- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Aprón az alaplapok királya... EVGA SR2
-
Laraxior
titán
Nem mindig a CPU a korlátozó tényező.. az alaplap inkább.
-
HSM
félisten
-
snowball
tag
válasz
winhate #43092 üzenetére
Sajnos nálam nem mennek többet. 20x200-on 2000Mhz lenne a következő lépcső, azt viszont már 1.65V-al se bírja. Be se boot-ol. magasabb szorzót meg nem akarok beállítani. Jobban szeretem, ha minden mag magas órajelen megy, mint ha csak 1-2 mag menne 2-300 Mhz-vel magasabban. Majd tesztre jövőhéten lehet, kipróbálom 22x szorzóval feljebb vinni a ram órajelet is.
(#43093) dsbhg:
Simán mennek. Csak xeon proci kell hozzá. Most 24GB-van benne (3x8), de ment a 32GB-is (4x8)
-
winhate
őstag
válasz
laragirl83 #43078 üzenetére
Nyomjal neki egy fánkot.(furmark) Esetleg gta5 azt kulon megkoszonom. (fullhd mit tud).
Passmark is mehet. -
winhate
őstag
válasz
laragirl83 #43061 üzenetére
Wow az nem kicsit draga.
-
törölt tag
Nagyon erős vga, (viszonylag) kis órajeles, sok magos cpuval a régebbi 3Dmarkok alul fognak pontozni.
Direkt összevetettem a pontszámom azzal, amit Guru3D alatt kaptak 1070GTX reviewnál. 4.3GHz-en ment az ő és az én rendszerem is. W3670 vs 6700K. Végeredményben tök ugyanaz lett...
laragirl83 itt is látszik, hogy nem a CPU a bottleneck...
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #43082 üzenetére
-
Alpi.
addikt
válasz
laragirl83 #43078 üzenetére
Az összessel !
Reális képet kizárólag újabb, nagyobb felbontású benchmarkokkal fogsz kapni. A reálist úgy értem, hogy tükrözni fogja a végeredmény, amit egy modernebb játékban nyújtana pl.
Nagyon erős vga, (viszonylag) kis órajeles, sok magos cpuval a régebbi 3Dmarkok alul fognak pontozni.
A felbontás növekedése, szoftver-környezet reszelgetése (DX12 pl.) kedveznek ezeknek a sok magos szörnyecskéknek ! -
HSM
félisten
CPU-t tesztelni nem egyszerűbb elővenni egy CPU-benchmarkot?
(#43078) laragirl83: Töltsd be a kedvenc játékod, told fel maxra a grafikát, és élvezd!
Ha mégis mindenáron tesztelnél, bedobom ide a félelmetesen erős VGA-m eredményét, látszódjon a kontraszt. [link]
Proci a szokásos 24/7 4Ghz. -
laragirl83
őstag
Akkor most melyik teszttel csapassam neki?
-
HSM
félisten
válasz
core i7 #43071 üzenetére
Attól függ. Ha nem teljesítménycentrikus az energiagazdálkodási profil, akkor hozhat, vagy ha rosszul van megírva a játék affinitás maszkja.
Illetve a priorizálás nem igazán működik jól HT-val, tehát ha valami alacsony prioritású háttérfolyamat fut, az sokkal jobban be tud zavarni HT-val, mint anélkül.
-
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #43067 üzenetére
Nem gondolom, csak ugye 1060-ról indult a fejlesztési terv, ez meg azért kicsit másfajta vadállat.
i7-6700K-k/7700K-k mellé ez egy általános VGA, sokan hajtják olyannal, és a hatmagos is hoz annyit 4Ghz-en, ha jól van megírva a játék.
Akkor overkill, ha valami gagyi játékot raksz alá, ami 3-4 szálnál nem boldogul többel, mert akkor bizony unatkozni fog a VGA, sokkal jobban, mint egy 6700/7700 alatt. Persze, ettől még lehet, hogy jól fog futni a játék. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43060 üzenetére
Ne csodálkozz, az egyik legjobbnak tartott X58 lap.
Bár szvsz az a Giga OC-ja, illetve az EVGA Classified-ek, esetleg a nagyobb DFI és Foxconn Bloodrage.Viszont szvsz elég jól szaladnak ezek az Asusok is. Én legalábbis nem panaszkodom rá.
(#43061) laragirl83: Haha, nem bíztad a véletlenre!
(#43064) Laraxior: 6 mag HT OFF elég ütős. A 4 mag + HT szvsz felejtős. Viszont ha a program ki tudja használni a HT-t, akkor a 6 mag HT ON is elég brutál.
Szerintem a Heaven-es eredményt már illene elengedni... Esélyesen úgysem azzal fog játszani.
-
Laraxior
titán
válasz
laragirl83 #43061 üzenetére
Ahhoz azért jobban meg kell cibálni a CPU-t, ha 1080p-ben játszol -
laragirl83
őstag
Nah kapott egy 1080at segge alá
[link] -
Laraxior
titán
Találtam ebayen UD7 alaplapot. Teszteletlen, csak az alaplap, meg a hátlap. Gondoltam adok érte 20-25EUR-t majd lesz valami... Aha, 102EUR-ért ment el
Van fent egy másik szép dobozos, minden cuccal, már most 90EURnál jár...
Asszem ilyen alaplapom sem lesz...
Lehet ráfabrikálom a vizes blokkot erre a kapra, és akkor nem kell annyi venti a CPU köré -
winhate
őstag
válasz
laragirl83 #43052 üzenetére
Ez már igen!
-
törölt tag
válasz
laragirl83 #43057 üzenetére
Van olyanom is elado, nem kell?
-
törölt tag
válasz
laragirl83 #43051 üzenetére
VTT-re értettem.
-
Laraxior
titán
válasz
laragirl83 #43052 üzenetére
HT off?
-
Alpi.
addikt
válasz
mpierre #43042 üzenetére
Jaja, uncore sokat számít, azt már láttam. Időzítéssel meg úgy voltam, hogy ha a ram tudja, akkor kötelező levinni.
Viszont ha lazább időzítéssel megy magasabb frekvencián, akkor értelmes uncore mellett abból szépen profitál. Ha végre sikerül egy értelmes procit szerválnom, kipróbálgatom majd.
Dualba is nagyon hasonló sávszélességeket hozott, mgasabb uncore és ram frekivel. Latency viszont pimaszul alacsony lett ! -
-
törölt tag
válasz
laragirl83 #43035 üzenetére
1,30V-on megy 3600-ot, 1,35V-on meg 3800-at ami kb a vége.
-
laragirl83
őstag
UCLK ugye 1600os ram mellett perpill 3200mhzen ketyeg, ezt érdemes emelni 3400ra pl? vagy az már nagyon megterhelné cuccot, kéne neki fesz?
-
törölt tag
válasz
laragirl83 #43029 üzenetére
Megnéztem én is W3670-el mennyit dob 4GHz-en és 58-at adott, igaz közben neteztem
-
Laraxior
titán
válasz
laragirl83 #43029 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, hogy mennyit dob. Az a lényeg, hogy lefusson.
WinRARból is tudok csinálni 10ezres eredményt, meg 18ezrest is.
Ha éppen fut valami hülyeség a Win alatt akkor kevesebb lesz. -
winhate
őstag
válasz
laragirl83 #43025 üzenetére
Megnezem majd HT on al is kesobb,de az tuti joval kevesebb lesz.
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #43024 üzenetére
61-ről lett 63gflops így
-
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #43018 üzenetére
Nekem 65Gflops.... De nálam az 1600-as ramhoz 8-9-8-27 az időzítés.
Viszont CB R15-ben is jobb vagy vagy 17 ponttal, és a CPU-Z is kicsit magasabb. Mondjuk lehet azért, mert nálam be van kapcsolva minden energiatakarékos okosság.(#43019) winhate: Az szvsz HT OFF lehetett... Ha csak 6 szálon indítom el, nekem is egyből 82Gflops...
-
winhate
őstag
válasz
laragirl83 #43020 üzenetére
Ha jol emlexek 170 es fsb t lottem be kb 1.1v core fesszel. Majd megnezem pontosan ahogy gephez kerulok.
1600 os ram miatt nem megyek feljebb.
X5650 van nekem is
Lap x58 ud3r 1.6 -
winhate
őstag
válasz
laragirl83 #43018 üzenetére
A ram egesz jo de 4000 en nagyon kevesnek talalom a 61 gflopsot.
Linx el 3400 en ment 71 gflopsot stabilan.
-
-
törölt tag
válasz
A_Papa #43013 üzenetére
Az EIST is egy energiatakarékossági funkció, ami a Windowsnak megengedi, hogy ha nincs terhelve a proci, akkor lejjebb vegye a szorzót és a feszt. Lehet ezt láttad CPU-Z-ben, mert amúgy annak helyes értéket kell kiírnia. 7. fülön nyomj egy benchet vagy bármit számoltass a procival és látni fogod h 4GHz-en megy
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Cserére került a gépemben a régi i7-es. Az új CPU nagyon gyors, nagyon tetszik!4 Ghz-en megy, és a szimulátorok FPS értékei nagyot lódultak.
A hőfokok is nagyon jók!
Amit viszont észrevettem, hogy míg a BIOS-ban is és boot-oláskor, és az AIDIA alatt jó órajel értéket lehet látni (4 Ghz), addig Win-ben, CPU-Z-ben és RealTemp az alapórajel látható.
Amit még észrevettem, hogy CPU-Z-ben a Core speed-ben és RealTemp-ben ugrál az órajel (gondolom a terheléstől függően). RealTemp-ben pedig 2 csak mag értékei láthatóak.
Amit Guglizás után megnéztem:
Energiaséma: Teljesítmény centrikus
Turbo boost: Enabled
EIST: Enabled
Bár olyat is olvastam, hogy ezen 2 értékeknek Disabled-nek kell lennie...Van ötletetek, javaslatotok?
A gép teljesítményével nagyon elégedett vagyok, ez csak amolyan hab a tortán lenne...
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
Dr. Romano #43007 üzenetére
Én egy 775-öst hoztam haza az út mellől lomtalanításkor. Mai napig megvan. Integrált VGA-s alaplap, 320GB winchester (100/100) E5200CPU, 2GB ram, 300W FSP táp, DVD-író.
Nem tudtam, hogy mi van benne, csak felkaptam és vittem. Gondoltam, ha rossz, akkor leviszem vissza a kuka mellé, majd elviszik.
De minden okés volt, elsőre indult a rendszer. Ahogy volt gondolom kidobták az asztal mellől.
Mondjuk nem mai volt a telepítés sem, mert az msn messenger még be akart jelentkezni -
Dr. Romano
veterán
Ausztáliában már komplett 1366 konfigot kukáznak az emberek, nálunk mikor lesz végre ilyen?
(kéne egy)
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43000 üzenetére
Nem volt az olyan vészes.
Gyári hűtős E758-al vígan Linx-eztem a 4,2Ghz-re húzott i7-920-al. [link] (A VTT 0.1V-al csalt felfelé.)
Viszont nagyon jó, precíz VRM volt, picivel többet ment benne a 920-asom, mint előtte a Giga UD5-ben.Ami annyira szvsz nem sikerült jól az E768-on, hogy gyárilag valamiért lehagyták a hűtőt a VTT tápkörről, ahogy az összes újabb EVGA X58-nál, pedig szerintem igencsak nem ártott nekik... Pár kisebb lapjukon voltak is storyk elpukkant VTT tápkörről... Ezen viszont segített a FC blokk.
-
Na végül is X5650-et vettem mert sikerült találnom egyet aprón 7500-ért
Elég jól működik és úgy tűnik a szimulációt is bírja.
processor : 11
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 44
model name : Intel(R) Xeon(R) CPU X5650 @ 2.67GHz
stepping : 2
microcode : 0x10
cpu MHz : 1596.000
cache size : 12288 KB
physical id : 0
siblings : 12
core id : 10
cpu cores : 6
apicid : 21
initial apicid : 21
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 11
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi
mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx pdpe1gb rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts
rep_good nopl xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2
ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid dca sse4_1 sse4_2 popcnt aes lahf_lm ida arat epb dtherm tpr_shadow vnmi
flexpriority ept vpid
bugs :
bogomips : 5333.98
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 40 bits physical, 48 bits virtual
power management:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest