- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Szerintetek mennyire gáz, ha egy x58-as lapon a felső pcie foglalat csak x8-ba megy? Mitől lehet ez? Javítható, vagy együtt lehet élni vele, vagy a torka véres?
Van egy eladó,és agyalok hogy megveszem, de mondjuk nem örülnék ha megmurdelna pár hét múlva. Egy egészséges példány árához képest mekkora diszkontot lehet emiatt kérni? -
SZMARK
csendes újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy HP z400-as alaplapon lehetséges lenne-e az OC-olás? (Lehet, hogy már volt korábban, csak nem láttam.)
Előre is köszi a választ. -
-
HSM
félisten
válasz
core i7 #44587 üzenetére
Hát, 25W fűtőteljesítménye van, ami nem kevés.
Amúgy szvsz édesmindegy, min gyártották, ha egyszer jó cucc. Amúgy nem tudok róla, hogy kétféle gyártósoron is hoztak volna X58 csipeket, más meg nem volt s1366-hoz...
Processzorból van hozzá kétféle, a régi Bloomfield 45nm-en, és a modernebb Gulftown 32nm-en. (+ ugyanezen lapkák szerver verziói.) -
core i7
addikt
Sziasztok Az ,hogy egy lga 1366 lapon 45nm vagy 65nm az Északi híd mennyire befolyásoló tényező teljesítmény stb-re?
-
HSM
félisten
válasz
envagyok #44578 üzenetére
Biztos, hogy kellően ügyes szakember tud hozzá építeni. Viszont sok mindenre nem árt figyelni, pl. milyen erővel nyomja a processzort a foglalathoz. Ha túl kicsi, nem lesz jó a hűtés, ha túl nagy, akkor meg a foglalat nem fogja szeretni. Thermalright hűtőkhöz volt divat egy időben alátéttel ezt növelni, de volt, akinek úgy instabil lett a rendszer. Szval inkább a csere szokott ilyenkor a biztos és gazdaságos megoldás lenni, ha nincs gyári lefogató kit.
-
envagyok
veterán
Szerintetek egy noctua nh-u12f hűtőt (Gyárilag 775 lefogatós) meg lehet moddolni 1366-ra?
Eddig olyan lapom volt, amin volt 1366 és 775 lyuk is, de a mostanin nincs 775, viszont szuper a hűtő, nem szeretném elkótyavetyélni. -
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44571 üzenetére
Úgy tűnik, vannak különbségek.
RAM téma: találtam olyan ramot, amilyen a gépemben van, csak nem 4 gb-os, hanem 2. Arra gondoltam, hogy veszek 2x2 gb-ot és akkor mindegyik slotba jut 1 modul. Lesz 2X4 és 2X2 GB 1600Mhz -es ram.
Ebből kisülhet valami jó? Gondolom a tri-channelt így bukom ....
-
-Ben-
veterán
Jól hangzik, remélem működik majd.
Más: az EX58-UD3R hol árulja el, hogy melyik BIOS van fenn?Régen a M.I.T alatt listázott bizonyos információkat, köztük a BIOS verziót is, most viszont sehol nem találom....
-
jokeph
nagyúr
válasz
mpierre #44563 üzenetére
Nagyon baba ramok.
(#44564) 7etape:
Jó eséllyel fog menni, ha a modulok méretre és chip számra egyeznek (hogy összesen kell e megegyezzen, vagy az is számit hogy SS vagy DS azt nem tudom biztosan).
S775-ön X38-as lapban (lásd: aláirásomban lévő retro konfig) nagyon szépen ment párban egy OCZ platinum és egy G.Skill Rip Jaws KIT, 2* (2*2) GB formában, pedig az időzitéseik sem egyeztek pontosan, illetve az OCZ-re 1,65V-ot irtak üzemi feszültségnek, a G.Skill-ek meg 1,5V-osak.
Megjegyezném, hogy mindkettő KIT-em CL7-7-... -
mpierre
veterán
Mivel nem látsz be a hűtőborda alá, simán előfordulhat, hogy van 2db 3×2GB-os kited, amiből az egyik samsung, míg a másik hynix chipes. Nem oszt, vagy szoroz. Külön kezeli őket talán.
A 2db 2×2GB lovo - nálam - simán megy aszimmetrikus tri ch-ben a foxconn deszkában. Ott se tudom, hogy a kingston milyen chipeket rakott rá. Mennek cl9-ben 1066-on. Ott a bios-szal vannak gondok, mert a xeon mellett az istennek nem hagyja a ram tuningot, még moddolt bios-szal sem (bckl-t még nem tuningoltam, mert netes gépen nem kell a 2,66GHz-nél több
). Igaz 1,35V-ot se lehet beállítani, mert a legalacsonyabb az valami 1,36-1,38V körül van. Nagyon régi a legutolsó bios. Akkor még nem volt lovo ram, hogy bekerülhessen a bios-ba támogatás szintjén.
-
-Ben-
veterán
válasz
mpierre #44561 üzenetére
„Úgy érheted el, ha minden paramétered tökéletesen egyezik (fesz, cl, mhz, méret). A chipek gyártójának (nem a ram márka számít mert egy gyártó különböző chipeket használ egy termékkörön belül is) és darabszámának is egyezni kell. Ebben az esetben van esély rá (90%).”
Ezt a RAM topikból idézem. Ebből gondoltam, hogy sokkal „szigorúbbak” a feltételek, de akkor beszerzek egy hasonló ramot, reméljük jó lesz.
-
mpierre
veterán
Nem kell azonos típus. Az időzítés és az órajel legyen azonos onnét már megy.
3×2 GB mushkin 7-7-7-20, ram mellé került be 3×1GB mushkin 7-8-7-20-as ram. Simán mentek 1700 cl7--ben 1,64V-on, de aztán 1600 cl7-ben hagytam őket.
Mostaniban 2×(2×2GB) kingston lovo ram kit megy. Két külön kit.
Egyedül a gél ddr3 ramokatól kell tartani, mert az hajra való, mint írtam jó párszor.
-
-
winhate
őstag
Nekem 1.6 -os rev az alaplap. Ahhoz FI -t hasznalak ami eddig a legstabilabb.
Meg i7 920 al csinaltam a bios frissitest.
Az FI az 1mb rom ami dos alol szepen megy akar a bios sajat flash tooljaval.A 2mb rom csak win alol teheto fel! Raadasul furcsa jelensegeket produkal.
pl f12 boot kozben (boot eszkoz valasztas)es ujraindul. -
gV
őstag
persze a pillanatnyi az azonos, am 50%-al jobb telj/fogy mutató, Tech report tesztjeiben jouleban is kiszámolják
-
HSM
félisten
Oké, csak azt is számold bele, hogy ugyanannak a CB jelenetnek a kiszámolásával a Xeon lényegesen hamarabb elkészül, hiszen több, mint másfélszer gyorsabban számolja azonos órajelen. Tehát a tényleges fogyasztás egy jelenet kiszámolására vetítve jóval kevesebb lesz. Ez a mindennapokban is érvényes lesz, ha nem megy minden mag, akkor a Xeon már kevesebbet fog fogyasztani, ha meg megy, akkor azonos fogyasztással jóval gyorsabb lesz. Tehát az energiatakarékossági mutatói összességében lényegesen jobbak, hiába fogyaszt hasonlóan magas órajelen, teljes terhelésen.
-
jokeph
nagyúr
Én most X5677-et hajtok (4C/8T, 3,46@turbo3,73), alap fogyasztás (RX 550 van mellette, 2D-ben nem sokat zavar) 80-90W, feltoltam 4,6 GHZ-re, HT OFF, igy 120-130W, LinX/IBT alatt 220-230W.
Játék alatt az RX550 VGA-val, ami maxon teker (50W gyári adat szerint, semmi OC), szintén 220W magassága.
-
gV
őstag
920 fogyija = 6 magos 32nm-es azonos órajelü procijéval fogyasztásmérővel nézve, ez volt az első amit megnéztem mikor anno kicseréltem a 920-om xeonra. fogtam és a jó öreg 3.5Ghz-es profilommal megnéztem cb alatt a 920-at még utoljára majd csere és ismétlés xeonnal, 220w volt mind2x.
______
nem tudom ki ismeri az indigo benchet [link] de ez valami nagyon durva:
6c/6t@4GHz 0,469 1,177
6c/12t@4GHz 0,691 1,691 tehát 47 és 43%-ot hoz a HT, ha mindig ennyit jelentene nem lenne kérdés h belenne kapcsolva 24/7 -
Laraxior
titán
Ha tuningolsz akkor x5650 termeszetesen. Ha nem piszkalod a rendszert akkor a magasabb orajelu w3680.
Ki mondta ezt a fogyasztas dolgot? Gondolom aki valamikor hallott valamit errol. Vagy hasonlorol.
Szaraz adatok:
I7 920: 45nm, 130W TDP, 2.66GHz, 4/8core
X5650: 32nm, 95W TDP, 2.66GHz, 6/12core
W3680: 32nm, 130W TDP, 3.33GHz, 6/12coreSzerintem nem kell sok mindent hozzafuzni.
-
-Ben-
veterán
Na most jelenleg még az a kérdés, hogy melyik éri meg jobban? 9000 forintért egy Xeon X5650, vagy 17-19000 forint környékén egy W3680 ? Az alaplap ugye csak DDR3 -at kezel, SATA3 sincs, így nem tudom, hogy kellene -e ekkora erőtartalék „feleslegesen” ? A konfigra való tekintettel nem biztos...
Más: fogyasztásban az i7 920 -at nem haladja meg, ugye? Egyesek elkezdtek riogatni, hogy mi a fenének akarok én szerver processzort, mikor csak bajom lesz vele. Nagy hőt termel, zabálja a tápot, stb... De szerintem ez hülyeség.
-
-Ben-
veterán
Igen, támogatja. Arra van tippetek, hogy a turbó mód miért nem működik? BIOS -ban bekapcsolom és semmi nem történik...
-
-Ben-
veterán
Az mitől lehet, hogy bekapcsoltam BIOS -ban a turbót, mégis 2,6 Ghz -en ketyeg a cucc?
Esetleg kell még valami mást is tennem érte...?
Alaplap: EX58-UD3R (Gigabyte)
Processzor: i7 920 D0Más: a jó öreg 920-ast lenne valamennyire értelme egy 965X -re cserélni? Húzni nem tervezem egyiket se.
-
Ha már kuriózum prociról beszélünk ez jobb választás. Nem sokon múlt, hogy X5679-et vegyek, de annyira ritka, hogy inkább nem kockáztattam (az X5675-öt sem kezeli teljesen jól a lapom).
szerk: Inteléknél ez sem létezik!
-
-
törölt tag
Xeon X5698-al találkozott már valaki?
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44511 üzenetére
Mivel úgy tűnik, hogy 1,4V kell a 133Mhz-hez, lehet nem szereti a magas szorzót. Ugyanakkor 160-180-as BCLK még tuti stabil, de ahhoz már lehet kisebb szorzót beállítani, és hátha akkor közelebb kerülsz az 1,3V igényhez. 200-as BCLK-t már nem minden CPU szereti, illetve nem mindig 100% stabil, és minek karcolni a határokat, ha van még szorzó is amivel lehet játszani. 160-180Mhz BCLK körül általában a ramoknak is találni megfelelő szorzót.
Meg érdemes a "ramhibás" lapon végignézni alaposan a CPU foglalatot (adott esetben megnézni, melyik lábak tartoznak a nem működő slothoz) megnézni a PCB-t, nincs-e sérülés a CPU és RAM foglalatok között, megnézni a ram foglalatot is alaposabban, nincs-e összekócolva benne pár láb, én ilyesmiket néznék először.
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44509 üzenetére
Keresnék valami közteset, valahol 160-180Mhz BCLK magasságában.
(#44508) REIT: Az a baj, pl. görbe lábaknál ha vissza is görbíted a helyére, amikor rárakod a procit már nem biztos, hogy jó lesz a kontakt, mégha elsőre nem is biztos, hogy látszik a bibi... Ha ledarálta valami a rezet a PCB-ről, azt se feltétlen javítja meg egy tisztítás....
Viszont pl. a memóriánál nagyon nem is lehet máshol a gond, mert gyakorlatilag a lap csak fizikai csatlakozást biztosít a CPU és a ramok között, tehát ha a CPU és RAM más lapokban jól működik, akkor nem X58 szériahiba meg hasonló helyeken kell keresni a baj forrását.... -
törölt tag
Más, ti melyik beállítást preferálnátok jobban:
20x200 @ 1.3V
vagy
30x133 @ 1.4V
kb azonos fogyasztás mellett -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #44506 üzenetére
Elég sokat vadásztam ilyen lapokat, annyi hulladékot láttam, hogy szó nincs rá... Ne csodálkozz, hogy sérült, amikor már az teljesítmény, ha valaki nem hagyta el legalább a foglalat védőt hozzá...
Arról nem is beszélve, hányan erőltetik bele ferdén a cuccokat, hányan nem figyelnek rá, hogy ha ledarálják a felületszerelt cuccokat akkor nem fog jól működni, stb....
Nálam már a számát se tudom, hány lap járt, és egyiknek sem volt ilyen baja...
-
Laraxior
titán
Jó, hogy elintézünk mindent a processzorfoglalattal. De akkor nyomkodjátok csak azt a CPU-t, meg nézegessétek a foglalatot. Végülis csak millió helyen lehet olvasni, hogy ez 1366 probléma.
Még alapórajelen is tök meleg minden, mint anno az nForce 790i...
Nem véletlenül nem 1366-os lapokat gyűjtök. -
Laraxior
titán
válasz
#74018560 #44502 üzenetére
Ugyanez volt az UD7-el nálam. Az első két ramslot-ot sehogy nem tudtam életre kelteni. Tehát a tri-channelnek lőttek. Próbáltam mindenféle procival, rammal, hűtővel...
Esetleg kérdezd meg a korábbi tulajt, hogy nála ment-e mind.
Kérdeztem az eladót is, ő 8GB rammal használta, neki jó volt. Aha csehszlovák szöveg. Hibás hoki. El is adtam. Azóta se keresek...
Sabertooth, elsőnek kérdez, aztán kukáz.
Egyébként próbáld egy rammal, bármelyik slotban, esetleg különböző CPUval, a hűtőt ne húzd olyan szorosra.Sajnos ez az egyik hátrányuk az 1366-os lapoknak, hogy a nagy meleg miatt, mindig a ramok szívják meg... meg ugye láttunk már nem egy olyan lapot, aminek az első PCI-E slotja sem volt 100%-os.
-
törölt tag
Vettem 2 lapot:
ASUS P6T6 WS Revolution: nem lát minden RAM-ot, bármit is csinálok vele
másik:
ASUS x58 Sabertooth: CPU_LED és DRAM_LED világítanak, még POST sincsHa van bármi ötletetek a lapok megmentésére, várom hsz-ban, különben menni fog vissza postán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest