 150/90átlag, 110/70 a minimum... -
mzso
veterán
Helló!
Akkor senki se állított be csoportos beszedést Yettelhez (amióta az Yettel) OTP-nél? Vagy senki nem ütköztt problémába?
Csak Telenor ZRT van az OTP-nél listázva és már több mint 2 hete nincs elfogadva. -
martongunar
tag
válasz
Koncipappa #115238 üzenetére
Szoftvert kell rajta frissíteni és fog menni a bridge mód. Én ezt olvastam, de Trailbreaker is írta.
-
zzola
titán
-
Trailbreaker
tag
válasz
Koncipappa #115238 üzenetére
Tudja már a bridge módot. Mobil WAN - IP áthaladás
-
Lacpac
őstag
válasz
Trailbreaker #115237 üzenetére
Neked ott van esetleg még? Én nem találtam.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
martongunar #115235 üzenetére
Sajnos az NX510v nem tudja a bridge módot, külföldi fórumokon meg is erősítették ezt.
Akkor marad a router csere, hátha...Mondjuk amikor ezt kaptam, akkor azzal kellett kezdenem, hogy a külsején meg az alján, a szellőzők közé ragadt ragadós mocskot le kellett vakarnom. Nem tudom, ki és hol használta azelőtt, de nem tiszta környezetben dolgozott a készülék. Mivel csak bérli az ember a routert, ezért nyilván azokat osztják ki, amiket mások visszahoznak, így esélytelen, hogy vadi új készüléket hozzak el, amibe még senki sem hányt bele
-
donjohnson
addikt
válasz
Koncipappa #115232 üzenetére
nem tudom. furcsa.
ha van türelmed, akkor egyenként csatlakoztasd az eszközöket a hálózatra és nézd meg hogy melyiktől akadozik.
megpróbálhatsz kérni zte routert is egy yettel boltban, hátha kicserélik, de azzal sem biztos hogy jó lesz. -
martongunar
tag
válasz
Koncipappa #115186 üzenetére
Ha AP módban van a második router, akkor is technikailag a yetteles routert terhel minden. A második router legyen router módban, a yetteles meg legyen bridge (modem) módban, ha van erre lehetőség, nem ismerem azt a típust.
-
Lacpac
őstag
válasz
Cravaly #115231 üzenetére
Dehogy adnak. Tanácsot adnak hogy cserélj eszközöket. Aminek örülnék is, ha nem szeretnék ezzel bíbelődni. Nekem nem szórakoztató, hogy beírom a logint valahova, az eszközgyártó meg megcsinálja a többit. Nem az az öröm, hogy valamit pénzért megveszek. Nekem az a jó, ha magamnak építem, konfigolom.
-
Zsombe
senior tag
válasz
burgatshow #115226 üzenetére
Köszi, teszek vele egy próbát. Gondolom ez gyakorlatilag "helyi hálóra" csatlakoztatja a kliensgépet.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
donjohnson #115187 üzenetére
A következőt csináltam most:
1.) Eltávolítottam a rendszerből a saját routeremet.2.) Csak a PC-mmel kapcsolódtam a Yetteles NX510v-hez - wifin, majd ethernet kábellel - mindkettővel hibátlan, hasít szuperül a net. Sebesség 500 felett, akadozás, tekerés nincs.
3.) A többi eszközömmel is kapcsolódtam a Yetteles NX510v-hez - akadozás visszatért, sebesség 300 körül, néha eldobja a netet.
-
Rodzser Mór
senior tag
Valamit elkxrtak a Yettel appban. Az adott telefonszámnál nem írja ki, hogy mennyi az egyenleg, helyette "0 MB" van írva.
Ha rápöttyintek alatta az "Egyenlegem >"-re ott már írja, hogy Mobilvásárlásra felhasználható .... Ft. Viszont a mellette lévő fülön a "Korábbi feltöltések"-ben ez a 4 fogyasztás van:
Csomagon felüli forgalom:
Összes hívás hossza
Kimenő hívások száma
Elküldött SMS-ekViszont a korábbi feltöltések egyáltalán nem szerepelnek benne.
-
Lacpac
őstag
válasz
Trailbreaker #115224 üzenetére
Csak kisvállalati előfizuhoz van a fix ip szolgáltatás. Szóval aki cgnat mögé kerül, ott is marad.
-
Zsombe
senior tag
válasz
Trailbreaker #115221 üzenetére
Ehhh.... akkor valami megoldást ki kell találnom az otthoni RPi szerverem elérésére.
-
zzola
titán
válasz
Milyen szolgáltatásra?
-
Lacpac
őstag
válasz
És lehet ezzel a szarral mit kezdeni? Nem tudod véletlenül?
Vagy jön a szopóroller?
Az kurvajó ám, ha nem, Ebben a kibaszott faluban nincs egy normális szolgáltató...
Kábelnet- egy pöcs a tulaj, natolt hálózatot ad, ha felhívod, hogy ez nem ok, akkor lebasz, hogy mi a pélót akarsz, két nap után szerződésbontás lett.
Mikrós net, jellegénél fogva natolt, de csak akkor ha éppen van net.
De 8-és Du 14 között megvan a fele is az előfizetettnek. utána 2/0,25, pinget 3000 alatt meg nem nagyon látni közben... mindezt 11k-ért. -
Trailbreaker
tag
Na fordulonapon megérkezett a korábban említett privát IP cím
IP:100.118.........
-
Lacpac
őstag
Nat beindult....
-
4Grider
félisten
válasz
remetelvtars #115214 üzenetére
Yetivel roamingolva ugyanúgy hazai ip címet kapsz, ergo ugyanúgy kell elérned a szervereidet, mint addig.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
donjohnson #115216 üzenetére
Köszi szépen.
Menütérkép lakossági számlás előfizetők számára
Menütérkép lakossági kártyás előfizetők számára
Menütérkép kisvállalkozói számlás előfizetők számára
Menütérkép, ha nem előfizetőnkItt a menütérképben látszik már, hogy hol lehet ügyintézőt kapcsoltatni. Közben sikerült is beszélnem vele.
-
donjohnson
addikt
válasz
Rodzser Mór #115215 üzenetére
Telefonos ügyfélszolgálat interaktív automata menürendszer nélkül
(+36 20 2000 000)
forrás: [link] -
Rodzser Mór
senior tag
Hello!
A 1220-on hogy lehet ügyintézővel beszélni? Már negyed órát elbaxtam a kereséssel, nincs erről egy hang sem a szájbalökött 1220-as automatán.
-
remetelvtars
kezdő
Az normalis, h a yetin roamingolva a levelezoprogi (bluemail, telo) keptelen szinkronizalni?
(Mas halozaton siman.) -
MadMancs
veterán
válasz
burgatshow #115209 üzenetére
Én is csak tippelek. Nem mondom biztosra. Csak valószínű. Mindenesetre az fura hogy mindenkinél yettel, nála Telenor
-
MadMancs
veterán
-
MadMancs
veterán
Nincs csoportosom, de yettel csoportos beszedés dokumentumán ez szerepel:
2. Kedvezményezett adatai
Kedvezményezett (közszo|gáltató, dbeszedő, biztositó, eladó st b) neve:Yettel Magyarország Zrt.
Kedvezményezett azonositója: A11107792T244
Szerzodesszámod meg Te tudod.
Meglepődnék ha Telenort használna még.
-
mzso
veterán
Helló!
A Yettelnél működik rendesen a csoportos beszedés?Lassan két hete lett beállítva az OTP-nél (Telenor-ra, mert az jött be a kódra csak...)
De azóta sem lett elfogadva.
-
totron
addikt
Napok óta kásásak-kockásak a streamek, jó, ha 480-nak megfelel, a kellő sebesség megléte mellett.
-
bopeti98
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- moonlight115: Privát, oh!
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s