- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nikon DSLR topik
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
46100 - 46001
52454 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:24 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anaqer
veterán
-
Potyka03
senior tag
-
PuMbA
titán
-
anaqer
veterán
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Nikon D3000-es alap objektívvel(18-105 VR) -hoz lehet venni valahol napellenzőt? Vagy eggyáltalán tehető az objektívre?
-
Kiskopika
senior tag
-
Viperator
őstag
-
szacsa82
tag
-
Red@Arc
tag
Mert nem kompatibilis a vázzal. Ez van, nem tudsz rajta segíteni.
-
szacsa82
tag
Nekem nincs, de úgy tudom, pl. a 18-140 éles obi, szerintem utazásra megfelel a hossza, sajna nem igazán hallani olyanokról, amelyek mindent tudnak.
Mondjuk én mindig vitába kerülök itt a többiekkel utazás ügyben, én ugyanis nem vagyok híve ezeknek az ún. utazozoomoknak, szóval személy szerint mindig viszek kettőt, és akkor már nincs kompromisszum. Fényerős Sigma alapzoom meg egy tele, ami egyébként ritkán kell. De ez csak én vagyok.
Más: valaki tudja, hogy a 70-300 AF-P obim miért nem működik régi d50-en ? A gép más obikkal jó, az obi más gépekkel szintén. Köszi!
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok, keresek d7100 ra valami altalanos utazo zoomos obit, aminek nem lagy a kepe. Van valami best buy ajanlat? Eddig nikon 18-200 vr em van de ezt nagyon lagynak erzem, de a fix obijaimat nem tudom mindig magammal vinni.
-
updog
őstag
"Meg hát szeretem én a Nikont, de ha most indulnék rendszerszinten nulláról, valszeg Milc mellett döntenék."
Nos, én amikor kezdtem nulláról, beruháztam egy Olympus E-420-ba (akkor 3 éves váz volt). Kb. szó szerint két nap múlva jelentették be, hogy a 4/3 DSLR rendszernek lőttek
Nem mintha akkor még az fenyegetett volna, hogy nem vagyok elégedett a 14-40+40-150 kittel. Amúgy bitang jó képeket lehetett azzal a géppel is lőni.Aztán vettem egy D3200-at, szintén amikor az már kb. kifutott, az előző gépem a D7200 volt, ami mondjuk mindent tud a mai napig, amit egy cropos gépnek tudnia kell, de szintén már a vásárláskor is régi volt.
A D750-ről meg ne is beszéljünk, szintén 5 éves konstrukció (ettől még az arcomat keresem hogy hova tettem le, annyire lenyűgöző a teljesítménye számomra).
És most (mindazok ellenére, hogy mindig egy lépéssel lemaradva az aktuális trendek / technológiák után futottam), bizony elkezdem majd gyűjteni a full frame objektíveket Nikon DSLR-re (nincsenek nagy vágyaim, egy 14-15mm elejű UWA, 24-70, 70-200, Tamron van kinézve), mert még pár évig ebben látom az én saját jövőmet.
Ha most kezdenék, nagy bajban lennék. De reálisan megítélni nem is tudom a dolgot, mert itt van mögöttem 8 évnyi tapasztalat / tudás / előítélet, úgyhogy nem is próbálom kitalálni, mit tennék enélkül

-
itouchfan
őstag
Én is leírom, akkor hányadán állok a fotózás dologgal.
3-4 hónapja van meg a D7100, D3200-t váltott, szeretem, nem mondanám azt, hogy teljesen kihasználom a tudását, de már összebarátkoztunk, szeretem használni, és a képekkel is megvagyok elégedve, de....Mindig kísért a MILC, főleg a Pana-Oly M4/3 vonal...most szombaton is gyalogoltam 15-16 km-t, és nem volt nálam más, csak a fotóstáska, benne a 7100+T18-200, és a tárcám és a telóm a külső zsebben. Ez a kombó így azért fél nap után húzza az ember vállát...és sok helyet is foglal. Egy kis Pana milc+ mondjuk egy 12-60, meg egy fix obi ami most van, bőven elég lenne, de nem tudom képminőségben mit veszítenék. Meg hát szeretem én a Nikont, de ha most indulnék rendszerszinten nulláról, valszeg Milc mellett döntenék.
-
Throme
veterán
Ez egy hobbi sokaknál és változnak az idők. Sokkal pörgősebb volt pár éve a topik, ez tény.
A nikon se erőlteti meg magát dslr fronton. Hozzák a kötelezőt, és legóznak, hogy ezt belerakják, azt kiveszik...stb.Aztán többen családosak is lettek. Nekem is van milcem a nikon mellet.
A 2kg fotós cuccot a gyerekcucc váltotta fel. Ezért lapul a zsebemben (igen, szó szerint a zsebemben) egy kis milc. Előfordult, hogy telóval fotóztam, ami itt skandalum lenne, de ha csak az van az embernél akkor mi a f@szt csináljon?Ha most kezdeném a fotózást hobbi szinten nem tudom merre indulnék.
Árban még mindig jó a tükrös.A fiatalabb generációnak a milc is egy természetes opció. nincs egy rakat régi tükrös obijuk, és - szerintem - nagy ívben szarnak a manual-ozásra. Franc se szeretne fókuszt kalibrálni, ha esetleg fényerősebb obikra vált.
Talán még lenne egy fellendülés, bár az se nikon dslr vonal, ha megjelenne egy normális APS-C nikon milc, amire jó a meglévő nikkkor (és 3rd party ) obipark.
Rendes D7x00 váz, csak tükör nélküli technológia, elfogadható áron még megdobogtatná a szívem, de jelenleg nincs olyan amiért váltanék a meglévőről.
Pedig sokkal jobban szeretek a nikonnal fotózni, mint a milccel (csak hát a praktikum eléggé előtérbe került).Azért nem lenne jó, ha zárásra kerülne ez a totyik

-
updog
őstag
Such is life

Én egyelőre maradok tükrös dinoszaurusz egy darabig. Nagyon sokat filóztam most, hogy legyen-e MILC a folytatás, vagy az legyen, ami végül lett (D750 + FX-be ruházás, ami keményen visszaüthet majd, ha pl. gondok lesznek az adapterezéssel a Z-sorozaton, és "dobhatok ki" mindent, ha mégis váltok később).
Természetesen egyelőre nem hogy nem bántam meg a D750-et, hanem a lehető legjobb döntésnek tartom, és valószínűleg el is adom a tartalékba eltett D7200-at és mindenem ami DX, mert azóta elő se vettem őket, pedig úgy voltam vele, hogy jó lesz az még.
-
szacsa82
tag
-
updog
őstag
-
szacsa82
tag
Jó Ég, hogy behalt a topik... Az idők jelei...
-
i-sti
senior tag
Aki FX vázon használ 35 1.8G DX üveget, mennyire állítja a vázból az "Auto D-Lighting" és "Vignetting controls"?
Természetesen mikor JPG-ben fotózik. -
tvamos
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
Még a DVD korszakban az egyik tékás 12 éves (!) fia egy délután alatt lemásolt egy (elvileg) másolhatatlan filmet. Kb. a kódokkal is erre lehet számítani, mert a mai srácoknak már a vérükben van a "mátrix"...Ezért nem fejlesztenek ilyet a gyártók, mert a jelenlegi biztonsági megoldásokat nagyon könnyű megkerülni, az pedig kontraproduktív lenne számukra, ha folyamatosan csak negatív reklámokban szerepelnének, hogy már megint feltörték a biztonságosként árult eszközüket: csak egy felesleges támadási felület. Szerintem...
-
Throme
veterán
A "nyomon követős" megoldást már elvetettük az elején, az ok, nem jó.
Ujjlenyomat szenzor akkor lépne működésbe, mikor felrakod a vázra.
Használtat nem biztos, hogy kipróbálás nélkül vennél.Ha ez az akksi miatt nem kivitelezhető, az offline megoldás is szóba jöhet, ha pl nem "indul el" a gép, amíg nem adsz meg egy kódot (megadás módja is sokféle lehet manapság, nem feltétlen bepötyögős kódolás az egyetlen létező dolog).
Ilyen obiba is építhető, csak egy memória chip kérdése. Váz nélkül úgy se használod, ott meg már kap áramot.
A ki-be kapcsolásra is számos automata megoldás elérhető. Nem kell egy nagy piros gombra gondolni állandóan...A megelőzés fontos, ezt nem vitatom.
Egy olyan megoldással, ami kvázi használhatatlanná teszi a vázat/obit (visszafordítható folyamat keretén belül pl kód) el lehetne venni a kedvét a tolvajoknak. Vagy csökkenthető lenne.
Nem működő gépet bajos eladni.
Megkerülés mindig is megoldható, de ahhoz nagyobb tudás, logisztika (nem biztos, hogy tolvaj = kódfeltörő) kell és a cucctól való szabadulás idejét is növeli, ami megint csak nem túl jó a tolvajnakSzériaszám megadásának hatékonyságával szemben szkeptikus vagyok.
Az információnak valahogy el kell jutni a vevőhöz. Hiába van netkapcsolata ma már sokaknak, kérdés mire használják....Látod, te is próbálod megkönnyíteni a megtalálást, ha mégis bekövetkezne a baj...
Milyen jó lenne ha alapból lenne valami vázakban / obikban?! Manapság egyre olcsóbb minden ilyen technikai vívmány, hozzávéve a sorozatgyártást nem látom komoly gondnak a bekerülési költséget.Sajnos sosem fog kiderülni mennyire lenne igény egy hatékony megoldás alkalmazására fényképezők terén.
Látva, hogy itt sem érdekel senkit a téma, inkább csak felesleges dolognak tartják. Marad a szériaszám küldözgetés, mint eső után köpönyeg megoldás.
Azért örülök, hogy más termékcsoportoknál nem így gondolkodnak/gondolkodtak az emberek/gyártók
-
Roachy
senior tag
És egy optikában lévő nyomkövetőt, ujjlenyomat olvasót milyen energiaforrás táplálna? Lenne benne egy gombelem?
Illetve egy ilyen funkció ami állandóan online, folyamatosan merítené az aksit. És a MILC-ek amúgy is küzdenek az energiafogyasztással, de így a dslr-eknél is gond lenne. Sajnos az akkumulátorok korántsem fejlődnek olyan ütemben, ahogy a technológiák megkövetelnék.
A gyártóknak is ki kéne építeni egy újabb infrastruktúrát, supportot stb... ami komoly áremeléssel kompenzálna.
A nem online megoldás mint az ujjlenyomat, azt meg ha már ellopták pikpak megkerülik.
Szóval korántsem olyan egyszerű ez.
A serial szám meg elég konkrét egyedi azonosító és az internet korában egyre sűrűbben hallani megkerült felszerelésekről, ez is működik valamennyire.
Lehet biztosítást kötni (akár német cégnél ha az a megoldás).
Nekem a táskámban van elrejtve egy gps nyomkövető, amiben sim kártya is van. Ebayről elég olcsón beszerezhető kütyü. (ha valami nincs a táskámban, akkor az nálam van)
A legfontosabb a megelőzés. Észnél kell lenni és akkor nem lehet baj. Egy pillanatra sem szabad ellenőrizetlenül hagyni. Így kb csak 2 eset lehetséges. Ha lakásból betöréssel szerzik meg, vagy rabló támadással. Előbbinél lakásbiztosítás rendezi, utóbbinál meg még mindig ott van a "csak a testemen át" faktor. Ekkor vagy megmarad a gép és te is, vagy nem marad meg a gép, de te sem, szóval úgy is mindegy.
-
helixP
nagyúr
-
Throme
veterán
Nézd az árakat és már is jó. Az én telóm újkori áráért kapnál egy kitobit, vagy fix 35, 50 nikkor obit... mégis van benne ujjlenyomat olvasó szenzor, de az olcsóbbakban van legalább jelszavazási lehetőség, vagy egyéb - szoftveres - védelmi megoldás, hogy ha ellopják, akkor ne lehessen használni.
Tudom, hogy szélmalom harc, mert nem lesz semmilyen védelem, se vázban, se obiban, csak amikor azt olvasom, hogy felesleges, meg drága, meg nem lehet, meg úgy se mennénk rendőrségre beméretni a helyzetét...stb akkor az ide bedobált lopott cucc hsz-ek is teljesen feleslegesek, hiszen macera utána járni, vagy elmenni a rendőrségre...
Csak akkor gondolkodnak el az emberek, mikor velük történik (és küldözgetik mindenfelé a szarjuknak a szériaszámait hogy jaj ellopták...), és érzik a veszteséget a pénztárcájukon....
Amíg mással történik, addig felesleges marhaság és a gyártók pártját fogják, hogy szegényeknek milyen megterhelő plusz meló és kiadás lenne (persze megy a sírás, hogy az új vázaknál milyen kevés az újdonság, és miket vesznek ki az előző szériához képest, ezt is be lehet fejezni, mert szegény gyártónak ne akarjunk már plusz melót kitalálni bármit is...úgyse éri meg).Érdekes, hogy más területeken, (említettek mellett pl autó, stb ) vannak gyártó, vagy 3rd party megoldások, hogy ne lopják el, ne törjék fel, ne rabolják ki....
Ide nem kell, értem...
-
szmayer1
senior tag
-
itouchfan
őstag
-
wms
senior tag
-
szmayer1
senior tag
-
itouchfan
őstag
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
A picture Control beállításai hatással vannak a raw képekre?
-
helixP
nagyúr
-
Throme
veterán
Ugyanígy értelmetlen megosztani lopott cucc listákat és szériaszámokat. . .
Kb ugyanaz a reakció, mint a hsz-ed a megóvásra, megvédésre.Akkor fontosak csak, ha velünk történik. Már az is jó lenne, ha használhatatlan lenne az eszköz a tulaj nélkül (jelszó. . . akármi). Ne érje meg ellopni.
Ha telefonoknál, laptopoknál van rá igény, akkor itt is lenne. Ok neked nincs.
-
anaqer
veterán
Pontosan - ha még a biztosítós hiénák se mindenhol értelmezik ezt piacnak, akkor a Casonykon meg az obigyártók aztán tényleg minek fecséreljenek erre akár egy fillérnyi R&D büdzsét is? Akárhonnan nézem, ez egy "papíron szép" ötlet - de piaca sincs, megvalósíthatóság is minimum erősen véleményes... szerintem lapozzunk.

-
*Ropi*
félisten
-
helixP
nagyúr
-
anaqer
veterán
Ja... szerintem ez a) nem egy feasibly implementálható fícsör - kívülállóként brainstormingolva annak tűnhet, meg "ja, hát csak pár sornyi kód a firmwareben" : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD , valamint b) nincs is rá tényleges piaci igény.
Profi, sokmilliós munkaeszköz fotóscuccok úgyis le vannak biztosítózva... de ebben a kategóriában, amiről most beszélünk, vásárláskor lóf* fog azért rádobni - sacc, de legyen mondjuk - 100 dollárt, hogy haesetlegeccer jajjuramisten ellopják, akkor majd le lehessen követni. Ami után még mászkálj rendőrségre-bíróságra hónapokig, aztán talán valamikor egy év múlva viszontlátsz valamit a cuccosodból... szerintem nem véletlen, hogy ebben valahogy semelyik gyártó (illetve a piacuk) nem látta a value propositiont.
-
updog
őstag
Sziasztok!
D750-en használ valaki első generációs Tamron 24-70 2.8 VC-t? Tapasztalatok érdekelnének. Street, tájkép, esemény, ilyesmi célra.
Kis túlzással kijönne egy használt darab kb. 1:1-ben, ha el tudom adni a 24-120-amat, ezen gondolkozom erőteljesen.
-
*Ropi*
félisten
-
Throme
veterán
"Fejlesztések" sorába ez bőven beférne. Az oké, hogy a D500 AF és szenzor lejött a 7x00 sorozatba, de mellette szépen sorban vesznek is el (státuszkijelző egyszerűsítés, kártya foglalat, AF motor...).
Nem akarom elhinni, hogy erre nem gondoltak a fejlesztők még....
(lehet a marketinges elvetette, ha ellopják, akkor úgy is vesz másikat alapon, és az jót tesz az eladásoknak...) -
gaben22
őstag
-
tvamos
nagyúr
-
Throme
veterán
Ha már a szervizesnél köt ki és ott veszik észre azzal az a baj, hogy a -tételezzük fel - jóhiszemű vásárló megszívja, mert akkor azt tőle elveszik - jogosan - és ugrott a zseton.
Ok, chip-et/sim-et felejtsük el, de az ujjlenyomat olvasó simán működhet. Ki is lehet kapcsolni a mobilokon is, szóval nem kötelező.
Szállítás/utazás előtt érdemes bekapcsolni.
Én simán bevállalnám ezt a + meghibásodási lehetőséget a biztonság érdekében.
A biztonság kedvéért persze kóddal feloldható lenne, pont ilyen eset elkerülése végett, hogy nem lehet használni a vázat a szenzor hibája miatt. Nem túl sok soros kis rutin lenne a fényképező szoftverében.Mind1, úgy sem lesz ilyen, marad a lopott cuccok közt keresgélni használt vásárlása előtt (ez kevésbé kényelemes és nem mindenki csinálja)
-
gaben22
őstag
Az igény valós, félre ne érts, nem vitatkozom veled ebben, viszont a kivitelezhetőség problémás. Hálózat kell, SIM kártya kell, ujjlenyomatnál meg +1 hibalehetőség ill. lassítja a melót. Ha külföldön vagy meg vegyél az adott országba SIM-et, hogy tudj fényképezni. Gondolom emiatt nincs. Akkor már inkább valami nehezen átüthető kód (valami kis elektronika vagy megfelelő gravírozás) és mondjuk gyártó adja meg a lehetőséget, hogy regisztráld. Vannak cégek ugye, akik plusz garanciát is adnak a regisztrációért, had lehessen akkor már keresni sorozatszám alapján vagy bejelenteni, hogy lopott, hátha egyszer kiköt egy szervízesnél...
-
Throme
veterán
(úgy értem a tulajnak sok gombjába került).
Nem is értem a gyártókat, hogy miért nem indítanak olyen szolgáltatást, hogy "megcsippeltetik" a nagy értékű cuccokat és nyomonkövethető lenne.
X felárral kínálhatnák ezt a szolgáltatást. Vagy akár távolból letiltható lenne a fényképező működése.
Jól reklámozni ezt a funkciót, hogy el se lopják a cumót....De lehetne laptopok/mobilok mintájára is ujjlenyomat védelem, ami még egyszerűbb lenne. Manapság nem egy drága megoldásról van szó. Markolatba simán beépíthető lenne...
Objektíveknél is alkalmazható lenne. Önmagában úgy sem használja senki, vásárlásnál viszont csak kipróbálja, és akkor már kap áramot, a szenzor is működésbe lép...
Úgy is olyan kevés az újítás ezen a területen, valamivel felkavarhatnák kicsit az állóvizet.
(mondjuk én a lopást is kegyetlenül büntetném, mert most alig van visszatartó erő, és akkor kevésbé lenne szükség védelemre)
-
gaben22
őstag
-
Throme
veterán
-
*Ropi*
félisten
-
Throme
veterán
-
updog
őstag
-
anaqer
veterán
-
updog
őstag
Egyszer megnéznék már egy Camera Kft. hivatalos állásfoglalást erről (na nem mintha a bárhol elérhető "A garancia nem átruházható és csak az objektív eredeti tulajdonosa érvényesítheti." kezdetű (és végű) feltétel nem lenne hivatalos, szerintem). Amúgy ha ezt csűrjük-csavarjuk, még jelentheti pontosan azt, amit írtok (az első vevő intézheti, akkor is ha már eladta).
Velem pont szigorúak voltak ilyen szempontból, egyszer vettem egy Tamron obit használtan magánszemélytől, és le akartam tőlük kérni serial alapján, hogy volt-e szervizelve. Mivel nem én vagyok az eredeti vevő(!) ezért nem mondhatták meg(!!!).
Ha hülyeséget írok, nyugodtan javítsatok ki, de itt ugye arról van szó, hogy "...A Tamron Europe GmbH (a továbbiakban: "TAMRON") a következő feltételekkel vállal garanciát..."
(szerencsétlen megfogalmazás, ugye "garanciát" nem ismer a jog csak jótállást vagy szavatosságot)
Tehát (szerintem) amikor regisztrálod a "garit" a Tamronnál, te tkp. egy szerződést kötsz velük. Erre nem vonatkozik a törvényileg előírt jótálláson felül semmi az ég világon, mivel annak te és a Tamron gmbh vagytok az alanyai.
Tehát szvsz. a minimum az, hogy ha "5 év gari regisztrálva" szöveggel hirdet valaki, akkor amikor az objektívet továbbadja, akkor az adásvételi szerződésben kötelezettséget vállal hogy intézi az ilyen ügyeket. Még korrektebb az lenne, ha leírná, hogy mivel nem átruházható, így semmilyen felelősséget nem vállal ennek érvényesítésére.
-
Roachy
senior tag
Na de ha pl a jövendőbeli vevő elviszi gariba és a saját nevén és adataival adja le, míg a papíron más szerepel, akkor azért az föltűnik a szerviznek. Ezért amikor aláírja a garis átvételt, gyakorlatilag alá kell hamisítania a te nevedet. Ez így azért nem annyira tiszta helyzet. Szóval semmiképpen sem hirdetném az extra garanciát beleszámítva, csakis úgy, hogy rajtam keresztül érvényesíthető.
Bár jobban belegondolva talán ezt is át lehet hidalni egy meghatalmazással.
Szóval a lényeg, attól hogy hivatalosan nem átruházható, attól az még garancia marad másnál is. -
csacsi77
senior tag
-
Throme
veterán
-
csacsi77
senior tag
Oké, akkor ez számomra tiszta ügy. Ha veszek egy Tamron obit és regisztrálok is, akkor megvan az 5 év garancia. ŰHa két év múlva eladom és a második tulajnak odaadom a regisztrációnál kapott plusz papírt is, akkor így átruházom az öt év garit a második tulajra.
Lehet, hogy az én nevemre szól, de ha gond van, akkor ő viszi el és ő is él vele. Így számomra az 5 év simán átruházható. -
Roachy
senior tag
-
80hun
addikt
-
anaqer
veterán
Az 5 éves gari nem ketyeg alapból, hanem regisztrálni kell hozzá a Tamronnál!
Ekkor a sorozatszámod mellé kapsz egy generált hivatkozási számot is - na, ezt pl. törvényesen simán visszakérdezhetik. Ha elmaradt a regisztráció, vagy az eredeti tulaj nem tudja már megmondani ezt a számot, és a szervízben éppen olyan napjuk van... na, akkor rögtön buktad a dolgot.
-
r.levente75
addikt
-
Roachy
senior tag
-
csacsi77
senior tag
Bocs, ha már előkerült a téma.
A Tamron obikra 5 év garancia van, de az csak a vásárlóra vonatkozik. Ha továbbadja az ovit, akkor már nem él a gari az új tulajnál, csak a régin keresztül.
Az a kérdésem, hogy ezt a szerviz, fotósbolt hogy ellenőrzi? Ők nem kérhetnek el tőlem igazolványt, hogy ellenőrizzék a kilétemet. Ha van számla és garijegy, akkor mást mit kérhetnek még?
Tényleg komolyan kérdezem, mert érdekel. Volt már valakinek ilyen jellegű tapasztalata? -
Roachy
senior tag
Ok, nem azért írtam, hogy kötekedjek, csak kiegészítettem amit írtrál. Mert pont ez a 2 dolog a legnagyobb különbség, ami döntő lehet, hogy honnan vásárol az ember. Főleg ha nem cserélgeti 2 évente az optika parkját.
Nem átruházható, de az eredeti vásárlón keresztül (persze ha az elég rugalmas) ugyanúgy érvényesíthető. Így aztán eladásnál érték növelő.
Belső tubus kopása is garanciális hiba szerintem. Nem vagyok benne biztos, csak abból indulok ki, hogy nekem szó nélkül cserélték a megnyúlt gumit, a garancia vége előtt 1 hónappal is. No meg azt sem tudom mennyire általános ez a lötyögés, és hogy zavar e bármit is a képalkotásban, megfelelő működésben, én még nem tapasztaltam ilyet. -
Roachy
senior tag
A videó miatt a Nikon dslr-eket felejtsd el, ha nem akarsz manuál fókuszt használni. Az élőképes AF nagyon gyér a Nikonokon. Viszont Nikon MILC-et (Z6, Z7) nyugodtan vehetsz, bár azt 650 alatt nem kapsz, de legalább FullFrame. Neked Milc kell, szerintem azzal jársz a legjobban. A Sony-n és Nikonon kívül még ott van a Panasonic, az Olympus, a Pentax és Fuji is. Ezeknek is vannak nagyon jól sikerült modelljeik és olcsóbbak mint a Sony-Nikon-Canon vonal.
-
*Ropi*
félisten
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, így a segítségetek szeretném kérni. Jópár év eltelt amióta megvettem az első tükrös gépem, egy NIKON D50-et és fura, de azóta maradtam is ennél a gépnél egy Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD objektívvel, egy Sunpak ITTL vakuval és egy Kenko AF közgyűrűvel. Azóta pedig a világ kifordult saját magából a gépvázakat illetően. MILC vagy DSLR stb. kérdések természetesen bennem is felmerülnek, közel 1 hete nézelődöm, informálódok. Most kezd valami katyvasz kialakulni bennem az információ halmazt kiértékelve, ezért a hozzáértőkhöz fordulok, hozzátok.
Mint írtam feljebb „gépvásárlás” a cél. Márkahű vagyok valamelyest, de természetesen nem ragaszkodom a Nikon-hoz. Ha van jobb minőség/ár-érték arány jelenleg, jöhet. 2007 óta jópár év eltelt, a technika is sokat változott. Bár szívesen maradok NIKON vonalon akár a meglévő objektív miatt is ami egy Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD. Ez a 220voltnál jelenleg 158.000ft és már kistelét sem kell vennem. Ezt megspórolhatóm ha Nikon vonalon maradok és egy bitang jó objektív szerintem. Mellé egy 50mm 1,8-as fix (volt már) meg majd idővel egy tele mondjuk egy 70-200 2,8 Nikon vagy Tamron.
Amire kellett nekem a D50 bővel elég volt, eddig. Első gyerkőc érkezése előtt a fotós célok mellett a VIDEÓS képességek is nagyon fontosak jelenleg számomra – ezt meg a D50 nem tudja - lehetőleg 4K-ban legjobb minősgben. Bár sem DSLR-el, sem MILC-el nem videóztam még, nem tudom milyen. Jelenleg egy SJCAM SJ8 PRO-t használok 4K-ban. De szeretnék valami komolyabbat. Erre inkább video kamera ajánlott? Ha igen melyik?
Tehát amire használnám:
fotózás: baba, családi, kültér, beltér
videózás: ugyan ezek témák LUT és cinematic színezéssel kiegészítve
és lehessen akár munkára is használniA Sony Alpha 6500 és a Sony-k youtube videók alapján is iszonyat jónak tűnnek videózásban. Bár a Sony-k 500.000ft-nál kezdődnek. A Nikon D7500 tetszik és állítólag tudja is a 4K-t, a Sony-k nál jóval olcsóbb, kb. 300.000ft újonnan. Kérdés az AF és minden másban milyen lehet. A Nikon D7200 videóban csak 1080p-t tud.
A Sony-k tényleg ennyivel jobbak videózásban mint a Nikonok? A meglévő Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD objektívvel és egy 50mm 1,8 fixxel ugye jó gondolom hogy jobb képet ad mint egy 2-300.000ft-os videokamera? A videózás miatt később tervezem egy gimbal (stabilizátor) beszerzését is. Van esetleg valami más ajánlott vétel jelenleg jobb ár/érték aránnyal mint a D7500 ha nem csak a fotózás hanem a videózás is a cél?
-
T-
tag
-
Motaba78
addikt
Mivel jóval kedvezményesebben vettem így belefér egy fizetős szervíz, kettő év után úgyis cserélem, és minimális ráfizetésel megint új van.
Az öt év gari meg ha eladod csak neked szól nem átruházható, így az nem mérvadó. A belső tubus ha megkopik és lötyög nem garis hiba, mivel kopó alkatrész így az öt év megint nem mérvadó. -
gaben22
őstag
Körtepumpát mondjuk érdemes beszerezni. Jó lesz vele lefújni objektív frontlencsét takarítás előtt vagy nagyobb porszemcséket monitorodról mielőtt portalanítanád, stb. (azok már karconi is tudnak, azért érdemes fújkálni portörlés előtt). Megértem az aggályaid, drága pénzért vásárolt cuccokra én is vigyázok és én is félek basztatni őket, úgyhogy inkább nem bíztatnálak, ha nem mered, ne csináld. Bár az is igaz, ha elviszed egy boltba, ahol az unott faszi megküldi neked pro szenzortisztítás címszó alatt, nem biztos hogy beljebb vagy. Levegő így is úgy is bemegy tüköraknába amikor objektívet cserélsz, megfújni körtepumpával kb. ugyanaz. Neten keress rá a szenzortisztítás címszóra, ki fog dobni pár találot, nekem egyikkel sincs tapasztalatom. Nem tudja valaki, Nikon Kft. csinál szenzortisztítást (DX esetén vagy itthon vagy kiküldve Csehországba)?
-
Potyka03
senior tag
-
helixP
nagyúr
-
T-
tag
-
helixP
nagyúr
-
Byk01
őstag
-
T-
tag
-
Potyka03
senior tag
-
Throme
veterán
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Feltettem az azonnali kérdések topikba is,de beírom ide is:
Van egy Nikon D3000-es gépem.
S olyan problémám van hogy minden eggyes képen látszik valami kosz... vagy nem tudom mi az.
Szerintetek mit kéne tisztítani hozzá?
Ide feltöltöttem pár képet,s be is jelöltem a problémákat: IDE
Esetleg tud valaki javasolni pesten olyan boltot ahol kitakarítják s meg is lehet várni?
Nagyon max 15E-t szánnék rá. -
i-sti
senior tag
Az 50 1.8G elég jó áron van.
Igen, nem egy drága obi. FF-en beltérbe NEKEM hosszú, kültéren rövid.a 85 1.8G nem kicsit húzósabb. (megéri az ár különbözet?)
Nagyából 100 körül mozog, (nem követem minden nap a piacot). Igen, nekem is ez a legdrágább üvegem, de soha nem bántam meg. Sokkal komolyabb mint az 50-es. Következő lépcsőm a Sigma 85 1.4 lesz, e-infinről![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A 35 hogy viselkedi FF vázon?
Az úgy tudom aps-c-re lett tervezve.(a későbbiek folyamán tervezek venni egy FF vázat.)
Igen, az DX üveg. Van egy kis vignettálása (YT nagyon sok videó van erről) de alapvetően egy nagyon jó kis üveg. Nem annyival gyengébb mint amennyivel drágább az FX változat. Teljesen együtt lehet élni vele.
De ha van pénz lóvéra akkor persze lehet váltani az FX változatra ahol nem fog vignettálni. -
T-
tag
-
i-sti
senior tag
18-105 van
35 1.8G van
85 1.8G van
50 1.8G kölcsön kérve többször is használtam.Mivel áttértem D610-re, (5200-ról), a 35 és 85 használom.
Nem érzem szükségességét az 50nek.
Ha portrézni megyek akkor #csaka85, bármi másra ottMasterCard35.Nem mondom, jó lenne egy 24-70 és 70-200 G2 sor, de amíg csak hobbiszinten csinálom megélek ezzel a két fixel.
-
T-
tag
Sziasztok!
D7100 gépem van. Jelenleg egy 18-105 és egy 35mm 1.8G obim van. Szeretnék még hozzá egy 50mm 1.8G-t és egy 85mm 1.8G-t venni. Érdemes ezt a sort felépíteni, Emberábrázolás lenne az elsődleges cél de a természet sem áll tőlem távol. Lenne egy Tokina ATX-Pro 28-70 F/2.8 eladó. Érdemes, valakinek tapasztalata vele?
Köszi előre is. -
r3dsnake
nagyúr
-
Roachy
senior tag
-
Roachy
senior tag
-
Motaba78
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
Nekem pont a napokban akadt meg a tükör félúton utángyártott akksitól. Még kérdéses, hogy kuka-e a gép...
-
JohnyBlue
addikt
Szerintem a 70-210-el nem lesz jó a Z6... a 100-400 as üvegükhöz se adtak ki nikon bajonetthez frissítést erről beszélgetnek itt emberkék. A canon végűhöz idén februárban jött így az már jól tud kommunikálni az R-el. Na és ebből kiindulva és látva, hogy mikor volt utoljára a 70-210-hez frissítés nem bittos, hogy beleugranék

Vegyél gyárit, jóval drágább de legalább jól működik

-
Sinu
senior tag
Én is használok utángyártott akksikat. Usb csatlakozós töltővel rendeltem ebay-ről, így ha nagy gáz van powerbankkal tölthető

-
gaben22
őstag
Nincs valami olyan gond, hogy utángyártott esetén nincs visszajelzés a kapacitásról a fényképezőn. Mintha valami ilyesmit olvastam volna itt, de várd meg, amíg másik cáfolnak vagy megerősítenek ebben.
-
csatacsita
tag
-
Peczek
aktív tag
Nekem van / volt utángyártott aksim még a D70-hez. Nem tudom, melyik volt a jobb, az eredeti vagy az utángyártott. Talán hazai fotós boltban venném, ott biztos olyat árulnak, ami működni fog.
Bár lehet, hogy az e-bayt v. az Aliexprest is bevállalnám, ha van az adott akksiról 100-1000 vélemény. Egymillió légy nem tévedhet

-
Sinu
senior tag
-
lakkusjj
aktív tag
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Utazónak szerintetek melyiket válasszam?
Nikon AF-S DX 18-200mm f/3.5-5.6 G IF-ED használtan, vagy Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC ?
Árban ugyanannyi, többet nem is szánok rá, az én szintemhez ez tökéletesen elegendőnek tűnik.
Egyelőre a Nikon felé húz a szívem, de a garancia miatt szimpatikus a Tamron csodája. -
mazsi70
őstag
Sziasztok !
Venni szeretnék egy telét sport -és rendezvény fotózáshoz .
Amik a befutók :
Nikon AF-P 70-300
Tami 70-210 f4Vagy veszek használtan Tami 70-200 f2.8 VC G1-et .
Sigmában a 70-200 f2.8 stabist nem is láttam használtan ,pedig szerintem az is jó lenne .Volt ilyenem ,de a Z6-al nem volt autófókuszom .
Szerintetek ?
-
anaqer
veterán
-
updog
őstag
Pont nemrég írták ugyanerre a kérdésre (#45923), a 24-120 f4 az FX obi.
"Ha kell közelebb megyek, ha kell hátrébb állok....
"
Vedd a DX-re valót, ha nem tervezel 2-3 éven belül FX-re váltani, szerintem. De ha tervezel, akkor sem éri meg évekig 36mm ekv. induló gyutávval kínlódni a D7200-on...--
(#45994) Frigetrus
amikre amúgy nem gondol az ember, pedig józan paraszti ész 
Új hozzászólás Aktív témák
-
46100 - 46001
52454 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nikon DSLR topik
- (kiemelt téma)

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- AMD FX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Milyen routert?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest