Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
de jó, hogy ezt így dobta be forceberg

-
törölt tag
válasz
Ed Parker
üzenetére
Mindig van nagyobb
Amúgy én is öreg autót nyúzok, felújítva a belső téren kívül mindene már, kasztni, futómű, motor, minden. Elektronika és belső tér van még hátra, kormánybőrözés, ülések, váltószoknya, belső világítás, ilyenek, de hálás jószágok a vén autók amúgy, ha rendbe vannak téve. 
-
gatesz
tag
Köszönöm mindenkinek!
Már csak annyi kérdés, hogy lenspen van szűrőhöz, és lencséhez is. A kérdés az, hogy a lencséhez valót tudom azért a szűrőhöz is használni valamilyen módon, vagy egyáltalán nem.
Gondolom a kialakítás más, de csak azért nem szeretnék kettőt venni.
-
Throme
veterán
Szvsz, ha itt kérdezed nikon, ha a cserélhetős obis gép topicban, akkor úgy is letámadnak a pentaxosok, meg a milcesek. Milcet nem akarsz, akkor marad a pentax.
Időjárás álló vázat hol használod ki, mész esőben sárban? Nekem van ilyen is olyan is, de mindegyikre vigyázok ugyan úgy...
Valszeg a pentaxnak nagyobb a keresője (ezt szokták még pallósként használni a fanok) kérdés mennyit manuálozol. Ha AF-et nyomod, akkor - megint szvsz - tökmindegy...
Pentax szenzormozgatásos stabilizáció, olcsóbb obik, de remegő kép a keresőben, nikon - főleg belépőknél mert nincs bennük motor - AF-S obik, amik elméletileg drágábbak, hiszen megveszed a stabilizátort is minden obiban, cserébe stabilizált kép a keresőben. Szóval ez egyénfüggő, meg hitvallás...Talán azt lehet javasolni, hogy az obiparkot is nézd meg a 2 rendszerhez, ha később fejleszteni akarsz melyiket úszod meg ár/érték arányban jobban. Ez is szvsz. Aztán kijavítanak, ha skandalum amit írtam.
(#22373) imyourfriend : Ugyan már, te meg minek örülsz
? Sztem neked mondanak újat a fotós magazinok (ahogy nekem is, szóval nem magaslóról írom) érdemes lenne belenézned... -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gatesz
üzenetére
Az UV szűrő hasznosságáról-károsságáról-szükségességéről megoszlanak a vélemények. Én ajándékba kaptam az obijaimhoz ezért vannak, pénzt nem adnék érte. Fizikai védelem=napellenző, az objektívek frontlencséje meg nem karcolódik olyan könnyen mint azt gondolná az ember.
A kijelzővédőnek semmi értelmét nem látom, azért sem adnék pénzt.
A lenspen és a körtepumpa kötelező kellék, lenspen annyi amennyi, körtepumpa ebayról gombokért lőhető, gondolom még a gyógyszertári is olcsóbb mint a fotós kellékként árult.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ugy volt hogy azt kap az 5100 helyére, sajnos a tesztképek azt mutatták hogy maradjon a d5100, mivel 2 nap után eladtam és maradt a régi.
Gatesz: az uv szűrő a front lencse fizikai védelmére szolgál, semmi más értelme nincs, vedd a legolcsobbat, ha off road-on fotózol tekerd fel, hogy a PORT arról mosd le.
Körte pumpa szinten a legolcsóbb.
A lenspen jó. -
masterful87
senior tag
válasz
gatesz
üzenetére
http://www.220volt.hu/Teszt/UV+Szuro
Azt hiszem leveszem a Polaroidot az obimről...
És be kell szereznem egy JYC-t.
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Jövő héten fogok kiegészítőket vásárolni!
Egyre többet nézelődtem. Szűrőből csak egy sima UV szűrőt szeretnék. És szeretném megkérdezni tőletek, hogy aki használ szűrőt, az mit szól ehhez a teszthez.
http://www.220volt.hu/Teszt/UV+Szuro
Eddig elég sokan a hoya-t ajánlották, azt is akartam venni, de most egy kicsit elbizonytalanodtam a tesztet olvasva. Erről a JYC szűrőről mit tudtok? Használt már valaki ilyet? NEM AZ ÁR A LÉNYEG. Nem a 2-3 ezer forint miatt kérdezem!
+ Kijelzővédő. Elég a fólia, vagy érdemes GGS üveg vagy mi

+ és még egy Lenspen. Tényleg nagyon jó, vagy vannak fenntartások vele kapcsolatban.
+ Körtepumpa. Van különbség, vagy mind ugyanazt tudja, és csak marketing maszlag. Azért durva, hogy egy műanyag pumpa 2000Ft
Ne értsetek félre, nem azzal van a baj, hogy nincs rá 2000 forintom, csak a tény, hogy miért fizetek 2000 forintot 
Röviden ennyi.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
Colonel993
senior tag
válasz
üzenetére
Ha már ilyent lehet akkor akkor én is bedobnék valamit;
Valakinek nincs D7K-n figyelő com. csatiba való dugója ? [esetleg, hogy hol kapni?]
Amibe a távkioldó és a többi daganatszerű szörnyűség megy.Akarok kendácsolni századmásodperc pontosságú automatizált kioldót de ez nem csak egy nyomi Jackdugó mint egy Pentaxen

-
törölt tag
Urak,
nem kell vkinek egy vezetékes távkioldó ? Timelapse, stb. dolgokhoz. Természetesen Nikon, D700-800-810-re jó csatlakozófejjel (ami cserélhető, de nekem csak ez a 10-tűs van hozzá).
Meg nem mondom a márkáját, a netes seftelt cucc, a gyári Nikon 1:1 koppintása.
Nálam csak port fog. 1x volt használva komolyabban, 2 éjszakán át, amúgy soha. Maku-maku, még szagos
-
xtibi
tag
Sziasztok,
Kérlek, segítsetek.
Pentax K-50 vagy Nikon D5200?
Kitben K-50 +18-135 vagy D5300 + 18-140?Nem leszek profi fotós, nem akarok fotózásból megélni, bridge-ről (Pana FZ) lépek tovább, MILC-et nem szeretnék egészen egyszerűen a kis váz miatt. Téma gyerekek bent és kint, kirándulás, város, természet, épület, állat, kiállítás, olykor egy sportesemény. Teljesen családi felhasználás.
Kérdeztem az általános kit obit.Hogy muzsikál a Nikon Wifi adapter (mind a beépített mind a Wu1)? Értelmes tempóban megy át rajta adat (pl. egy kép) Megéri az 5300 felé kacsingatni?
Ki szerint mi ér többet: kihajtható képernyő vagy időjárásálló váz (olyan obival), 39 pont vagy VR a házban és a külsőségeken túl? Nikon vagy Pentax?
Köszönöm előre is.
-
Larry303
addikt
válasz
matyi012345
üzenetére
haladók meg "lopnak" úgyis, mert már tudják, hogy mit akarnak...jól van ez így
dabgergo: köszi, jöhet bármi privátban, nem osztom tovább, de kíváncsi vagyok arra a bukéra nagyon
-
matyi012345
őstag
-
Throme
veterán
válasz
chipi-85
üzenetére
Én digitális formában fizettem elő elmúlt kb 2 évben, előtte vettem az újságot, csak az foglalja a helyet.
Sztem jó olvasgatni, de hamarabb kapsz hírt a neten az újdonságokról.
Vannak benne sztem hasznos cikkek. Elmélettel is foglalkoznak meg - akit érint - ps használatban is segítenek. Ezekhez hozzáférhetsz könyvekben vagy a neten.
Én már nem fogom járatni. Előtörtek a mobiltelefonos cikkek, meg kompakt gépleírások, valamint van benne milc is. Persze arról írnak ahol nagyobb a mozgolódás. A dslr picit talán háttérbe is szorult, de lehet csak rosszul látom.
Egy-egy fotós munkásságával is megismertetnek. Van amiben én nem látom a művészetet (pl volt egy csóka aki rendre a homályos képek készítésében látja az önmegvalósítás lehetőségét, csak én vok műveletlen, hogy számomra egy kalap szar az egész
), viszont vannak igazán érdekes fotók. Persze erre is el lehet mondani, hogy ott a net, minden megtalálható ott is...
Van egy jó régi ingyenesen letölthető számuk kóstolónak. Ezt valahol az oldalukon megtalálhatod, letöltöd és nagyjából képet kapsz milyen is ez.
Mint nyomtatott sajtó kissé válságban vannak és idén már csökkentett lapszámmal jelennek meg.Másik lehetőség még az online és ingyenes Természetfotó magazin. Beregelsz és máris olvasgathatsz.
-
Mi a véleményetek a "Digitális fotó magazin"-ról?
Érdemes rá előfizetni? vannak benne jó dolgok? -
dabgergo
őstag
Egyébként megvettem a sigma 50/1.4-et (régebbit) és nagyon meg vagyok vele elégedve, most hasonlítgattam a 50/1.8G-hez. Szerencsére ez egy nagyon éles és pontos példány, az igaz h a korábbi tulaja egyszer már elvitte szervizbe és finomhangoltatta de most D3-on és D7100-on is iszonyatosan pontos az AF és gyors is. A bokeh pedig ezerszer jobb (szerintem) mint a nikon 50/1.4-é vagy 1.8-é, de az 50/1.4 ART-nal is jobb. Egyedül az 58/1.4-é tetszik jobban, de sajnos nincs még 300ezrem erre. Egyébként az edge és corner sharpness se annyira rossz mint gondoltam, de nekem portrézni kell így ha rossz is lenne az se nagyon érdekelne, ellenben a bokeh... CA az tényleg van, de nem durvább egyelőre sokkal mint a 50/1.8G esetében.
Szóval szerintem annyira nem kell leírni ezt a lencsét, 100e alatt magasan a legjobb 50es ha valakinek a bokeh fontos. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
masterful87
üzenetére
Igen.

-
Győztek a bogarak...

-
bandigno
senior tag
ugye az exif viewerben a pictures total-t kell nézni h kiderüljön az expo szám?

köszi!
-
anaqer
veterán
Körülnéztem - ez nem kizárólag a D90 típushibája. És bekapcsolva is leszívja - csak akkor nem a kártyabizbaszoló ledet villogtatja, hanem a felső kijelző nem alszik el sosem. Hallottam már rá sokféle mögfixálást, hogy ilyen-olyan állapotban kapcsolgasd ki, meg pöcögtesd a triggert, meg amit még el tudsz képzelni. Egyszer, egyetlen egyszer dobta azt a gép, hogy majdnem egy hétig úgy működött, ahogyan kellett volna - szerintem akkor valami freak elektromos vihar lehetett Braunschweig fölött, és csak azért jött össze akkor.
-
anaqer
veterán
Tud valaki olyan embert/szervízt, aki/ami megbízhatóan tud javítani egy Blinking Green LED of Death hibás D90-t? (Lehetőleg 25k alatt.)
Használtan vettem - sajnos elkapkodva, éppen a dolgok sűrejében voltam (kiküldetés, stb.) és nem volt időm rendesen tesztelni meg reklamálni. De azért ez mégsem járja, hogy 3-4 óra "kikapcsolt" állapotban szárazra szív egy akksit. Amúgy full használható, működik rajta minden, 40k exp... de sessionönként kiszedni-visszarakni az akksit kicsit gáz (és nem király).
-
imyourfriend
őstag
válasz
bandigno
üzenetére
Örülj neki hogy túlragozzák ezt az olajhibát, így legalább olcsóbban lehet a vázhoz jutni.
Személy szerint én akkor vettem, amikor jött ez az olaj mizéria és elég sokan szidták.. de ha tudsz jobb szenzorral bíró gépet ennyi pénzért hasonló fícsörökkel akkor vedd azt.

-
vrbst
tag
Szia!
Ezt a cikket erdemes lenne atfutnod: http://pixinfo.com/cikkek/objektiv1
A lenyeg, hogy minel kisebb a gyujtotav annal nagyobb a latoszoged, azaz ha kozelre fotozol, akkor a kisebb gyujtotavolsagu (esetedben a 18-55) objektivet erdemes hasznalnod, ha viszont tavolabbi a tema, akkor az 55-200-ast. Tehat a helyzettol fugg, hogy melyikre van szukseged. Portrezni az 55-200-ast ajanlanam a nagylato feloli oldalan (55 mm-en 1 fé-t nyersz a 18-55-hoz kepest), ha nyitott rekesszel hasznalod, akkor mosottabb lesz a hattered, ami jot tesz a portrenak. Ha 200 mm-en hasznalod, mert tavolabb tudsz menni a tematol, akkor kapod a legmosottabb hatteret.
Amugy meg probalgasd mindket obit, tapasztald ki, hogy melyikkel milyen latoszog erheto el, es akkor tudni fogod, hogy az adott helyzetben melyiket alkalmazd.

-
bandigno
senior tag
& imyourfriend
Köszönöm!
Pont ezektől a "belsejében kellett vmi egyéb műveletet végrehajtani" dolgoktól parázom a rövid gari idő végett!
A zárcserét fejben már lezongoráztam, hogy előbb-utóbb szükség lehet rá!
Esetleg még valami ismertebb típushiba? Gugliztam ezt-azt, de jórészt csak inkább dicséret érte a vázat és túlhypeoltnak érezte az olajgate-et! -
alba-regia
aktív tag
válasz
Larry303
üzenetére
"itt kérdeznék rá a d600 és 610 tulajoknál a fokuszrendszerre -illetve megbízhatóságára
pár napot volt csak a 600as nálam, túl sok képet nem lőttem vele, de ott 98% ban jó volt a két fixxel"A D610 fókuszrendszere kiváló. Nálam nagyon ritkán téveszt, igaz szinte mindig fix objektívekkel használom (Sigma Art 35mm 1.4, Nikkor 50mm 1.8, Nikkor 85mm 1.8). Több mint egy év alatt a megbízhatóságával sem volt problémám.
-
imyourfriend
őstag
válasz
bandigno
üzenetére
Ha megfelelően működik, akkor miért ne érne meg annyit? Jó áron van, ha max 2-3-szor be kell küldjed szervizbe az sem túl nagy érvágás. Annak tekintetében hogy kicserélik benne a zárat és nagy valószínűséggel elmúlik a hiba. Személy szerint ~8k expoval vettem a vázam torzo-tól és egyszer volt szervizbe (mert egy műveletet végeztek a belsejében aztán rosszul gumírozták a hátsó részt). Ekkor megpucolták a szenzort aztán azóta már közel 6k expo belekerült plusz egyszer az elején 9000 körül megpucoltam s ennyi.
Csapj le rá míg más el nem viszi, ennyit tudok mondani. 
-
torzo
őstag
válasz
bandigno
üzenetére
Pont a riszkis exposzámnál tart, az enyém is annakidején ekkor köpte le először rendesen a szenzort. Az ára korrekt, de a zárcserét szinte biztosan be kell kalkulálni. A Nikon művek ezek szerint gariidőn túl is cseréli a zárat. Zárcsere után már nem lesz vele bajod. A váz amúgy nagyon király.

-
bandigno
senior tag
Sziasztok!
Tervezem a váltást full frame-re és kinéztem magamnak egy D600-at! (egyszer élünk, vagy boldog leszek vele vagy nem)
Amit kinéztem, EU vétel, netshopos, viszont 1 év garit adtak rá, kb még fél év él belőle!
Kevés expos (2-3e), patent állapot, egyéb tartozékokkal és az ára is megfelelne nekem, viszont ez a kevés garancia kicsit aggaszt, főleg h ezek szerint nem hivatalos Nikon kereskedéstől lett véve! A másik meg ugye az olajgate! Fixen cserélik komolyabb hibásodás esetén gari időn belül és túl is a zárat? Illetőleg ez csak a vásárlás országában vagy régión belül érvényes? Ismerve a Fóti út dolgait ill esetleges csere esetén eléggé messze lenne az aktuális szervíz, szerintetek megéri a 330e forintot?Köszönöm a válaszokat!

-
SLYM
veterán
sziasztok, van 2 objektívem egy nikon D3100-as géphez. de igazából nem sokat értek a fényképezéshez, ezt a "csomagot" 75-ért beszámítottam, legalább lesz egy jó gépem alapon. remélem nem volt nagyon rossz vásár.
szóval nem igazán tudom melyik obit lenne érdemes használnom a géphez. amire használnám: emberek fényképezése közelről, esetleg időzítővel is ha lehet, ha saját magamat akarom fényképezni.
néhány családi videó, ilyesmik. ja és a második objektívnek lötyög az eleje, ezzel mit lehet kezdeni? kell ezzel egyáltalán foglalkozni ha működik? ezek lennének:nikon dx af-s nikkor 55-200 mm 1.4-5.6g ed
nikon dx af-s nikkor 18-55mm 1 3.5-5.6g
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Veszprémi.

-
aleister
veterán
válasz
f.lorand
üzenetére
Igen, ő alapvetően asztrotájképes, de ő is szokott követő rendszert használni. A slide-jában legalábbis mutatott róla képeket, és az otthoni kis csillagvizsgálójáról is, ahol volt olyan távcső, amire lehetett fényképezőgépet applikálni. Mesélt arról is, hogy webkamerát is használt már erre a célra.

Igaz ezeket csak a Holdra, Napra, amik valóban nem a mélyűrben vannak. -
f.lorand
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Tamással jóban vagyunk, szeretem a munkásságát. De nem szabad össze keverni: ő asztrotájkép fotós, azaz földi témákhoz komponálja az égi objektumokat. Állvánnyal, hagyományos objektívekkel dolgozik. Egy képe ugyanúgy pár másodperc, mint ahogy ti megszoktátok. Én mélyűr fotós vagyok, azaz csillagászati távcsövekre, csillagászati (égkövető) mechanikákra kerül a képrögzítő eszköz és a Naprendszeren túl fotózom csillagködöket és galaxisokat. Egy képem 10-20 óra. Más terület, más műszerigénnyel.
-
f.lorand
senior tag
válasz
f.lorand
üzenetére
Jaj, ne haragudjatok. Csak azt láttam, hogy van egy bejövő link a pleiades.hu-ra és arra klikkelve találtam az asztrofotós kérdést ebből a topicból. Mikor már megválaszoltam, akkor láttam, hogy ez nem friss, hanem ősöreg. Csak valaki most kattintott rá. Elnézést!

De ha már ide kerültem: két napja újra van DSLR gépem (az elmúlt években az asztrofotózás miatt nem nagyon fotóztam földi képeket). Ráadásul Nikon. Elsősorban csak családi-utazás fotókra fogom használni, ahogy eddig is. De annyira kevés a jó idő mostanában (a tiszta ég), hogy most jól fog esni lenn is képeket készíteni, ha már fenn csak felhő van.
Szóval bocs az előbbi felesleges hozzászólásért.
-
f.lorand
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Igen, én egészen mostanáig belépő szintű tükörreflexes géppel készítettem az asztrofotókat. És ez nem jelentett hátrányt, egyszerűen a váz minősége, a szolgáltatások minősége nem számít. A rendszer többi tagja (optikák, mechanika) sokkal inkább. A FF gépekkel való asztrofotózásnak szerintem több a hátránya, mint az előnye, hacsak nincs hatalmas büdzsé az ügy érdekében. Nekem számos nemzetközi elismerést szerzett fotóm még egy kis 1000D-vel készült és az utána levő gép sem volt sokkal fejlettebb. Gyakorlatilag csak a legutolsó fotómnál van nagy váltás, hiszen most már a szponzorációs együttműködéseknek hála, tudok csillagászati céleszközzel dolgozni. De éveken át nem volt gond a DSLR-el.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Helyes

-
törölt tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Elpasszolod ?
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Na, Kutya, kiváncsi veszek, mit veszel
, amit aztán imádni fogsz, minden apró részletében, meg persze kritizálni, minden aprórészletében, aztán eladod azt is.Amúgy no offense, de az m4/3 kiváló hangulató topik. Meg aztán oda jár rendszeresen a Főnök is, modik nem járnak, így nincs gond sok-sok offal sem

Szerk: ez alatt természetesen nem azt értettem, hogy a sok-sok tanulmány off lenne

-
nesa
veterán
válasz
üzenetére
4/3 adapter hasznalataval van van ra 150/2 zuiko olyan eles b+ hogy levagja a fejed
persze ettol meg nem lesz a vaz ff de erdemes kiprobalni, a mintaboltba tuti van nekik. -
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
Pedig az Alfa 7-est köpködtem a legjobban
Nem tudom amúgy. Fogalmam sincs. Ködösen alakul valami ki már a fejemben, de még érnie kell.Egy fullframe OM-D E-M1 kéne egy 150 milis 1.8-as saroktól sarokig karc üveggel

Szerintem csapok egy kört, mint Freddy, keresem a grált
de azért megpróbálom élvezni is kicsit és hasznosítani, amit megtanultam eddig. Túlélek egy E-PL5-tel addig valszeg. -
törölt tag
Nnnna, Urak. Nem szívesen, de ez van. Jó volt Veletek, ha nem haragszotok, még tovább boldogítalak Titeket néha alkalomadtán úgy is, hogy egy darabig Nikonmentes leszek
.. úgyhogy jó lesz Veletek ezután is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
8nemesis8
üzenetére
A válasz roppant egyszerű, 15ezerért vettem használtan makulátlan állapotban.
A másik ha előtted lenne a két vaku, látnád rögtön hogy a 700-as arra a kis vázra hatalmas, viszont a 400-as pont jó méretben.
Az a vaku pont elég arra hogy beltéren le lehessen fotózni a gyereket plafonra derítve.
Helyén kezelem a kérdést, nagy vakut nem vált ki, de alkalmankénti használatra príma, az asszonynak. -
gab.m
senior tag
Ez valo igaz, 99%ban portrekhoz hasznalom oket, ezen belul 90%ban belteren, szoval kornyezeti strapa es gepvazon torteno ide-oda koccanas nem eri oket. En abszolut elegedett vagyok veluk, 1/8 teljesitmenyig kb hozzak is a D750 6 fpset, szoval a feltoltesi idovel sincs bajom.. Egy dolog hianyzik: egy olyan kioldo amivel vazrol tudnam allitani is oket, de ehhez meg minimum 1 yn560at is kene vennem az ujbol. Na de ez mar tenyleg vakutopic. Ja, es spanyoll:kabbe

-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Real_Necro
üzenetére
A nikon vakuk a nikon Dslr-ek része, tartozéka, tehát nem off topik.
Remélem ha milc-ekről lesz szó ugyanígy beírod hogy hova való. -
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat, sikerült megkavarnod

SB-700 tetszik, meg ha tehetek mindenből inkább veszek márkásat, magasabb minőségűt, hogy utána sokáig kiszolgáljon és annak megfelelő minőségben tegye ezt, de úgy gondolom, hogy én szerintem havi rendszerességgel venném kb elő, nem sokkal sűrűbben. Így talán drága lenne ez a Nikon, bár ahogyan néztem egészen jól tartják az áraikat is.565 és 568 között árban kb 16 ezer van, vajon megéri?
Abbahagytam itt a vakus hozzászólást, de ha már segítettetek ide válaszolok

-
hemaka
nagyúr
Nekem volt mindketto, az 1.4-et meg nagyon frissen vettem, elso szerias lehetett. d5k-n hasznaltam CA nagyon durva volt es teljesen nyitva a hattermosason kivul mastol nem estem hanyat. Most az 1.8 van, fele annyiba kerul, kevesebb ca es a hattermosasban sincs akkora kulonbseg, hogy kiadjak erte 2x amnyit, akkor inkabb egy hasznalt 85/1.8g.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal
üzenetére
Engedjétek meg, hogy vaku kérdésem még válaszoljak!
aleister: Nem csak költség a kérdés, hanem áfás vagyok, így nem egyszerű a téma most.
Akkor ezek szerint nem is kell, hogy Meike 910-nél ez bezavarjon? Igen azt gondoltam, hogy senkit nem vakuzunk telibe, de ha messzebb van aki fotózunk, akkor sem lesz vörösszem vagy utómunkával is jól eltávolható esetleg?
Ed Parker: Írod, hogy "asszonykádnak" vetted a 400-ast, miért nem nagyobbat már akkor, mondjuk 700?
Megvan vele elégedve?
Templomnál gondoltam, hogy nem tudom bevillantani az egészet, így majd olyan helyen és olyankor próbálom elkapni, ahol vagy alacsonyabb a belmagasság vagy megpróbálok a fehér fallal játszani és kihasználni azt!
Új hozzászólás Aktív témák

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.05
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(De amúgy a választása több, mint tökéletes)
Mondanak újat, vizsgaidőszak után gondolkozok valami hasonló előfizetésen. Fent van interneten oké, de ha egy újságot/magazint olvasol annak meg van a fílingje.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), viszont vannak igazán érdekes fotók. Persze erre is el lehet mondani, hogy ott a net, minden megtalálható ott is...

Nem tudom amúgy. Fogalmam sincs. Ködösen alakul valami ki már a fejemben, de még érnie kell.