Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab.m
senior tag
Érdekesség: Flickren találtam Láng Péternek ezt a képét: [link] A D750 mizériája után rögtön feltűnt ez a becsillanás/sötétedés cucc. Ha jól tudom ő D3-al dolgozott abban az időben, így gondoltam tesztelem az én D3-amon is, és bizony megvan a hiba ugyanúgy, mint a 750en, annyi eltéréssel, hogy itt a jelenség csak álló képeknél jelentkezik, fekvőnél nem, és enyhébbnek mondanám a sötétedést mint a 750nél.
-
-
quby
őstag
Sziasztok!
Szerintetek 60 ezreses expószám körüli d7000-et érdemes venni? Még most fogom megnézni, csak az a kérdés nem sok e a 60k....

-
válasz
Ed Parker
üzenetére
Sajna nem tartok még ott, de a kiszemelt felszerelésem megvan már, amiről nem fogok lemondani:
- D610 (esetleg D750 használtan)
- Tamron 24-70/f2.8, de erősen gondolkodok a Nikon AF-S 24-120/f4 üvegen, bár írják, hogy a 2.8-asokhoz képest elvérzik a kevesebb fényben
- Tamron 150-600Ezek lennének a tervben szereplő lencsék és vázak. A lencsékkel kezdem a beszerzésüket.
-
aleister
veterán
válasz
Ed Parker
üzenetére
Ez érdekelhet. Friss ropogós Tamron 15-30 f2.8 VC.
(#23874) Larry303:
Már miért? A reciprok szabálynak pont az a lényege, hogy a saját, önkéntelen mozgásod miatt ne legyen bemozdult a kép. Ez meg -ahogy én látom- azon múlik, hogy adott szögsebesség mellett, van-e annyi ideje a fénynek (záridő), hogy megtegyen annyi utat, hogy ne csak egy pixelre vetüljön.
Efelett teljesen mindegy, hogy nagyon nem lett bemozdult, vagy épp csak nem lett bemozdult.
Én nem érzek elég erőt magamban, hogy ilyenek után számolgassak.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
aleister
üzenetére
ha a reciprok-szabályt be tudod tartani (azaz ki tudod tartani ), akkor felesleges az állvány.
Nemrég voltam szállodákat fotózni kint, bent meg úgy mindenhol. És azt vettem észre, hogy ami állványról volt lőve azokba ha belenagyítok akkor azok penge, tű, szike élesek. Amit meg kézből lőttem azok meg nem annyira ultrabrutálok
és azért bőőven a reciprok felett voltam (1/500 körül 17 milin
) -
fireproof
őstag
válasz
Colonel993
üzenetére
Köszi. Egyébként szerintetek 1/100 és 1/300-as záridő körül van értelme állványt használni? (Konkrétan autófotózásra gondolok.)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993
üzenetére
Attól még ez egy legenda, a minap néztem róla képeket, elég erős a csábítás hogy egy ilyen kell nekem a sorba, a trinity hiányzó darabja.
Aleister: hogy is mondjam, a Zeiss egy fura darab, van akik oda vissza vannak értük, engem szvsz eléggé hidegen hagy, pláne az ára miatt.
-
törölt tag
válasz
aleister
üzenetére
Akkor már inkább a Samyang 14-es, az is manuál, szerintem mindkettőt elveri
és spéci szűrőkerettel stb. szűrőzhető az is. Na nem mintha kéne, olyan eszméletlen jó színei vannak..És mindezt a "zeissz" -hez képest apróért. (Valaki szóljon már neki, hogy ez egy "cájssz")

-
Ed Parker
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
ez a kép már megint mi?

-
torzo
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Igen, de tiéden az egész szenzor tele van szeméttel, mintha porvihar dúlt volna benne. Amikor az enyémet szarvizeltem, mellékeltem valami hasonló mocskos képet és szó nélkül cserélték a zárat. Pedig akkoriban még a nyilvános beismerés előtt voltak.
-
torzo
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
-
torzo
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Ez nem a jellegzetes d600 olajfröcsi. Az bal felső sarok, szép kerek és nagyobb pöttyök, szélük kissé elmosott. Ez por vagy törmelék. Persze az lehet, a zár darálja rá magát a szenzorra, mert ilyet is olvastam annak idején. Mindenesetre szervízbe vele és ne engedd, hogy egy szenzorpucival lerázzanak! Ez zárcsere érett.
De jó lenne, ha a keresztvonal csak valami szösz lenne! -
m3ss
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
unatkozol? menj szamold meg hany potty van a szenzorodon

nem rozsdasodik, pont ugy mukodik mint ujkoraban. zajban pont h jo
pixelszinten siman partiban van a dx kamerakkal.
epp minap neztem torzo egyik d7100 iso2500-as rawjat...eleg kozel van. -
válasz
Telomanikus
üzenetére
Amikor vetted, nem nézted meg?

-
m3ss
veterán
ugyelni kell azert a nikon vazakra. olajszintet ellenorizni mindig, nap fele nem forditjuk...

de a raw histogramm az jol hangzik
-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Az lehet akár attól, hogy tisztították a szenzort, azt végigszántották.
Hány expóval vetted? -
Frigetrus
aktív tag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Arra gondolt, hogy hányadik expónál jár, hogy ennyire dzsuvás.

-
válasz
Telomanikus
üzenetére
Ez milyen rekesz? Hány expó? Volt már javításon a váz?

-
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993
üzenetére
Az előző részek tartalmából...
Noh, minap érkezett a mail...
Elkészült minden; És tényleg...Csak most a leadott obi visszajövetelkor, nemigazán akar szabályos körű blendét kirajzolni... egyik lamella mintha jobban bemászna.
AF beállításhoz meg belepumpáltak több mint 120expo-t a vázba.
1 napos (SE) feladatot mégis csak meglehetne csinálni 14 napon belül (?)

Hmmm-hmmm...
-
aldebaran
addikt
Visszahívják a Nikon D750 fényképezőgépeket a becsillanás hiba miatt
-
Freddy76
addikt
válasz
hemaka
üzenetére
Nekem a fél millás HP elitebook-on romlott el az egyik kis pöcök, ami a monitor lecsukásánál "beakad". Nos, a szerviz garanciában megoldja, csak hagyjam ott két hétre... Szóval az lesz, hogy hangos k.rvaanyázások közepette kifizetem valahol azt a 25k-t, amiért azonnal megcsinálják...
-
Throme
veterán
válasz
Ed Parker
üzenetére
Az alkatrész hiány egy dolog (ami persze nem elhanyagolható ), de a fórumtárs cucca eddig el sem jutott. Kézbe se vették.
(#23808) Colonel993: ez sajna ilyen, hívogatni kell őket. Lehet elhúzódik, mert most sí szezon van és kevés a kolléga/sok a meló és nincs szabad ember (megfelelő rész aláhúzandó...)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993
üzenetére
Értelek és tök igazad is van, én nem ilyen körökben mozgok, én fitness, wellness dolgokat szervizelek, kondigépeket üzemelek be, javítok, sajnos itt is sok olyan van hogy nem jön meg a cucc és nem egy ember vár rá, hanem annyi amennyi éppen a helyen megfordul és pont használná, hidd el nem hálás feladat magyarázkodni és ők ezért a szolgáltatásért fizetnek, jogosan várják el hogy minden működjön.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Ed Parker
üzenetére
+1
Szervizes meló ritka hálátlan dolog...
1000+ sikeres meló, az természetes.
1 apró hiba az már világhír.Viszont nagy átlagban most már tényleg a beleszaromság tendál mindenütt, hatalmas márkaneveket, komoly háttérrel leírva...
14 nap alatt, legalább egyszer... mégis mennyibe kerülhet megforgatni egy vázat és egy objektívet mint mókus a mogyorót; Javítás kérelmi papírra rávésni azt, amit én és kolléga részletesen a jegyzőkönyvbe is mellékeltünk, és mehet tovább a szervizes részlegre? Miért ilyen nehéz ez?Teljesen más volna az álláspontom nekem is; pl instant megérteném.
A baj az, hogy ennyit SE voltak hajlandóak megtenni, hogy tovább summázzanak "alkatrészre várunk" - címszóval... és okom se legyen kiakadni...
De erre rákontrázva, hogy a telefonon lerázzanak; még korábban beetetnek, hogy MEGLESSZAZ-MEGLESSZAZ 19.-ére tessék megnyugodni !És ugyan ez Camera kft.-nél; Nem csinálnak semmit, de 1 hónapot köröz a gép náluk, összekarcolják a kijelzőt és leszarják.
És még sorolni lehetne...
2014 nekem a gariztatásról szólt... és most tökjó, hogy kezdődik a kör elölről idén is...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
hemaka
üzenetére
Csak tényleg egy lábjegyzet a szervizek védelmébe,mivel magam is ezt csinálom immár 15éve, sokszor nem is a szervizen múlik egy termék javítása, mikor egy alkatrészre heteket, hónapokat kell várni(jobbik eset) vagy amikor meg sem jön. Pedig a csere egy óra vagy legalábbis egy sima műszak, mégis nehéz mit tenni.
Persze nem zárom ki, hogy vannak trógerek, de ennek az érmének is két oldala van. -
hemaka
nagyúr
válasz
Colonel993
üzenetére
Nálunk fater 400k-s HP notija dekkolt majdnem 8(!!!) hónapot a szerviznél, majd visszaküldték, hogy soz, de nincs hozzá alkatrész. Akkor volt kb. 3 éves a gép, ami azóta is otthon rohad, pontosabban muter használja egy monitorral.
Szóval vannak bajok idehaza. A Samsungról is tudnék nyilatkozni, de inkább nem akarok...

-
Colonel993
senior tag
Minden elismerésünk kollégával a Nikon gariszerviz / Fóti úti srácok irányába !

5.-e óta ott ül náluk 1 váz és 1 obi...
A bevizsgáláson SE esett át, 14 napja ott áll a tárolóban érintetlenül...Még jó, hogy betelefonáltam újra és nem hittem a korábbi telefonos beszélgetésnek...
Most meg;
"Megsürgetjük az ügyet, és a napokban mindenféleképp átvizsgálja a technikusunk, azaz MA vagy HOLNAP"És még ezek után jön csak persze a javítás... és jó, hogy már Tegnapra kellett volna pl a váz...
A pofám leszakad, hogy a telefonban, pár napja azt ígérték, hogy 19.-én... azaz MA már mehetek barátom cuccaiért...Ismételten, még jó, hogy itthon az ajtóban még eszembe jutott; "WTF Man... Magyarországon vagyunk, telefonáljunk már be..."
-
torzo
őstag
A d3k ilyesmire biztosan nem alkalmas. AF fine tune nincs benne, iso tűrése nagyon halovány, mindent menüből lehet szinte csak állítani, LV nincs, szóval max. másodváznak való.
Ennek ellenére a kitobival (18-55), egy jó Tami 17-50-nel, meg a 50/1.8 G-vel néha egész használható lövéseim is születtek. -
Salex1
őstag
Alap dolgokra, D3200 mellé milyen, forgatható fejű vakut ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen széket vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- LEGO klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az 1.5kg még elviselhető obi súly, felette meg számoljuk bele az állvány súlyát is.

ez már majdnem olyan, mint az 5d rozsdásodása...