- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ktm123
tag
válasz
Cingi1979 #43699 üzenetére
Üdv!
Ugyan ilyen lapom van, simán megy benne az x5650-x5660 az utolsó legfrissebb biossal.
Ha tuningolni szeretnél akkor már más a képlet, oda kell a nem hivatalos forrásból származó F5F bios, különben nem tudod módosítani az uncore szorzót ami elég kellemetlen 4ghz fölött. -
Cingi1979
tag
Szép napot mindenkinek!
Úgy néz ki, hogy megtaláltam ÁLMAIM alaplapját GIGABYTE GA-X58-USB3
A kérdésem a következő. Intel Xeon X5660-as proci működne-e benne. Ha igen akkor kell e biost frissíteni mint a 775-ös lapoknál. Egyenlőre totál homály számomra ez a platform és ezért kérem a hozzáértő fórumtársak véleményét!Eddig csak 775-ös lapokat használtam és nem szeretnék alapvető problémákba ütközni a tudatlanságom miatt!!!
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat! -
Korai lapoknál lehet mókolni kell (Pl néhány EVGA), vagy a régebbi BIOS-ban frissíteni a mikrokódot, de általában mennek a 6 magos x56xx-es Xeonok is.
-
törölt tag
Ebben a lapban vajon mennek a Xeon procik?
-
-
Cingi1979
tag
Szép napot mindenkinek!
Találtam egy SZÁMOMRA kedvező hírdetést de sajnos totál laikus vagyok ebben a témában. Szeretném kikérni a kedves hozzáértők véleményét! Adott egy Asus P6T SE alaplap és i7 920 processzor hűtővel 28000 Ft-ért.
Nem tudom, hogy érdemes lenne-e megvenni. Úgy gondoltam ha megveszem akkor a procit lecserélem X5660
vagy X5675 procira. Várom a véleményeket mert sajnos döntésképtelen vagyok és nem akarok MELLÉNYÚLNI!!! Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat és véleményeket! -
-
Nekem 1366-os Giga lapokkal sincs rossz tapasztalatom (mind használtan vettem és már 2 éve mennek, 3 db van)
MSI X58 pro-E-nek van csapnivaló North bridge hűtése, alapban 60-70 fokos.
Asrock X58 Exterme 6 nem megy jól L-es és E-s 6 magosokkal (RAM max 1333-on megy különben nem indul)Első egy EVGA-volt sok kézen át ment, 2 RAM slotja hibás, de megy azóta is.
20-25 000FT jó ár ezekért a lapokért még most is szerintem is, a nagy tuning potenciál és olcsó CPU, sok RAM miatt. -
Laraxior
titán
Olyat ne vegyél. Nem tuningolhatóak. Márpedig az 1366 ereje abban rejlik. Pont most írta itt a kollega, hogy a BCLK 133-ról 200-ra való emelésével majdnem 100% többlet kihozható a CPUból.
Inkább egy vrm fázisban erősebb, jól összerakott, tartós kondikkal ellátott komolyabb alaplapot. Hidd el, jobban megszolgálja, ha tudod, hogy mit szeret. Legfőképpen az északi hídra a légmozgástVan az aprón egy Rampage 2 Extreme, igaz van hozzá pár okosság, de azt eladod, marad az alaplap, akkor oké.
Illetve egy P6T6 WS Revolution. Ez is jó alaplap. Sőt... -
Laraxior
titán
Én mondtam a másik topikban, hogy 20k alatt ha találsz, vedd meg gyorsan, mert ritkák.
Elég gyorsan elkelnek az aprón, mert fillérekért van hozzá 6 magos CPU, meg a ram sem annyiért mozog, mint a DDR4.
Gigabyte-al csak óvatosan, az 1366 szériában elég sok a hibás, illetve a haldokló. -
Od!3
tag
Amúgy mennyit érnek manapság ezekhez az alaplapok? Mennyit lehet még értük kifizetni?
-
Bagóért vannak 4 magos 32-esek (1500 Ft volt egy E5620 (én még súlyos 2500FT-ot adtam érte, de utána már 1500Ft-ért ment) 200-as BCLK-val vígan szalad nekem is a balatoni gépekben. Itt írtam róla
Tény szorzó alacsony, 3.8Ghz fölé kicsit lehet menni. -
-
Nem, de 1366-nál nem gond, BCLK független a PCI busztól, nyugodtan emelhető. (később ezt zárta be az Intel, túl jól tuningolható volt...) legtöbb lap viszi a 200-as BCLK-t.( 133 helyett 200, jelentős tuning)
Persze picit körültekintőbben kell tuningolni, nem csak a szorzót toljuk fel (picit azt is lehet a turbóra), hanem a BCLK-t, ami hatással van más dolgokra is pl. memóriára is, azt vissza kell osztani. -
Most megér 8000FT.ot. (fél éve lejjebb voltak az x5650-es árak). Ha van hozzá lap akkor 8000Ft-ért nagyon jó teljesítményt ad és húzható.
(#43666) HSM
Nekem úgy tűnt jobban melegszik a BCLK-t feljebb viszem...
Legelbaltázottabb egy MSI X58-as lapom azon már alapban is 60 fok feletti az északi híd.
Gondoltam leszedem és átpasztázom, de annyira rá van sülve, hogy még melegen sem tudtam levenni a bordát. kapott egy ventit.. -
Od!3
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy egy E5645 jobb cpu mint egy AMD athlon II x4 651? Illetve az E5645 megér 8000 Forintot?
-
HSM
félisten
válasz
kenand #43664 üzenetére
Biztos vagy ebben a BCLK-s dologban? Én pont azt tapasztaltam, hogy kb. tökmindegy, mennyin megy, ugyanúgy melegszik az X58. Nálam 203Mhz-en most éppen 45 fok a borda, 60 felett még nem is láttam.
Persze, az Asus ennek a deszkának jól megoldotta a hűtését, szép nagy bordája van az csipszetnek ezen a P6X58D-E lapon. [link]Amúgy a szorzós pont jogos, szerintem is jobb, ha magasabb elérhető, de inkább azért, mert több rugalmassága marad az embernek memória terén, illetve magasabb a maximum elérhető OC.
-
Attól függ mennyiért tudod megvenni és mekkora órajel a cél.
Kevésbé terheled a lapot ha a BCLK nem túl magas. Pl egy X5670 166 BCLK-val már 4Ghz-n megy, egy E5645 meg 3.3-mal. Ugyan lehet 200-as BCLK-val a E5645-öt is hajtani, de akkor érdemesebb az északi hidat is hűteni. Éppen ma vettem ki egy E5645-öt, 2 évig azt használtuk (BCLK 166-179 között), teljesen jó, de az X5670 még jobb
Ha nagyon jó áron megkapod az E5645-öt simán be lehet vállalni (pár hónapja padlón volt az X5650 ára : 24 USD , sajna visszament 40 USD-re, és akörül van az X5660 is, hw aprón időnknt még jobb áron ki lehet fogni őket) -
Üdv!
Szeretnék mostanában a 4 magos i7 920-ról feljebb lépni 6 magra, és a kérdésem lenne, hogy egy E5645 is jó választás lenne, vagy mennyivel érdemesebb X56xx-t keresni/választani?
Alaplap: Gigabyte EX58-UD5, 3.78 Ghz-n ketyeg benne. -
válasz
kenand #43455 üzenetére
Végre volt időm vele foglalkozni, sikerült beletenni a x5670-est a Gigabyte (Ga EX58-UD3R 1.0) lapba.
Tanulság:
E5649 és a X5670 bár 206C2-es mikrokódot használ más revíziót igényel, még a E5649 elment a Rev 05-tel, addig az X5670-nek rev 13 vagy 0f kellett.Azért használtam a korábbi BIOS-t mert azt még lehetett SLIC-esíteni Win 7-hez (már aktivált Win 10 van rajta, nem kell)
Érdemes a legújabb BIOS-t használni, vagy cserélni kell a mikrokódot (AMI BIOS esetén könnyebb, Award-nál teljes csere, vagy hozzáfűzés kell- esetleg hexeditor. (végül is a két 206C2-es mérete egyező, ha csak revíziós különbség van)
AMI BIOS-ból könnyű kinyerni a szükséges mikrokódot, aztán hozzá lehet adni/cserélni(#43660) laragirl83
Látszik egy jó lap mennyivel jobb befektetés, mint egy autó
Persze az akkori pénz értéke a mostaninak vagy 2-3x-a... -
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #43660 üzenetére
Afene... Én mikor a platform megjelent még 70 000 felett fizettem a lapjaimért...
-
laragirl83
őstag
Bahh most láttam aprón p6t deluxe 45e ft... kész... én még anno 7 éve 2 hetes korában olcsóbban vettem
-
-
dsbhg
csendes tag
Szerintetek rendben van az ,hogy az első mag hőmérséklete akár 10 fokkal is magasabb mint a második?A harmadiktól csak 3-al,de az utolsó megint 10 fokkal hűvösebb.
-
Laraxior
titán
Nincsen tul sok idom. Jott egy par alaplap, meg CPU azokat se tudom kulonosebben tesztelni, csak annyi hogy mukodnek. Mondjuk azok s775 rendszer, de ott is van egy Xeon, X5460.
Az en rendszerem is szinte teljesen defaulton megy. Talan csak a CPU feszt vettem vissza. Keveset jatszom, felesleges nagyon pörögnie.
Még a ramdisket se próbáltam ki. -
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #43645 üzenetére
Hát jó, ha élvezed, hogy feleslegesen is pörög.
Én nem élvezem így sem, hogy feleslegesen fűti a szobát, meg fogyasztja az áramot... A melegebb nyári napokon így is inkább a noti dokkolómra kötötem minden asztali holmit, ne fűtsön a hatmagos erőmű...
Így energiatakarékosságokkal sem éppen egy éllovas green holmi, azok nélkül pedig kifejezetten csapnivaló fogyasztást produkál.... -
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #43641 üzenetére
És ugyan mit nyersz vele? Próbáltam kikapcsolva, egy fikarcnyival sem tűnt fürgébbnek.
Nálam amúgy 4050Mhz-en megy 24/7, de így, hogy minden energiatakarékos funkció működik, pl. egy prohardver ráfrissítés a böngészőben az üresjárati ~120W fogyasztásról csak olyan szűk 150W-ra löki fel a fogyasztást, nem azonnal 200W fölé, és ez csak a C-state kikapcsolásának a hatása. Egyáltalán nem mindegy, szvsz. Főleg, hogy én sokszor csak zenét hallgatok, netezek, vagy olvasok a gépen, amikor így C6-al leginkább egy mag megy, az se mindig nyélgázon, energiatakarékosság nélkül meg feleslegesen tekerném a maradék 5 magot is padlógázon.
-
dsbhg
csendes tag
Hogy lehet,az hogy x5670 nél beadta a 24-es szorzót(3200ghz)?default alap bios(P6T6WS asus).Amikor először beraktam a procit akkor meg nem tudta ezt(23-ba megállt).Most pedig A W3690 nél sem adja be autón a 28 xorzót,csak ha kézzel rá állítom.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Geri Bátyó #43636 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
Geri Bátyó #43634 üzenetére
Bújj bele a zsákomba és elviszlek hozzá
-
-
törölt tag
válasz
Geri Bátyó #43632 üzenetére
Nem hiszek a csodákban
Egyik gyártótól sem
-
-
törölt tag
válasz
Geri Bátyó #43630 üzenetére
Ha nem érinti, akkor települnie kellett
Nálam nincs hiba azóta se. Nem indul újra a gép vagy ilyesmi -
Sziasztok!
Járt úgy valaki, hogy nem települt fel a frissítés? Mert én így jártam. Persze levadásztam manuálisan, de még nem volt bátorságon feltelepíteni, mert bizonyára oka van, hogy magától nem ment fel.
Illetve okozott bárkinek gondot? Más platformokon sokat olvasni instabilitásról is. Mivel jobbára dolgozom, a biztonság és a stabilitás is fontos.
Mondjuk az is igaz, hogy az Ashampoo tesztere szerint a Meltdown hiba nem érinti a rendszert, amin kicsit meglepődtem, mert elméletileg az is érinti. -
HSM
félisten
válasz
#74018560 #43624 üzenetére
Elvileg három opció van.
-Ha nincs telepítve a javíás, az a leggyorsabb, de ugye sebezhető a rendszer.
-Ha telepítve van a javítás, és aktív a PCID támogatás, akkor csak kevésbé lassul, de nem vagy sebezhető.
-Ha telepítve van a javítás, de nincs PCID támogatás, akkor elvileg jobban lassul, és ugyanúgy nem vagy sebezhető.Én éppen ezt nem értettem egy hete, hogy mi a csodáért nem aktív a teljesítménycsökkenést enyhítő PCID-s móka, amikor a Westmere processzor már tudja. (Ebben mutatták be.
)
-
törölt tag
Na akkor most mi alapján good vagy nem good?
-
HSM
félisten
-
törölt tag
Nektek is azt dobja a rendszerre, hogy "slower"?
wtf
[link]
-
Laraxior
titán
Egy GT220 van csak benne, tehát nem igazán látom a különbséget, meg különben sem akarom megtartani.
Kifújtam a slotot, nem nagyon akar feljebb menni.
Nem útközben romlott el az is biztos, mert az eladó küldött CPU-Z screeneket, és azon is 8x volt, csak ugye azt nem néztem akkor, mert a ramslotokat figyeltem, hogy működik-e mind. -
HSM
félisten
-
Laraxior
titán
Nincs szerencsém ezekkel a Gigabyte alaplapokkal, azt hiszem itt az ideje szakítani velük. Az ASUS alaplapok valahogy jobban bírják a gyűrődést, most vettem egy Maximus 2 Formulát, hibátlan.
A felső slot csak 8x módban hajlandó menni.
A középső szépen megy 16x, az alsó meg tökmindegy, mert az gyárilag is csak 8x.
Szépen belőttem a ramokat, újrapasztáztam az északi hidat.Mondjuk alapból, default biosszal, 1.64V-ot kapnak a ramok.
-
törölt tag
válasz
laragirl83 #43609 üzenetére
Szerintem csak akkor lehet gond, ha a rendszer a gyorsabb modul alapján lövi be a teljes rendszer időzítéseit, mert úgy a lassabb chipek nem fogják bírni. Legalábbis erre következtettem, hogy variálnom kellett a modul sorrenddel, hogy ne legyen gixer. 3x4 + 4x4 (-1) lett összetéve...
-
Lacee83
tag
válasz
Laraxior #43607 üzenetére
Jól néz ki.
Nekem W3580 van. Összevetve a régebbi amd x4 740emmel: ugyanazzal a VGAval és beállításokkal (GTX 560TI TOP) 32ről 39FPS-re nőtt a Heaven4 tesztben hozott eredmény.
Az mennyire jelent gondot hogy a 3x4gb ramom nem egyforma márkájú (2egyforma és egy másik)? Tuningolni nem akarok. -
Laraxior
titán
válasz
Thomas43 #43605 üzenetére
Vizzel, ~4600MHz.
Keress vissza, volt par screenem.
Mondjuk oda mar kell feszultseg boven, de CLU-val hutheto maradt. Meg talan a VGA is lekerült a vízről, igy az egész csak a CPUt hűti. MO-RA2 radi.Levegovel, vagy jatekvizzel olyan 4400MHz. 1.4V alatti fesszel.
De 135 koruli BCLK-val! -
törölt tag
válasz
envagyok #43602 üzenetére
Nekem jó tapasztalatom van az apróval, minden elment árában és csak 1x hoztak vissza egy hangkártyát, amit a vevő barmolt szét, de visszaadtam a zsét
Hibás cuccot még nem vettem, max olyat, ami nem felelt meg teljesen a leírásnak....
de így is rengeteg pénzt meg lehetett fogni vele az újhoz képest...
Meg régen élveztem az alkudozást, licitálást, fillérb@szást; de ma már inkább a reális árat nézem. Ha valamit drágának tartok, megmondom nekem mennyit ér. Ha el akarok adni, akkor meg nem engedek. De mivel jó az ár, elvisznek mindent hamarSokszor annyiért adok dolgokat, amennyiért vettem, nem érdekel már ez a pár 1000 forint, ami kicsikarható lenne
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #43600 üzenetére
Nekem is 50-ben van a lap, i7 950 és X5670 proci, 12GB DDR3-1600
Pont annyit ér sztem.
Mondjuk tény, hogy itt 10 érdeklődőből 8 nem azzal nyit, hogy érdeklődik, hanem rögtön jön a mi az alja kérdés, de erre már rutinból íróm hogy nyák, de ha becsomagolom, akkor papír
És még nekik áll feljebb, megsértődnek, és majdnem jelentenek, hogy hogy merészelem őket elutasítani a nagyvonalú 50-60%-os diszkontos ajánlatukat.
Múltkor egy 4 magos 3.1GHz-es Phenom II amd procira mondtak egy ezrest , egy tuti P45 lapra meg tudományosan megmagyarázták hogy nem ér 3-nál többet -
HSM
félisten
válasz
envagyok #43599 üzenetére
Ez árban hol lesz egy 1366-tól? 85 a lap + proci, még minimum 50K a ram, mert 8GB oké, hogy nem annyira horror, de semmire sem elég, tehát egy 1600X-el már 135K-nál járunk. Nem úszod meg olcsóbban,magam is ilyenre cserén gondolkoztam egy időben. Ehhez képest egy 1366-ba mondjuk 35K a lap, 10K a hatmagos proci, és mondjuk 20-25K bele 12-16GB DDR3 ram, tehát 65-70K-ból kijössz. Gyakorlatilag fele árú a platform.
Ez elég durva difi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged