- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kenand #49569 üzenetére
Ezek szerint nem érdemes görcsölni rajta? Ez kiábrándító.
A SATA2-re kötött SSD-nek sok értelme viszont nincs. Pont nem érdekel, hogy menyi idő alatt bootol a rendszer, felhasználásban meg alig van különbség. Mondjuk talán az AutoCAD megérzi még ezt is.
Volt egy leírás itt a fórumon, amivel cserélni is lehet, de elég bonyolult. Netről is vadásztam (megbízható helyről) moddolt BIOS-t, de azzal is behalt.
-
Cingi1979
tag
válasz
kenand #49454 üzenetére
Annyit kiderítettem, hogy nem kell mikrokód a procinak. Kell 2 program amivel mgnyitom az eredeti bios.CAP-ot. Ezt meg is csináltam, először modosítani kell egy beállítást a bios file menteni. Utána a másik programmal megnyitni és akkor is modosítani kell egy beállítást és menteni. Ez után a CAP Bin fájl lesz. Átnevezni és menteni. Ezeket megcsináltam de nem tudtam frissíteni a biost mert a méret megváltozott és elutasította az alaplapi flash a frissítést. USB flash sem sikerűlt. Elvileg fel kellene oldani az írás védelmet a bios fájlban de oda már megint egy másik program kell ami fizetős és én nem vagyok programozó, hogy ezeket a dolgokat megértsem és kivitelezni tudjam. Tehát egyenlőre jégre tettem ezt a projectet.
-
jokeph
nagyúr
válasz
kenand #49439 üzenetére
Jogos.
De kocagémerkedni nem lehet a NUC-al.
#49440Remus389: tokkal-vonóval megáll 70W-ba játék közben is (monitor is benne van), monitor nélkül max 50W megterelve.
Az X58-ast (meg az X79-et is) nem alulfeszelni szoktam, hanem moderáltan megrántom, hadd szaladjon.
4,4 GHZ-et csuklóból megfutja az X5690 és az E5-1620v1/E5-1650V2 is, léghűtéssel, de beérem szolíd 4 GHZ-el is (ott azért nem vészes annyira még, az X58 100W körül, az X79 80W körül idle-ben), all-core ha nem benchelést nyomatok velük.
RX 550-et szoktam bele tenni mindegyikbe, ha nem a bench megy, picivel erősebb mint az 5600G-be rakott Vega 7 IGP. -
envagyok
veterán
válasz
kenand #49432 üzenetére
Nálam 2 korhű gép van összerakva.
I7-965EE, Asus Rampage 2 extreme, 3xASUS GTX285 sli
I7-980X EE, egy Alienware pc-ben, és hd5870 cf
De van pár lap lezsírozva, asus r2e, r3e, r2g, r3g, xfx, evga, foxconn, stb pár procival 965,975,980,990
Nem válnék meg tőlük, kedvenc rendszerem.
Sőt pár dolog még van a bakancslistán -
válasz
kenand #49028 üzenetére
Köszi
Tri channel is összejöt ,de ott kicst bizonytalan a gép. Sebességben viszont nem látom ,hogy sokat dobna.
Viszont azzal bizonytlana az indítás... most vagy nem szereti a gép ,vagy hibás valamelyik modul... még mem test--et nem futtattam. 6db egyforma modult vettem.Véleményed szerint erőltessem a tri channelt majd ha veszek nagyobb modulokat vagy a dual channel bőven elég lessz?
-
-
-
-
-
-
válasz
kenand #49005 üzenetére
Ha jól értem akkor azt javaslod hogy az "L*****" es cpu-kat nézegessem vagy "X-5***"
az "x56**" már nem fog menni
Szórakoztam annó mikrokód frissitéssel s én is megtanultam ,hogy a brand gépek biosai nagyjából esélytelenek. (nvme boot volna az igazi)
Ehhez a tipuhoz sem találtam semmit.
Utolsó esélyként a softfsb-t nézegettem ... de kiolvasásnál álltalában lefagy az egész.. úgyhogy a tuning ott off lessz.
Ahci sajnos off abios szerint.... de ezt valószínű orvosolom egy sata bővítő kártyával... vagy még meg nézem a sas vezérlőt -
-
-
válasz
kenand #48991 üzenetére
Jelenleg kaptam egy x5550 es procit az megy benne
+2*2gb ram
érdekes módon csak úgy ha a 6. és 5 dik mem slotban van... ezeket így kell feltölteni?
A cpu-z szerint igy meg single channel ,ha egy szinű slotba rakom akkor meg pirosan villag a bekapcsoló.
Biost lefrissitettem a legfrissebre
56xx et nem láttam értelmes árban -
-
winhate
őstag
válasz
kenand #48949 üzenetére
Koszonom a 2011 v3 infot!
Kicsit eljatszottam a gondolattal a 2011 v3 iranyaban.
Ahogy nezem nem erdemes valtanom mert annyit nem hoz a konyhara.
Kb 10 eve vettem a gepet es meg mindig boven kiszolgal a hat henger.
Egyszeruen megallt az egesz szamtech ipar nincs fejlodes vagyis kb reszemrol minimalis.
Az hogy fogjak es egyre tobb magot raknak bele kb rakat szar.
Egy szalon noveljek a teljesitmenyt.
10 ev alatt sikerult feltornaszni a xeonhoz kepest az egy magon torteno kegyetlen 2x sebessegnovekedest egy
i9 11900k vagy ryzen 5950x procival.
Az arakat inkabb ossze se hasonlitom(i9 11900k 160k ,rizses 595x 220k , xeon 5650 kb 5k )
-
jokeph
nagyúr
válasz
kenand #48789 üzenetére
Reaktiváltam az Asus P6T Deluxe-ot, X5677-el és 6*2 GB 1600-as Corsair ramokkal, 240GB-os Crucial SATA SSD-vel és W10x64 PRO-val.
Láss csodát, 1 év kihagyás után előjött a "típusbetegség", 4 GB ramot látott a BIOS és az OS is.
Összes ram kivesz/visszarak és ismét 12 GB van mindehol.
Beszereztem egy "nagyvadat" - Xeon X5690 - ez a Xeon X5677 nagytesója, mindig is vágytam egy ilyenre, ennek apropóján üzemeltem be ismét, meg mert hamarosan beizzítom retro tesztekhez.Anno az FX8320e-t váltottam le az X5677-el, méghozzá sikeresen (SC2 Multi játék miatt).
-
válasz
kenand #48789 üzenetére
Azt én is tapasztaltam hogy az eddig működőnek hitt dolgok egyszerűen bedöglenek pedig nem is használom őket csak néha előszedem és csak nézek hogy mi a fene van a komplett gép beállítva nem bootol. Ellenpélda P2-est találtam céges raktárba ami 10+éve nem volt bekapcsolva és pöcc röff bootolt hibátlanul.
-
válasz
kenand #48748 üzenetére
Minden esetre mielőtt az ember vesz, akkor érdemes lenne kipróbálni, persze elég reménytelen helyzet most. Jó áron is legyn meg ki is lehessen próbálni...
Van még 2db kínai "X99"-es lapom, de azokban elég hisztis BIOS van, nem minden VGA megy, (pl egy ASUS R9 280x-el nem indul el. Már megint csak próba előtt ez igazi.. -
DigitXT
félisten
válasz
kenand #48666 üzenetére
Akkor mégiscsak jól értettelek.
Ha nem akarsz sem játszani, sem bányászni,
akkor tényleg nem tudom, mi motiválna. Tegyük fel, hogy a gyerek akar játszani:
akkor sincs értelme egy több kártyás rendszert összerakni, főleg nem 3 db-osat
magukban is bazi erős VGA-kból, mert a ~10 éves platform ereje iszonyat kevés
lesz alá. Semmivel se lennél előrébb, mint egy öregebb kártyával. Kivéve persze,
ha valami VR elvárás van szemenként 4K felbontással. De ha meg az van, akkor
oda is kell a proci, mert hiába erős a VGA, ha az öreg vas nem szolgálja ki.Akiknek ilyen, hogy 3 db 3060 megfordul a fejükben, azok tutira bányászok, uis
másra szvsz nem jó. Nem skálázódik, kevés alá a platform - játékra értelmetlen.
(Aki retrózik, az rakhat bele retró vasat olcsón, és játszhat retró játékokkal, lol.) -
DigitXT
félisten
válasz
kenand #48664 üzenetére
Értem, de akkor mi ez, hogy a mostani árak mellett nem jó, egy 10 éves
lapba? Persze, hogy nem: az ég világon semmi értelme, még olcsón se.
Akkor is olyan volt, amilyen, én is inkább kíváncsiságból építettem, meg
azért, mert egy kuriózum kártyát nem szívesen ad el az ember, bagóért.
(Olcsóbb volt egy évvel később párt venni mellé, mint realizálni az érték
csökkenést, és venni egy kicsit erősebb kártyát, megint bazidrágán...)
Szerencsére a gyártók (és a "bányászok") mára ezt megoldották, lassan
semmi sem kapható, vagy ami igen "irreális" áron, így a 4K@60 fps nem
igazán elérhető. Cserébe 1080p-ben egy 6 éves kártya is kiváló. -
DigitXT
félisten
válasz
kenand #48660 üzenetére
megnézzem milyen
Oké, megnézed és...? Milyen? Ha adott játék nem támogatja, akkor
pont ugyanolyan, mint 1 GPU. És már sok évvel ezelőtt is volt ilyen.
Ha viszont ment, akkor lehetett a vicces SLI grafikont kirakni, hogy
ne csak érezd, hogy megy, hanem lássad is: játszottam így, meg is
kaptam, hogy tkp. nem játszom, hanem tesztelek. És így is volt...Szerk: CF-em sose volt, és már nem is lesz, elnézve a trendeket.
X1950XT-AGP volt kuriózum nekem anno, a HD3850 meg iszonyat
olcsó, és ahhoz képest nagyon jó. Hol vannak már az ilyen kártyák. -
DigitXT
félisten
válasz
kenand #48652 üzenetére
Hát mostani VGA-t nem is igen éri meg rakni bele, nem hogy kettőt, egyet se!
Nekem utoljára GTX580-ból volt SLI-m, eléggé overkill volt, de azért jöttek még
játékok, amik kihasználták, csak aztán a 780Ti önmagában tudta ugyanazt.
És még onnan is volt értelme a GTX1080-ra váltani! De ott már jó pár játékban,
sajnos pont azokban, amikkel amúgy játszottam volna a W3670 volt kevés, és
a DDR3 alrendszer, pláne nem szénné húzva... Szóval ha játék és 10 éves lap,
akkor vagy 10 éves játék, vagy erős kompromisszumok: a HD4850 mire jó ma?
Nagyjából semmire. 2008-ban vettem egyet, nem volt rossz, de már 1366x768
is kifogott rajta néha, és akkor költöttem "kurvasokat" és vettem meg, újonnan
életem első csúcskártyáját, a GTX285-öt. Aztán lett belőle SLI. És azt váltotta
a GTX580, ami magában tudta, amit az SLI.Azt hiszem körbeért a sztori.
Szeretnék én 4K-ban játszani... de ahhoz sajnos több kraft kéne, viszont az is
szempont, hogy ne a platform fogja vissza az adott játékot 60 fps alá, mivel ott
ette meg a fene az egészet. Nem hogy 4K, de 720p-ben sincs 60 fps: sz.r ügy.Ui: megjegyzem, megvan még a HD4850 is, és pontosan arra jó, amire 10 éve,
nem többre: ha valaki nagyon retrózik, akkor tökéletes, akár még CF-ben is. -
válasz
kenand #48635 üzenetére
2620v3 unlocked összemérhető a Ryzen 2600-assal is [link] bár lemarad tőle kicsivel de ár/értékben és melegedésben is jobb nála. 2620v3-asra elég egy sima 3eft-os deepcool archer hűtő is hála a kínai am2-es felfogatónak és úgy a vrm is kap levegőt.
Ennek fényében ryzen reális ára kb 10-20eft között kellene hogy legyen. -
Remus389
veterán
válasz
kenand #48640 üzenetére
Én is így gondolkodom, ha rám jönne a vásárolhatnék.
De nem sietem el, hisz a jelenlegi jól bevált, még az is lehet 3-5 évig ez marad a Win10-zel, de az is lehet elromlik, akkor tudom mit érdemes vennem.
3-5 év múlva pedig már szóbajöhet a DDR5-ös Ryzen használtba is, vagy ki tudja mi lesz akkor
-
Remus389
veterán
válasz
kenand #48635 üzenetére
Mondjuk még az is visszatart, hogy jelenleg fejedelmi 24 GB RAM-om van, ha váltanék, úgy hogy a pénztárcámat is figyelem, jó eséllyel ez 16GB-ra csökkenne, az is elég lenne, csak a tudat meglenne hogy visszaléptem.
Kb 15-17 ezer egy B450-es lap, 20 ezerért ott az alkalmi vétel 1600X, kb 16 ezer Ft jóféle 2*8 GB DDR4 RAM, ahogy nézem az aprókat, az 50K körül
A jelenlegit cuccom 15-18 a lap, 6-7 ezer a CPU és 15-18 ezer a RAM az 40K körül
Kb 10-15 ezer plusz pénz, attól függ mennyire ügyesen alkudozok
Tulajdonképpen ha lenne kedvem le is cserélhetném az öreg X58-ast, jó kedvből és később az igen harapós 5800X-szel fejleszteném, meg plusz RAM-mal.
Az 5800X az lazán lenyomja az X99-es Xeon-okat kis fogyasztás mellett tuning nélkül, még a 9900K-t is, csak jelenleg igen drága, ki kell várni míg lecsökken az ára
-
Remus389
veterán
válasz
kenand #48633 üzenetére
Igen, az X99-esben gondolkodtam, 8 magos Xeon-nal, mint váltás
De nem tudom az mennyire Windows 11 kompatibilis. Ez még kérdéses, az is lehet a későbbiekben az MS lehetővé teszi az öreg gépekre is (akár az x58-asra vagy c2q-ra is) a telepítési lehetőséget, bizonyos megkötésekkel.
Persze rá is lehet hekkelni a Win11-es akár a jelenlegi gépemre is, de minek. Amíg jön ki biztonsági frissítés a WIN10-re, addig jó nekem az. Még pár évig biztos.
Viszont az X99-ra váltás nagy hátránya az ár, nagyon drágák a lapok és végülis több évesek, a kínai lapok nekem nem igazán szimpatikusak, nem nagyon akarom bevállalni
Az AMD Ryzen viszont tulajdonképpen már olcsó, egy jobbféle B450-es lap és egy olcsóbb (pl 1600-os, pl most egy Deákért látok egy 1600X-et az aprókban) CPU-val kezdésnek, és mivel elég mainstream cucc, biztos hogy nem lesz vele kompatibilitási gond, megbízható, gondmentes és még menő is.
Szóval az X99-es, mint fejlesztési döntés megkérdőjelezhető, nem igazán éri meg, csak akkor ha valakinek kell a tudat hogy Xeon legyen.
-
razor03
aktív tag
válasz
kenand #48595 üzenetére
i7-el nem ad képet úgy meg nehéz lesz. A HyperX Fury másik gépbe lesz csak mivel újonnan érkezett gondoltam gyorsan le is teszteltem. Azt hittem rossz de majd berakom őket egy másik gépbe az i7 mellé meg jó az xms3 is.
Igazából csak arra voltam kíváncsi hogy mi okozza hogy Xeon procival működik i7-el meg nem...
-
jokeph
nagyúr
válasz
kenand #48592 üzenetére
Ennek fényében szerintem megér egy misét, meg némi csokiravalót.
Én már elkezdtem szoktatni magam a gondolathoz, hogy viszább csípem az igényeimet, ha bármely modernebb VGA-m elszáll.
Kipróbáltam, a kedvenc játékom (SC2 Multi) 1680*1050-en végül is vegyes low/med grafikával elkarcolt szépen 40-60 FPS körül egy Gigabyte 9600GT-vel is (512MB GDDR3 256bit, gyárilag Zalman hűtős) a Z170 OC Formula+i5-7600k 3,8@4,5 GHZ párosban.
-
válasz
kenand #48577 üzenetére
Gyakorlatilag kisajátítottam kínai x99-es cuccokkal a komplett i7 haswell/broadwell topikot
https://prohardver.hu/tema/intel_core_i7-5xxx_haswell-e_ddr4_lga2011/hsz_1-50.html
nyugodtan kérdezhetsz ott! -
Kovács86
tag
válasz
kenand #48464 üzenetére
A 1030-at nézem én is, de közben "beugrott" egy "poén": most drágák a bányászás-őrület miatt a videokártyák. Még a 750Ti-is fele áron vettem tavaly, mint most lehetne. Eladom, kb. 25 körül(2 GB-os).
Szerintem fél éven belül megjelennek/elterjednek a HDD/SDD egyéb(kevésbé "számolós") Coinok, egyebek, nem kellenek már annyira a VGA kártyák bányászni. Akkor majd veszek a 750Ti árából egy 1050-60-t.
...de a 1030 is jó váltás.
...de ha nem, akkor sem dől össze a világom (anyagilag).Világ életemben kijöttek a hobbijaim0 körüli egyenlegből.
...na jó: majdnem!Normál méretű kártya kell bele nem LP.
...ha jól emléxem.
Jól emléxem?U.I.: Ma megint esett a Bitcoin!
"Gyorsan" eladom!
U.I. 2.0: ...és köszönöm, jók az ötletek, ha beesik egy jó VGA ajánlat "felém", akkor
-
galocza
aktív tag
válasz
kenand #48351 üzenetére
köszi, megnéztem, 2 sor van: az egyik 0f, a másik 14.
akkor jó vagyok, ilyenből
microcode update
semmi hasznom nem származik?
köszi,
g -
galocza
aktív tag
válasz
kenand #48340 üzenetére
köszönöm neked is, s Speed(R)-nek is.
bios legfrissebb (persze így is vagy ezer éves 8).
ilyesmi, h rev 13, nekem semmit sem mond, de sebaj, mert megrendeltem, szóval a kotzka el van vetve 8).
lehet h mélyen megvettek érte, de a kevesebb mag - magasabb órajel - visszafogott(abb) tdp irányba haladtam, s x5672 lett belőle. itthon nem láttam, úgyhogy occóéktól lesz, szűk 5k-ért.
ennyit meg megér az izgalom, móka s kacagás, még akkor is, ha nem jön össze.... -
lecsek
tag
válasz
kenand #48254 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Igen, nem egyszerű boot-olni NVME-ről x58 alaplappal, de megoldható.
[Duet] & microsd olvasó által a gép hátuljáról boot-ol, a rendszer. Sebesség:A kb. 13 éves konfig-om féléve "felújított" verziója:
Gigabyte UD7 v1, i920 cserélve Xeon W3680-ra, mely 4266 MHz-re húzva EVGA CLC 360-val hűtve, SAPPHIRE NITRO+ RX580, Corsair 1600Mhz Cl8 4x4gb, Axagon PCIE M-Key adapter & Silicon Power 512 GB A80 M.2 NVMe, + Axagon PCIE USB 3.0 belső port a ház végett: Cooler Master H500M + 1GB HDD az egyszerűbb játékoknak + Xbox controller adapter. -
Zlin50
senior tag
válasz
kenand #48320 üzenetére
Számításom szerint a több százezer forintos váltás helyett az alaplap hét pcie slot adta bővítési lehetőségei mellett sikerült jóval kevesebből kihozni a sata 3-at és usb 3.1-et is. Egy plusz kiadás volt még a cpu hűtő csere, amit szerencsére nem kellett megbánnom, miután a gyári hűtő bömböléséből elegem lett.
Az elévülés miatt a lapot cseréli az ember, a kártyákat fel lehet használni másik lapban is. Az elévülést nagyban befolyásolja a rendszer és az alkalmazások. Az alaplapomhoz nincs gyári win10 driver, az utolsó bios is csak tíz éves... A cpu adottságai miatt a ram sebessége is korlátozott, de nem találtam olyan cpu-t ami mellett többet lehetne kihozni belőle, viszont a támogatott memória méret elég nagy.
A vga-val kapcsolatban egy számomra viszonylag költséghatékony lépést tettem, nem egy igazán új de valamivel nagyobb teljesítményű és több memóriával rendelkező kártyát vettem a hardveraprón keresztül. Az utóbbinak is köszönhetően szintén szembetűnően gyorsult a rendszer. -
Zlin50
senior tag
válasz
kenand #48318 üzenetére
A tesztek jelölései alapján (összehasonlítva az enyémmel) úgy néz ki mintha cserélve lenne , azért a kisebb fájlokkal csak nem szokott gyorsabb lenni.
Kérdés, hogy melyik az a drágább X58-as.... Jelenleg kétszer annyiba kerül a lap mint a kártya, drágább a lap mint amikor megvettem. A másik kérdés, hogy egy hasonló újabb lap mibe kerül , hozzá még a cpu, esetleg másik cpu hűtő, és a ram. Ezek együtt kicsit többe kerülnének mint a kártya.
-
Zlin50
senior tag
válasz
kenand #48316 üzenetére
A tesztedben szerintem a harmadik és negyedik sor fel van cserélve, és ha így megnézzük akkor látható , hogy többszöröse a random is, bár én is azt várnám hogy jóval többszöröse legyen, de a SATA III egyenlőre ennyit ad, ezért több befektetést nem is vállalok. Majd ha olyan SSD lesz amin a random is sata II körüli sebesség lesz akkor akár az egész bélés cseréjén is elgondolkozom.
A vezérlő pedig ez: [link] Lényeges, hogy a trim is támogatva van rajta. -
Alpi.
addikt
válasz
kenand #48310 üzenetére
Jaja, sajna azok a "külső" vezérlők" ritkán voltak igazán jók ! Szvsz inkább a raid opció opció miatt kerültek a lapokra.
Megint más kérdés, hogy mennyire kell a sata 3 sávszél a ketteshez képest. Elég ritkán limitál az bármit is úgy gondolom. Ha 2 sata 3-as ssd közt másolsz, az írás jellemzően sata 2 sávszél alatt marad. Olvasásnál szépen ki tudja húzni a sata 3-at, de mikor kell annyit tárolóról kiolvasni úgy, hogy nem másik tárolóra megy ? Ramba pl. és úgy, hogy nagy tömbök legyenek, mert különben az elérési idő lesz a meghatározó tényező. Az meg 2-nél is annyi mint 3-nál. Olyan nagy előrelépést nem igazán látok ebbe bele. (nem akartam a semennyit mondani.)
Persze, ha lehet választani, akkor a 3-ast mondanám, de nagy "erőfeszítéseket" nem hiszem, hogy tennék az upgrade-ért. Még egy sata 3-as SSD és egy Nvme közt sem olyan aztaq' a valós javulás. Egy-két dologban jobban látszik, de emmellett van egy sor másik, ahol meg pont semennyire sem. És az arányaiban jóval nagyobb ugrás, persze nem mindegy, honnan ugrunk ez is tény. Egy USB1-es pendrive és a 2-es közt elég nagy diffi van, míg a 2-es és 3-as közt kevésbé gyomorbavágó. (használat során) -
Zlin50
senior tag
válasz
kenand #48304 üzenetére
Az alaplapi SATA II 2,5Gb/s , a SATA III vezérlőn keresztül meg 5Gb/s lehetséges, azért a kettő között van különbség, és a gyakorlatban is látható hogy gyorsabb, különben nem foglalkoznék vele.
Ezért még nem nagy befektetés egy SATA III vezérlőt venni, de az NVMe miatt alaplap , cpu, ram -ot együttesen már húzósabb, és egyszerűbben ezt nem lehet kivitelezni. Ha viszont kifejezetten munkához kell , és bejön az ára , akkor persze más a helyzet. -
jokeph
nagyúr
válasz
kenand #48263 üzenetére
Igazából, az is elég ha 1333-on mene (ezt tudja a Westmere EP IMC-je is garantáltan), napi használat mellett a kutya meg nem mondja hogy 1333 vagy 1600 MHZ-en mennek a ramok.
X5677+P6T Deluxe párosban nemrég kicseréltem a 3*4 GB ramot 6*2 GB-ra (occsón' sikerült hozzájutnom 2 db 3*2 GB-os 1600 MHZ-es KIT-hez, Corsair XMS3-as ramokból, még 3 db 4 GB-os G.Skill Rip Jaws X 2133CL10-et nehéz lett volna beszereznem, talán majd leesik belőle azért valamikor) patikán indult elsőre minden, pedig a fekete slotok nálam sosem voltak még használva.
A szememnek is jobban tetszik, hogy tele a 6 ramslot, csont egyforma modulokkal. -
mpierre
veterán
válasz
kenand #48260 üzenetére
Valami gigát olvastam vmelyik hszedben... Ehh na. Asus-t nem ismerem.
Ez nem LoVo, azok zöldek és 1,35 - 1,5V között vannak.
Asus-nál volt valami trükk, hogy minek kellett plusz fesz, hogy jól menjen magasabb órajelen, meg a b2b-t is lehet babrálni, ha gond van.
5620-nál próbáltad a 1,5× uncore tempót? Lehet sok neki a dupla, feltéve ha azon van.
-
HSM
félisten
válasz
kenand #47031 üzenetére
A csúcs nem... De nyilván nem ok nélkül akad mindig egy OC-s i5, egy i7, és újabban i9 is, jelentős árkülönbségekkel. Néha még OC-s i3/Pentium is akad az alsó kategóriákban. Nekem ez annyiból valahol tetszik is, hogy pl. ha veszek egy nem OC-s használt CPU-t, akkor gyakorlatilag biztos lehetek benne, hogy nem volt az előző tulaj által eszetlenül széttuningolva.
Nyilván, az annyira nem tetszik, hogy így az olcsó, szerverekből bontott CPU-k esetén viszont bukta a tuning. Valamit valamiért. -
-
-
Remus389
veterán
válasz
kenand #45679 üzenetére
36% az IPC javulás, erre rájön még az elérhető magasabb órajel.
Szerintem a Skylake-hez képest a Coffee Lake nem javult IPC-ben tudtommal, bár valaki utánanézhet, lehet minimálisan igen, így a 40% reális
Persze amivel a prohardveresek tesztelték egy programcsomag, más programokkal talán más eredmény is kijöhet, akár több is.
-
Remus389
veterán
válasz
kenand #45657 üzenetére
Igen sokáig így volt, de a Ryzennel visszatértek ezek az idők, ismét Ár/értékben jobbak.
Szerintem nagyon berögzült neked a dolog. Az aktuális állapot számít nem az hogy mi volt 3 éve.
Persze nyílván az új cuccokról van szó, ár/értékben legjobb egy öreg Gulftown, vagy Sandy Bridge talán.
-
-
Vesa
veterán
válasz
kenand #45522 üzenetére
A jó öreg LAN party-k, sokat játszottunk mi is a barátokkal. Akkoriban ez egy rendes közösségi élmény _is_ volt, egész napos IRL összejövetel, rendeltünk kaját, piát, és volt egy nagyon jó hangulata az egésznek. Online multizni viszont egyáltalán nem tudtam soha, az már nálunk is csak a fiaméknál divat.
-
válasz
kenand #45480 üzenetére
Bocs ez a másik link
REv 13 már jó volt a X5670-nek. Már van 1D is de az nagyobb méretű (hex editoirral problémás). AMI BIOS-nál nem gond. Ha award bios akkor általában megy a CBROM195 exe, de 1 kódot cserélni problémás, esetleg + hozzá lehet adni az újabb rv-et is.. Ugyanúgy megy mint 771-nél, .leírás arról szól, de 206c-s kódot kell hozzáadni -
Vesa
veterán
válasz
kenand #45474 üzenetére
De szép is volt XT-n turbo órajelet állítgatni, ami konkrétan egy jumper-t jelentett az alaplapon (érdekesség, hogy brutál felárat kértek érte '88 körül egy hazai cégnél). Ugyanakkor, "bámulatos hol tart már a tudomány" (by. Gyalog Galopp
), hiszen ezt a feladatot ma már elvégzi a CPU automatikusan és intelligensen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest