Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Elnézést, ha nagyon alap vagy béna a kérdésem, de még teljesen új vagyok a tükörreflexesek világában. (még meg sincs a gép, majd csak hétvégén lesz.)
A kérdésem az lenne, hogy egy m42 -> nikon f mount lencseadapter esetében megoldható valahogy, hogy legyen végtelen fókusz, egy helios 58mm f2-es obinál? Vagy az adapter miatt keletkező plusz távolság miatt ez lehetetlen?
Előre is köszi a választ/magyarázatot!
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Real_Necro #6519 üzenetére
Természetesen nem ez lenne a fő profilom, hogy M42-es obiból próbáljak kihozni valamit, csupán szeretnék kísérletezgetni. Találtam ebay-en olyan adaptert, ami bentebb van, mint az átlag. Esetleg olyannal lenne végtelen, vagy ebben az esetben sem? ERRE gondolok. Amúgy D90 lesz a váz.
Előre is köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz MC Pite #6537 üzenetére
Köszi szépen! Amelyikben adapterben van üveg, azzal viszonylag használhatóbb lenne az M42-es obi?
Lenne még egy kérdésem. Egy Minolta MD 50mm f1.4-es obi és egy ILYEN adapter hogyan szuperálna együtt? Mennyire lennének használható fotók? A régebben M42-es helios obit próbáltam már D90-en egy tökegyszerű adapterrel, és azzal is készültek igazán jó képek, egyedül a végtelen fókusz hiánya volt zavaró.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Milyen táskát ajánlanátok eBay-ről D90+18-105-höz? Fontos, hogy összeszerelve is beleférjen, és esetleg mellé egy fix is külön, de ne legyen túl nagy. Rohangászós táskának szeretném, és majd később vennék egy nagyobb/kényelmesebb táskát is.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Real_Necro #6679 üzenetére
Köszi szépen, de ez nem tetszik. EZT és EZT néztem amúgy, de nem tudom mennyire férne el benne egy felszerelt 18-105-ös gép + esetleg egy fix (vagy vaku)
Amúgy az eBayen kapható párszáz forintos UV szűrőkkel mi az álláspont? A képminőségen rontanak-e? Igazából a lencse védelme volna csak a cél. Valamint utángyrátott akksik mennyire megbízhatóak?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Real_Necro #6692 üzenetére
Köszi a választ, de azt nem igazán értem, hogy a napellenző hogyan védi az obit a karcolásokkal szemben.
Tisztításhoz milyen törlőkendőt ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Adobe vagy sRGB módban érdemes fotózni inkább? Milyen felhasználás esetében van lehetősége? Ha PS-sel utómunkáznék, akkor az Adobe beállítást válasszam?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Larry303 #6886 üzenetére
Köszi a választ! Akkor jó lesz az sRGB (raw-nál meg úgyis mindegy ).
Amúgy ha félig lenyomom az expó gombot, ugye írja, hogy hány kép fér a bufferbe még. Nekem az a furcsa, hogy a manualban lévő táblázat alapján (ha jól értelmeztem) Fine L JPG-nél 25-nek kellene lenni az értéknek kb, de nálam csak 13-at ír. RAW esetében stimmel a 9. Ez mitől lehet? (nem lényeges dolog, csak feltűnt.)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A tele/macro obikról mi a vélemény? Nem szeretnék külön telét és külön macro-t vásárolni, viszont nem világos számomra, hogy pontosan mi változik az objektívben, amikor macro módba kapcsoljuk.
Ezt nézegettem: Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO tele
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
D5100 helyett nem lenne esetleg érdemesebb D90-et néznie? Ott van a vázban is motor esetleg régebbi obikhoz. Árban nincs nagy különbség szerintem. Én az utóbbit választottam.
-
r3dsnake
nagyúr
Eye-Fi kártyákkal van valakinek tapasztalata? Nagyon gondolkozok egy Pro X2 változat beszerezésén a D90-hez. Lenne geotagging is így egyúttal.
-
r3dsnake
nagyúr
EZ az objektív működne DX gépen? Valamint a D90 motorja tudná működtetni az AF-t?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Eye-fi kartyaval nincs kapcsolatban nincsn tapasztalata valakinek? Multkor mar rakerdeztem, de nem volt reakcio. 12e korul lenne eBayrol a 8gigas Pro X2.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Santiagain #7411 üzenetére
Köszi szépen, itt megpróbálom.
-
r3dsnake
nagyúr
Az normális, hogyha rekeszprioritásos módban fotózok vakuval, akkor a fénymérő csík alulexponáltnak mutat minden képet, de a végeredmény pedig jó? 1/60-as záridő, 320-as iso, 5-6os rekesz.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Létezik olyan Nikon nyakpánt, ami pont olyan mint az eredeti, csak nem sárga, hanem piros felirattal/mintával? Sztem hülyén néz ki ez a sárga felirat.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Ha microSD-t használnék SD-re alakítva az lassabb/kevésbé megbízható lenne, mint egy normál SD?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A green.l szűrők jók? (Pl. UV) Vagy érdemesebb Hoya-ra költeni?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A Yongnuo vakukról mi a vélemény? Pl erről: YN-568EX
Ez kb. minek felelne meg egy Nikon vaku esetében? Ez kb 40ezer lenne angliából, árban itthon az SB-400 van kb. annyiért, de a Yongnuo-val jobban járnék nem?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Vettetek már eBay-ről memkártyát? EZT nézegettem, de vajon mennyire Sandisk?
-
r3dsnake
nagyúr
A 70-300-as Nikkor obival kapcsolatban van valakinek tapasztalat? A régebbi, VR nélküli darabra gondolok. Egész olcsón (25-30körül) láttam már aprón, ami mindenképp jutányos ár lenne, csak kérdés, hogy mennyire használható.
-
r3dsnake
nagyúr
Múltkor kezembe akadt egy ILYEN minolta lencse.
Lestem adapter eBayen, kb 4k lenne. Azzal működne az AF is D90-en? Valamint milyen értékeknek felelne meg D90-en ez az objektív, mivel távolabb kerülne a váztól az adapter miatt.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A Tamron 70-300-as (f4) obija mennyire használható? Szeretnék egy nagy átfogású telét, amit esetleg makróra is tudnék használni, és ez az árkategória bele is férne kb. most. Meg mellé menne még egy 1.8-as fix, plusz a 18-105-ös kitobi, és ezekkel ellennék egy darabig. Ez a tamron csak makróra jó, vagy telének is használható távolra? Jobb választás lenne, mint a Nikon vagy Canon 70-300as darabja? A Nikont egyszer már kérdeztem itt (a VR nélküli változatot), de arról elég negatív volt a vélemény. Szóval lényegében a 3 obi közül melyiket lenne érdemes választani?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Nagy blendés fixből melyiket ajánlanátok a kettő közül? Nikon Nikkor AF 50mm f/1.8 D vagy ugyanennek az újabb, G-s változata?
32-ért találtam újat angliából a D-ből, az egész szimpatikus ár, de volna valamilyen nagyobb hátránya a G-hez képest? Tudom, saját gyűrű van a blendéhez, de ez pl. kifejezetten tetszik rajta.
-
r3dsnake
nagyúr
ILYEN utángyártott akksit használ valaki közületek? Mi a vélemény róla? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Tudna valaki konkrét eBay linket olyan utángyártott akksihoz, amivel pozitív személyes tapasztalata van? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Olcsó teléből ezek közül melyiket ajánlanátok?
Tamron 18-200
Tamron 55-200
Tamron 70-300
Nikon 55-300
Nikon 55-200
Nikon 70-300
Sigma 55-200
Sigma 70-300Tudom, ez jó sok, de ahány tesztet olvasok, annál inkább összezavar. Jelenleg egy 18-105 VR van, ez marad is, tehát főleg 105 fölé kéne obi.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi!
Múltkor érdeklődtem a topicban a 70-300 VR nélküli változatáról, de arról elég negatív volt a vélemény, és akkor az 55-200-at ajánlották helyette. A VR változata ennek az obinak jelenleg számomra nem férne bele anyagilag. Ebben az esetben is azt ajánlod? Vagy akkor inkább a Tamron? Mondjuk a Tamron ára is nagyon határeset... Ennyit nem biztos, hogy szánnék rá.
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
-
r3dsnake
nagyúr
Szerintetek megéri 55-300VR-t venni, vagy elég az 55-200VR is? Árban 33k vs 56k, ami nem kevés különbség, de fogalmam sincs kevésnek érezném-e a 200mm-t.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz #40935168 #13935 üzenetére
Nálam jobban körülöttem kevesen tisztelik az állatokat (10 éve vagyok vegetáriánus ebből kifolyólag), de egyszer nézz el Abonyba a tigrisekhez, vagy Veresegyházára a farkasokhoz. Ott konkrétan családtagként vannak jelen az állatok a gondozókkal, gyönyörű ahogy bánnak velük, és öröm lenne fotózni ezeket a pillanatokat.
Amúgy a kedvenc témába vágó képem:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nők, nőügyek (18+)
- 3D nyomtatás
- Kerékpársportok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Ez a mondat angolul?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.